Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΙΛΑ-ΔΕΙΛΑ ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ"...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΩΣΤΗ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΓΙΑ ΒΑΠΤΙΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ..ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ… ΆΔΕΙΑΣΕ ΩΣΤΟΣΟ ΤΟΝ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ..ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΟΥ ΜΠΙΖ.

 Ο Ελπιδοφόρος μετέβαλε το μυστήριο της βάπτισης το εισαγωγικό μυστήριο στο χριστιανισμό σε πάρτυ αλά Μύκονος…

Ιερώνυμος για παιδιά ομόφυλων ζευγαριών: Η εκκλησία θα περιμένει να μεγαλώσουν και, εάν επιθυμούν να βαπτιστούν, θα βαπτιστούν

«Τώρα που αλλάζουν τα πράγματα, δεν είμαστε κατά των παιδιών»
Ιερώνυμος για παιδιά ομόφυλων ζευγαριών: Η εκκλησία θα περιμένει να μεγαλώσουν και, εάν επιθυμούν να βαπτιστούν, θα βαπτιστούν..

Η άλλη πλευρά μιλά κλαυθμηρίζοντας με κροκοδείλια για δικαιώματα παιδιών όταν τους στέρησαν το πρωταρχικό δικαίωμα στα πιο τρυφερά τους χρόνια να έχουν έναν πατέρα και μια μάνα μια οικογένεια.. και τα έχρισαν πειραματόζωα.. Υποκρισία στο έπακρον..

«Η εκκλησία θα περιμένει αυτά τα παιδιά να φτάσουν σε μία ηλικία και, όταν μεγαλώσουν και επιθυμούν να βαπτιστούν, θα βαπτιστούν», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, απαντώντας στο ερώτημα τι θα κάνει η εκκλησία με τη βάπτιση των παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα της βάπτισης, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τόνισε πως «πρέπει να επιστρέψουμε ξανά στην παράδοση. 

Αν η βάπτιση γίνεται στη μικρή ηλικία των παιδιών, είναι διότι μέσα στην εκκλησία είχε δημιουργηθεί η αίσθηση ότι το παιδί μεγαλώνει μέσα σε ένα περιβάλλον χριστιανικών αρχών. 

Επομένως δεν χρειαζόταν κατήχηση, γιατί γινόταν εντός του περιβάλλοντος. Τώρα που αλλάζουν τα πράγματα, δεν είμαστε κατά των παιδιών. Τα παιδιά τα αγαπάμε και νοιαζόμαστε περισσότερο απ’ όλους τους άλλους.

 Η εκκλησία θα περιμένει αυτά τα παιδιά να φτάσουν σε μία ηλικία και, όταν μεγαλώσουν και επιθυμούν να βαπτιστούν, θα βαπτιστούν».

Η δήλωση Ιερώνυμου κινείται στον αντίποδα της στάσης Ελπιδοφόρου είναι ίσως η πιο σωστή από όσες έχουν προταθεί ως σήμερα για το θέμα πάντως το σκεπτικό και η συλλογιστική της βάση είναι στον αέρα..

Και αυτό γιατί δικαιολογεί τον μη νηπιοβαπτισμό επειδή όπως ισχυρίζεται τα παιδιά αυτά δεν θα τύχουν κατήχησης σε χριστιανικό περιβάλλον. 

Το 90% των παιδιών στην Ελλάδα αγνοούν ποιός είναι ο Θεός του χριστιανισμού ( ο Τριαδικός) είναι θρησκευτικά αναλφάβητα εντελώς δεν έχουν αναφορές… αυτά σε τι οικογενειακό περιβάλλον μεγάλωσαν. 

Στο μεταξύ και ο άθεος κι ο αγνωστικιστής ακόμη βαπτίζει τα παιδιά του στην Ελλάδα και το νομοθέτημα της ονοματοδοσίας είναι νεκρό γράμμα. Με βάση το σκεπτικό του Αρχιεπισκόπου δεν θα έπρεπε να έχει βαπτιστεί το 70 με 80% των παιδιών…

Η Εκκλησία δεν ζητούσε ως τώρα πιστοποιητικό φιλοσοφικών ή πολιτικών πεποιθήσεων των γονέων και ορθά προκειμένου να τελεστεί ο νηπιοβαπτισμός.. 

Αυτή η λογική Ιερώνυμου αν εφαρμοστεί οριζόντια θα αποκλείσει τη συντριπτική πλειοψηφία παιδιών καθώς ζούμε και σε μια φάση παρατεταμένης αποχριστιανοποίησης. Και θα διευκολύνει τους αποδομητές..

Αυτό το είπε γιατί ήθελε ν΄αποφύγει την όλη αλήθεια που δεν είναι άλλη ότι τα ομόφυλα ζεύγη αφού έχουν καταστρατηγήσει την κοινή λογική έχουν κονιορτοποιήσει τα χρηστά ήθη έχουν παραβιάσει κάθε έννοια Χριστιανικής Ηθικής υποκριτικά θέλουν να βαπτίσουν τα παιδιά τους. 

Ουσιαστικά χρησιμοποιούν τα παιδιά αυτά ως ανθρώπινη ασπίδα για να εισέλθει από την πίσω πόρτα η νομιμοποίηση της άνομης σχέσης τους και του αυριανού καρναβαλικού πολιτικού τους γάμου που απο-ιεροποιεί το μυστήριο και διαπομπεύει το θεσμό.. Επιδιώκουν να αλώσουν κάθε ίχνος ιερότητας της Εκκλησίας. 

Ο κάθε ομοφυλόφιλος έχει αδιαμφισβήτητα θέση στην Εκκλησία όπως και ο καθένας που παλεύει με τα πάθη του όμως η διείσδυση που επιχειρείται στην Εκκλησία να αποδεχθεί την άνομη αν και θεσμικά πλέον αναγνωρισμένη σχέση είναι ωμός εκβιασμός...

Αν η Εκκλησία τους αποδεχθεί να βαπτίζουν τα παιδιά που η Πολιτεία έθεσε υπό την ομηρία τους αυτή θα ήταν μια έμμεση αναγνώριση της θεσμικής ανομίας τους που επιδιώκει να ανατρέψει την κοινωνία.

Η Εκκλησία είναι χώρος μετάνοιας και όχι επίδειξης αμαρτίας θριάμβου της αμαρτίας γύρος θριάμβου της αμαρτίας στάδιο παρέλασης περηφάνιας της αμαρτίας ακόμη και όταν αυτά συμβαίνουν και άμεσα εντός των ορίων της...

Το ”σφάλειν” πρέπει να καταγγέλεται εκτός κι αν μας έσφαλε εντελώς, ο αξιακός κώδικας δε δύναται ν΄αλλάξει…ζητούν μετά την κατάργηση των σχημάτων την απόσυρση ως και των τελευταίων προσχημάτων...

Ο Αρχιεπίσκοπος είχε νωρίτερα χθες συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Ελπιδοφόρο, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη χώρα. Οι δυο συζήτησαν μεταξύ άλλων και για το ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, για την τεκνοθεσία και την τέλεση μυστηρίων της εκκλησίας που σχετίζονται με τον γάμο.

Ο Ελπιδοφόρος, απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα της βάπτισης, είπε πως «δεν έχω να προσθέσω τίποτα, τα είπε όλα ο Μακαριώτατος». Tι να πει του πέσανε τα μούτρα τον άδειασε πρίμα βίστα καθώς ο Ελπιδοφόρος προσέτρεξε και έκανε εντελώς άλλα...

Για το θέμα ακόμη δεν έχει καταλήξει η Σύνοδος .. η πρόταση Ιερώνυμου επιδέχεται βελτιώσεων και σε κάθε περίπτωση χρήζει διαφορετικού σκεπτικού...

Όταν ξεκινάς από λάθος αφετηρία είναι επόμενο στην καλύτερη των περιπτώσεων να οδηγηθείς σε ελλειμματικές λύσεις και η λάθος αφετηρία είναι ότι τα ζεύγη ομοφύλων βρίσκονται με παιδιά σχηματίζοντας μια α-οικογένεια. Μαγικές λύσεις από εκεί και πέρα δεν υπάρχουν… ό,τι και να επιλεχθεί θα είναι ατελές..

Η Εκκλησία παρά την εμπορευματοποίηση του θρησκευτικού φαινομένου δεν μπορεί να λειτουργήσει απροκάλυπτα ως μαγαζί που το κλείνει ο δείνα κοσμοπολίτης του life style για να κάνει το κέφι του..για να προβάλει και επιβάλει τη νοσηρή φαντασίωση του .. τότε θα μιλάμε για θέατρο και όχι για Εκκλησία...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου