Τρίτη 20 Ιουνίου 2023

ΣΥΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΗΝ «ΝΙΚΗ»!!!(ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ)

ΕΚΛΟΓΕΣ: ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ





Στις εκλογές την 21η Μαΐου είχαμε κάποιες εκπλήξεις για πολύ κόσμο. α) η σημαντική πτώση του Σύριζα, β) το μεγάλο ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας και γ) η παρ’ ολίγο εισδοχή στην Βουλή των κομμάτων «Νίκη» και «Πλεύση ελευθερίας».

Ξεκινώντας, θα στενοχωρήσω αρκετούς φίλους μας, αλλά εμείς είχαμε προβλέψει ακριβώς το ποσοστό του Σύριζα και μάλιστα με περαιτέρω καθοδική πορεία. Δηλαδή κάποια πτώση στις 25 Ιουνίου, ενώ στις ευρωεκλογές το 2024 θα τον υπερκεράσει το Πασόκ, και στις επόμενες βουλευτικές θα πάει σε μονοψήφιο αριθμό. 

Η μεγάλη μας αστοχία ήταν στις εκλογές του 2019, γιατί υπολογίζαμε ότι από τότε θα αρχίσει η πτώση. Όμως ο ικανότατος κ. Τσίπρας κατάφερε να τρομοκρατήσει τον κόσμο κατά ένα μέρος για τον ερχομό της «δεξιάς», και έτσι κρατήθηκε στο 31,5%.

Για το 41% της ΝΔ, πιστεύουμε ότι δεν είναι καθαροί υποστηρικτές, αλλά τρομοκρατήθηκαν στην ιδέα, μην έλθει «δεύτερη φορά αριστερά». Ομολογούμε ότι εκεί πέσαμε έξω. Περιμέναμε μικρότερο ποσοστό.

Για την Πλεύση η άνοδος είναι φυσική συνέπεια, παίρνοντας ψήφους από τον γιάνννη (δεν ξέρω πόσα «ν» έχει), έχοντας ακούσει πολλούς να τον θεωρούν «κλόουν». Εμείς βέβαια τον θεωρούμε καταξιωμένο καθηγητή. Επίσης έλαβε ποσοστό και από τον Σύριζα. Γι’ αυτό και θα μπει άνετα στην Βουλή (ο λαός έχει μνήμη χρυσόψαρου).

Αναπάντεχο ήταν το ποσοστό του νεοσυσταθέντος κόμματος «Νίκη». Και αυτό, όπως και η Πλεύση, θα έχουν σημαντική άνοδο.

Μετά την συμμετοχή των κομμάτων «Πατριωτικός συνασπισμός» και «Σπαρτιάτες» ανεξαρτήτως την τύχη των, εκτιμούμε ότι θα τα βρει σκούρα η «Ελληνική λύση» και θα παλέψει για την είσοδό της. 

Για το ενδεχόμενο να στηθούν τρίτες κάλπες, το θεωρούμε από πολύ δύσκολο έως απίθανο. Δεν έχει καμμία λογική. Είναι κατασκευασμένο εκλογικό δίλημμα για συγκέντρωση των ψήφων.

Θα σταθούμε σε κάποια γεγονότα που μας έχουν κάνει εντύπωση: Στο Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 24/5, όπως αποκάλυψε ο εγκυρότατος Μανώλης Κοττάκης, βασικό θέμα της συζητήσεως ήταν πώς θα αντιμετωπίσουν το κόμμα «Νίκη». 

Την θεώρησαν δε «αγκάθι». Γιατί άρα γε; Είναι γνωστό ότι όλο το πολιτικό σύστημα ετοιμάζει συμφωνία με την Τουρκία, παραχωρώντας εθνική κυριαρχία και κυριαρχικά δικαιώματα. Επίσης προγραμματίζουν αναθεώρηση του Συντάγματος και κυκλοφορήθηκαν εξωφρενικές αλλαγές όσον αφορά την περιθωριοποίηση της Ορθοδοξίας και των αρχών της στην κοινωνική ζωή της χώρας. 

Αυτά τα δύο θέματα είναι τεράστιας σημασίας, όμως δεν έχουμε τον χώρο να τα αναλύσουμε. Το ερώτημα που γεννάται είναι ότι θεωρούν την «Νίκη» τους μόνους που θα τους πάνε κόντρα;

Ακολούθως ξεκίνησε μια ενορχηστρωμένη επίθεση από πολλές πλευρές. Η πλέον αξιοσημείωτη είναι από αρκετούς ιεράρχες. Απέδειξαν πόσο υπάκουοι και εξαρτώμενοι είναι από τους πολιτικούς. Εδώ να διευκρινίσουμε ότι όταν λέμε «Εκκλησία» δεν είναι οι επίσκοποι. Είναι όλος ο πιστός λαός του Χριστού μαζί με τον κλήρο. 

Αλλά επειδή έχουμε μετατραπεί σε «παπικούς» και «προτεστάντες», θεωρούν «εκκλησία» την ιερά σύνοδο. Στην Εκκλησία του Χριστού δεν υπάρχουν ούτε εκπρόσωποι, ούτε αντιπρόσωποι. Όπως για παράδειγμα κάποια κόμματα νομίζουν ότι είναι εκπρόσωποι και προστάτες των εργαζομένων και έχουν την αποκλειστικότητα. 

Η «εξουσία» είναι κοσμικό φαινόμενο και αίρεση. Όλοι είναι υπηρέτες, ίσοι μεταξύ τους, και «ο θέλων πρώτος είναι, έστω πάντων διάκονος». Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να μιλά επ’ ονόματι άλλων. Μέχρι και κάποιοι απραγέστατοι και αφωνότατοι, σηκώθηκαν από τον λήθαργο και δήλωσαν ότι «η εκκλησία δεν κομματίζεται». 

Όταν ψηφίζονται στην Βουλή διαστροφικά και αντίχριστα νομοσχέδια κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου. Από ό,τι έχει δηλώσει ο κ. Νατσιός δεν έχει φωτογραφία με ιεράρχες ή ηγουμένους. Οι άλλοι πολιτικοί όμως προβάλλονται με τον κλήρο και με προσκυνήματα συνεχώς και ακαταπαύστως. Αυτοί δεν εκμεταλλεύονται το θρησκευτικό συναίσθημα του λαού; 

Οι της «Νίκης» απλώς δηλώνουν ότι είναι χριστιανοί και τίποτε άλλο. Δεν ακούσαμε να πουν ότι εκπροσωπούν κάποιους. Η Ευρώπη είναι όλη με χριστιανοδημοκρατικά κόμματα. Εδώ είναι η «χριστιανική δημοκρατία», ο «λαϊκός ορθόδοξος συναγερμός», ενώ ακούγαμε και το σύνθημα «πατρίδα, θρησκεία, νέα δημοκρατία». Κρατείστε την αξιοπρέπειά σας και μην εκτίθεσθε.

Ευχόμαστε σε όλους «Καλό βόλι».

Χάρης Δημούτσος – δημοσιογράφος

Διαχειριστής της ιστοσελίδας «dekeleianews.gr»

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Αχαρναϊκή» στις 18/6/23






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου