Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

ΠΡΟΤΑΣΕΒΙΤΣ. NΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ ΝΤΟΝΜΠΑΣ!


 «ΠΟΛΕΜΑΩ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ» ΕΛΕΓΕ Ο   ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΗΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ "ΜΑΧΗΤΗΣ" ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ



Υπάρχουν νέα στοιχεία για τη συμμετοχή του ιδρυτή του τηλεοπτικού καναλιού NEXTA Roman Protasevich στην ένοπλη σύγκρουση στο Donbass, στο πλευρό του ριζοσπαστικού νεοναζιστικού εθνικού τάγματος “Azov”. 

Το κανάλι Telegram Yellow Plums, συνδεδεμένο με τις δυνάμεις ασφαλείας της Λευκορωσίας, δημοσίευσε μια φωτογραφία του Protasevich που βρισκόταν στο κινητό του τηλέφωνο.

Σε αυτούς, ο αντιπολιτευόμενος ποζάρει με μια στολή, ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, ένα κράνος και με ένα αυτόματο όπλο στα χέρια του. Αστακός από σφαίρες..




Νωρίτερα, ο ιδρυτής του Azov, ο ηγέτης των Ουκρανών εθνικιστών, Andriy Biletsky, επιβεβαίωσε ότι ο Protasevich ήταν στις τάξεις του εθνικού τάγματος, αλλά υπαινίχθηκε ότι πολέμησε με ένα στυλό. Ωστόσο, οι δημοσιευμένες φωτογραφίες δείχνουν ότι ο Protasevich συμμετείχε άμεσα στη σύγκρουση.

Ο Biletsky σημείωσε επίσης ότι ο Προτάσεβιτς τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων. «Τώρα φανταστείτε αν όχι μαχητής, αλλά ένας δημοσιογράφος τραυματίστηκε εκεί. 

Ναι, το “Azov” θα έτρεχε αυτό το γεγονός για ένα μήνα “, λέει ο συγγραφέας του καναλιού Telegram, υποστηρίζοντας ότι οι δραστηριότητες του αντιπολιτευόμενου στην Ουκρανία δεν είχαν καμία σχέση με τη δημοσιογραφία.



Εμφανίζεται και σε Παρέλαση του Τάγματος Azov το 2015 στο Mariupol.

Ένα Selfie του Protasevich με μια ρητά νεοναζιστική μάρκα Sva Stone

Η Sva Stone Χορηγεί Συναυλίες προς χάριν της Ουκρανικής Ναζιστικής Δόξας στο Azov, Pravy Sektor Δεξιός Τομέας!!



«Πολεμάω τον Πούτιν” έλεγε ο μισθοφόρος μαχητής ”δημοσιογράφος»”!

Πραγματοποιήθηκε συνέντευξη με τον Πρoτάσεβιτς στην έκδοση Nasha Niva από το 2015.
«Συνέβη στις 22 Μαρτίου», λέει ένας μαχητής με το διακριτικό «Kim» για τον τραυματισμό του. – 

Κατά τη διάρκεια μιας αλλαγής θέσης στη δεξιά πλευρά της μπροστινής γραμμής στο χωριό Shirokino, δέχτηκα πυρά από μια εχθρική συστοιχία οβίδων, ως αποτέλεσμα της οποίας έλαβα ένα τραύμα από θραύσματα στο στήθος.

 Ωστόσο, χάρη στον επαγγελματισμό των στρατιωτικών γιατρών, επέστρεψα στις τάξεις ένα μήνα αργότερα. “
Αν ένας μήνας μετά τον τραυματισμό του επέστρεψε, αυτό σημαίνει ότι τον Μάιο ήμασταν στο ίδιο μέρος. 

Τότε η Ντίμα Στέσιν και ο Σεμίον Πέγκοφ κι εγώ μπήκαμε στις θέσεις της πολιτοφυλακής στο Σιροκίνο τη νύχτα. Ήταν αδύνατο να φτάσετε εκεί κατά τη διάρκεια της ημέρας – το αυτοκίνητο θα είχε χτυπηθεί από ένα ATGM. 

Και για σχεδόν μια μέρα ήταν υπό συνεχή πυρά. Από τη μία πλευρά, υπάρχουν Ρώσοι δημοσιογράφοι με φωτογραφικές μηχανές και μια φωτογραφική μηχανή, από την άλλη, ένας Λευκορώσος “δημοσιογράφος” με ένα επιθετικό τουφέκι Kalashnikov.

Σε μια συνέντευξη με τον Dudyu, επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω, ο Protasevich είπε ότι εργάστηκε ως ανεξάρτητος φωτογράφος στο ATO.
«Η Ρωσία δείχνει επιθετικότητα και ολισθαίνει στην« κόκκινη άβυσσο.
Ο πόλεμος συνεχίζεται όχι μόνο για την Ουκρανία, αλλά και για τη Λευκορωσία. Αν δεν σταματήσετε τώρα την ορδή του Ρώσου Πούτιν, τότε η χώρα μας μπορεί να γίνει η επόμενη …” δήλωνε…



Η Λευκορωσική KGB επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του Προτάσεβιτς σε μια τιμωρητική επιχείρηση εναντίον του Ντόνμπάς.

«Αυτό το άτομο εκπληρώνει πλήρως τον ορισμό του τρομοκράτη μισθοφόρου μαχητή, συμμετέχοντας σε αιματηρές εκδηλώσεις στο περίφημο τάγμα Azov που συνδέεται με ταραχές και θανάτους αμάχων στη νοτιοανατολική Ουκρανία», δήλωσε ο Ivan Tertel, επικεφαλής του τμήματος. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου