Σάββατο 22 Μαΐου 2021

ΟΣΙΑΚΗ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ


Η ΑΓΙΑ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΓΑΛΑΚΤΙΑ ΚΑΝΑΚΑΚΗ ΕΙΔΕ ΤΟ ΑΚΤΙΣΤΟ ΦΩΣ:«ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΦΩΣ ΓΕΜΑΤΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ»… 
2 ΒΙΝΤΕΟ



Οσιακή κοίμηση της Γερόντισας της Κρήτης μοναχής Γαλακτίας Κανακάκη στις 19/5/21 σε ηλικία 95 ετών. Ο μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος είπε γι αυτήν:

«Ξέρω μιαν αγία γυναίκα στην Κρήτη είναι γραία μοναχή μεγάλη αγία όταν θα κοιμηθεί τότε θα καταλάβουν, όλοι και ιδιαιτέρως οι Κρητικοί που την έχουν και δεν εκαταλάβαν ακόμα την αξίαν της…

Η Γερόντισσα Γαλακτία Κανακάκη είδε και το φως, το άκτιστον φως και πως είναι αυτό το φως …είναι ένα φως λέει που είναι γεμάτο πληροφορίες»




Είχε εμπειρίες από το άκτιστο φως.…θεοπτία-θέωση.. της μυστικής θεολογίας έγινε μέτοχος 

«Ὁ ἄνθρωπος, κατὰ τὸν Άγιο Σωφρόνιο του Έσσεξ , διὰ τῆς μετοχῆς καὶ ἐλλάμψεως τοῦ θείου Φωτὸς ἀξιοῦται «βαθείας τινὸς αἰσθήσεως τοῦ Ζῶντος Θεοῦ ἐν τῇ καρδίᾳ καὶ τῷ νοΐ»21, δέχεται τὴν «ἀποκάλυψιν τῆς Θεότητος τοῦ Κυρίου Ἰησοῦ Χριστοῦ»22 καὶ «τὴν πεῖραν τῆς ἀναστάσεως ὡς πρόγευσιν τῆς μελλούσης μακαριότητος»23, κοινωνεῖ μὲ τὸν Θεὸ πρόσωπον πρὸς πρόσωπον» 

(σσ. Αυτή την αμεσότητα την διαπροσωπική σχέση με το Θεό την κατά πρόσωπο συνάντηση μίσησαν οι υγειονομικοφύλακες γιατί πως εσύ που απαρνήθηκες το πρόσωπο σε αυτή την ταπεινή του εκδοχή ζητάς να συνυπάρξεις πρόσωπο με Πρόσωπο με τον Προσωποθέτη Θεό;;; ).

 Και προσθέτει «Τὸ ἅγιον τοῦτο Φῶς, ὅταν ἐμφανίζηται ἐν δυνάμει, φέρει τὴν ταπεινὴν ἀγάπην. Ἀποδιώκει πᾶσαν ἀμφιβολίαν καὶ πάντα φόβον) ( τον φόβο που επέβαλαν οι κρατούντες για να υπερισχύσουν)

Κι η θέα του ακτίστου φωτός είναι σημαντική όχι ως μια αξιοπερίεργη μεταφυσική εμπειρία αλλά ως επιφέρουσα οντολογικές μεταβολές στον κοινωνό αυτού ενώ σύμφωνα με τον ἅγιο Διάδοχο Φωτικῆς, μόνον διὰ τῆς μετοχῆς τοῦ θείου Φωτὸς εἶναι δυνατὴ ἡ ἀπόκτησις τῆς τελείας ἀγάπης: «Ἐὰν γὰρ μὴ τελείως τὸ καθ᾿ ὁμοίωσιν διὰ τοῦ θείου φωτὸς ἀπολάβη ὁ νοῦς, πάσας μὲν τὰς ἄλλας ἀρετὰς σχεδὸν ἔχειν δύναται, τῆς δὲ τελείας ἀγάπης ἔτι ἄμοιρος μένει».. 

Είναι εγγυητής της τέλειας αγάπης που έξω βάλει το φόβο διασφαλίζοντας την μη ομηρία από τον Τρομοκράτη του κόσμου τούτου!





Ομάδα προσκυνητών ψαλτών με επικεφαλής τον Μάριο Αντωνίου από την Κύπρο βρέθηκε στο κελλάκι της, όπου ψάλει ωραιότατους ύμνους στη Γιαγιά, δίπλα της ο φύλακας άγγελος της, π.Αντώνιος. Το βίντεο είναι 18 Μαρτίου του 2018
 




2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΛΛΟΙ ΠΡΟΣΕΥΧΟΤΑΝ ΓΙΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή