Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023

ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΚΗΡΥΞΑΜΕ ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΝΘΟΣ;

 ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ 200 ΣΥΡΟΙ ΑΠΟ ΝΤΑΡΑΑ ΠΡΟΠΥΡΓΙΟ ΣΥΡΙΑΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΚΙΕΒΟ;

ΒΙΝΤΕΟ


ΣΥΡΟΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ FSA ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΡΩΣΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ.

Σύροι μισθοφόροι που πολέμησαν τους Ρώσους στην Ουκρανία καταγγέλουν ότι εξαπατήθηκαν από τις ουκρανικές αρχές και πληρώθηκαν σε πλαστό χρήμα.

Στα πλάνα που δημοσίευσε το IdlibCallingSy (το Ιντλίμπ που ελέγεχεται από Τούρκους και τζιχαντιστές) ένας Σύρος μαχητής/τρομοκράτης είπε ότι οι Ουκρανοί του έδωσαν πλαστά δολάρια. 

Μετά την ολοκλήρωση του συμβολαίου του, επέστρεψε στη Συρία και συνελήφθη από την αστυνομία ενώ αγόραζε μια μηχανή στο Azaz συριακή πόλη παραμεθόρια στα σύνορα με Τουρκία που ελέγχεται από συριακή αντιπολίτευση/FSA.

Ο τρομοκράτης μισθοφόρος μέλος της τουρκικών συμφερόντων ψευδεπίγραφης συριακής αντιπολίτευσης που πολέμησε στην Ουκρανία μιλάει στην κάμερα με φόντο την τρίστερη σημαία της συριακής αντιπολίτευσης λάβαρο της βραβευμένης από ΕΕ ακτιβίστριας Ναουάλ Σουφί που έχει εμπλοκή στο ναυάγιο της λαθροδιακίνησης που πνίγηκε στ΄ανοιχτά της Πύλου με 750 επιβαίνοντες. 

Μέσα της συριακής αντιπολίτευσης αναφέρουν ότι 200 άτομα από τη Ντάραα προπύργιο της πολύχρωμης εξέγερσης κατά συριακού κράτους-Άσαντ ήταν στο αλιευτικό που ναυάγησε. 

Σώθηκαν περί τους 50 και οι άλλοι φέρονται ως αγνοούμενοι.. Εδώ υπάρχουν 2 αναπάντητα ερωτήματα...

Συνυπολογισθέντος ότι Σύροι μαχητές της λεγόμενης συριακής αντιπολίτευσης αποδεδειγμένα πολεμούν ως μισθοφόροι στην Ουκρανία για λογαριασμό Τουρκίας/Δύσης όπως και ότι πριν πολέμησαν στη Λιβύη και με βάση το γεγονός ότι έρχονταν από Λιβύη είναι σίγουρο ότι ο τελικός προορισμός τουλάχιστον ορισμένων από τους επιβαίνοντες και καταγόμενους από Daraa δεν ήταν η Ουκρανία;

Γνωρίζουμε 2 δεδομένα. Ότι το πλοίο έφυγε από Αίγυπτο φόρτωσε από Τομπρούκ Λιβύης και κατευθυνόταν προς ακτές Ιταλίας με κατ΄ομολογίαν συριακών πηγών από Ντάραα που πρόσκεινται σε συριακή αντιπολίτευση ότι οι 200 ήταν από Ντάραα. 

Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι ποια διαδρομή ακολούθησαν για να φτάσουν από τη συριακή Ντάραα που τώρα ελέγχει το συριακό κράτος προς Λιβύη. Είναι κομβικό..Από συριακό κράτος δεν βγαίνει κανείς προς Ευρώπη παρά μόνο προς Λίβανο.. Οπότε τα άτομα πρέπει να ερωτηθούν πως έφτασαν Λιβύη.. Έφυγαν μεταπολεμικά από Ντάραα γιατί τώρα εδώ και κάποιον καιρό δεν υπάρχει πόλεμος στη Συρία. 

Ή μετακινήθηκαν κατά την ανταλλαγή ”πληθυσμών” όταν στο deal άνθρωποι αντί εδαφών που έγινε κατά τη διάρκεια του πολέμου ή ήταν από αυτούς τους χιλιάδες οπαδούς και μαχητές/τρομοκράτες της συριακής αντιπολίτευσης που τους δόθηκε η δυνατότητα να αφοπλιστούν και να εγκαταλείψουν εδάφη που έλεγχαν με κυριότερα Χαλέπι, Ντάραα και να μεταβούν με πράσινα λεωφορεία στο Ιντλίμπ τον μόνο συριακό θύλακα πλέον που ελέγχουν οι τζιχαντιστές της συριακής αντιπολίτευσης όπως η Αλ Νούσρα και οι φατρίες της και ο ούρκικος στρατός κατοχής...

Γιατί αν η διαδρομή που ακολούθησαν ήταν Ντάραα-Ιντλίμπ-Τουρκία-Λιβύη τότε ο ρόλος τους είναι ελεγχόμενος και τίποτα δεν αποκλείει την πρόσβαση σ΄ευρωπαικό έδαφος να την ήθελαν κάποιοι από αυτούς για να φτάσουν στο ουκρανικό μέτωπο. 

Αν έφταναν στην Ιταλία θα ήταν ένα βήμα από ουκρανικό μέτωπο..από Ιταλία-Κίεβο αεροπορικώς ..

Είναι σημαντικό να ξέρουμε ποιά διαδρομή ακολούθησαν μέχρι Τομπρούκ τι τους έφερε αυτούς τους Σύρους στην εμπόλεμη Λιβύη. 

Πήγαν για δουλειά πήγαν για πόλεμο; όπως και να έφτασαν η συντριπτική πλειοψηφία των 200 ανήκει στη συριακή αντιπολίτευση με βάση τα δημοσιεύματα της συριακής αντιπολίτευσης που βγάζει κ αναλυτική λίστα με επιβαίνοντες Σύρους από Ντάραα.


Ο τρομοκράτης μισθοφόρος μέλος της τουρκικών συμφερόντων ψευδεπίγραφης συριακής αντιπολίτευσης που πολέμησε στην Ουκρανία μιλάει στην κάμερα με φόντο την τρίστερη σημαία της συριακής αντιπολίτευσης:

”Είμαι ο αδερφός σας Abu Muhammad από βόρειο Azaz. Eίμαι ένας από εκείνους που πολέμησαν στην Ουκρανία κατά των Ρώσων. ήμουν στην Ουκρανία για 3 μήνες. Όταν τελείωσε η ανάπτυξή μας οι Ουκρανοί μας πλήρωσαν το μισθό μας και επέστρεψα στη Συρία.

Όταν επέστρεψα στη Συρία πήγα σ΄ ένα κατάστημα ν’ αγοράσω ένα μηχανάκι. Όταν προσπάθησα ν΄αγοράσω το μηχανάκι ο πωλητής με κατήγγειλε στη στρατιωτική αστυνομία του FSA.Αυτοί οι τύποι με οδήγησαν στο κρατητήριο και μου είπαν ότι μερικά από τα δολάρια ήταν πλαστά. 

Δυστυχώς το διαπίστωσα αυτό αφότου οι Ουκρανοί με πλήρωσαν.(δείχνει δολάρια στην κάμερα κι αναρωτιέται). Κοίτα βλέπεις διαφορά; Αυτά είναι τα δολάρια που μου έδωσαν. όλα είναι πλαστά. Αυτό είναι ένα πραγματικό. Αυτά είναι πλαστά.

Αδέρφια δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να πολεμήσετε για την Ουκρανία. Oι Ουκρανοί δεν είναι τίμιοι. Eξαπατούν τους Σύριους και δεν τους δίνουν τίποτα κατά την επιστροφή. Κανείς από εμάς δεν θέλει να επιστρέψει στην Ουκρανία….”

Όλα αυτά σε καμία των περιπτώσεων δεν απαλύνουν τις ευθύνες των όποιων ιθυνόντων για το ναυάγιο… όμως πρέπει να φωτίζονται όλες οι πλευρές. Το μεταναστευτικό όπως εξελίχθηκε είναι πολυεπίπεδο και καμιά πτυχή του δεν πρέπει να επικαλύπτει την άλλη. 

Είναι θέμα ανθρωπιστικό, πολιτικό,πολιτισμικό, κοινωνικό, εθνικό, ασφάλειας, άμυνας.. Οι μονοδιάστατες λογικές είναι ολέθριες ως επιπόλαιες και λαϊκίστικες. Καμιά πτυχή δεν πρέπει να επικαλύπτει τη άλλη αλλά θα πρέπει να υπάρχει μια συνεξέταση…



Kι αυτό το κομμάτι της έρευνας καταλήγει στο τόξο ΕΕ/ΜΚΟ, Τουρκία/συριακή αντιπολίτευση…

Σε ό,τι αφορά την επαρχία Daraa, οργανώθηκαν λίστες από οικογένειες και συγγενείς μεταναστών από την επαρχία και ο αριθμός των επιζώντων έφτασε τους 37 .

Ακτιβιστές ( συριακής αντιπολίτευσης) από την επαρχία Daraa κήρυξαν πένθος για τρεις ημέρες για τα θύματα και πολλά καταστήματα έκλεισαν σε πολλές περιοχές και οι δρόμοι ήταν άδειοι σε άλλες περιοχές. Ενώ οι πιστοί στα τζαμιά προσεύχονταν για τα θύματα.

Η επαρχία Daraa ζει σε ασταθή κατάσταση ασφαλείας από το 2018, αφού ο στρατός και οι υπηρεσίες ασφαλείας ανέλαβαν τον έλεγχο, βάσει συμφωνίας με μεσολάβηση Ρωσίας. Οπότε έχουν κάθε λόγο να πολεμήσουν τη Ρωσία οι Νταριώτες της συριακής αντιπολίτευσης.

200 ΣΎΡΙΟΙ ΑΠΌ ΝΤΑΡΑΑ .. ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΤΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΙΚΗΣ/”ΣΥΡΙΑΚΗΣ” ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Ο τοπικός ιστότοπος “Free Houran Gathering” ανέφερε ότι κατέγραψε περίπου 200 Σύρους από την επαρχία Daraa που επέβαιναν στο σκάφος που ξεκίνησε από το λιμάνι Tobruk στη Λιβύη και βυθίστηκε στα ανοιχτά των ελληνικών ακτών, προσθέτοντας ότι ο αριθμός των επιζώντων από την επαρχία Daraa έφτασε τους 35. 

Ο αριθμός των αγνοουμένων ήταν περίπου 58 άνθρωποι, ενώ η τύχη των υπολοίπων είναι άγνωστη.

Η συνέλευση πρόσθεσε, σε ανακοίνωση τύπου που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της, ότι ένα ελληνικό στρατιωτικό πλοίο ήταν η αιτία της βύθισης του σκάφους, καλώντας όλους τους ακτιβιστές και τους διεθνείς οργανισμούς να ασκήσουν πίεση στην Ελλάδα για να αποκαλύψει τις συνθήκες του περιστατικού….




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου