Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΟΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ: ΗΔΗ ΚΑΤΗΡΓΗΣΑΝ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ!...




Οι Βρυξέλλες έκοψαν και τα Χριστούγεννα λόγω….. covid…Απαγόρευση χριστουγεννιάτικων αγορών και θρησκευτικών τελετουργιών σε Βρυξέλλες και Βαλλωνία…

Η περιοχή των Βρυξελλών και η Βαλλωνία έλαβαν νέα μέτρα για κρίση covid.Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι κόβεται η χριστουγεννιάτικη περίοδος αφού απαγορεύτηκαν οι χριστουγεννιάτικες αγορές ως και τέλος χρόνου ενώ απαγορεύθηκαν επίσης και οι θρησκευτικές τελετουργίες και γιορτές.

Οι χριστουγεννιάτικες αγορές που όλα τα προηγούμενα χρόνια χτυπήθηκαν αιματηρά από τους τζιχαντιστές δέχονται τώρα τη χαριστική βολή από το κράτος των Βρυξελλών…Τέλος και οι γιορτές των Χριστουγέννων από την Πρωτοπορία της Εσπερίας…..Επίσης τελειώνουν αθλητισμό και πολιτισμό….

Κάτι μου λέει πως ως και τα χριστουγεννιάτικα διηγήματα του Παπαδιαμάντη θ΄απαγορευθούν φέτος στη χώρα μας όπως τα τραγούδια του Μίκη στη δικτατορία... Γουστάρω θα κάνω ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ με Παπαδιαμάντη, σουρεάλ πολιτικό σκηνικό.. 

Επιτέλους ανανεώνεται το κίνημα….!!!!!! 

Η δε μπάλα του χριστουγεννιάτικου δέντρου θα τιμωρείται όπως η οπλοκατοχή, θα θεωρείται κάτι σαν χειροβομβίδα... Αν έχεις και φάτνη …τότε επιβαρύνεις τη θέση σου…

Οι κυβερνήσεις wallon και της Ομοσπονδίας Wallonie-Bruxelles επιφόρτισαν τους κυβερνήτες wallons να μετατρέψουν σε διατάγματα της αστυνομίας τα μέτρα που αποφασίστηκαν χθες συγκεκριμενοποιώντας κι ένα μερικό lockdown στη Wallonie του Βελγίου.

Η κυβερνήτης f.f. της επαρχίας Λιέγης η κ. Catherine Delcourt, αφού συγκάλεσε τον πυρήνα της νομαρχιακής κρίσης και μετά από διαβούλευση με αντιπροσώπους 84 δημάρχων της περιφέρειας, έθεσε σε ισχύ 3 αστυνομικά διατάγματα προς συμπλήρωση των ομοσπονδιακών μέτρων. Αφορούν

– την εφαρμογή μιας πιο αυστηρής απαγόρευσης κυκλοφορίας.

– λήψη ειδικών μέτρων για καταστήματα

– απαγόρευση εκδηλώσεων.

1. Απαγόρευση κυκλοφορίας: θα τεθεί σε ισχύ στις 24 Οκτώβρη στις 22h, ως Πέμπτη 19 Νοέμβρη 2020. Από τις 10 το βράδυ ως το πρωί στις 6h..

2. Ειδικά μέτρα για καταστήματα : σε ισχύ από 26 Οκτώβρη ως 19 Νοέμβρη 2020

– Ο αριθμός των ατόμων που μπορούν να ψωνίζουν από κοινού μειώνεται στα 2
κλπ

3. Eκδηλώσεις : σε ισχύ από 26 Οκτώβρη ως 19 Νοέμβρη 2020
-Απαγόρευση εορτασμών θρησκευτικών και κοσμικών εορτών

– οι αγορές των Χριστουγέννων απαγορεύονται ως 31 Δεκέμβρη 2020.

Το εν λόγω διάταγμα ενσωματώνει επίσης τις ήδη εφαρμοστέες διατάξεις σχετικά με τη σεξουαλική εργασία και τους οίκους ανοχής, την κατανάλωση αλκοόλ σε δημόσιους δρόμους και σε δημόσιους χώρους και εμπορικές, ψυχαγωγικές ή φιλανθρωπικές δραστηριότητες από πόρτα σε πόρτα.

Κάποιες ώρες μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων στη Wallonie ήταν η σειρά της κυβέρνησης Βρυξελλών να συγκληθεί σήμερα. Ο Rudi Vervoort, ο υπ. πρόεδρος της περιοχής Βρυξελλών συνάντησε το μεσημέρι τους 19 δημάρχους των ισάριθμων δήμων των Βρυξελλών.

Από τις 26 Οκτώβρη ως 19 Νοέμβρη στην Région bruxelloise :

Απαγόρευση δραστηριοτήτων όλων των θρησκευτικών τελετών...

Απαγόρευση όλων των ερασιτεχνικών αγώνων, προπονήσεις μόνο οι κάτω των 12. Κλείσιμο όλων των αθλητικών υποδομών.
Παύση πολιτιστικών δραστηριοτήτων : κλείνουν πολιτιστικά κέντρα, θέατρα,σινεμά,μουσεία εκθεσιακοί χώροι.

Απαγόρευση συγκεντρώσεων σε δημόσιο χώρο άνω των 4 ατόμων.
Γάμοι : μόνο οι μελλόνυμφοι,μάρτυρες και ο διοικητικός αξιωματούχος για πολιτικό γάμο ή ο ιερέας για θρησκευτικό.
Κηδείες: παρουσία έως και 15 ατόμων το maximum με απόσταση 1,5μ
Téléεργασία υποχρεωτική.

Καταστήματα : κλείνουν στις 20h. Υποχρεωτικά κάποιος θα κάνει τα ψώνια του μόνος (και θα μπορεί να συνοδεύεται ενδεχομένως να συνοδεύται από ανήλικα)
Το (take away) θα λειτουργεί ως τις 22 h


Κλείνουν casinos
Απαγόρευση σχολικών εκδρομών εξορμήσεων.
Ακύρωση stages για άνω των 12 ετών.

Οίκοι ευγηρίας maximum 2 διαφορετικοί επισκέπτες.
Απαγόρευση κυκλοφορίας από 22h έως 6h…

Υποχρεωτική η μάσκα σε όλο το έδαφος της περιοχής Βρυξελλών.rtbf, la libre

Πολιτισμός, Βρυξέλλες παιδί μου, Πολιτισμός άλλη αίσθηση άλλη οπτική στα πράγματα τέλος τα θέατρα, τέλος τα σινεμά τέλος οι εκθέσεις τέλος τα Μουσεία τέλος ο αθλητισμός…Ενώ οι εκκλησίες κανονίζονται όπως οι Οίκοι ανοχής…

Με 2 λέξεις ΔΥΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου