Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΑΣΙΑ!

ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΑΡΜΕΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΚΥΠΡΟ.




Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης. 

Παραπληροφόρηση και μαύρη προπαγάνδα αποτελούν

τα θεμέλια πάνω στα οποία επιβιώνει ο ισλαμο-φασισμός.

Ο τουρκικός επεκτατισμός υπό τον απόλυτο έλεγχο του ισλαμο-φασιστικού «μείγματος» που ελέγχει την εξουσία στην Άγκυρα, βρίσκεται σε παροξυσμό. Αιτία του παροξυσμού, η παταγώδης, στρατιωτική και διπλωματική αποτυχία των νέο-οθωμανικών φαντασιώσεων σε όλα ανεξαιρέτως τα μέτωπα(Κουρδικό, Συρία, Λιβύη, Αρμενία, Κύπρος, Ελλάδα κ.α.) με μια πρωτοφανή διεθνή απομόνωση της σημερινής Τουρκίας.

Ο μηχανισμός παραπληροφόρησης των Τούρκων ισλαμο-φασιστών της Άγκυρας, λειτουργεί «παραγωγικά» με ξέφρενους ρυθμούς. Σύμφωνα με πίνακα του Forbes on statista, ο οποίος δημοσιεύεται στην ειδική σελίδα Turkish Fake news του ΙΗΑ, οι μισές «ειδήσεις» που διοχετεύονται από Τούρκους επίσημους, ελεγχόμενα ΜΜΕ και κρατικά μέσα είναι ψεύτικες ή παραπλανητικές.

Το καθημερινό αυτό φαινόμενο εντάσσεται στο πλαίσιο ενός γενικευμένου υβριδικού πολέμου με στόχο τον αποπροσανατολισμότης διεθνούς κοινής γνώμης και τον φανατισμό ή την συσπείρωση των πολιτών στο εσωτερικό της Τουρκίας. Ας θυμηθούμε τα πιο πρόσφατα, κραυγαλέα παραδείγματα του φαινομένου αυτού:

Η Τουρκία εδώ και πολύ καιρό προγραμμάτιζε ψυχρά και μεθοδικά, σε πλήρη συνεργασία με το «αδελφό» ισλαμο-φασιστικό καθεστώς Αλίγιεφ του Αζερμπαϊτζάν, μια αιφνιδιαστική επίθεση και κατάληψη του θύλακα Ναγκόρνο Καραμπάχ ο οποίος κατοικείται, στο συντριπτικό του ποσοστό, από Αρμένιους κατοίκους. 

Η 4.400 τετραγωνικών χιλιομέτρων περιοχή, ορεινή και δασώδης, αποτελούσε μέρος της Σοβιετικής «Υπερκαυκάσιας Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας» η οποία με την κατάρρευση της ΕΣΣΔ διαλύθηκε στις ξεχωριστές Δημοκρατίες της Αρμενίας, του Αζερμπαϊτζάν και της Γεωργίας. 

Η περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ, παρόλο που το σύνολο σχεδόν των κατοίκων του είναι Αρμένιοι, δεν «αποδόθηκε» στην Αρμενία αλλά στο Αζερμπαϊτζάν. Αυτό οδήγησε στην ίδρυση της Δημοκρατίας του Αρτσάχ και στην διεκδίκηση διεθνούς αναγνώρισης που δεν έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα.

Η Τουρκική προπαγάνδα που επικαλείται ό,τι την βολεύει, όποτε την βολεύει, κυριολεκτικά οργίασε με την «είδηση» πως (δήθεν) η Αρμενία «επιτέθηκε στο Αζερμπαιτζάν», πως οι Αρμένιοι κάνουν «εγκλήματα πολέμου» και «παραβιάζουν βαριά την Σύμβαση της Γενεύης», υποσχόμενη μάλιστα «κατάλληλα αντίποινα»!

Η αντιστροφή της αλήθειας και ηπροσπάθεια αποπροσανατολισμού της διεθνούς κοινής γνώμης πως (δήθεν) η Αρμενία των 3 εκατ. κατοίκων επιτέθηκε ξαφνικά στα ισλαμο-φασιστικά καθεστώτα του Αζερμπαιτζάν των 10 εκ. κατοίκων και έμμεσα της Τουρκίας των 75 εκ. κατοίκων, αποτελεί μεν αστειότητα αλλά ταυτόχρονα και μια επικίνδυνη πραγματικότητα.

Ο ίδιος ο Ρ. Τ. Ερντογάν που οργάνωσε την επίθεση εναντίον των Αρμενίων, μετά από πολύμηνες προετοιμασίες και κοινά γυμνάσια με τους Αζέρους, δεν δίστασε να αποκαλύψει σε ομιλία του στα εγκαίνια του Αστικού Νοσοκομείου της Κόνια (2 Οκτωβρίου 2020) πως «Ο αγώνας θα συνεχιστεί έως ότου το Καραμπάχ απελευθερωθεί από την κατοχή».

Την αμέσως προηγουμένη (1/10/2020) είχε το απόλυτο θράσος, χωρίς την ελάχιστη αίσθηση των λόγων του να «προειδοποιήσει» αυτούς που υποστηρίζουν αυτό το κράτος-ληστή (δηλαδή την Αρμενία) «πώς θα κληθούν να λογοδοτήσουν ενώπιον της κοινής συνείδησης της ανθρωπότητας».Ποιος; 

Αυτός που αρνείται πεισματικά την ψυχρή γενοκτονία 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων από τους νεότουρκους, αυτός που αυτοπροσώπως οργανώνει ακόμα και σήμερα φρικτά εγκλήματα εναντίον Αρμενίων, αλλά και Κούρδων, Σύριων, Ιρακινών, Λιβύων και πολλών άλλων.

Η Τουρκία το 1974 εισέβαλε στην Κυπριακή Δημοκρατία με το γελοίο επιχείρημα (και τις πανίσχυρες πλάτες Αμερικανών, Βρετανών, Γερμανών και Εβραίων) για να «προστατέψει» το 12% του Κυπριακού πληθυσμού που ήταν τουρκόφωνοι και μουσουλμάνοι. Το 2020 εισβάλλει στο Ναγκόρνο Καραμπάχ για να «απελευθερώσει» το σύνολο σχεδόν του πληθυσμού που είναι Αρμένιοι… από τους Αρμένιους!

Η φασιστική θεωρία του ζωτικού χώρου (Lebensraum) των Ναζί, δεν εφαρμόζεται σήμερα από την Τουρκία μόνο στην περιοχή του Καυκάσου, αλλά ξεκίνησε ήδη να εφαρμόζεται «στην πράξη» εκτός από την Κύπρο, σε Ιράκ, Συρία, Λιβύη, έμμεσα δε σε πολλές άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Ο προπαγανδιστικός μηχανισμός των ισλαμο-φασιστών που ελέγχουν την εξουσία στην Άγκυρα, χρησιμοποιεί καθημερινά «ειδήσεις» παραπληροφόρησης, επιστρατεύοντας κάθε θεμιτό ή αθέμιτο μέσο.

Ο λαλίστατος αρχηγός του «επιτελείου»παραπληροφόρησης, ο οποίος θεωρεί τον εαυτό του μετενσάρκωση σουλτάνων της οθωμανικής αυτοκρατορίας, μετά από συνεδρίαση του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου στην Άγκυρα (21 Σεπτεμβρίου 2020) χρησιμοποίησε ταχυδακτυλουργικά, για πολλοστή φορά, την τέχνη της προπαγάνδαςτην οποία σίγουρα κατέχει: 

«Όσοι γυρνούν την πλάτη σε ιστορικά γεγονότα, διεθνείς συμφωνίες και εμφανείς αλήθειες με στόχο την προστασία των δικαιωμάτων ορισμένων χωρών στην Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στον κόσμο. 

Όσοι επιχειρούν να ανατρέψουν τις ισορροπίες στην περιοχή και τον κόσμο, εξαιτίας της εχθρότητάς τους απέναντι στην Τουρκία, σκάβουν τον ίδιο τους τον τάφο».

Στις 8 Οκτωβρίου 2020, αφού είχαν προηγηθεί η πρωτοφανής, καθαρά στρατιωτική «επιχείρηση» στο Καστελόριζο με την εμφάνιση ενός τουρκικού drone το οποίο υπό τους ήχους οθωμανικών εμβατηρίων σκόρπισε 100 κιλά κόκκινης μπογιάς πάνω στην ελληνική σημαία η οποία είναι ζωγραφισμένη στη δεξιά πλευρά του νησιού (Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020) και το θεατρικό «άνοιγμα της παραλίας των Βαρωσίων» απ΄ ευθείας από την Άγκυρα για την ενίσχυση του αχυράνθρωπου – «υποψήφιου προέδρου» της κατεχόμενης Κύπρου, ο Τούρκος πρόεδρος με απόλυτη φυσικότητα, «κατηγόρησε» την Ελλάδα «ότι πραγματοποιεί μονομερείς ενέργειες, κάνοντας προκλητικά βήματα»!

Τα ίδια ακριβώς δήλωσε (12 Οκτωβρίου 2020) προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Μισέλ Μπαρνιέ και αφού εν τωμεταξύ είχε αποστείλει με απροκάλυπτα προκλητικό και εριστικό τρόπο τον OrucReis για μια ακόμα φορά μέσα στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα, δυναμιτίζοντας κάθε προσπάθεια διαλόγου: «Η Ελλάδα συνεχίζει τα βήματα που κλιμακώνουν την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο»!

Σ Υ Μ Π Ε Ρ Α Σ Μ Α Τ Α: 

Η σημερινή Τουρκία, στην οποία απαγορεύτηκε η εξέταση DΝΑ προκειμένου πολλοί «Τούρκοι» να μην ανακαλύπτουν ότι δεν είναι Τούρκοι, η παραπληροφόρηση και η μαύρη προπαγάνδα αποτελούν τα θεμέλια πάνω στα οποία επιβιώνει ο ισλαμο-φασισμός.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι, από την άνοδο των ισλαμιστών στην εξουσία μέχρι σήμερα, έχει ανακοινωθείεννέα φορές με αντίστοιχες φιέστες, ότι «ανακαλύφτηκαν τεράστια κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Μαύρη Θάλασσα». 

Ο αρχηγός μάλιστα της τουρκικής «φαμίλιας» τον Αύγουστο του 2020 έσπασε όλα τα κοντέρ παραπληροφόρησης όταν ανακοίνωσε με απόλυτη φυσικότητα πως «Η εξόρυξη (νέο-ανακαλυφθέντος) φυσικού αερίου θα ξεκινήσει το 2023». Γι αυτόν δεν έχει καμιά απολύτως σημασία το γεγονός ότιανάλογες εξορύξεις απαιτούν τουλάχιστον μια ολόκληρη… δεκαετία!

Δυστυχώς όμως για ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο, την Μέση Ανατολή και τώρα τον Καύκασο, η εξουσία στην Τουρκία ελέγχεται από έναν «υστερικό» (κατά Ολλανδό πρωθυπουργό), «ψυχρό ψυχασθενή» (κατά διάσημο Τούρκο μπασκετμπολίστα του ΝΒΑ), «κανονικό ισλαμοφασίστα» (κατά Τούρκο καθηγητή και πρώην πρέσβη των Ηνωμένων Εθνών στην Σλοβακία), «δικτάτορα» (κατά πρωθυπουργό του Ισραήλ), «άθλιο» (κατά Σύριο Πρόεδρο), «αναξιόπιστο» (κατά Γάλλο Πρόεδρο) κ.ο.κ.ε.

Αυτόν έχουμε απέναντι μας και αυτόναντιμετωπίζουμε. Τα λόγια και οι πράξεις του δεν μπορούν να δημιουργήσουν κανένα «τετελεσμένο» γιατί απλά, δεν μπορεί να τον πιστέψει κανείς. Ακόμα και όταν συντόμως θα «ανακοινώσει» με τις κατάλληλες τυμπανοκρουσίες, ότι (δήθεν) «βρήκε τεράστιες ποσότητες φυσικού αερίου» σε Ελληνικές ή Κυπριακές περιοχές!

Οι βόλτες, με συνοδεία πολεμικών πλοίων και τηλεοπτικών συνεργείων για τις ανάγκες της τουρκικής προπαγάνδας στην Κυπριακή ΑΟΖ και την Ελληνική υφαλοκρηπίδα, προκαλούν διεθνείς αντιδράσεις. Σε μια σπάνια ταύτισηαπόψεων, Ηνωμένες Πολιτείες και Ρωσία καταδικάζουν απερίφραστα πλέον τις τουρκικές ενέργειες που δυναμιτίζουν την ειρήνη και την ασφάλεια της Ανατολικής Μεσογείου – και όχι μόνο. 

Ταυτόχρονα, πυκνώνουν και να συσπειρώνουν το διεθνές στρατιωτικό και διπλωματικό τείχος, απέναντι στηνσημερινή Τουρκία. Το ειρωνικό tweet του Χαλιφά Χαφτάρ προς τον Ρ.Τ. Ερντογάν(15/8/2020) στον λογαριασμό του ΛιβυκούΕθνικού Στρατού – LNA, που συνοδεύεται με αντίστοιχες φωτογραφίες του Έλληνα πρωθυπουργού, είναι πολύ χαρακτηριστικό: «Αγαπητέ Ερντογάν, ενώ εσύ απομονώνεσαι και δαιμονοποιείσαι, η Ελλάδα κάνει νέους φίλους. Λιβύη, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Αίγυπτος, Σαουδική Αραβία…»

Όλες οι εκκλήσεις αποτελεσματικής, διεθνούς αντιμετώπισης του Ρ.Τ. Ερντογάν (όπως εκείνη του ΙΗΑ «Σταματήστε τον νέο Χίτλερ τώρα!»), δεν παρουσίασαν αξιόλογα αποτελέσματα μέχρι τώρα.

Οι κυρώσεις που θα γονατίσουν αμέσωςτην αλαζονεία του Ρ. Τ. Ερντογάν δεν φαίνεται να βρίσκονται στην ατζέντα των «μεγάλων δυνάμεων» για λόγους οικονομικών συμφερόντων. 

Η μόνη χώρα που αγνοεί τα οικονομικά συμφέροντα καταφέρνοντας ισχυρό πλήγμα στην τουρκική οικονομία είναι η Σαουδική Αραβία. Ηέκκληση του προέδρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου Σαουδικής Αραβίας που αγνοεί μερικά δις δολάρια συναλλαγών, τα λέει όλα: 

«Λόγω της συνεχιζόμενης επιθετικής στάσης της τουρκικής κυβέρνησης, απέναντι στην κυβέρνησή μας, στη χώρα μας και στους πολίτες μας, είναι καθήκον κάθε Σαουδάραβα εμπόρου ή καταναλωτή, να μποϋκοτάρει οτιδήποτε σχετικά με την Τουρκία, είτε πρόκειται για εισαγωγές, είτε για επενδύσεις, είτε για τουρισμό».

Πως να μην νοιώσει κανείς μεγάλη απογοήτευση όταν αναλογίζεται πως στην Ελλάδα υπάρχει τηλεοπτικός σταθμός (StarChannel), συμφερόντων της οικογένειας Βαρδινογιάννη, ο οποίος επιδεικνύει πλήρη εθνική αναισθησία προβάλλοντας καθημερινά τουρκική προπαγάνδα «ήπιας ισχύος» μέσα σε κάθε ελληνικό σπίτι με την μορφή ενός ατέλειωτου σήριαλ χιλίων επεισοδίων, για κάποιους λόγους, ίσως οικονομικούς, που μόνο οι ιδιοκτήτες του καναλιού γνωρίζουν. 

Και άντε εάν επρόκειτο για κάποιους πεινασμένους λιγούρηδες, εδώ όμως έχουμε κοτζάμ οικογένεια Βαρδινογιάννη… 

Όταν λοιπόν οι κανόνες της λογικής δεν βρίσκουν ανταπόκριση, όταν καλείσαι να αντιμετωπίσεις σήμερα αρρωστημένες καταστάσεις παρελθόντων αιώνων, είναι απόλυτη ανάγκη να επιδεικνύεις τερατώδη ψυχραιμία, να βρίσκεσαι σε μια διαρκήστρατιωτική ετοιμότητα και σε μια υπέρ – εντατική διπλωματική δραστηριότητα.

Ας ενισχύσουμε όσο μπορούμε το διπλωματικό και στρατιωτικό τείχοςαπέναντι στον νεοφασισμό των ισλαμιστών της Τουρκίας με τους Κύπριους, τους Αρμένιους, τους Κούρδους, τους Σύριους, τους Λίβυους, τους Αιγύπτιους και κάθε άλλο λαό που υποφέρει από τις νέο-οθωμανικές φαντασιώσεις των παντουρκιστών*

Τα σημάδια καθόδου του Ρ. Τ. Ερντογάν προς την συντριβή είναι πλέον ολοένα και πιο ευδιάκριτα. Όσο όμως πιο ευδιάκριτα γίνονται, τόσο περισσότερο αυξάνονται οι κίνδυνοι κινήσεων απελπισίας πριν από την συντριβή του…


* Παντουρκισμός και τουρκική πολιτική απέναντι στον ελληνισμό περιγράφονται στο διαχρονικό, αυτοβιογραφικό βιβλίο «Το Θαύμα – Μια πραγματική ιστορία» που είναι διαθέσιμο εντελώς δωρεάν τόσο στην 5η Ελληνική έκδοση (2020) όσο και στην 3η Αγγλική έκδοση (2019) από την Βιβλιοθήκη του International Hellenic Association

Η δωρεάν ηλεκτρονική έκδοση του 2020 περιλαμβάνει επικαιροποιημένη βιβλιογραφία εκατοντάδων πηγών σε Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά και Τουρκικά βιβλία.


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του ΙΗΑ εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς – μέλη του ΙΗΑ. Η ιστοσελίδα του ΙΗΑ δεν λογοκρίνει, ούτε επεμβαίνει σε άρθρα – κείμενα των μελών του ΙΗΑ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου