Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΔΥΣΤΟΠΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ...

Η ΝΕΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΟΥΔΟΥΝΙΩΝ ΠΟΡΤΑΣ ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΑ ΣΤΟΝ COVID...! «ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΠΟΡΤΑΣ COVID-19 ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ» ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ...!Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση

Μπορεί φαινομενικά να έχει τελειώσει το πρώτο μέρος του αφηγήματος της πανδημίας του κορωναϊού όμως, αθόρυβα, στον τεχνολογικό τομέα γίνονται βήματα για έναν μόνιμο αποκλεισμό ατόμων που πιθανόν να νοσούν από covid…ενώ ταυτόχρονα μπορεί να ελέγχει και την ταυτότητα του ατόμου...

Ένα νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την ανίχνευση θερμοκρασίας...με σκοπό να απαγορεύεται η πρόσβαση ανθρώπων που νοσούν από covid. Το κουδούνι αυτό θα μπορούσε να εγκατασταθεί σε σπίτια, σχολεία, χώρους εργασίας, νοσοκομεία, γηροκομεία και φυλακές...


Μια εφεύρεση που δεν έχει ακόμη κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, διατίθεται στην αγορά από τον κατασκευαστή της ως «το πρώτο κουδούνι πόρτας Covid-19 στον κόσμο» - μια πολυβιομετρική συσκευή που ονομάζεται Pulse Secure Doorbell, η πνευματική ιδιοκτησία (IP) της οποίας έχει προσφερθεί προς πώληση ή άδεια με τιμή που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο δολάρια.
Αυτό το κουδούνι είναι το πνευματικό τέκνο του Ross Markbreiter, ο οποίος φαίνεται να βρίσκεται πίσω από τα Pulse Security Systems. 

Ο αραιός από άποψη περιεχομένου ιστότοπος για το έργο αναφέρει ότι αυτό που κάνει τη συσκευή «μοναδική» είναι ότι είναι εξοπλισμένη όχι μόνο με κάμερα αλλά και με υπέρυθρη (IR) «ακτίνα» (θερμόμετρο) που μετράει τη θερμοκρασία ενός ατόμου, καθώς και ένας σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων που παίρνει τον παλμό και ξεκινά τη βιομετρική σάρωση για να επιβεβαιώσει την ταυτότητα.

Η κάμερα χρησιμοποιείται για την αναγνώριση προσώπου και αυτό που ακούγεται όλο και περισσότερο σαν ένα πλήρες «βιομετρικό εργαστήριο» αντί για οποιοδήποτε «κουδούνι» που γνωρίζετε αυτή τη στιγμή, ενσωματώνει επίσης ένα μικρόφωνο για αναγνώριση φωνής.

Εάν οι έλεγχοι ολοκληρωθούν για να ικανοποιηθούν όποιες και αν είναι οι απαιτήσεις όσων χρησιμοποιούν το σύστημα, τα πράσινα φώτα θα ανάψουν, όλα τα στοιχεία θα ανάψουν και η πόρτα ανοίγει. Εάν όχι, η πρόσβαση δεν επιτρέπεται.

«Υπάρχει ένα ηχείο και ένα κουμπί 911. Ένα άτομο θα επικοινωνήσει μαζί σας εάν χρειαστεί», αναφέρει η ιστοσελίδα.

Δεδομένου ότι ο κόσμος φαίνεται να βρίσκεται στο τέλος των περιορισμών που σχετίζονται με τον Covid, συμπεριλαμβανομένων των διαφόρων μορφών επιτήρησης που εισήχθησαν με την πανδημία, μπορεί να φαίνεται ότι αυτός ο τύπος τεχνολογίας δεν έχει χρονοδιάγραμμα. Ωστόσο, η γενική τάση προς όλο και πιο παρούσα και λεπτομερή βιομετρική επιτήρηση θα έδειχνε ότι αυτό το προϊόν μπορεί να βρει την αγορά του πέρα ​​από τον Covid.

Πράγματι, σύμφωνα με τον συγγραφέα - παρόλο που η Pulse Security Systems αποκαλεί το Pulse Secure Doorbell "το πρώτο κουδούνι της πόρτας Covid-19" - ελέγχει όχι μόνο την υγεία αλλά και την ταυτότητα - "και πολλά άλλα". Και ως εκ τούτου μπορεί να εγκατασταθεί σε σπίτια, σχολεία, χώρους εργασίας, νοσοκομεία, γηροκομεία και φυλακές.

Ο ιστότοπος εξηγεί ότι μπορεί να ενσωματωθεί σε υπάρχοντα συστήματα ασφαλείας και στη συνέχεια, για παράδειγμα, να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση του σχολείου και της παρακολούθησης της εργασίας.

Μια μη προσωρινή αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας (δηλαδή που θα εξεταστεί από τον εξεταστή) έχει κατατεθεί για το Pulse Secure Doorbell, ενημερώνει ο ιστότοπος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου