Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ (ΤΟΥ ΒΑΘΕΩΣ ΚΡΑΤΟΥΣ) ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΚΟΣΜΟ...

ΒΑΥRΑΚΤΑR: ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ-ΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ GPS ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥΣ; 



Γράφει ο Διονύσης Αντωνέλλος  

Βayraktar: Ένα ένα βγαίνουν στην επιφάνεια τα μυστικά των τουρκικών drones καθώς οι Ρώσοι τα ρίχνουν με ηλεκτρονικό πόλεμο.

Όπως φαίνεται στην φωτογραφία ντοκουμέντο από ένα τουρκικό drone το οποίο καταρρίφθηκε στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, τα Βayraktar χρησιμοποιούν εξοπλισμό της αμερικανικής εταιρείας GARMIN.

H συγκεκριμένη εταιρεία ειδικεύεται σε συστήματα επικοινωνίας και πλοήγησης.

Mετά το εμπάργκο των Καναδών σε εξοπλισμό των Bayraktar λόγω χρήσης τους στον πόλεμο του Ναγκόρνο Καραμπάχ, είναι η στιγμή οι ΗΠΑ να λάβουν θέση αν εξοπλίζουν τους Τούρκους και να σκεφτούν σοβαρά το ενδεχόμενο ενός πιθανού εμπάργκο.

Η απόφαση της κυβέρνησης του Καναδά να επιβάλει «εμπάργκο» στην πώληση καναδικής τεχνολογίας στους Τούρκους έβαλε σε μπελάδες την Άγκυρα.

Η καναδική κυβέρνηση αποφάσισε, όπως είχε αποκαλύψει πρώτο το sportime.gr, να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία, λόγω της συμμετοχής των τουρκικών drones Bayraktar σε βομβαρδισμούς στο Αρτσάχ/Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Μπορεί ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε κάθε ευκαιρία να τονίζει πως το 80% των όπλων στην Τουρκία παράγεται στην χώρα (σ.σ. κανείς δεν μπορεί να επιβεβαιώσει το νούμερο αυτό) μεταξύ των οποίων και τα Bayraktar, όμως στην πραγματικότητα τα τουρκικά όπλα στηρίζονται σε εισαγώμενη τεχνολογία.


ΠΗΓΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου