Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

ΣΕ ΔΙΑΡΚΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ TO "KOΠAΔI" ΟΙ ΥΓΕΙΑΝΙΣΤΕΣ

BILL GATES:«ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ  ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΑΪΟΥ».





Γράφει η Megan Redshaw, JD

Ο Γκέιτς είπε στο CBS News ότι ίσως χρειαζόμαστε μια τρίτη δόση ενός διαθέσιμου εμβολίου, ή ένα «τροποποιημένο» εμβόλιο καθώς ο ιός μεταλλάσσεται, αλλά η CHD RFK, Jr. ρωτά γιατί δεν έχουμε επικεντρωθεί αντίθετα σε στρατηγικές μη εμβολίων, συμπεριλαμβανομένων των θεραπευτικών φαρμάκων ...

Με περισσότερους από 40 εκατομμύρια Αμερικανούς να έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου Pfizer ή Moderna , ίσως χρειαστεί μια τρίτη δόση για να αποφευχθεί η εξάπλωση νέων παραλλαγών της νόσου, δήλωσε ο Μπιλ Γκέιτς την Τρίτη στο CBS News .

Τα σχόλια του Γκέιτς έρχονται εν μέσω αυξανόμενης ανησυχίας ότι τα τρέχοντα εμβόλια δεν είναι αποτελεσματικά έναντι των πιο μεταδοτικών παραλλαγών της Βραζιλίας και της Νότιας Αφρικής .

Οι Pfizer και Moderna δήλωσαν ότι τα εμβόλια τους είναι 95% και 99% αποτελεσματικά, αντίστοιχα, έναντι του αρχικού στελέχους του COVID. 

Ωστόσο, ορισμένοι επιστήμονες αμφισβήτησαν αυτές τις δηλώσεις. Επιπλέον, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και οι εταιρείες εμβολίων παραδέχθηκαν ότι τα εμβόλια δεν εμποδίζουν τους ανθρώπους να μολυνθούν με COVID ή από τη μετάδοσή τους, αλλά είναι αποτελεσματικοί μόνο στη μείωση των συμπτωμάτων.

Ο Γκέιτς είπε στο CBS Evening News:

«Η συζήτηση τώρα είναι αν πρέπει απλώς να έχουμε μια πολύ υψηλή κάλυψη του τρέχοντος εμβολίου ή χρειαζόμαστε μια τρίτη δόση που να είναι ακριβώς η ίδια ή αν χρειαζόμαστε ένα τροποποιημένο εμβόλιο»

Οι εταιρείες εμβολίων των ΗΠΑ ψάχνουν να κάνουν τροποποιήσεις, τις οποίες ο Γκέιτς αναφέρει ως «συντονισμό».

Άτομα που έκαναν τις δύο δόσεις μπορεί να χρειαστεί να κάνουν και μια τρίτη δόση ενώ τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη, θα χρειαστούν ένα τροποποιημένο εμβόλιο, εξήγησε ο Γκέιτς. 

Όταν ρωτήθηκε εάν το εμβόλιο του κορωναϊού θα ήταν παρόμοιο με το εμβόλιο της γρίπης , το οποίο απαιτεί ετήσιες ενισχύσεις, ο Γκέιτς δεν μπορούσε να το αποκλείσει. Μέχρι να εξαλειφθεί ο ιός από όλους τους ανθρώπους, είπε ο Γκέιτς, ενδέχεται να χρειαστούν πρόσθετες λήψεις εμβολίου στο μέλλον.

«Η Astra Zeneca έχει συγκεκριμένα μια πρόκληση με την παραλλαγή», εξήγησε ο Gates. «Και τα άλλα δύο, της Johnson & Johnson και της Novavax, είναι ελαφρώς λιγότερο αποτελεσματικά, αλλά εξακολουθούν να είναι αρκετά αποτελεσματικά ώστε να πρέπει να τα κυκλοφορήσουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε, ενώ μελετάμε αυτήν την ιδέα συντονισμού του εμβολίου.»

Το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates χρηματοδοτεί τις μελέτες που διεξάγονται στη Βραζιλία και τη Νότια Αφρική, δήλωσε η CBS News. Το ίδρυμα έχει επίσης επενδύσει στα εμβόλια AstraZeneca, Johnson & Johnson και Novavax, τα οποία δοκιμάζονται σε νέες παραλλαγές. Μόλις εγκριθεί το εμβόλιο AstraZeneca , το Global Alliance for Vaccine Initiative ή το GAVI, που ιδρύθηκε από την Gates, θα το διανείμει παγκοσμίως.

«Ο Γκέιτς συνεχίζει να μετακινεί τους στόχους», δήλωσε ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι, νεώτερος, πρόεδρος και επικεφαλής νομικός σύμβουλος της Παιδικής Υγείας. «Εν τω μεταξύ, οι στρατηγικές που αυτός και άλλοι έχουν προωθήσει είναι η εξάλειψη της παγκόσμιας οικονομίας, η κατεδάφιση της μεσαίας τάξης, καθιστώντας τους πλούσιους πλουσιότερους και λογοκρίνοντας εκείνους που υπερασπίζονται την  ανάγκη για ασφάλεια των εμβολίων, όπως εγώ ».

Ο Κένεντι είπε ότι η αποκλειστική εστίαση στα εμβόλια έχει αποτρέψει την προόδο που απαιτείται για την πραγματική αντιμετώπιση και ανάκαμψη από την πανδημία:

«Από την αρχή της πανδημίας, άνθρωποι με καθαρό μυαλό  εξοικειωμένοι με τις προκλήσεις που ενυπάρχουν στο μοντέλο των  εμβολίων, έχουν καταλάβει ότι η πορεία της κρίσης θα απαιτούσε πολλαπλά βήματα. 

Αυτά τα βήματα θα πρέπει να περιλαμβάνουν την ανάπτυξη και τον εντοπισμό θεραπευτικών φαρμάκων, την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των γιατρών για να βελτιώσουν τα βελτιωμένα μοντέλα θεραπείας που μειώνουν τα ποσοστά θνησιμότητας από λοιμώξεις κάτω από εκείνα της γρίπης και το είδος της μακροπρόθεσμης ανοσίας της αγέλης ευρέος φάσματος που προστατεύει από μεταλλαγμένα στελέχη και αυτό προέρχεται μόνο από φυσική μόλυνση"

Αντ 'αυτού, οι Γκέιτς και οι κατασκευαστές εμβολίων προτείνουν μια δια βίου λήψη εμβολιου, υποστηρίζοντας ανεπαρκείς δοκιμές για τον προσδιορισμό της ασφάλειας ενώ δεν αντιμετωπίζουν και την ανεπαρκή παρακολούθηση των παρενεργειών του εμβολίου, δήλωσε ο Κένεντι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου