Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022

Η ΜΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΙ ΗΤΤΕΣ ΤΩΝ ΟΥΚΡΑΝΟΝΑΖΙ...


ΑΠΕΤΡΑΠΗ ΚΑΙ ΝΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΟΥΚΡΑΝΩΝ ΚΟΜΑΝΤΟ ΜΕ 20 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑΧΥΠΛΟΑ ΓΙ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΤΗΣ ΖΑΠΟΡΙΖΙΑ! 

 ΒΙΝΤΕΟ




Μετά την Παταγώδη αποτυχία επίθεσης Ουκρανών κομάντο υπό εποπτεία ΜΙ6 γι ανακατάληψη πυρηνικού σταθμού Ζαπορίζια όπου 384 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και εικάζεται ότι νεκροί ήταν και Άγγλοι στις 23h00 μμ τοπική ώρα τη νύχτα της 3ης Σεπτέμβρη μια νέα αμφίβια επίθεση από Ουκρανούς εκδηλώθηκε στην κατεύθυνση του Energodar όπου είναι ο πυρηνικός του Ζαπορίζια.



Και πάλι ειδικές δυνάμεις Ουκρανών αποπειράθηκαν να διασχίσουν το Δνείπερο με τουλάχιστον 15 πλοία. Τις πρώτες πρωινές ώρες αναχαιτίστηκε κι αυτή η επίθεση για Ζαπορίζια. Η Ουκρανία σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές έστειλε περί τα 20 ταχύπλοα στο Δνείπερο. Άλλη πηγή αναφέρει ότι χθες, γύρω στις 23:00 μμ (τοπική), 42 μηχανοκίνητα σκάφη χωρισμένα σε 2 ομάδες προσπάθησαν να αποβιβάσουν κοντά στον πυρηνικό σταθμό (λίμνη Kakhovka) περισσότερους από 250 στρατιώτες Ουκρανούς.

Ανάμεσά τους ειδικές δυνάμεις και ξένοι μισθοφόροι. Οι ρωσικές δυνάμεις τους σταμάτησαν και πολλά χτυπήματα από 4 Su-30SM και 2 Ka-52 κατέστρεψαν 20 ουκρανικά σκάφη.

Σχετικά με την πρώτη ουκρανική απόβαση αυτοκτονίας στο Enerhodar, Ουκρανοί αλεξιπτωτιστές προσπάθησαν να προσγειωθούν στη νότια ακτή της λίμνης Kakhovka και να καταλάβουν τον πυρηνικό σταθμό Zaporozhye. Η επιχείρηση απόβασης έγινε ήδη την επομένη του βομβαρδισμού.
Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας: « καταστροφή της ομάδας σαμποτάζ των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή του κεντρικού
πυρηνικού σταθμού Ζαπορίζια. Συμμετείχαν ελικόπτερα. Δύο φορτηγίδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, βυθίστηκαν.”


Φαίνεται πως η παρουσία επιθεωρητών της ΙΕΑΕ αναπτερώνει ελπίδες Ουκρανών για ανακατάληψη του σταθμού αφού οι δυτικοί μέντορές τους ελπίζουν πως η άφιξη των παρατηρητών θ΄αναστείλει μια απάντηση στα ίσα από ρώσικη πλευρά. 

Χθες το βράδυ άλλες 4 οβίδες Ουκρανών κατέληξαν στο χώρο του πυρηνικού σταθμού.


Ο Volodymyr Rogov, εκπρόσωπος της κρατικής διοίκησης της περιοχής Zaporizhia, δήλωσε ότι ο ουκρανικός στρατός βομβαρδίζει ξανά το ZNPP. Τις τελευταίες δύο ώρες-χθες το βράδυ-, τουλάχιστον τέσσερις «βαριές» οβίδες έπληξαν την περιοχή του πυρηνικού σταθμού, διευκρίνισε ο Rogov.

Ο Rogov ανακοίνωσε την εμφάνιση εκ νέου σκαφών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στη τεχνητή λίμνη Kakhovka

Ο Rogov, μέλος της Κρατικής Διοίκησης Πολιτικής Αεροπορίας του Zaporozhye, ανακοίνωσε την εμφάνιση σκαφών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην τεχνητή λίμνη Kakhovka στο Δνείπερο.

Στις 3 Σεπτεμβρίου το RIA Novosti μεταδίδει ότι τουλάχιστον δύο δωδεκάδες ταχύπλοα με μεγάλο αριθμό ενόπλων μετακινήθηκαν στον Δνείπερο στην τεχνητή λίμνη Kakhovka – από την περιοχή Kamensky και Stepnogorsk σημείωσε ο Vladimir Rogov, μέλος του κύριου συμβουλίου της διοίκησης της περιοχής Zaporizhzhya στο κανάλι του στο Telegram.

“Σύμφωνα με τους συμπατριώτες μου, τουλάχιστον δύο δωδεκάδες ταχύπλοα με μεγάλο αριθμό ενόπλων κινήθηκαν προς τα κάτω (νότια) κατά μήκος του Δνείπερου από την περιοχή Kamensky και Stepnogorsk. Ετοιμάζουν οι ναζί διάβολοι άλλη απόβαση;” έγραψε ο Rogov.

Το Energodar βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τον NPP Zaporozhye, περίπου 45 χιλιόμετρα έναντι του Δνείπερου από τις περιοχές Kamianske και Stepnogorsk.

Την παραμονή κομάντο της Ουκρανίας, προσπάθησαν να αποβιβάσουν μια δύναμη εφόδου δεκάδων ατόμων τρία χιλιόμετρα βορειοανατολικά του σταθμού, αλλά οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, μαζί με την Εθνική Φρουρά, απέτρεψαν την πρόκληση. 

Όπως διευκρινίζεται στο Υπουργείο Άμυνας, το καθεστώς του Κιέβου είχε προετοιμάσει εκ των προτέρων ένα σχέδιο για να στείλει ομάδες δολιοφθοράς και να οργανώσει βομβαρδισμό πυροβολικού του σταθμού την ημέρα που έφτασε η αντιπροσωπεία.

Όσο για την επίθεση στο Νότο, στη Χερσώνα : Ο στρατός του Κιέβου προσπάθησε να διαρρήξει την πρώτη γραμμή μήκους 180 χιλιομέτρων, σε 2 κύματα επίθεσης. 

Οι Ρώσοι περιμένουν την 3η αλλά προφανώς, η ορμή έχει σταματήσει από το πυροβολικό: ήδη 1700 Ουκρανοί νεκροί και τεθωρακισμένα οχήματα κατεστραμμένα σε αριθμό (Τ 91 και ΒΜΠ1). Πλήρης αποτυχία!

Οι Ρώσοι τους άφησαν να διεισδύσουν σε ένα στενό θύλακα ως και 30 χλμ και τους πλαγιοκόπησαν.. Αντίθετα ο Σοιγκού δήλωσε πως ο ρώσικος στρατός έφτασε στη διοικητική περιοχή του Νικολάεφ που είναι ο προθάλαμος για Οδησσό.

Ο NPP Zaporozhye ανέστειλε την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ουκρανία




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου