Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

Η ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΝΕ ΑΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ




Γράφει ο Γεωκών

Ηρόδοτος: Πριν από χιλιάδες χρόνια οι Έλληνες κατοίκησαν την Αιθιοπία (ελληνική ονομασία)…

Παραδοσιακά και ιστορικά όλοι οι βασιλείς της αρχαίας Αιθιοπίας προέρχονταν από την Ελλάδα. Η Αίγυπτος ήταν τότε βαλτώδης και ακατοίκητη χώρα. 

Μετά άρχισαν οι Έλληνες να καλλιεργούν τα πλούσια χώματα ολόγυρα από τον Άνω Νείλο και να χτίζουν πόλεις. Με τα χρόνια κατέβηκαν ως τις εκβολές της Μεσογείου. Τα πλούσια χώματα της νέας χώρας έγιναν αιτία να κατοικηθεί ολόκληρη από Έλληνες.

Ακολούθησαν οι Αθηναίοι με την πόλη Σόιδα, η Μέμφις, η Πανόπολις και άλλες 120 πόλεις. Οι Έλληνες της Αιγύπτου δημιούργησαν τις αιγυπτιακές δυναστείες, ανέπτυξαν την κοινωνική δομή και δίδαξαν τον Ελληνικό Λόγο. 

Ο Ηρόδοτος μας βεβαιώνει, πως οι ιερείς της Αιγύπτου τον οδήγησαν στα άδυτα των Πυραμίδων και καταμέτρησαν μπροστά του μεγάλη σειρά σκαλιστών αγαλμάτων, 341 γενεών, από τους βασιλείς που κυβέρνησαν τη χώρα. Μας βεβαιώνει επίσης, πως οι Αιγύπτιοι βασιλείς ήταν όλοι Έλληνες εκτός ελαχίστων.

ΠΥΡΑΜΙΣ: ΠΥΡ = ΦΛΟΓΑ = ΕΝΕΡΓΕΙΑ - ΑΜΙΣ = ΔΟΧΕΙΟ = ΧΩΡΟΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ.

Δείτε τα γράμματα που υπάρχουν στην είσοδο της πυραμίδας της Γκίζας .



Είναι το V Θ Ξ ΦΙ Το τελευταίο γράμμα παρόλο που δεν χρησιμοποιείτο πολύ με αυτή την μορφή από τους Έλληνες, είναι μια συντομογραφία της συλλαβής ΦΙ. 

Οι Έλληνες το 480 π.Χ. είχαν φτάσει συνολικά κοντά στα 15.000.000. Την εποχή του Χριστού οι Έλληνες υπολογίζονται από 40.000.000 μέχρι 80.000.000.

Έτσι σύμφωνα με αυτούς τους υπολογισμούς ο Ελληνικός πληθυσμός σήμερα, γύρω από την Μεσόγειο, έπρεπε να είναι περίπου ένα με ενάμιση δισεκατομμύριο, ανάλογος των Κινέζων και των Ινδών, οι οποίοι τότε είχαν τον ίδιο πληθυσμό με τους Έλληνες. ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ;

Μέχρι το τέλος του 2ου αιώνα π.Χ είχαν καταγραφεί από τους γεωγράφους της αρχαιότητας πάνω από 1500 μεγάλες Ελληνικές πόλεις και αποικίες στις περιοχές της Μεσογείου, του Ευξείνου Πόντου και της Βόρειας Αφρικής και χιλιάδες άλλες κωμοπόλεις και μικρότερα χωριά. 

Οι θαλασσοπόροι και ποντοπόροι Έλληνες είχαν καταφέρει να αποικίσουν σε παρθένες τότε περιοχές περισσότερες από 1500 μεγάλες και περήφανες πόλεις σε κάθε γωνία του τότε γνωστού κόσμου !

Η Αθήνα στο απόγειό της είχε πληθυσμό κοντά στις 500.000 κατοίκους ενώ μόνο η Σικελία έφτασε μέχρι και τους 1.000.000 Έλληνες. 

 Η Θεσσαλική Τετραρχία ήλεγχε περίπου 16.000 τετρ. Χλμ. με περίπου 600.000 κατοίκους, ενώ το κράτος των Λακεδαιμονίων είχε έκταση 8.400 τετρ. χλμ. και περίπου 330.000 κατοίκους. 

Τα κράτη της Γέλας και του Ακράγαντα είχαν συνολική έκταση περίπου 18.000 τετρ. χλμ (το 70 % της Σικελίας) με 700-800.000 κατοίκους (κατ’ εκτίμηση), ενώ τα στρατεύματα τους έφθαναν τους 100.000 άνδρες.

Αυτό το ξέρατε; O Διόδωρος ο Σικελιώτης, «Ιστορική Βιβλιοθήκη». 11ο βιβλίο…«Ο Ξέρξης επιθυμώντας ΝΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, έστειλε πρέσβεις προς τους Καρχηδονίους να ΣΥΝΑΨΟΥΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και συμφώνησε μαζί τους, ώστε αυτός μεν να εκστρατεύσει εναντίον των Ελλήνων της Ελλάδας, οι δε Καρχηδόνιοι ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, αφού συγκεντρώσουν μεγάλη δύναμη, να υποτάξουν τους Έλληνες της Σικελίας και της Ιταλίας…..»…

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΙΜΕΡΑΣ 22 Σεπτεμβρίου 480 π.Χ. η μάχη η οποία έγινε ήταν αιματηρή, το αποτέλεσμα ήταν η ΣΥΝΤΡΙΒΗ των Καρχηδονίων, από την Ελληνική παράταξη…Περισσότεροι από 150.000 Καρχηδόνιοι και οι μισθοφόροι τους σκοτώθηκαν.

ΤΟ 1900 Π.Χ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ Η ΠΡΩΤΗ ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ…η έρευνα των ειδικών δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση World Neurosurgery, Στην επιστημονική ομάδα που έκανε την ανακάλυψη, μετείχαν ακόμη ο κ. Παναγιώτης Τούλας, νευροακτινολόγος, ο κ. Μανώλης Τσιλιβάκος, ανθρωπολόγος, ο κ. Αντώνης Κουσούλης, ιατρός, ο κ. Γιώργος Ορφανίδης, νευροχειρουργός, και ο κ. Φίλιππος Συνοδινός, ορθοδοντικός …
ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ( ΕΛΛΑΔΟΣ ) ΑΜΕΡΙΚΗΣ… Από την Πέλλα της Άιοβα, στην Κόρινθο του Κεντάκι και στην Σπάρτη της Τζόρτζια, συνολικά πάνω από 50 αμερικανικές πόλεις φέρουν ελληνικά τοπωνύμια και ονόματα εμπνευσμένα από την ελληνική ιστορία και μυθολογία.

Οι σπουδαιότερες από αυτές είναι η Ολυμπία, πρωτεύουσα της πολιτείας Ουάσιγκτον, η Αθήνα στην Τζόρτζια …Το όνομα Αθήνα συναντάται στις πολιτείες Τζόρτζια, Οχάιο, Αλαμπάμα, Ιντιάνα, Μέιν, Νέας Υόρκη, Πενσιλβανία, Τενεσί, Τέξας, Δυτική Βιρτζίνια, Ουισκόνσιν, Λουιζιάνα, Μίσιγκαν και Ιλινόις, ενώ υπάρχουν και δύο πόλεις με το όνομα Νέα Αθήνα στο Ιλινόις και στο Οχάιο, σύμφωνα με το agelioforos.gr.

Το όνομα Μακεδονία δόθηκε συνολικά σε 7 πόλεις και οικισμούς στις πολιτείες Αλαμπάμα, Τζόρτζια, Ιλινόις, Ιντιάνα, Άιοβα, Τενεσί, και Οχάιο.

Το όνομα Πέλλα φέρει μια πανέμορφη πόλη 10.352 κατοίκων στην 'Άιοβα που ιδρύθηκε το 1860.

Το όνομα Αρκαδία υπάρχει στις πολιτείες Καλιφόρνια, Φλόριντα, Ιντιάνα,'Άιοβα, Κάνσας, Λουιζιάνα, Μίσιγκαν, Μισούρι, Νεμπράσκα, Πενσιλβανία, Νότια Καρολίνα και Ουισκόνσιν.

Το όνομα 'Αργος φέρει μία πόλη στην Ιντιάνα, ενώ το όνομα Κόρινθος συναντάται στις πολιτείες Κεντάκι, Μισισίπι, Νέα Υόρκη, Τέξας και Βέρμοντ.

Πόλεις με το όνομα Κρήτη υπάρχουν στις πολιτείες Ιλινόις και Νεμπράσκα και με το όνομα Θήβα στο Ιλινόις.

Δελφοί υπάρχουν στις πολιτείες Ιντιάνα, Κεντάκι και Νέα Υόρκη.

Ιθάκη υπάρχει στις πολιτείες Νεμπράσκα, Νέα Υόρκη και Οχάιο.

Το ένδοξο όνομα της Σπάρτης φέρουν 11 συνολικά πόλεις στις πολιτείες: Τζόρτζια, Ιλινόις, Οχάιο, Κεντάκι, Μίσιγκαν , Νιου Τζέρσι, Νέα Υόρκη, Τενεσί, Βιρτζίνια, και Ουισκόνσιν.

Το όνομα Ολυμπία συναντάται στις πολιτείες Καλιφόρνια, Φλόριντα, Ιλινόις, Κεντάκι, Βιρτζίνια και Ουάσινγκτον.

Το όνομα Μαραθώνας συναντάται στις πολιτείες Νέα Υόρκη , Φλόριντα, Άιοβα Τέξας, και Ουισκόνσιν.

Το όνομα Αττική συναντάται στις πολιτείες Οχάιο, Κάνσας και Νέα Υόρκη.

Το όνομα Ρόδος φέρει ένας οικισμός στην Άιοβα και η πολιτεία Rhode Island στην ανατολική ακτή.


Γλυπτό χιλιάδων χρόνων με…ελληνικά γράμματα, ενώ κρατά και Κέρας-Ημερολόγιο

ΠΗΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ 2 ΚΕΙΜΕΝΑ… katohika.gr-ΝΙΚΟΣ Κ-Δαρίβας-Το Βήμα, Μ. Θερμού-εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 15/06/1925… -efimerida@makeleio-Α. Ι. ΓΡΥΠΑΙΟΣ…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου