Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΑ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΠΟΥ ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΕ ΤΗΝ "ΠΑΜΔΗΜΙΑ";


ΚΙΝΑ: ΚΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ COVID-19 ΕΔΩ ΚΑΙ 5 ΜΗΝΕΣ!

ΓΡΑΦΗΜΑ



Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπούρχας

Κι όμως κανείς δεν μιλάει για το πως κατάφερε η Κίνα να περιορίσει τον κίνδυνο της νέας πανδημίας που την χτύπησε πρώτη και εντελώς απροειδοποίητα

13 κρούσματα χθες (17/10) στην Κίνα και όλα εισαγόμενα… Την ίδια στιγμή εμείς εδώ είχαμε 31 μόνο στα Γιάννενα και 508 σ’ όλη τη χώρα!

Θα το ‘χετε και σεις προσέξει πως…

Ούτε ένας από τους επιστήμονες του κυβερνητικού επιτελείου για τον κορωναϊό δεν αναφέρεται στο πως και με ποια στρατηγική η Κίνα του 1,5 δισ. πληθυσμού μηδένισε τα κρούσματα και τους θανάτους.[1]Γράφημα εμφάνισης νέων κρουσμάτων: Η σταθεροποίηση και η ουσιαστική εξάλειψη των κρουσμάτων έχει γίνει από τον περασμένο Απρίλιο!

Ούτε ένας δεν έχει φέρει στη συζήτηση μια επιτυχημένη όπως όλοι βλέπουμε πολιτική που μηδένισε τα κρούσματα ώστε να εφαρμοστεί και στη χώρα μας…

Ούτε ένας επιστήμονας αλλά και ούτε ένας δημοσιογράφος δεν τους ρώτησε …

Λες και τους έχουν βάλει πιπέρι στο στόμα και σαν τον διάολο με το λιβάνι το αποφεύγουν και οι μεν και οι δε!

Και όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο το Δυτικό κόσμο…Covid-19: Κανένας νεκρός εδώ και 5 μήνες! Γράφημα θανάτων: Μετά τις 18 Απρίλη μέχρι και σήμερα μόλις 3 θάνατοι από κορωνοϊό, ενώ ο τελευταίος θάνατος καταγράφηκε στην Κίνα ήταν στις 17 Μαΐου

Γιατί;

Γιατί πολύ απλά η πολιτική της Κίνας στην αντιμετώπιση του ιού δεν συμφέρει τους καπιταλιστές, δεν συμφέρει τους πολυεθνικούς ομίλους, δεν συμφέρει την καπιταλιστική οικονομία που βασίζεται στην κίνηση…

Άσχετα αν αυτή η κίνηση είναι βούτυρο στο ψωμί του κορωνοϊού για την συνεχόμενη και με αυξανόμενο ρυθμό εξάπλωσή του!

Η πολιτική της Κίνας στην αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού είναι κόστος για τις αστικές τάξεις των χωρών της Δύσης …Κι αυτό δεν το θέλουν!

Προτιμούν να πεθάνουν όπως βλέπουμε εκατομμύρια παρά να πάρουν μέτρα που κοστίζουν στους ομίλους!

Αυτό που βάζουν σαν προτεραιότητα οι χώρες της Δύσης με πρώτη την Μητρόπολη του καπιταλισμού τις ΗΠΑ είναι το τέλος της πανδημίας και η νέα εκκίνηση να μην βρει αποδυναμωμένες οικονομικά τις πολυεθνικές τους και τους δικούς τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους σε σχέση με τους ανταγωνιστές τους και κύρια της Κίνας!

Αυτό βάζουν σε προτεραιότητα και οχι την υγεία των λαών!


Αυτή ακριβώς την πολιτική ακολουθεί και η χώρα μας και το είδαμε το καλοκαίρι με το κατ’ επιταγή των ομίλων ανεξέλεγκτο άνοιγμα στον τουρισμό και την έξαρση των κρουσμάτων που θερίζουμε σήμερα!

Και θα μου πει κάποιος:


«Μα και η Κίνα καπιταλιστική οικονομία έχει…»

Ναι… Καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής έχει αλλά στον τομέα της υγείας και της πανδημίας «θυμήθηκε» και προτίμησε να ενεργοποιήσει σοσιαλιστικά εργαλεία και κεντρικό σχεδιασμό για την αντιμετώπισή της γι’ αυτό βλέπουμε και τα αποτελέσματα που βλέπουμε!

Τώρα το αν αυτή η πολιτική επιθετικής αντιμετώπισης του ιού που εφήρμοσε και εφαρμόζει η Κίνα, βάζοντας πάνω απ ολα την υγεία του κόσμου …δεν έχει και στο «πίσω μέρος του μυαλού της» και στρατηγική το …με όπλο τον υγιή πληθυσμό να βγουν οι Κινέζικοι όμιλοι πιο δυνατοί σε σχέση με τους Δυτικούς που ακολουθούν το αντίθετο …θέλει συζήτηση…

Αυτό όμως που είναι ολοφάνερο κι αυτό που κρατάμε άσχετα αν κάποιοι κάνουν πως δεν το βλέπουν είναι πως τα σοσιαλιστικά εργαλεία που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει η Κίνα την πανδημία έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν θαύματα!

Τα καπιταλιστικά εργαλεία της Δύσης τι έκαναν και τι κάνουν;


Το τι έκαναν και τι κάνουν το είδαμε και το βλέπουμε!

Εκατομμύρια κρούσματα και εκατόμβες νεκρών στο βωμό των συμφερόντων των πολυεθνικών…

Κι αυτό που θα δούμε αν η Δύση δεν ακολουθήσει την κινέζικη πολιτική αντιμετώπισης της πανδημίας θα είναι κόλαση!
Σημείωση:

[1]. Ο τελευταίος θάνατος που καταγράφηκε από Covid-19 στην Κίνα ήταν στις 17 Μαΐου.

Κωνσταντίνος Μπούρχας



1 σχόλιο:

  1. ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΦΑ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΑΠΟ COVID ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΛΕΝΕ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΟΒΑΡΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΚΛΟΟΥΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή