Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

ΜΙΚΡΟ, ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΑΠΑΛΟ ΘΑΥΜΑ ΠΟΥ...ΦΩΤΙΖΕΙ!


ΖΕΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ
ΚΑΙ ΦΩΤΙΖΕΙ ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΤΟΝ ΤΥΦΛΟΠΟΝΤΙΚΑ



Γράφει ο Ηλίας Σκουντριάνος

Πριν από λίγες μέρες είχε αναγγελθεί από τη ΔΕΗ ότι θα γίνει διακοπή ρεύματος στην περιοχή μας την Τρίτη 25-05 από τις 09.00 - 11.00 το πρωί.

Αυτό το βρήκα ως ευκαιρία να επιδοθώ στην προσευχή στο διάστημα αυτό. Σε κάποια στιγμή έφτασα στο Σύμβολο της Πίστεως. Με το που απήγγειλα το «Φως εκ Φωτός…» λίγα λεπτά μετά τις 09.00 άναψαν ξανά τα φώτα.

Το συμπέρασμα που έβγαλα από αυτό το απλό και απαλό θαύμα, είναι ότι δια της προσευχής μπορεί να συντομευθεί δραματικά η σκοτεινή και ερεβώδης περίοδος που ήδη βιώνουμε και το άκτιστο Φως του Κυρίου να λάμψει πολύ νωρίτερα από το προσδοκώμενο. 

Τα δε δεινά να είναι πολύ πιο ήπια από τα προαναγγελθέντα.  

Ηλίας Σκουντριάνος


1 σχόλιο:

  1. - Αχ παιδί Μου! 1 Παιδί του Πατέρα, του Υιού και του Αγίου Πνεύματος! Μπροστά σου, Εγώ, ο Ιησούς, στέκομαι. 2 Χαρά Μου και κήπε Μου, μέσα στον οποίο έστησα τον ουρανό Μου 3 επειδή πλησιάζει η μέρα που όλοι όσοι επαναστάτησαν ενάντια στη Θεότητά Μου, θα αφανιστούν 4 και θα απογυμνωθούν κι από τον τελευταίο βοηθό τους. Σε στέλνω σε μια χώρα όπου θα απλώσεις τα βλαστάρια σου πέρα από τη θάλασσα 5 . Σε στέλνω σε ένα έθνος 6 που αντιστέκεται σε όλα τα Θεϊκά Μου Καλέσματα των καιρών σας και που μέσα στη νύχτα τους είπαν, σε μια στιγμή τρέλας: "Κάτι πρέπει να κάνουμε για να κλείσουμε το στόμα αυτής της γυναίκας." Θα σε στείλω, αγαπημένη Μου, εκεί που η Καρδιά Μου δεν παύει να θρηνεί γι' αυτούς σα φλογέρα…Θα σε στείλω σ' αυτούς για να δώσει άλλη μια φορά η ελιά το λάδι της και το αμπέλι τον καρπό του… 7

    Ω, φύλακα 8 του Πύργου! Ως πότε θα χορταίνεις με τη λεία σου; Κι όμως όλες οι μοχθηρές απειλές σου θα πάνε χαμένες… Κι εσύ 9 που καις θυμίαμα στο Θηρίο, πώς μπορείς να έρχεσαι σε Μένα και να μπαίνεις στο Ιερό Μου και να παρουσιάζεσαι μπροστά στο Θρόνο Μου λέγοντας: " Είμαι ασφαλής κι έχω τη δύναμη να ανατρέψω οποιοδήποτε βασίλειο. Μπορώ με ασφάλεια να συνεχίζω να διαπράττω όλες αυτές τις βδελυρές πράξεις. Κανένας δεν με έχει δει." Εγώ σε έχω δει. Σε έχω δει και θα σε εκθέσω στα έθνη… Να πώς έχει νοθευτεί, με τις ψευδολογίες που έγραψε το συνάφι σου, ο Νόμος Μου και ο Θεσμός της Θείας Ευχαριστίας!

    Μπορείς ακόμη να λες: "Ο Χριστός δεν βλέπει"; Πώς γίνεται εσύ που λες "βλέπω", να μη βλέπεις και να μην αναγνωρίζεις το Σωτήρα σου και την Κληρονομιά σου; ΑΚΟΜΗ ΚΙ Ο ΤΥΦΛΟΠΟΝΤΙΚΑΣ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΚΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΤΟΥ. Έλα και μετανόησε ή μήπως είσαι ανίκανος να μετανοήσεις; Άφησε τα μάτια σου να χύσουν ποτάμι δάκρυα και μετανόησε. Έλα και μετανόησε με όλη σου την καρδιά κι Εγώ θα σε διαπαιδαγωγήσω με πραότητα και θα σου συγχωρήσω όλα όσα έχεις κάνει. Πάψε να θλίβεις το Άγιο Πνεύμα Μου. Απεχθάνομαι την υπερηφάνεια και την αλαζονεία, αλλά αν μετανοήσεις, μη φοβάσαι.

    Βλέπεις, ο Σωτήρας σου, σου απλώνει το Χέρι. Ο Πανάγαθος Θεός σου έδωσε την ιεροσύνη και σε έντυσε με βασιλική στολή, φορώντας σου τα εμβλήματα της εξουσίας για να ποιμάνεις το ποίμνιό Του, σου λέει τώρα, όπως ο πατέρας λέει στο γιο του:

    "Από την επικράτεια του Θηρίου, γιε Μου, δεν κληρονομείς τίποτε, αλλά από Εμένα, τον Κύριό σου, θα έχεις την αιώνια ζωή. Εγώ είμαι το μερίδιο σου και η κληρονομιά σου."

    Θα ακούσω άραγε από σένα τούτα τα ευλογημένα λόγια:

    Δοξάζω τον Κύριό μου. Η ψυχή μου νιώθει αγαλλίαση για τον Τρισάγιο Θεό μου, γιατί με έντυσε με το ένδυμα της σωτηρίας, με έντυσε με την Θεότητά Του. Και όπως ο Νυμφίος στολίζει τη νύφη του, με στεφάνωσε με αμάραντο στεφάνι. Σα νύφη στολισμένη με κοσμήματα, έχω περιβληθεί τα κοσμήματά Του. Τώρα ο Θεός μου, μέσα στην τριαδική Του δόξα, ας βρει ευχαρίστηση σε μένα. Η Άνοιξη 10 ας ανθίσει στην καρδιά μου και στα κόκαλά μου. Α, πόση αγαλλίαση νιώθει η ψυχή μου για τη Θεότητά Του που θα γίνει το έμβλημα της δικής μου θέωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή