Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΠΟΥ ΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΤΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ

 OΔΕΥΟΝTΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ...

 Από Revealed Eye

Μετάφραση: Απολλόδωρος

Οι μεγάλες τεχνολογικές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Twitter, το Facebook και το YouTube, θεσμοθετούν όλο και περισσότερο την τεχνητή σκιώδη απαγόρευση, τη λογοκρισία, την απαγόρευση, το μπλοκάρισμα και την ακύρωση οτιδήποτε και οποιουδήποτε τολμά να αμφισβητήσει τις "επίσημες" αφηγήσεις τους.

 Συλλέγουν επίσης όλο και περισσότερο και συσκευάζουν δεδομένα χρηστών προς πώληση σε διαφημιστές και άλλους τρίτους.

Έτσι, πολλοί άνθρωποι αναζητούν ενεργά πιο φιλικές προς τον χρήστη πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης που τιμούν την Ελευθερία του Λόγου και την ιδιωτικότητα των χρηστών περισσότερο από ό,τι οι μεγάλοι αδελφοί τεχνολογικοί γίγαντες. Ακολουθούν ορισμένες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης που κάνουν ακριβώς αυτό.

Το Minds είναι παρόμοιο με το Facebook με ομάδες, συζητήσεις και ένα κρυπτογραφικό νόμισμα. Απευθύνεται σε παραγωγούς περιεχομένου που επιθυμούν να κερδίζουν κρυπτογραφικά από τις αναρτήσεις τους. 

Διαθέτει ένα ενσωματωμένο πορτοφόλι με κρυπτογραφικά κουπόνια που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ενισχύσει τις αναρτήσεις και να στείλει ή να λάβει κουπόνια ανταμοιβής.

Οι λογαριασμοί Minds+ μπορούν να κερδίζουν μάρκες για τη δημοσίευση δημοφιλούς περιεχομένου. Το Minds μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσω της ιστοσελίδας του ή της εφαρμογής Apple/Google.

Η Gab  είναι σαν ένας συνδυασμός του Facebook και του YouTube. Το κύριο τμήμα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι παρόμοιο με το Facebook και περιλαμβάνει ομάδες και συζητήσεις. 

Το περιλαμβανόμενο GabTV είναι παρόμοιο με το YouTube και περιλαμβάνει κανάλια και συνδρομές αγαπημένου περιεχομένου.

Το Gab τιμά επίσης την ελευθερία του λόγου. Έχουν διαφημίσεις με χορηγούς, αλλά δεν είναι τόσο παρεμβατικές όσο οι διαφημίσεις στο Facebook.

 Η Gab έχει επίσης διαθέσιμο το δικό της πρόγραμμα περιήγησης που εστιάζει στην προστασία της ιδιωτικής ζωής με την ονομασία Dissenter και έχουν δημιουργήσει τη δική τους υποδομή, ώστε να μην μπορούν να ακυρωθούν από την τεχνολογία του μεγάλου αδελφού. 

Η πρόσβαση στο Gab γίνεται μόνο από τον ιστότοπο. Δεν διαθέτουν εφαρμογή ώστε η Apple/Google να μην μπορούν να το λογοκρίνουν ή να το απαγορεύσουν.

Το MeWe είναι παρόμοιο με το Facebook, αλλά χωρίς τα ζητήματα λογοκρισίας και προστασίας της ιδιωτικής ζωής. Αυτοαποκαλούνται ως το αντι-Facebook. Το MeWe πιστεύει στην ελευθερία του λόγου και τιμά την ιδιωτική ζωή των χρηστών. 

Δεν έχουν διαφημίσεις και χρηματοδοτούν τον ιστότοπο μέσω αναβαθμίσεων σε premium λογαριασμούς και πρόσθετα στον βασικό δωρεάν λογαριασμό χρήστη. Το MeWe διαθέτει συζητήσεις, ομάδες, σελίδες και εκδηλώσεις, 

Το MeWe ξεκίνησε το 2016 και έχει περίπου 15,5 εκατομμύρια χρήστες με πρωτοφανή ανάπτυξη διπλασιάζοντας το καθένα από τα τρία τελευταία χρόνια. Το MeWe μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσω της ιστοσελίδας του ή της εφαρμογής Apple/Google.

Το Gettr είναι η νεότερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης με ελεύθερη έκφραση, την οποία διευθύνει ο Jason Miller, πρώην ανώτερος σύμβουλος του προέδρου Trump. 

Το Gettr είναι παρόμοιο με το Twitter χωρίς τη λογοκρισία ή το όριο χαρακτήρων, οπότε μοιάζει περισσότερο με το Parler παρά με το Twitter. Το Gettr μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσω του ιστότοπου ή της εφαρμογής Apple/Google.

Το FreeTalk 45  είναι μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που διαχειρίζεται το  OAN, One America News Network. Το FreeTalk είναι επίσης παρόμοιο με τις άλλες εναλλακτικές λύσεις ελεύθερης έκφρασης του Twitter ή του Facebook.

 Διαθέτει όριο χαρακτήρων δημοσίευσης παρόμοιο με το Twitter. Οι αναρτήσεις του FreeTalk 45 περιορίζονται σε 260 χαρακτήρες, οι οποίοι είναι λίγο πολύ σύντομοι σε σύγκριση με άλλες πλατφόρμες ελεύθερου λόγου. 

Διαθέτει επίσης σελίδες, ομάδες και εκδηλώσεις όπως το Facebook. Το FreeTalk 45 μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσω του ιστότοπου ή της εφαρμογής Apple/Google.


ΠΗΓΗ



6 σχόλια:

  1. ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΠΟΥ ΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ…..το Twitter, το Facebook και το YouTube, θεσμοθετούν όλο και περισσότερο την τεχνητή σκιώδη απαγόρευση, τη λογοκρισία, την απαγόρευση, το μπλοκάρισμα και την ακύρωση οτιδήποτε και οποιουδήποτε τολμά να αμφισβητήσει τις "επίσημες" αφηγήσεις τους.
    OΔΕΥΟΝTΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ...
    Δεν μου λέτε μόνοι σας βγάζετε τα μάτια σας; Δηλαδή εσείς τι κάνετε; Δεν μπλοκάρετε την ελευθερία του λόγου διότι άκουσον άκουσον δεν συμφωνάτε με τα γραφόμενα; Όταν κατηγοράτε ότι άλλοι ΟΔΕΥΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ, ΕΣΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ; ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΤΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΛΟΚΑΡΕΤΕ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ’’ ΕΒΛΑΒΕΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ‘’
    scripta manent

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΠΕ : ΜΕΛΕΤΑΤΕ ΤΑΣ ΓΡΑΦΑΣ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΑΙ ΜΑΡΤΥΡΟΥΣΙΝ ΠΕΡΙ ΕΜΟΥ. ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΜΙΑ ΗΤΑΝ Η ΓΡΑΦΗ, Η ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ. ΕΣΥ ΛΟΙΠΟΝ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ, ΑΜΦΙΣΒΗΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ.

      Διαγραφή
    2. ΕΛΑ ΡΕ ΦΙΛΕ ΑΥΤΟ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ; ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΙ ΕΠΙΣΤΕΥΑΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΓΩ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ, ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΙΟ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΥΙΟΝ ΤΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΕ ΘΕΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΚΟΙΛΙΑΖΟΥΝ ΕΓΚΥΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ...... ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΑΥΤΟ

      Διαγραφή
    3. οι ίδιοι οι απόστολοι (οι μαθητές του Χριστού), κάνοντας συμβούλιο το 49 μ.Χ., μαζί με τους αγίους της πρώτης χριστιανικής κοινότητας, αποφάσισαν ότι ο Νόμος της Παλ. Διαθήκης δεν δεσμεύει τους χριστιανούς, εκτός από ένα δυο βασικά πράγματα. Το γεγονός αυτό (η «αποστολική σύνοδος») αναφέρεται στην Καινή Διαθήκη, στο βιβλίο Πράξεις των αποστόλων (κεφάλαιο 15)

      Διαγραφή
  2. Δρ. Καρδιολόγος Κωνσταντίνος Αρβανίτης: Ρεκόρ θνησιμότητας των Ελλήνων - Επιδείνωση θα φέρει ο οικογενειακός γιατρός (22/9/2022).

    https://www.youtube.com/watch?v=qPPT5HhQ_Pk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. . Η εποχή της Παλαιάς Διαθήκης τελείωσε. Στην Εκκλησία τη διαβάζουμε από ιστορική σκοπιά, επειδή προετοίμασε τους ανθρώπους για τον ερχομό του Χριστού. Έτσι κι εμείς τη διαβάζουμε στον εσπερινό των εορτών, δηλαδή στην προετοιμασία για τη θεία λειτουργία. Ομοίως, λέμε μερικούς παλαιοδιαθηκικούς στίχους στην αρχή της θείας λειτουργίας, πάλι σαν προετοιμασία για όσα θα επακολουθήσουν. Στη λειτουργία όμως διαβάζουμε την Καινή Διαθήκη........ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΛΕΝΕ ΑΥΤΑ;;; ΟΙ ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ, ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή