Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022

Η ΣΩΤΗΡΙΩΔΗΣ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΠΕΙΝΑΣ...

ΠΩΣ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΕΤΕ ΕΝΑΝ ΚΗΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΪΣΕΤΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ



Έχετε καλλιεργήσει λαχανικά στο παρελθόν. Ωστόσο, όπως πολλοί κηπουροί, μπορεί να διαπιστώσετε ότι πνίγεστε στο μαρούλι από νωρίς, στη συνέχεια να έχετε κολοκυθάκια να βγαίνουν από τα αυτιά σας και όμως μπορείτε ακόμα να περάσετε το χειμώνα αγοράζοντας προϊόντα, κατεψυγμένα λαχανικά και κονσερβοποιημένα προϊόντα. 

Με κάποιο προσεκτικό σχεδιασμό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ενέργεια του κήπου σας πιο αποτελεσματικά για να μειώσετε το λογαριασμό παντοπωλείου σας και να φάτε περισσότερα φρέσκα νόστιμα λαχανικά.

Ο σχεδιασμός ενός κήπου για να ταΐσετε την οικογένειά σας μπορεί να φαίνεται συντριπτικός. Πόσα φυτά τομάτας θα χρειαστείτε; Είναι μια καλή ερώτηση και σε κάποιο βαθμό, η απάντηση θα εξαρτηθεί από το πόσο σας αρέσουν οι ντομάτες. 

Ορισμένες γενικές οδηγίες απόδοσης μπορούν να σας βοηθήσουν να υπολογίσετε πόση ποσότητα από κάθε λαχανικό πρέπει να φυτέψετε. Αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να εστιάσετε τις προσπάθειές σας έτσι ώστε λίγο έως τίποτα να πάει χαμένο.

Φυτέψτε ό,τι σας αρέσει



Αυτό φαίνεται σαν ένα μη-brainer, αλλά όταν μελετάτε τους καταλόγους σπόρων και βλέπετε τη νόστιμη και παραγωγική ποικιλία μπρόκολου «Piracicaba», είναι εύκολο να παρασυρθείτε. 

Μια ιδέα είναι να αφιερώσετε μια περιοχή του κήπου σε νέες ποικιλίες ή νέα λαχανικά και να αγοράσετε μόνο τη μικρότερη ποσότητα σπόρων. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να πειραματιστείτε χωρίς να είστε μέχρι τα αυτιά σας στα λαχανάκια Βρυξελλών.


Αναλύστε το λογαριασμό παντοπωλείου σας




Εάν κρατάτε αποδείξεις παντοπωλείου ή απλά έχετε καλή μνήμη, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως οδηγό για το πόσο από ένα συγκεκριμένο αντικείμενο τρώει η οικογένειά σας σε μια εβδομάδα ή μήνα. 

Στη συνέχεια, κάντε παρέκταση στο έτος. Για παράδειγμα, αγοράστε μια τσάντα κρεμμυδιών 5 λιβρών κάθε δύο εβδομάδες. 

Έτσι, 10 λίρες το μήνα ισοδυναμούν με 120 λίρες το χρόνο. Εάν θέλετε να προμηθεύσετε την οικογένειά σας με κρεμμύδια αξίας ενός έτους, θα πρέπει να φυτέψετε αρκετά για να αποδώσετε 120 κιλά.

Κονσερβοποίηση και συντήρηση



Σίγουρα, μπορείτε να ταΐσετε την οικογένεια από τον κήπο κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου, αλλά τι γίνεται το χειμώνα; 

Λοιπόν, οι ντομάτες, για παράδειγμα, μπορούν να γίνουν σάλτσα, σάλσα, αφυδατωμένες - ή και τα τρία! Θυμηθείτε ότι τα τρόφιμα χαμηλής οξύτητας θα χρειαστούν προσθήκη οξέος ή για κονσερβοποίηση υπό πίεση και χρησιμοποιείτε πάντα μια τρέχουσα, ακριβή συνταγή κονσερβοποίησης

1 Μερικά εύκολα λαχανικά και φρούτα για αρχάριους κονσερβοποιούς περιλαμβάνουν μήλα, μούρα, αγγούρια (τουρσί), ντομάτες και πράσινα φασόλια (ως φασόλια). Επίσης, η συντήρηση περιλαμβάνει την κατάψυξη τροφίμων. 

Η κατάψυξη είναι εύκολη και ασφαλής. Μπορείτε να παγώσετε τα μούρα, τις ντομάτες και βασικά οποιοδήποτε λαχανικό - ζεματίζοντας ή βράζοντας πρώτα, συνήθως.

Επεκτείνετε τη σεζόν

Η κονσερβοποίηση και η συντήρηση είναι σκληρή δουλειά, οπότε ελαχιστοποιήστε πόσο πρέπει να κάνετε καλλιεργώντας φρέσκα τρόφιμα περισσότερο. 

Τα κρύα πλαίσια, τα θερμοκήπια και τα καλύμματα σειράς είναι όλοι εξαιρετικοί τρόποι για να παραταθεί η καλλιεργητική περίοδος. Εάν έχετε χώρο, σκεφτείτε να καλλιεργείτε βότανα και χόρτα στο σπίτι σας το χειμώνα.

Υπολογίστε την απόδοση και τις σειρές σχεδίου Αυτό το διάγραμμα φύτευσης

από τη συνεταιριστική επέκταση της Βιρτζίνια παρέχει οδηγίες για το πόσο από κάθε καλλιέργεια πρέπει να φυτέψετε και τις κατάλληλες ημερομηνίες φύτευσης. 

Θυμηθείτε ότι αυτές οι ποσότητες ανά άτομο δεν εξετάζουν την κονσερβοποίηση και τη συντήρηση για το χειμώνα, οπότε ίσως θελήσετε να φυτέψετε πρόσθετες ποσότητες εξετάζοντας την απόδοση, με βάση το τι σκοπεύετε να διατηρήσετε και τι περιμένετε να φάτε το χειμώνα.

Κρατήστε καλά αρχεία

Μικροαλλαγές για το πόσο να φυτέψετε για τη συγκεκριμένη οικογένειά σας θα πάρει λίγο χρόνο. Αυτό βασίζεται στο πόσο τρώει κάθε οικογένεια, αν κονσερβοποιείτε και συντηρείτε για το χειμώνα, και την καλλιεργητική περίοδο και το χώρο σας. 

Κρατώντας ένα ημερολόγιο αγροκτήματος και κήπου μπορεί να σας βοηθήσει να προσαρμόσετε τις φυτεύσεις σας για την επόμενη σεζόν. Θα θυμάστε ότι φυτέψατε πάρα πολύ μαρούλι και φυτέψατε λιγότερα την επόμενη φορά. Ή, ίσως θα συνειδητοποιήσετε ότι τα χόρτα mesclun τα πήγαν τόσο καλά, που αποφασίζετε να φυτέψετε αρκετά φέτος για να φέρετε στην αγορά των αγροτών.

Να είστε ευέλικτοι

Θυμηθείτε ότι παρόλο που ο σχεδιασμός ενός κήπου είναι απαραίτητος, μπορείτε να κάνετε κάποια προσαρμογή του σχεδίου σας εν κινήσει.

Οι φυτεύσεις διαδοχής μπορούν να διατηρήσουν ένα δημοφιλές λαχανικό καθ 'όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Μπορείτε να σκίσετε το έμπλαστρο μπιζελιού όταν χτυπήσει ο ζεστός καιρός και να φυτέψετε ραπανάκια για σαλάτες.





1 σχόλιο:

  1. KAKOMETΑΦΡΑΣΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΥΠΙΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΧΡΗΣΤΕΣ ΣΕ ΞΕΝΕΡΩΤΟΥΣ
    ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΟΥΣ ΑΣΤΟΥΣ ΤΩΝ ΜΑΣΚΩΝ ΤΩΝ ΡΑΠΙΝΤ ΤΕΣΤ ΤΩΝ ΛΟΚΝΤΑΟΥΝ ,ΠΟΥ ΤΡΕΦΟΝΤΑΙ
    ΑΠΟ ΝΤΕΛΙΒΕΡΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή