Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΨΕΥΔΟΕΒΡΑΙΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΝΑΖΙ....


ΧΑΡΤΗ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ, ΤΗΝ
Β. ΑΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΣΙΑ ΣΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ 100 ΕΤΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ 
STRATFOR 


O χάρτης που παρουσίασε η τούρκικη tv πρωτοεμφανίστηκε από τον ίδιο τον Αμερικανοεβραίο George Friedman, στο κανάλι του STRATFOR στο You Tube. Μια ακόμη απόδειξη ότι το Ισραήλ ευνοεί την μετατόπιση του παλαιστινιακού στην τούρκικη γιγάντωση…!

Η Τουρκία, μετά τη μετατροπή της σε μια μισητή δύναμη κατοχής, εισβολής στη Συρία, άρχισε να μετατρέπεται σε κάτι παρόμοιο στο Ιράκ και σε μια εποχή που δεν δίστασε να ανακοινώσει τις φιλοδοξίες της στην Κεντρική Ασία και τον Καύκασο χωρίς επιφύλαξη, άρχισε να δείχνει επιθυμία να επεκταθεί όλο και περισσότερο στα σύνορα της ρωσικής εθνικής ασφάλειας, αποκαλύπτοντας την ανεξέλεγκτη επεκτατική βούληση μιας νέας Οθωμανικής Τουρκίας που παίζει το ρόλο της προκεχωρημένης φρουράς του ΝΑΤΟ.

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η τουρκική εφημερίδα Zaman, στις 10/2/2021, δημοσίευσε έναν υποθετικό (προβλεπόμενο) χάρτη της Τουρκίας το 2050. 

Αντίθετα, αυτή η δημοσίευση συνέπεσε με την τηλεόραση, TGRT Haber, που δημοσίευσε τον ίδιο χάρτη και τον σχολίασε , το οποίο είναι εκπληκτικό και ύποπτο, ειδικά επειδή τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης υπόκεινται σε αυστηρό κυβερνητικό έλεγχο και δεν μπορούν να δημοσιεύσουν τίποτα χωρίς την προηγούμενη συγκατάθεση των αρχών ασφαλείας.

Παραθέτουμε κάποιες σημαντικές πτυχές που σχετίζονται με αυτό το θέμα του χάρτη…


1. Περί του timing

*Ο χρόνος επανέκδοσής του στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε λιγότερο από ένα μήνα μετά την ανάληψη της εξουσίας του Αμερικανού προέδρου στην Ουάσινγκτον, συμπίπτει με την κατάσταση κρίσης στις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας και ΗΠΑ-Κίνας, καθώς και στις σχέσεις των μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης-Ατλαντικού της Ουάσιγκτον με την Κίνα και τη Ρωσία.

*Η εκ νέου δημοσίευση αυτού του χάρτη, δείχνει την Τουρκία του 2050 να έχει αναλάβει τον έλεγχο επιρροής της γειτονικής Ελλάδας και όλης της Αιγύπτου, της Λιβύης και ολόκληρης της αραβικής χερσονήσου, της Συρίας, του Ιράκ και της Ιορδανίας (αλλά όχι του Ισραήλ), Γεωργίας, Αρμενίας, Αζερμπαϊτζάν, Τουρκμενιστάν και Καζακστάν, μαζί με τη χερσόνησο της Κριμαίας και την ανατολική Ουκρανία. 

Αυτό αντιπροσωπεύει ένα σαφές μήνυμα της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ ότι η Τουρκία, ο Ερντογάν και το πλοκάμι του ΝΑΤΟ είναι παντού, έτοιμοι να συμμετάσχουν σε έναν περιφερειακό γεωπολιτικό πόλεμο ενάντια στη Ρωσία, στην υπηρεσία των στρατηγικών συμφερόντων των ΗΠΑ με στόχο την πρόκληση στρατηγικής ζημίας, όχι μόνο στη Ρωσία, αλλά και στην Κίνα. 

Ο χάρτης αυτός δημοσιεύθηκε αυτούσιος το 2009 στην παρουσίαση του George Friedman, του βιβλίου του ” Τα Επόμενα 100 Χρόνια : Μια πρόβλεψη για τον 21ο αιώνα“. Ωστόσο στο βιβλίο ο ίδιος χάρτης είναι τροποποιημένος δεν περιλαμβάνει Ελλάδα, Κύπρο αλλά αντ΄αυτών Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη.



O χάρτης που παρουσίασε η τούρκικη tv πρωτοεμφανίστηκε στο βίντεο παρουσίασης του βιβλίου του από τον ίδιο τον Αμερικανοεβραίο George Friedman, στο κανάλι του STRATFOR στο You Tube.

Στο βίντεο της παρουσίασης του βιβλίου από τον ίδιο τον George Friedman, στο κανάλι του STRATFOR στο You Tube εμφανίζεται ο επίμαχος χάρτης που παρουσίασε το τούρκικο κανάλι συμπεριλαμβάνοντας Ελλάδα και Κύπρο το 2009. Το βίντεο δημοσιεύθηκε στις 28 Ιανουαρίου 2009 και έχει τίτλο “Next 100 Years – STRATFOR – George Friedman – Part 2”.

Στο 01:23 ο George Friedman ξεκινά να μιλάει για την Τουρκία. Στο 02:25 εμφανίζεται πλήρως ο ζητούμενος χάρτης.

Ιουδαιστής στο θρήσκευμα γεννήθηκε στην Ουγγαρία και μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες με την οικογένειά του, ο Αμερικανοεβραίος George Friedman όπου μετά την αποφοίτησή του από το πανεπιστήμιο εργάστηκε ως πληροφοριοδότης ασφαλείας για τους ηγέτες των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων και το Αμερικανικό Κέντρο Ηλεκτρονικής Αξιολόγησης (Γραφείο καθαρών αξιολογήσεων). 

Επίσης προμήθευε συνεχώς το Κέντρο Γενικής Διοίκησης για τις συμμαχικές δυνάμεις στην Ευρώπη (Ανώτατη έδρα Συμμαχικές Δυνάμεις Ευρώπης) με πληροφορίες , μαζί με την πραγματοποίηση της ίδιας αποστολής με όλο το War College του Στρατού των ΗΠΑ (Ειδικές για τις δυνάμεις του εδάφους) καθώς και το ζήτημα με την Rand Corporation of America.

 Αυτό το άτομο, βάσει του ιστορικού ασφαλείας του, ίδρυσε το Κέντρο Ερευνών Startfor, το οποίο εξειδικεύεται στη συλλογή πληροφοριών και η έδρα του είναι η πρωτεύουσα της πολιτείας του Τέξας, Ώστιν. 

Αυτό το κέντρο, έπαιξε σημαντικό ρόλο πληροφοριών, στον αμερικανο-ευρωπαϊκό πόλεμο κατά της Δημοκρατίας της Σερβίας, το 1999, που τελείωσε με την απόσχιση της επαρχίας του Κοσσυφοπεδίου από τη Σερβία. Είναι η ίδια τεχνητή οντότητα του Κοσσόβου που καθιέρωσε σχέσεις εξομάλυνσης με το Ισραήλ και αποφάσισε να ανοίξει πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ. 

Πρέπει να σημειωθεί ότι το βιβλίο, που αναφέρεται παραπάνω, εκδόθηκε από αυτό το κέντρο, αλλά κανείς δεν έδωσε τότε προσοχή στους χάρτες που σχετίζονται με την Τουρκία και τις δυνατότητες επέκτασής της, έως ότου η τουρκική κρατική τηλεόραση το δημοσίευσε πρόσφατα .

4. Υπάρχει επίσης ένας άλλος παράγοντας που δημιουργεί υποψίες, κατά το χρόνο της επανέκδοσης αυτών των χαρτών και των αντιδράσεων που δημιούργησε. 

Είναι αξιοπερίεργο ότι το μόνο σχόλιο που παρακολουθήθηκε από τα μέσα ενημέρωσης και τις αρμόδιες ακαδημαϊκές αρχές περιορίστηκε σε ένα σχόλιο του (président du comité des Affaires étrangères du Conseil de la Fédération de Russie -Sénat) πρώτου Αναπληρωτή Πρόεδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων του Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Vladimir Djabarov, ο οποίος δήλωσε, στο ρωσικό σταθμό RBK, ότι δεν πιστεύει ότι αυτό το ζήτημα είναι σοβαρό , αλλά ότι μπορεί να γίνει κατανοητό στο πλαίσιο της δοκιμαστικής φούσκας, που απελευθερώνεται κατά καιρούς. 

Οι θέσεις του μπορεί να είναι λογικές κατ ‘αρχήν, αλλά η αξιολόγηση αυτού του θέματος (χάρτες) με βάση το χρονοδιάγραμμα, κατά το οποίο ήρθε στο φως, θα έπρεπε να δημιουργήσει ανησυχίες λόγω της τρέχουσας τουρκικής παρουσίας στη δυτική Λιβύη , το Κατάρ στην αραβική χερσόνησο και στη Σομαλία , στο Κέρας της Αφρικής, κοντά στις ακτές της Υεμένης, καθώς και στο Σουδάν. 

Αν προσθέσουμε και το πρόσφατο άλμα του Ερντογάν στον βόρειο Καύκασο (Ναγκόρνο Καραμπάχ) και τη μεταφορά χιλιάδων μελών της ISIS, από τη Συρία (Κυβερνείο του Ιντλίμπ που ελέγχεται από τακφιριστές του Ερντογάν) στο Αζερμπαϊτζάν, μοιάζει ως προετοιμασία για τη βύθιση αυτών των ομάδων σε έναν καταστροφικό πόλεμο εναντίον της Ρωσίας, ξεκινώντας από τα νότια σύνορά της. 

Υπάρχει και μια άλλη αφύσικη αρμονία μεταξύ εκείνου που κυκλοφόρησε αυτούς τους χάρτες πριν από 11 χρόνια, του Ούγγρου Εβραίου αμερικανικής ιθαγένειας, και εκείνου που σχολίασε από τη ρωσική πλευρά, ο οποίος είναι Εβραίος, Αρμενικής θρησκείας, ρωσικής ιθαγένειας και επίσημος εκπρόσωπος για την εβραϊκή αυτόνομη περιοχή.

 (Το επίσημο όνομα εργασίας του είναι : Εκπρόσωπος της Νομοθετικής Αρχής της Εβραϊκής Αυτόνομης Περιφέρειας/Jewish Autonomous Oblast JAO, Yevreyskaya avtonomnaya oblast/ Η Εβραϊκή Αυτόνομη Περιφέρεια είναι ομοσπονδιακό υποκείμενο της Ρωσίας, στο Διαμέρισμα της Άπω Ανατολής). 

Πρωτεύουσά της είναι το Μπιρομπιτζάν.Είναι η β΄μετά το Ισραήλ στον κόσμο αυτόνομη εβραϊκή οντότητα.Με βάση το άρθρο 65 του Συντάγματος της ρωσικής Ομοσπονδίας) Βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της Ρωσίας, κοντά στην επαρχία Khabarovsk, στον Ειρηνικό Ωκεανό.



Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι ο κ. Vladimir Djabarov είχε δίκιο να μην ανησυχεί, το γεγονός ότι η αναδίπλωση των χαρτών είναι μια φούσκα δοκιμής, πρέπει να θυμόμαστε πάντα ότι το δοκιμαστικό αεροπλάνο, ένα Cessna 172 , δοκιμάστηκε από ένα αγόρι της Γερμανίας που διείσδυσε από το Αμβούργο στο Ελσίνκι, στις 13/5/1987 και μετά ότι, στις 28/5/1987, προσγειώθηκε στη μέση της Κόκκινης Πλατείας της Μόσχας, γινόμενο το πρόσχημα που ο Γκορμπατσόφ χρησιμοποίησε εκείνη την εποχή, για να απολύσει τον Σοβιετικό Υπουργό Άμυνας, μαζί με τον διοικητή του Σώματος Αμυντικής Αεροπορίας, και ένα μεγάλο αριθμό στρατηγών της Σοβιετικής Ένωσης που αντιτάχθηκαν στην περεστρόικα (μεταρρύθμιση) της πολιτικής του Γκορμπατσόφ. 

Αυτή η «δοκιμαστική» διαδικασία, μαζί με άλλους παράγοντες, φυσικά, οδήγησε στη διάλυση και την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.

Επομένως, το ζήτημα των χαρτών, ακόμη και αν πρόκειται για ένα δοκιμαστικό αερόστατο, είναι λογικό να το αντιμετωπίζουμε με τη μέγιστη σοβαρότητα και προσοχή, ειδικά καθώς ταυτίζεται με τα επιθετικά αμερικανικά σχέδια κατά της Ρωσίας. 

Ο Ερντογάν έχει χτίσει γέφυρες στις περιοχές που αναφέρονται παραπάνω, και δεν θα διστάσει κάποια στιγμή ν’ αδράξει την ευκαιρία να επεκτείνει αυτές τις γέφυρες και να πραγματοποιήσει “προσγειώσεις αέρα, θάλασσας και εδάφους” πίσω από τις ρωσικές αμυντικές γραμμές, στον νότιο Καύκασο, ανατολική και νοτιοανατολική Ουκρανία, χερσόνησο της Κριμαίας, και ίσως άλλες. 

Πρέπει επίσης να υπενθυμίσουμε ότι ο Τούρκος πρόεδρος ήταν αυτός που χαιρέτησε την ομάδα της φρουράς τιμής Ουκρανικός λαός φώναξε από τους Ουκρανούς Ναζί και φώναξε μαζί τους λέξεις που ανήκαν στους Ουκρανούς Ναζί, οι οποίοι συμμάχησαν με τις ναζιστικές δυνάμεις που κατέλαβαν την Ουκρανία, και πολεμούσαν τον Ουκρανικό λαό και τα σοβιετικά στρατεύματα κάτω από το πανό της ναζιστικής Γερμανίας. 

Αυτός λοιπόν ο χάρτης, δεν είναι ένα αερόστατο, αλλά μια ωρολογιακή βόμβα που περιμένει το χρονόμετρο να χτυπήσει και να εκραγεί και να πυκνώσει το ρωσικό σώμα με πληγές. 

Επομένως, είναι απαραίτητο να υπάρξει επαγρύπνιση σε καθε τέτοια ύποπτη συμπεριφορά … και δεν ξεχνάμε τέλος ότι ο Ερντογάν, ανεξάρτητα από τις φιανομενικά διαταραγμένες σχέσεις με ΗΠΑ ουσιαστικά δεν άλλαξε και παραμένει αυτός ο πιστός υπηρέτης των Αμερικανών ..!

Συμπέρασμα

Αν και δεν αποκλείεται η τιτανομαχία Τουρκίας -Ρωσίας στο μεσοδιάστημα κι από όλα τα προαναφερθέντα συνάγεται ότι το Ισραήλ ευνοεί προς εκτόνωση του Μεσανατολικού-Παλαιστινιακού που ήδη έχει θαφτεί με συμφωνία αιώνα και έκρηξη στη Βηρυτό την μετατόπιση του ισλαμιστικού leadership από Σ Αραβία και συναφείς δυνάμεις Κατάρ, ΗΑΕ εξού κι η εξομάλυνση προς Τουρκία που αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο προς αναβάθμιση του γοήτρου του ριζοσπαστικού ισλάμ.

 Αυτό δεν ευνοεί τα εθνικά θέματα Ελλάδας αφού τόσο αυτή όσο και η Κύπρος πολύ γρήγορα θα συναισθανθούν αυτή την γεωπολιτική αναδιάταξη δυνάμεων και συσχετισμών…

Αντί Παλαιστίνης Τουρκία αυτή είναι η συναλλαγή. Το παλαιστινιακό ατονεί καθώς αυτοπροβοκαρίστηκε κι εκτέθηκε στο διεθνή παράγοντα από τον ισλαμιστικό ριζοσπαστισμό των κινημάτων του κάτι που ευνόησε το Ισραήλ.

Τώρα καλείται η Τουρκία ν΄αναλάβει να εξυψώσει το γόητρο της ούμα με νέες νίκες, έτσι ο κίνδυνος απομακρύνεται από το Ισραήλ αλλά μετακινείται στην περιφέρεια της Τουρκίας.. Οπότε με Ισραήλ δεν έχουμε κοινά εθνικά συμφέροντα, δεν συμπίπτουν αλλά είναι αλληλοσυγκρουόμενα. 



Μην ξεχνάμε ότι με ισραηλινά όπλα και drones το Αζερμπαϊτζάν επιτέθηκε στην Αρμενία στο Αρτσάχ υποστηρίζοντας έμπρακτα κατ΄αρχήν τον τούρκικο επεκτατισμό στα βόρεια..


 

1 σχόλιο:

  1. ΧΑ ΧΑ ΧΑ..ΘΑ ΨΑΧΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΒΡΕΙΤΕ στον χαρτη την τουρκια σε 3-4 χρονια.ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ θα εχει εξαφανιστει
    ΡΩΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΥΜΕΛΑ και θα σου πει.αυτοι οι ΑΓΙΟΙ ΠΟΥ ΕΙΔΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ για την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ
    ΜΗΝ ΑΜΦΙΒΑΛΕΙΣ Ο ΘΕΟΣ αγαπαει πολυ την ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή