Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΠΟΥ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΠΡΟΦΙΛ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ;

30,000 ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΡΟΜΠOT ΣΤΟ TWITTER ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ 


 Γράφει η Rhoda Wilson
Απόδοση Οίμος- Αθήνα

Το ThinkingSlow παρακολουθεί την κυκλοφορία του Twitter για να εκθέσει τη λειτουργία μιας σημαντικής λειτουργίας bot (σ.τ.μ. διαδικτυακό ρομπότ) που στοχεύει στην ενίσχυση της ατζέντας πολιτικής Της Μεγάλης Επαναφοράς αυξάνοντας τους "ακόλουθους", τα "likes" και τα "retweets" επιλεγμένων λογαριασμών.

Η αυτοματοποιημένη, ή λεγόμενη bot, κυκλοφορία είναι ένα σημαντικό πρόβλημα στην πλατφόρμα κοινωνικών μέσων του Twitter, δήλωσε το ThinkingSlow σε δελτίο τύπου την Παρασκευή. 

Η επισκεψιμότητα δημιουργείται από αυτοματοποιημένους και ημιαυτόματους λογαριασμούς και χρησιμοποιείται για την ενίσχυση επιλεγμένων ατόμων και πολιτικών μηνυμάτων. 

Αυτή η ενίσχυση εξυπηρετεί έναν κακόβουλο σκοπό χειραγώγησης του ευρέος κοινού ώστε να πιστέψει ότι ορισμένες πολιτικές είναι σημαντικά πιο δημοφιλείς από ό, τι είναι στην πραγματικότητα.

Έχουν ετοιμάσει ένα έγγραφο με δυνατότητα λήψης που δείχνει μια επισκόπηση του τρόπου λειτουργίας αυτών των bots:

Περίπου 30,000 bots ενισχύουν τα σχόλια στα σχετικά άτομα που είναι "στο μήνυμα" και την επισκεψιμότητά τους κατά περίπου 100x ή περισσότερο.

Μπορεί να υπάρχουν πολλές πιθανές εξηγήσεις, αλλά ΔΕΝ αναθέτουμε καμία εξήγηση. Οι δυνατότητες περιλαμβάνουν, αλλά δεν περιορίζονται σε:


Οι δικαιούχοι πληρώνουν για να αυξήσουν τους όγκους.

Οι αλγόριθμοι επιλέγουν με βάση τα δικά τους κριτήρια.

Ο δικαιούχος μπορεί να γνωρίζει ή να μην γνωρίζει το ρόλο των bots.

Δεν σχολιάζουμε ποιος λειτουργεί το αγρόκτημα bot ... Η υπόθεσή μας είναι ότι τόσο το Twitter όσο και οι αρμόδιες αρχές ασφάλειας στον κυβερνοχώρο γνωρίζουν αυτές τις δραστηριότητες και έχουν επιλέξει να μην τις αποτρέψουν.


Καλώς ήρθατε στον κόσμο των bots του Twitter (pdf), Σκεπτόμενοι, Αύγουστος 2022

Έχουν εντοπιστεί δύο τύποι bots:

Κρυφό- καλυμμένο με σύμβολα που απευθύνονται σε μια ομάδα 

και ένα άλλο

Εμφανές - με ευρύτερο κενό προφίλ (μόνο likes).

Η παρακάτω εικόνα δίνει ένα παράδειγμα για το καθένα.


Κρυφό στα αριστερά, Εμφανές στα δεξιά

Καλώς ήρθατε στον κόσμο των bots του Twitter (pdf), ThinkingSlow, Αύγουστος 2022


Στο παρακάτω βίντεο, η ThinkingSlow εξήγησε την έρευνα που διεξάγουν, σε παγκόσμιο επίπεδο, σχετικά με αυτά τα bots του Twitter και τι αντίκτυπο έχει:

«Ο λόγος που θέλουμε να αφιερώσουμε πολύ χρόνο σε αυτό είναι επειδή οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν ότι αυτές οι φάρμες bot δεν δημιουργούν μόνο τον εαυτό τους και δεν λειτουργούν από μόνες τους. 

Κάποιος, συγκεκριμένα, τρέχει αυτές τις φάρμες bot για να ενισχύσει συγκεκριμένα μηνύματα, για συγκεκριμένα άτομα, σε συγκεκριμένες ώρες και έχουν έναν σκοπό στο μυαλό τους για να το κάνουν αυτό. Δεν πρόκειται για τυχαίο θόρυβο.

«Έτσι, αυτό που βλέπουμε ξανά και ξανά με αυτές τις φάρμες bot που εξετάζουμε τώρα είναι ότι ενισχύουν τα μηνύματα της Great Reset / "ακροαριστερά" ... "εθνικοποίηση", "περισσότερη κυβερνητική παρέμβαση μέσω λογοκρισίας", "κινδυνολογία για το κλίμα .."

. Υπάρχει κάτι έντονα απειλητικό που 
πραγματοποιείται από τους ανθρώπους που εκτελούν αυτές τις επιχειρήσεις.

«Ο σκοπός είναι ξεκάθαρος. Είναι εφαρμοσμένη ψυχολογία. Κάνει τις αντιδημοφιλείς πολιτικές να φαίνονται εκατοντάδες φορές, ίσως χιλιάδες φορές, πιο δημοφιλείς από ό,τι είναι στην πραγματικότητα».

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να παρακολουθήσετε το βίντεο στο Rumble.



ThinkingSlow: Η έξοδός σας από το matrix, 20 Αυγούστου 2022 (28 λεπτά)

Συγκρίνοντας τρεις βουλευτές με τους πλησιέστερους συνομηλίκους τους (δείτε τις παρακάτω εικόνες), το ThinkingSlow έδειξε το μέγεθος στο οποίο αυτά τα bots ενισχύουν τα μηνύματα. Λάβετε υπόψη ότι η τρίτη εικόνα θα πρέπει να έχει τίτλο "Αντίκτυπος στην ενίσχυση bot Followers and Likes ανά tweet για τον Ed Davey σε σύγκριση με τις γειτονικές εκλογικές περιφέρειες των Φιλελεύθερων Δημοκρατών".

Την Παρασκευή, η ThinkingSlow υπέβαλε καταγγελία στον Επίτροπο Προτύπων σχετικά με τη χειραγώγηση της κίνησης του Twitter στους λογαριασμούς τεσσάρων βουλευτών ("MP"): Ζάρα Σουλτάνα, Κρις Μπράιαντ, Ρίτσαρντ Μπέργκον και Εντ Ντέιβι.

Με βάση την εκτενή ανάλυση του ThinkingSlow για τον όγκο επισκεψιμότητας του Twitter, οι λογαριασμοί των παραπάνω βουλευτών έχουν αναγνωριστεί ως παραλήπτες σημαντικών αυτοματοποιημένων όγκων επισκεψιμότητας.

Τα tweets αυτών των βουλευτών λαμβάνουν περίπου 5.000 likes ανά tweet σε σύγκριση με γνωστούς δημοσιογράφους και ακαδημαϊκούς του Ηνωμένου Βασιλείου που λαμβάνουν όχι περισσότερα από 400 likes ανά tweet. 

Το επίπεδο των 5.000 επισημάνσεων "μου αρέσει" ανά tweet είναι περίπου 180 φορές υψηλότερο από άλλους βουλευτές σε γειτονικές εκλογικές περιφέρειες. Τέτοιες ανωμαλίες δείχνουν αυτοματοποιημένη ενίσχυση, δήλωσε ο ThinkingSlow.

Με βάση δείγματα επισημάνσεων "μου αρέσει" και retweets (RTs) για τους παραπάνω βουλευτές, έχουμε διαπιστώσει ότι περίπου το 50% έως 80% των επισημάνσεων "μου αρέσει" και των RTs για συγκεκριμένα tweets είναι αυτοματοποιημένα και δεν δημιουργούνται από γνήσιους χρήστες.

Ζητήσαμε από τον Επίτροπο Κοινοβουλευτικών Προτύπων να διερευνήσει αυτούς τους ισχυρισμούς σύμφωνα με τις διατάξεις του τμήματος V του Κώδικα Δεοντολογίας για τους Βουλευτές, καθώς και να εξετάσει πιθανή παραβίαση της γενικής αρχής ότι οι βουλευτές ενεργούν με «εντιμότητα και ακεραιότητα».

Δελτίο Τύπου (pdf), Σκεπτόμενοι, 7 Οκτωβρίου 2022

Η καταγγελία του ThinkingSlow προς τον Επίτροπο Κοινοβουλευτικών Προτύπων ανέφερε:

Στην πολιτική αρένα, ο πρωταρχικός σκοπός [αυτής της κυκλοφορίας bot] είναι να χειραγωγήσει το κοινό προβολής και πιστεύουμε ότι αυτό επιτρέπουν οι προαναφερθέντες βουλευτές να γίνει (ή το κάνουν οι ίδιοι) με στόχο να εξαπατήσουν τους χρήστες του Twitter και το ευρύ κοινό. 

Η συμπεριφορά αυτή δεν συνάδει με τις υποχρεώσεις κάθε βουλευτή βάσει του κώδικα δεοντολογίας, ιδίως όσον αφορά τη συνολική υποχρέωση να ενεργεί με «εντιμότητα και ακεραιότητα».

Η δραστηριότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελεί σαφώς σημαντικό μέρος της δημόσιας επικοινωνίας των βουλευτών και, ως εκ τούτου, αυτές οι δραστηριότητες θα εμπίπτουν στο πεδίο της δημόσιας και όχι της ιδιωτικής ζωής.

 Καθένας από τους προαναφερθέντες βουλευτές έχει δημιουργήσει πολλές χιλιάδες tweets, με το υψηλότερο ποσοστό για τον βουλευτή Chris Bryant με ένα εκπληκτικό σύνολο 81.4 χιλιάδων tweets. 

Πιστεύουμε ότι το τεράστιο επίπεδο ψευδεπίγραφης ενίσχυσης των tweets των βουλευτών αποτελεί παραβίαση της συνολικής απαίτησης να ενεργούν με ακεραιότητα και, συγκεκριμένα, της παραγράφου 17 του τμήματος V του Κώδικα.

Ενδέχεται να υπάρχει σχετική παραβίαση της πολιτικής χρήσης ΤΠΕ του Κοινοβουλίου, δεδομένου ότι η εν λόγω ενίσχυση συνιστά παραβίαση των όρων και προϋποθέσεων του Twitter, αλλά αυτό δεν εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παρούσας καταγγελίας.

Σας ζητάμε να διερευνήσετε αυτούς τους ισχυρισμούς και, εάν επιβεβαιωθούν, να ζητήσετε από τους προαναφερθέντες βουλευτές να κάνουν δημόσιες δηλώσεις αναγνωρίζοντας τη χρήση της αυτοματοποιημένης επισκεψιμότητας twitter, καθώς και να λάβουν μέτρα για να σταματήσουν την ενίσχυση των tweets τους.

Επιστολή καταγγελίας προς το Γραφείο του Κοινοβουλευτικού Επιτρόπου Προτύπων (pdf), 5 Οκτωβρίου 2022

Σχετικά με το ThinkingSlow 

Το ThinkingSlow είναι μια ομάδα εργασίας που δημιουργήθηκε ως απάντηση στην ανέντιμη «επιστήμη» πίσω από την απάντηση στον Covid. Διερευνούν τις πραγματικές ατζέντες πίσω από την αντιμετώπιση του Covid και τις μελλοντικές πορείες.

«Έχουμε επενδύσει χιλιάδες ώρες στην έρευνα του ίδιου του Covid και των συγκλονιστικών επιπέδων ανεντιμότητας γύρω από τα δεδομένα, την πολιτική απάντηση και τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης. 

Αυτά τα ευρήματα παρουσιάζονται [στον ιστότοπό τους] κάτω από τα μπλοκ του Covid-19, της Στατιστικής, της Ηθικής (και του Νόμου) και του Great Reset. Πιο πρόσφατα ξεκινήσαμε μια σειρά συνεντεύξεων σχετικά με αυτά τα θέματα με μερικούς από τους κορυφαίους στοχαστές του κόσμου και του Ηνωμένου Βασιλείου».

Μπορείτε να βρείτε τους βασικούς σκοπούς και στόχους τους ΕΔΩ και αν νομίζετε ότι θα θέλατε να συμμετάσχετε, στείλτε λίγα λόγια, όχι περισσότερες από 30-50 λέξεις, στο    ThinkingSlow1@Proton.me.


ΠΗΓΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου