Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

ΤΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΓΙΛΕΚΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΣΑΝ ΤΟΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΜΑΚΡΟΝ

 ΕΝΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΟΝ  ΜΑΚΡΟΝ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΣΚΟΠΕΥΤΕΣ, ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΖΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΑΒΕ ΣΑΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ! 
 ΒΙΝΤΕΟ


Ένα νεαρό άτομο χαστούκισε τον Πρόεδρο Γαλλίας τον Emmanuel Macron κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας του στο Tain-l’Hermitage στο Drôme. Δύο άτομα συνελήφθησαν. 

Νεαρό άτομο όταν ο Μακρόν πλησίασε το κιγκλίδωμα όπου ήταν το πλήθος για να χαιρετίσει τον κράτησε με το ένα χέρι και με το άλλο τον χαστούκισε δυνατά. Έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε το προφίλ του ατόμου..



 Το κύρος πάντως του Μακρόν καταρρακώθηκε..”Montjoie ! Saint-Denis !κάτω η Macronie” φώναξε το άτομο. Η αναφορά στο Saint Denis είναι για το δύσκολο καρτιέ του Παρισιού με cités.


Κάνει το γύρο του κόσμου…Γύρω στις 1:15 μ.μ., ο πρόεδρος επέστρεψε στο αυτοκίνητό του αφού επισκέφτηκε λύκειο για ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και βγήκε επειδή τον καλούσαν οπαδοί του. Πήγε να τους συναντήσει και εκεί συνέβη το περιστατικό...


“Montjoie Saint-Denis ! À bas la macronie !” φώναξε το άτομο την ώρα που χαστούκιζε τον Μακρόν. Τι σημαίνει αυτή η φράση..αναλύει το bfmtv

Αρκετοί πολιτικοί τόνισαν ότι ήταν μια αναφορά σε μια βασιλική πολεμική κραυγή, στην οποία προστέθηκε μια αναφορά για τον Μακρόν. Μπορεί να ακουστεί ειδικότερα στην ταινία Les Visiteurs.

“Αυτό το σύνθημα προφέρεται πριν από το χαστούκι στον Macron, το ξέρω. Η ακροδεξιά βασιλική ομάδα Action Française μου επιτέθηκε στην αρχή της θητείας μου με την ίδια κραυγή”, γράφει ο βουλευτής του LFI Éric Coquerel στο Twitter.

Σύμφωνα με την εγκυκλοπαίδεια Universalis, η κραυγή “Montjoie Saint-Denis!” είναι πράγματι μια κραυγή μάχης των Καπετάνιων του 11ου και 12ου αιώνα. 

«Στη συνέχεια, στη Βουργουνδία έλεγαν« Montjoie Saint-André! » ; στο Αντζού «Montjoie Anjou!» Η κραυγή των Δουκών του Μπορμπόν ήταν «Montjoie Notre-Dame!» · του βασιλικού Οίκου της Αγγλίας «Montjoie Notre-Dame Saint-Georges!», σημειώνει την εγκυκλοπαίδεια. Είναι φιλοβασιλικό σύνθημα..

Ο πολιτικός κόσμος της Γαλλίας καταδικάζει την ενέργεια..ωστόσο όλο το διαδίκτυο καγχάζει τον Μακρόν.Γιορτή στο γαλλικό twitter...


Πάντως η le figaro σε ανάρτηση της στο twitter που καταργήθηκε εμφάνισε το άτομο ως ΄” αναρχικό”..”ο πρόεδρος της Γαλλίας δέχθηκε επίθεση από ένα πρόσωπο οριζόμενο ως ” αναρχικό”…”’ αναφέρει..

Eπίσης αλλού αναφέρεται πως το άτομο που τον χαστούκισε είχε συμμετάσχει ακριβώς πριν σε διαδήλωση των Κίτρινων Γιλέκων” gilets jaunes” της άκρας αριστεράς
TA KITΡΙΝΑ ΓΙΛΕΚΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΣΑΝ ΤΟΝ ΜΑΚΡΟΝ

Το άτομο που χαστούκισε τον Μακρόν (….) είναι ο Damien T.,που συνελήφθηκε μαζί με τον Arthur C.

(…)Παρουσιάστηκαν από καλά πληροφορημένη πηγή ως «gilets jaunes». Τους υποψιάζονται ότι νωρίτερα συμμετείχαν σε μια συγκέντρωση μη εξουσιοδοτημένη. 25 άτομα μαζεύτηκαν στη Valence αγρότες, gilets jaunes κι ακροαριστεροί. 

Οι διαδηλωτές απωθήθηκαν κι έφτασαν προς το Tain-l’Hermitage,όπου έγινε η επίθεση. Και οι 2 κρατούμενοι είναι 28 ετών κι δεν έχουν απασχολήσει ξανά τη δικαιοσύνη. Κι οι 2 είναι γηγενείς από Drôme. Σε όλα τα άτομα που είχαν πρόσβαση στη ζώνη που έφτασε ο Μακρόν είχαν ελεγχθεί τα χαρτιά τους…

Κάποιοι σχολιάζουν στο twitter:«Σκότωσε με ελεύθερους σκοπευτές τους έβγαλε μάτια, τους έκοψε χέρια συνέλαβε μικρά παιδιά σαν να ήταν τρομοκράτες έφαγε και μια με την άκρη των δαχτύλων δεν τρέχει και τίποτα».

Άλλοι σχολιάζουν με αυτή τη χειροδικια μόλις μεταδόθηκε το covid19 στο Μακρόν..τα έσπασε ανάρτηση που λέει: ”Macron: μετά από αυτό χαστούκι αποφάσισα να σας ξαναβάλω σε lockdown”


Image





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου