Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

ΙΔΟΥ ΠΟΙΟΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ


ΜERΚΕL ΠΡΟΣ AΛΛOYΣ ΗΓΕΤΕΣ: «ΚΑΝΤΕ ΑΜΕΣΑ LOCKDOWN»! 






«Θα έπρεπε να το έχουμε κάνει νωρίτερα», φέρεται να είπε η Γερμανίδα führer... 


Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης της Συνόδου Κορυφής η Γερμανίδα καγκελάριος και führer της Ευρώπης Άνγκελα Μέρκελ, κάλεσε τους ηγέτες της ΕΕ να προχωρήσουν άμεσα σε lockdowns, αφού «είναι ο μόνος τρόπος να περιοριστεί η διασπορά του κορωναϊού στην κοινότητα».

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Politico στις Βρυξέλλες, David M. Herszenhorn, η Άνγκελα Μέρκελ είπε στους ηγέτες ότι ο μόνος τρόπος να «σπάσει» η πανδημία είναι γρήγορα και σύντομα -lockdown.

«Θα έπρεπε να το έχουμε κάνει νωρίτερα», φέρεται να είπε, ωστόσο οι πολίτες είναι κουρασμένοι, έπρεπε να δούν «τα νοσοκομεία να γεμίζουν».


Πίσω από το πιόνι των «αγορών» έσπευσε και το άλλο ξόανο του συστήματος, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν η οποία συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών των 27 κρατών-μελών: 

«Απόψε συζητώ την κατάσταση του COVID-19 με τους ηγέτες της ΕΕ.Οι πολίτες ανησυχούν και κουράζονται, δικαίως. Αλλά χρειαζόμαστε υπομονή, πειθαρχία και αλληλεγγύη, για να επιβραδύνουμε την εξάπλωση αυτού του ιού».

Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου «YouGov» για λογαριασμό του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), το 63% των πολιτών εκτιμά ότι θα ακολουθήσει πλήρες «lockdown», το οποίο θα περιλαμβάνει καταστήματα και σχολεία, ενώ μόνο το 13% έχει διαφορετική άποψη.

Πλήρως παραδομένοι σαν βρασμένα βατράχια οι γερμανοί πολίτες όπως φαίνεται στην δημοσκόπηση (ἠ μήπως ψευτοσκόπηση;) DeutschlandΤrend που διενεργήθηκε για το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD.

 Το 51% κρίνει ως «κατάλληλα» τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση, το 32% εκτιμά ότι οι περιορισμοί δεν είναι αρκετά εκτεταμένοι, ενώ το 15% πιστεύει, αντιθέτως, ότι είναι υπερβολικοί.

Έτσι καταδεικνύεται ότι είναι απόλυτα «πολιτική» (βλέπε οικονομική των «αγορών») η απόφαση για  lockdowns σε όλη την Ευρώπη και απλά η führer Merkel σαν καλό πιονάκι των «αγορών» έδωσε το σύνθημα...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου