Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΒΑΛΛΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΙΛΙΑΣΜΟ!

60.000 € ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΓΑΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ!... 


Υποχρεωτικός εμβολιασμός: στην Ισπανία, πρόστιμο 60.000 ευρώ για όποιον αρνείται να εμβολιαστεί.

Η αυτόνομη κοινότητα της Γαλικίας στην Ισπανία άλλαξε διακριτικά τον υγειονομικό της νόμο περί υγείας. Από τώρα και στο εξής, όποιος αρνείται αδικαιολόγητα να εμβολιαστεί , κινδυνεύει με πρόστιμο 60.000 ευρώ.

Πριν από τρεις μήνες, η ισπανική αυτόνομη κοινότητα της Γαλικίας απασχόλησε τα ΜΜΕ όταν παρουσίασε νόμο για την υγεία με στόχο να επιβάλει πρόστιμο 3.000 ευρώ σε όποιον αρνείται να εμβολιαστεί όταν θα είναι διαθέσιμο το αντι-Covid εμβόλιο.

Πράγματι, ο εν λόγω νόμος προέβλεπε πρόστιμο έως 3.000 ευρώ για όποιον αρνείται να εμβολιαστεί και καθιέρωσε τρία επίπεδα παράβασης: επίπεδο ελαφρύ, σοβαρό και πολύ σοβαρό.

Μιλάμε για ένα πολύ σοβαρό επίπεδο όταν ο κάτοικος της περιοχής παραβιάζει τους κανόνες που εκδίδουν οι τοπικές αρχές, δηλαδή τη μη συμμόρφωση με τα υγειονομικά μέτρα, την άρνηση χρήσης μάσκας,τη διοργάνωση ιδιωτικών περιθωριακών βραδιών,την άρνηση διοχέτευσης προσωπικών πληροφοριών στις αρχές γι αυτές κι αυτούς που μολύνθηκαν από Covid-19 ή την άρνηση να εμβολιαστεί.

Σε περίπτωση σοβαρού επιπέδου, οι παραβάτες πρέπει να πληρώσουν πρόστιμο που κυμαίνεται μεταξύ 3.000 και 600.000 ευρώ.

Αυτά έγιναν τον περασμένο Νοέμβριο. Τρεις μήνες αργότερα, η Αυτόνομη Κοινότητα δεν θα σταματήσει μπροστά σε τίποτα. Από 3.000 ευρώ, το πρόστιμο για την άρνηση εμβολιασμού αυξάνεται σε 60.000 ευρώ. 

Σε κάθε περίπτωση, αυτή είναι η πληροφορία που έλαβε η Lecourrier-du-soir.com από το μέσο έρευνας El Espanol, που αποκαλύπτει ότι η αλλαγή του ποσού του προστίμου πραγματοποιήθηκε μυστικά από τη δεξιά πλειοψηφία (PP) που κυβερνά αυτή την αυτόνομη κοινότητα.

Οι ίδιες πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν από το EconomiaDigital.es, ένα μέσο που εδρεύει επίσης στην Ισπανία. Πράγματι, σύμφωνα με αυτήν την πηγή, το πρόστιμο των 3.000 ευρώ για τους αρνητές εμβολίων που ζουν σε αυτήν την αυτόνομη κοινότητα εξακολουθεί να διατηρείται. 

Ωστόσο, το ποσό θα μπορούσε να φτάσει τα 60.000 ευρώ για άτομα που αρνούνται αδικαιολόγητα να εμβολιαστούν.

“Η ισπανική κεντρική κυβέρνηση δεν είναι υπέρ αυτής της απόφασης”

Σύμφωνα με το Heraldo.es, την απόφαση δεν συμμερίζεται η κεντρική κυβέρνηση της Ισπανίας η οποία, παρά την εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού, θεωρεί ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αποτελεί παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων. 

Μια θέση που ενστερνίζεται η αντιπολίτευση της Γαλικίας που πιστεύει ότι ένα τόσο ριζοσπαστικό μέτρο δίνει φτερά στους αρνητές.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η Ισπανία είναι μία από τις χώρες της Ευρώπης με τα πιο αυστηρά υγειονομικά μέτρα. 

Πράγματι, τον περασμένο Σεπτέμβριο, η αυτόνομη κοινότητα της Αραγονίας ανακοίνωσε μέτρα που δεν είχαν περάσει απαρατήρητα ενημερώνοντας τον πληθυσμό της ότι η αστυνομία εξουσιοδοτήθηκε, στο πλαίσιο της καταπολέμησης του ιού, να λάβει ιδιωτικά δεδομένα (ονόματα, επίθετα, διευθύνσεις κ.λπ.) ατόμων με Covid-19 ή που εμφανίζουν συμπτώματα. 

Ο στόχος ήταν να τους παροτρύνει να σεβαστούν το lockdown. lecourrier-du-soir 24.2.21


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου