Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΝ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΘΩΩΘΗΚΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ "ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ"

 ΑΘΩΟΣ Ο ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ 
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


  Αθώο έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο Κέρκυρας,το μεσημέρι της Τετάρτης (21/10) τον ομολογητή μητροπολίτη Κερκύρας Νεκτάριο, και για τις δύο υποθέσεις, στις οποίες ήταν κατηγορούμενος, τόσο δηλαδή για το κήρυγμά του ανήμερα του Ευαγγελισμού, όσο και για την παρουσία περισσότερων ατόμων εντός Ιερού Ναού κατά τη Λειτουργία και τη Λιτανεία της Κυριακής των Βαΐων



Ο ομολογητής μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος αθώωθηκε, τόσο για την υπόθεση του κηρύγματός του ανήμερα του Ευαγγελισμού, όπου προἐτρεπε τους ανθρώπους να κοινωνούν, όσο και για εκείνη, με τα περισσότερα -απ' όσα προέβλεπε η σχετική Κ.Υ.Α.- άτομα εντός του Ιερού Ναού κατά την τέλεση Λειτουργίας και Λιτανείας υου σκηνώματος του Αγίου Σπιρίδωνος την Κυριακή των Βαΐων.



Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Εισαγγελέας αρχικά πρότεινε την ενοχή του Σεβασμιωτάτου με ελαφρυντικά, παρόλο που στην πρώτη δίκη εισηγήθηκε την αθώωση.

Επίσης, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η αθωωτική απόφαση ήταν δύσκολη για το δικαστήριο.

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας μετά την αθώωση εξήλθε του δικαστηρίου επεφημούμενος από τον συγκεντρωμένο λαό και σε δηλώσεις του τόνισε: «Λειτούργησαν οι νόμοι του Θεού και η δικαιώθηκε η Εκκλησία και η Κέρκυρα».

Ακόμη ο κ. Νεκτάριος δήλωσε υπερήφανος για τον λαό και τους ιερείς και ευχαρίστησε όλους όσους υπήρξαν αρωγοί στην δοκιμασία του.

«Ευχαριστώ ακόμη το δικαστήριο, που εξέτασε με σεβασμό την υπόθεση και κατά συνείδηση. Η απόφαση ήταν καίριας σημασίας για την Εκκλησία»- πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Κερκύρας.

Σε ότι αφορά τους δύο άλλους κατηγορούμενους για την υπόθεση των υπεράριθμων εντός του Ιερού Ναού την Κυριακή των Βαΐων, Δημήτρη Μεταλληνό και Φώτη Σκούρτη, η ποινή που τους επεβλήθη ήταν 4 μήνες με αναστολή.




ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ




2 σχόλια:

  1. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ!!! ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΣΤΑΘΗΚΑΝ ΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η δίκη αυτή απέδειξε για μιά ακόμη φορά την αλήθεια της διαπίστωσης που περιγράφεται στις κατωτέρω ευαγγελικές περικοπές (Ματθ. Κεφ. Δ 8-11), (Λουκάς Κεφ. Δ 5-8) & (Μαρκ. Ι 42-45) ότι τα Κράτη όπως διαχρονικά δομήθηκαν έχουν, ως αυτοσκοπό και ως θεσμική διάρθρωση και ως νοοτροπία εξουσίας, αντίθετή στόχευση προς την στόχευση της Εκκλησίας τον τελικό επίγειο στόχο της Θείας Πρόνοιας, δοσμένο από το ίδιο το στόμα του Κυρίου μας στην επί του Όρους ομιλία Του. Αυτός είναι το “ελθέτω η Βασιλεία Σου γεννηθήτω το θέλημα Σου ως εν Ουρανώ και επί της Γης”. Γι΄αυτό χρέος κάθε πιστού είναι το “πειθαρχείν δει Θεω μάλλον ή ανθρώποις” (Πράξεις Αποστόλων Κεφ. 5 29).

    ΑπάντησηΔιαγραφή