Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ


Ο 
ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΕΠΕΒΑΛΕ ΑΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΒΟΣΤΩΝΗΣ ΓΙΑΤΙ ΑΡΝΗΘΗΚΕ Θ. ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ!!! 



 Την ποινή της αργίας επέβαλλε στον Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθόδιο μέχρι τα Χριστούγεννα και όρισε Πατριαρχικό Επίτροπο τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Η ποινή της αργίας επιβλήθηκε στον Μητροπολίτη Βοστώνης μΕΘΌΔΙΟαφού  ελήφθη υπόψιν της Ιερά Συνόδου η έκθεσις του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρουκαι δεν αιτιολογήθηκε αλλά επιβλήθηκε   όπως λέει η ίδια η απόφαση «διά τά εἰς ἅ ὑπέπεσε κανονικά παραπτώματα» που πάει να πει τίποτε...

Πίσω από τις λέξεις όμως της βαρύτατης και απαράδεκτης ποινής. κρύβεται η άρνηση του Μητροπολίτη Βοστώνης να συμμορφωθεί με τους νόμους της πολιτείας του Νιού Χαμσάιρ για την αντιμετώπιση της "πανδημίας", που προβλέπουν πολλαπλές λαβίδες και διαφορετικά ποτήρια για τη Θεία Μετάληψη!!! 


Ο Βαρθολομαίος βέβαια διατείνεται ότι είναι υπέρ της αγίας λαβίδος και δήλωσε μόλις χθές: «Εμείς πιστεύουμε ακράδαντα ότι μεταλαμβάνοντας το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να πάρουμε το μικρόβιον του κορωνοϊού. Γι’ αυτό και ως Οικουμενικό Πατριαρχείο, δεν αλλάξαμε τον τρόπο μεταδόσεως της Θείας Κοινωνίας.»

Η πράξη όμως τον διαψεύδει. Η εξήγηση που δίνεται από ορισμένους είναι ότι ο Μεθόδιος τιμωρείται ως υποκινητής της τηλεφωνικής διάσκεψης των μητροπολιτών της Αρχιεπισκοπής (πλην Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου) μετά την επιστολή Καρλούτσου για την υποχρεωτική συνταξιοδότηση των μητροπολιτών.

Η εξήγηση αυτή είναι τραβηγμένη απ΄τα μαλλιά αφού το 1999 ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ενθάρρυνε τους μητροπολίτες της Αμερικής να ομαδοποιηθούν και να συνυπογράψουν επιστολή σε βάρος του τότε Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνα.

Όπως καταλαβαίνει κανείς ο πόλεμος κατά της Θείας Κοινωνίας έχει αρχίσει και δυστυχώς ο πόλεμος διεξάγεται κυρίως εκ των έσω...


Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΗΣΕΙ ΟΛΟΥΣ!!!



1 σχόλιο: