Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

Η.Σ.: «ΣΕ ΜΙΑ ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΗ»


ΈΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Η ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ; 



Γράφει ο Ηλίας Σταμπολιάδης


Μία φίλη από την Ομογένεια των ΗΠΑ διερωτάται, «Μήπως, για να αποφευχθούν τα χειρότερα, ο λαός πρέπει να απαιτήσει την αλλαγή ηγεσίας; 

Μήπως οφείλουμε να το απαιτήσουμε απαριθμώντας τις πολιτικές που είναι καταστροφικές για τη χώρα μας (την υπακοή μας στις ΗΠΑ χωρίς ανταλλάγματα και με αρνητικές συνέπειες για την Ελλάδα αποφάσεις σε θεμελιώδη κοινωνικά θέματα χωρίς να ερωτηθεί ο λαός; » και δίδει μερικά συγκεκριμένα παραδείγματα από τα πολλά για τα οποία θα έπρεπε να ερωτηθεί ο λαός.

Σε μία ευνομούμενη χώρα που θέλει να ονομάζεται Δημοκρατική θα έπρεπε ή έκφραση της λαϊκής θέλησης να είναι συνταγματικά θεσμοθετημένη και το ερώτημα της φίλης από την Αμερική, που αποτελεί ερώτημα μιας βουβής αν και ανήσυχης πλειοψηφίας, είναι επίκαιρο. 

Ή έλλειψη Δημοκρατίας και η παραβίαση της λαϊκής θέλησης εκ μέρους των εκάστοτε κυβερνήσεων, δεν είναι πρόσφατο φαινόμενο αλλά συμβαίνει από ιδρύσεως του Ελληνικού κράτους από τις μεγάλες δυνάμεις. 

Αυτές εκμεταλλεύτηκαν τις θυσίες του Ελληνικού λαού για την απελευθέρωση του από τον Τουρκικό ζυγό με σκοπό να εδραιώσουν την κυριαρχία τους στην Βαλκανική και την Ανατολική Μεσόγειο και να μοιραστούν τα ιμάτια από την κατάρρευση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. 

Με την ίδρυση του Ελληνικού κράτους δεν ήθελαν να δώσουν αφορμή αναβίωσης της Βυζαντινής καλουμένης Αυτοκρατορίας, διάδοχος της οποίας είναι ο Ελληνισμός τον οποίο μισούν θανάσιμα, όχι μόνο σαν απόγονο των αρχαίων Ελλήνων αλλά και σαν φορέα του Ελληνικού πολιτισμού και της Χριστιανικής Ορθοδοξίας. 

Αυτό που ήθελαν και θέλουν ήταν η δημιουργία και η μέχρι σήμερα συντήρηση ενός προτεκτοράτου στο οποίο να έχουν τον οικονομικό και κατά συνέπια τον πολιτικό έλεγχο.

Δολοφόνησαν τον Καποδίστρια με την συμβολή δικών μας ανθρώπων, επέβαλαν την Βαβαροκρατία και ανέδειξαν κυβερνήτες τύπου Κωλέττη, σε ακόμη νεώτερους χρόνους κατέστρεψαν τους Ηπειρώτες δημιουργώντας εκ του μη όντος το κράτος της Αλβανίας, επέφεραν τον εθνικό διχασμό με αποτέλεσμα την Μικρασιατική καταστροφή, υπέθαλψαν την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο, υπέταξαν την Ελλάδα οικονομικά με την αποβιομηχανοποίηση της, την εμπορική της καταστροφή, με παράδειγμα τις πυρκαγιές στο ΜΙΝΙΟΝ, τον ΚΑΤΡΑΝΤΖΟ και τον ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟ, εξασφάλισαν την οικονομική κατοχή με τα μνημόνια, την πολιτική κατοχή με την τροποποίηση του Συντάγματος που κατέστησε την Δημοκρατία σε Πρωθυπουργική και Κομματική Δικτατορία ελεγχομένων Βουλευτών, πέτυχαν το ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας, προωθούν την αντικατάσταση του πληθυσμού με λαθραίους και αλλόθρησκους μη κοινωνικά ενσωματούμενους μετανάστες, την γεωπολιτική υποτέλεια, την ηθική διαφθορά αλλά και την διαστρέβλωση της ίδιας της ανθρώπινης φύσης των Ελλήνων με το πρόσχημα ότι άλλοι τεχνολογικά ανεπτυγμένοι λαοί το έχουν αποδεχθεί.

 Όλα αυτά τα έχουν πετύχει με την ανάδειξη προδοτικών κυβερνήσεων και κυβερνητών, μερικοί των οποίων θεωρούνται Εθνάρχες, με γνωστά ονόματα τα οποία δεν αναφέρω αποφεύγοντας εθνικό διχασμό καθόσον μέρος του λαού έχει βαυκαλιστεί από την καλοπληρωμένη επιστημονική προπαγάνδα, εξαρτάται από το κομματικό καθεστώς και ένα άλλο είναι εμφανώς διεφθαρμένο και γίνεται ανεκτό με το πρόσχημα του δικαιωματισμού.

 Θλίψη δημιουργεί το γεγονός ότι η Επίσημη Εκκλησία δεν παίρνει θέση με το πρόσχημα της μη ανάμιξης της στην πολιτική ζωή απαρνούμενη την Όντως Ζωή.

Αυτό που προτείνω στο ερώτημα της φίλης από την Αμερεική είναι αρχικά η απαίτηση του λαού για αναθεώρηση του Συντάγματος που έχει καταντήσει την Δημοκρατία σε Πρωθυπουργική και Κομματική Δικτατορία. 

Στον αγώνα του λαού για την διεκδίκηση του δικαιώματος του για την ύπαρξη ενός Συντάγματος έχουμε αφιερώσει το όνομα της πλατείας Συντάγματος, της κεντρικότερης πλατείας των Αθηνών. Επιπλέον προτείνω η εκλογή του/της Προέδρου της Δημοκρατίας να γίνεται απευθείας από τον λαό. 

Επιπλέον προτείνω να υπάρχει η δυνατότητα εκλογής ανεξαρτήτων βουλευτών εφόσον λαμβάνουν το εκλογικό μέτρο της περιφέρειας τους, η ψήφος να γίνει υποχρεωτική για τους ενήλικους πολίτες άνω των εικοσιενός ετών και τέλος να γίνονται δημοψηφίσματα για θέματα εθνικής σημασίας όπως η επιλογή της σωστής πλευράς της ιστορίας π.χ. Ουκρανία, Παλαιστίνη, η δομή της παιδείας , ο δημόσιος έλεγχος κοινωφελών επιχειρήσεων, και η αποδοχή ή μη νεοφανών θεμάτων όπως η παραβίαση της ανθρώπινης φύσης.


Ηλίας Σταμπολιάδης
Δρ. Μηχανικός Μεταλλείων, Μεταλλουργός

πρώην Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης



3 σχόλια:

  1. ΣΩΣΤΟΣ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΕ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ.
    ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΥΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΟΡΦΩΣΙΑ ΜΑΣ ΛΟΓΩ ΕΛΕΙΨΗΣ ΚΑΤΗΧΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΠΑΠΑΔΩΝ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΝΠΔΔ ΑΠΑΡΝΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙ ΓΗΣ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΕΥΔΟΚΙΑ ΕΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ.
    Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
    ΠΟΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΡΤΟΥΣ ,ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑΊΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ.
    ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΟΙΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΦΡΑΝΘΟΥΝ.
    ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ ΡΕΠΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑ ΤΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΨΑΧΝΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΕ 700 ΕΥΡΩ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΘΕΟ, ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ;
    ΟΙ ΕΝΟΡΙΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΓΑΖΑΚΙΑ ΤΗΣ Δ.Ι.Σ ΠΟΥ ΣΥΜΠΡΑΤΟΥΝ ΥΠΑΚΟΥΩΝΤΑΣ ΣΕ ΝΤΙΡΕΚΤΙΒΕΣ ΑΠΟ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ -ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ.
    ΑΙΔΩΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ,Ο ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΚΤΟΣ ΤΟΥ ΣΑΣ ΜΑΡΑΝΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. AΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΗΜΑ.

    ΜΕΝΟΥ
    ΡΟΗ
    ΕΛ
    Facebook
    Twitter
    YouTube
    RSS

    Ιστορία 24.01.2024 - 07:18
    Όταν η ΟΠΛΑ εκτέλεσε τον δωσίλογο υπουργό Νικόλαο Καλύβα και το επικρότησαν μέχρι και στο εξωτερικό
    Newsroom
    Newsroom
    6
    Μέλη της ΟΠΛΑ ήταν έμπιστα και ικανά στελέχη των οργανώσεων ΕΑΜ – ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ τα οποία είχαν επιλεγεί προσεχτικά και με βάση τις δεξιότητες τους ενώ είχαν μια άρτια εκπαίδευση προκειμένου να αποφεύγονται λάθη και αποτυχίες
    Play Video
    Σε καιρούς σκοτεινούς οι ιστορίες που «γεννιούνται», είναι συνήθως γραμμένες με αίμα. Κάπως έτσι τη σκληρή περίοδο της ναζιστικής κατοχής στην Ελλάδα υπάρχει ένα κεφάλαιο που ακόμα και σήμερα παραμένει «σκοτεινό» καθώς για κάποιο λόγο θεωρείται θέμα «ταμπού». Είναι η δράση της περιβόητης ΟΠΛΑ (της Οργάνωσης Προστασίας Λαϊκών Αγωνιστών) που δημιούργησε το ΚΚΕ και το ΕΑΜ. Η πορεία της εκείνα τα χρόνια είναι αιματοβαμμένη και κάνει πολλούς, ακόμα και τόσες δεκαετίες αργότερα, να αποφεύγουν την όποια ανάλυση στα χτυπήματα που έκανε η Οργάνωση.


    Η αιματηρή δράση της ΟΠΛΑ
    Σύμφωνα με το reader.gr ,την περίοδο της κατοχής, παράλληλα και ταυτόχρονα, με τον πόλεμο κατά των Ναζί υπήρχε σε πλήρη εξέλιξη και μια άλλη μάχη. Η μάχη κατά των δωσίλογων, των ντόπιων συνεργατών τους δηλαδή. Μια μάχη που μοιάζει με εμφύλιο αλλά, όσοι έχουν ασχοληθεί με το συγκεκριμένο κομμάτι της ιστορίας, δεν τη χαρακτηρίζουν ως τέτοια καθώς θεωρούν πως οι Έλληνες συνεργάτες των Ναζί λειτουργούσαν ως το «μακρύ χέρι» τους και άρα ο πόλεμος εναντίον τους ήταν πόλεμος κατά του κατακτητή.

    Αυτό που σε γενικές γραμμές έκαναν οι δωσίλογοι και γενικά οι ντόπιοι συνεργάτες των κατακτητών ήταν να φτάνουν εκεί που δεν μπορούσαν οι Ναζί. Γνώριζαν δηλαδή πρόσωπα και πράγματα και αυτό το χρησιμοποιούσαν για να εξολοθρεύουν Έλληνες αντιστασιακούς.


    Πολλοί ήταν οι Έλληνες που ενώ έπαιρναν όλα τα μέτρα προφύλαξης βρίσκονταν ξαφνικά στα χέρια του εχθρού και η συνέχεια ήταν γνωστή: Φυλακές, βασανιστήρια και εκτελέσεις. Η αγωνίστρια Ηλέκτρα Αποστόλου είναι ένα μόνο παράδειγμα. Σε εκείνο ακριβώς το σημείο το ΚΚΕ και το ΕΑΜ αποφάσισαν πως θα έπρεπε απέναντι σε αυτό το φαινόμενο να υπάρξει μια απάντηση.

    Η απάντηση ήταν η δημιουργία της Οργάνωσης Προστασίας Λαϊκών Αγωνιστών (ΟΠΛΑ) ή Οργάνωσης Περιφρούρησης Λαϊκού Αγώνα ή Οργάνωσης Προστασίας Λαϊκού Αγώνα. Ήταν μια κάθετη οργάνωση που καθοδηγούνταν, έπαιρνε εντολές και έδινε αναφορές, απευθείας από το Πολιτικό Γραφείο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.


    Μέλη της ΟΠΛΑ ήταν έμπιστα και ικανά στελέχη των οργανώσεων ΕΑΜ – ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ τα οποία είχαν επιλεγεί προσεχτικά και με βάση τις δεξιότητες τους ενώ είχαν μια άρτια εκπαίδευση προκειμένου να αποφεύγονται λάθη και αποτυχίες. Σύμβολο της ΟΠΛΑ ήταν ένα ρολόι με τους δείκτες του σταματημένους στις 12 παρά 5. Αυτά τα «πέντε λεπτά» ήταν ο χρόνος που απέμενε στους δωσίλογους, ώστε να αλλάξουν ρότα, πριν... έρθει η ώρα τους. Το σήμα της ΟΠΛΑ, μάλιστα, εμφανίζονταν προειδοποιητικά και σε όσους η Οργάνωση θεωρούσε ότι χρειάζονταν απλά μια προειδοποίηση.
    ΠΟΣΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ;

    Το περιβόητο ρολόι της ΟΠΛΑ, εδώ προειδοποιεί τους Γερμανούς στρατιώτες για το χρόνο που τους... μένει

    ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΣΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΚΛΗΨΟΥΝ;
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΚΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΠΑΤΡΩΤΕΣ,ΤΟΥΣ ΠΑΤΗΣΕ ΤΟ ΤΡΕΝΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ ΜΟΛΙΣ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ
    ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή