Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΑΝΑΛΥΕΙ ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ Η ΟΠΟΙΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΚΗΡΥΚΩΝ ΤΗΣ «ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ»

ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ Ε.Ο.Δ.Υ., ΤΟΥ Π.Ο.Υ. ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΕΤΙΚΕΤΑ ΤΗΣ CIA:«ΘΕΩΡΙΑ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ»

ΒΙΝΤΕΟ


Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρίσκεται τις τελευταίες μέρες ο Γρηγόρης Πετράκος. Ο τραγουδιστής, ο οποίος  φιλοξενήθηκε και στην εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ, «Tik Talk», το βράδυ της Τετάρτης 28 Οκτωβρίου,  δημοσίευσε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook ένα βίντεο 24 λεπτών, στο οποίο εκφράζει μια οπτική για τον κορωναϊό βασισμένη σε έρευνα στοιχείων και αναλύσεων.

Στο βίντεο αυτό παρουσιάζει τα σημαντικότερα ευρήματα μιας έρευνας μηνών, η οποία βασίζεται στα στοιχεία κρατικών και παγκόσμιων φορέων υγείας.

Μερικές από τις απόψεις του Γρηγόρη Πετράκου στο βίντεο:

«Είναι επιστημονικό γεγονός, ότι η σοβαρότητα μιας επιδημίας κρίνεται από τον αριθμό των θυμάτων που επιφέρει. Εφόσον η χώρα μας βρίσκεται σε κατάσταση πανδημίας από τα τέλη Φεβρουαρίου μέχρι και σήμερα, θα περιμέναμε να δούμε μια δραματική άνοδο των θανάτων».

«Είχαμε 1000 θανάτους λιγότερους φέτος σε σχέση με πέρσι, παρά τον κορωναϊό. Αν λοιπόν κανείς δεν μας είχε πληροφορήσει ότι δεν υπάρχει μια επιδημία, εμείς εδώ στην Ελλάδα δεν θα είχαμε καταλάβει τίποτα».

«Ο δεύτερος σημαντικός αριθμός που μας δείχνει την επιδημιολογική σοβαρότητα είναι ο αριθμός ανθρώπων στις ΜΕΘ.  Καθ’ όλη τη διάρκεια της επιδημίας, ο αριθμός ανθρώπων σε ΜΕΘ ήταν ιδιαίτερα χαμηλός. 

Ακόμα και τώρα που βρισκόμαστε στην καρδιά του Φθινοπώρου, μιας εποχής που πάντα έχουμε έξαρση ιώσεων και λοιμώξεων, έχουμε μόνο 82 ανθρώπους σε ΜΕΘ.

 Σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα, οι 82 (σήμερα 114) νοσηλευόμενοι σε πληθυσμό 11 εκατομμυρίων, θα θεωρούνταν εύκολα διαχειρίσιμη κατάσταση. 

Εμάς βέβαια μας λένε ότι είμαστε στο κόκκινο και ότι τελειώνουν τα κρεβάτια. Είναι άραγε η πρώτη φορά που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τέτοια νούμερα; Γιατί έδωσαν 2 εκατ. ευρώ στον περίπατο της Αθήνας αντί να κάνουν 60 νέα κρεββάτια ΜΕΘ; Και γιατί έδωσαν 20 εκατ. ευρώ στα κανάλια  για διαφήμιση αντί να αντί να κάνουν 600 νέα κρεββάτια ΜΕΘ; ».

«Όσοι με τη λογική και τα επίσημα στοιχεία καταρρίπτουμε το αφήγημα της φονικής επιδημίας μας λένε αρνητές του κορωναϊού. Όχι επιτήδειοι! Δεν αρνούμαστε τον κορωναϊό. Αρνούμαστε να δεχτούμε αμαχητί να καταστρέψετε τις ζωές μας, να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής και τον πολιτισμό μας, να αλλάξουμε επάγγελμα και τρόπους επικοινωνίας, να μην αγκαλιαζόμαστε, να μην χαιρετιόμαστε, να μη χαμογελάμε με το πρόσχημα της φονικής πανδημίας. 

Έχουμε μια φυσιολογική και κατά τόπους βαριά επιδημία γρίπης που έπρεπε εσείς να βρείτε τρόπους να την αντιμετωπίσετε. Εμείς κάναμε ό,τι μας είπατε. 

Φτάνει. Αφήστε μας να γυρίσουμε στον φυσιολογικό τρόπο ζωής μας. Για όνομα του Θεού. Μην μας προστατεύετε άλλο».

Το βίντεο το συνοδεύει με ένα λιτό σημείωμα:

«28η Οκτωβρίου 2020!
Όλα τα στοιχεία της έρευνάς μας σε 20 λεπτά
Για όποιον νοιάζεται.
Καλή λευτεριά!»


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου