Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022

ΑΝΕΝΔΟΤΟΙ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΜΑΚΡΟΝ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΕΚΡΟΣ;

ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΚΟΝΒΟΪ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID ΕΣΠΑΣΕ ΤΟΝ ΚΛΟΙΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ!
3 BINTEO


Του Antony Paone και Leigh Thomas
Μετάφραση Ρωμανός


ΠΑΡΙΣΙ, 12 Φεβρουαρίου (Reuters) - Η πορεία διαμαρτυρίας παραβίασε τις αμυντικές γραμμές της αστυνομίας και προωθήθηκε στο κέντρο του Παρισιού χθες Σάββατο, διαταράσσοντας την κυκλοφορία γύρω από την Αψίδα του Θριάμβου και στα Ηλύσια Πεδία, ενώ η αστυνομία εκτόξευσε δακρυγόνα στους διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν κατά των περιορισμών για τον COVID-19.

Διαδηλωτές με αυτοκίνητα, τροχόσπιτα, τρακτέρ και άλλα οχήματα συγκεντρώθηκαν στο Παρίσι από τη Λιλ, το Περπινιάν, τη Νίκαια και άλλες πόλεις αργά την Παρασκευή, παρά τις προειδοποιήσεις από τις αρχές του Παρισιού ότι θα τους απαγορευτεί η είσοδος στην πρωτεύουσα.

Εμπνευσμένοι από τις διαδηλώσεις του «Freedom Convoy» στον Καναδά, με δεκάδες οχήματα γλίστρησαν μέσα από τον αστυνομικό κλοιό, εμποδίζοντας την κυκλοφορία γύρω από την αψίδα του 19ου αιώνα και την κορυφή των Ηλυσίων Πεδίων με τις μπουτίκ, που αποτελούν πόλο έλξης για τους τουρίστες.

Εντός των ορίων της πόλης, οι αυτοκινητιστές στην «Σταδιοπομπή της Ελευθερίας» κυμάτισαν τρίχρωμες σημαίες και κορνάριζαν αψηφώντας την απαγόρευση της αστυνομίας.

Στα Ηλύσια Πεδία, σύννεφα δακρυγόνων στροβιλίστηκαν στις βεράντες των μπαρ και των εστιατορίων.

Η αστυνομία έριξε επίσης χειροβομβίδες δακρυγόνων για να τηρήσει την τάξη σε μια νόμιμα δηλωμένη διαμαρτυρία στο δρόμους του Παρισιού όπου διαδηλωτές, συμπεριλαμβανομένων και των «Κίτρινων Γιλέκων» διαμαρτυρήθηκαν κατά των κανόνων του προέδρου Emmanuel Macron για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και του κόστους ζωής.

Η Γαλλία απαιτεί από τους ανθρώπους να επιδεικνύουν αποδεικτικά εμβολιασμού για να εισέλθουν σε δημόσιους χώρους όπως καφετέριες, εστιατόρια και μουσεία, ενώ το αρνητικό τεστ δεν αρκεί πλέον για τα μη εμβολιασμένα άτομα.



Αστυνομικοί με μοτοσικλέτες κατευθύνουν τα φορτηγά κάμπερ έξω από τη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων καθώς Γάλλοι οδηγοί και το "Convoi de la liberte" (Η Πορεία της Ελευθερίας), μια διαδήλωση με οχήματα, φτάνουν στο Παρίσι για να διαμαρτυρηθούν για το εμβόλιο κατά της νόσου του κορωναϊού (COVID-19). και τους περιορισμούς στη Γαλλία, 12 Φεβρουαρίου 2022. REUTERS/Benoit Tessier





Οι αστυνομικοί ελέγχουν έναν οδηγό τροχόσπιτου στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων καθώς Γάλλοι οδηγοί και το "Convoi de la liberte" (Η Πορεία της Ελευθερίας), μια διαδήλωση με οχήματα, φτάνουν στο Παρίσι για να διαμαρτυρηθούν για το εμβόλιο κατά της νόσου του κορωναϊού (COVID-19). και τους περιορισμούς στη Γαλλία,, 12 Φεβρουαρίου 2022. REUTERS/Benoit Tessier



Οι αστυνομικοί ελέγχουν ένα όχημα στο Porte de Saint-Cloud, καθώς οι Γάλλοι οδηγοί και το "Convoi de la liberte" (Η Πορεία της Ελευθερίας), μια διαδήλωση με οχήματα, φτάνουν στο Παρίσι για να διαμαρτυρηθούν για το εμβόλιο κατά της νόσου του κορωναϊού (COVID-19). και τους περιορισμούς στη Γαλλία, 12 Φεβρουαρίου 2022. REUTERS/Benoit Tessier

Αστυνομικοί ελέγχουν ένα φορτηγάκι τροχόσπιτου στη λεωφόρο Champs-Elysees καθώς Γάλλοι οδηγοί και το "Convoi de la liberte" (The Freedom Convoy), μια διαδήλωση με οχήματα, φτάνουν στο Παρίσι για να διαμαρτυρηθούν για το εμβόλιο και τους περιορισμούς κατά της νόσου του κορωνοϊού (COVID-19). στη Γαλλία, 12 Φεβρουαρίου 2022. REUTERS/Benoit Tessier

«Δεν μπορούμε να πάρουμε άλλο το εμβόλιο», είπε η Nathalie Galdeano που ήρθε από τη νοτιοδυτική Γαλλία με λεωφορείο για να συμμετάσχει στις διαδηλώσεις.

Η αστυνομία είπε ότι είχε συλλάβει 14 άτομα, είχε επιβάλει 337 πρόστιμα μέχρι τα μέσα το απόγευμα και νωρίτερα σταμάτησε 500 οχήματα που προσπαθούσαν να μπουν στο Παρίσι το πρωί.

Λιγότερο από δύο μήνες από τις προεδρικές εκλογές, η κυβέρνηση του Μακρόν είναι πρόθυμη να εμποδίσει τις διαδηλώσεις να εξελιχθούν σε μεγάλης κλίμακας διαδηλώσεις όπως η αντικυβερνητική εξέγερση των Κίτρινων Γιλέκων το 2018.

Αυτό το κίνημα ξεκίνησε ως διαμαρτυρία ενάντια στους φόρους στα καύσιμα και εξελίχθηκε σε μια ευρύτερη εξέγερση που είδε μερικές από τις χειρότερες σκηνές βίας στους δρόμους, των τελευταίων δεκαετιών και κλόνισε την εξουσία του Μακρόν.

Τα παράπονα που εξέφρασαν οι διαδηλωτές στη «Σταδιοπομπή της Ελευθερίας» εκτείνονται πέρα ​​από τους περιορισμούς του COVID, με την οργή να σιγοβράζει για την αντιληπτή πτώση του βιοτικού επιπέδου εν μέσω διογκούμενου πληθωρισμού.

Η αστυνομία είχε κινητοποιήσει περισσότερους από 7.000 αστυνομικούς, είχε στήσει σημεία ελέγχου και ανέπτυξε τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και οχήματα με κανόνια νερού στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τις διαδηλώσεις.

Η αστυνομία ανέφερε επίσης ότι συνέλαβε πέντε διαδηλωτές στο νότιο Παρίσι που είχαν στην κατοχή τους σφεντόνες, σφυριά, μαχαίρια και μάσκες αερίων.




ΝΕΩΤΕΡΑ

Ένας νεκρός στο Παρίσι από το μένος του κοβιντο-δικτάτορα Μακρόν; Χάος και αίμα! 


Νεκρός στο Παρίσι; Ο Μακρόν το βαμπίρ της κοβιντοκρατίας διψούσε για αίμα λίγο πριν την παταγώδη πτώση του. Ήταν εμφανές. Επί 7 ώρες οι δυνάμεις καταστολής έδερναν ανηλεώς και έριχναν δακρυγόνα. Είχαν κηρύξει ανθρωποκυνηγητό. 

Πολλοί διαδηλωτές κατά του υγειονομικού απαρτχάιντ τραυματίστηκαν σοβαρά. Αλλά ένας δεχόταν από τους Γιατρούς του Δρόμου το φιλί της ζωής σε μια απέλπιδα προσπάθεια. Χούντα και χάος στο Παρίσι. 

Ο πρόεδρος του κόμματος Les Patriotes ο Florian Philippot μιλά για έναν νεκρό. Κι άλλοι λογαριασμοί που στη συνέχεια αυτολογοκρίθηκαν κάνουν λόγο για 1 νεκρό στα Ηλύσια Πεδία. Πολλοί άλλοι συνεχίζουν να το μεταδίδουν.

Στο μεταξύ η αστυνομία μιλά για ανακοπή. Ο τραυματίας δέχθηκε και μαλάξεις από τους γιατρούς καθώς ήταν στο έδαφος που έδωσαν μάχη με το χρόνο να του σώσουν τη ζωή. 

Με τόσα δακρυγόνα με τόση ένταση και ανθρωποκυνηγητό και ανακοπή να ήταν προκλητέα από τις αποπνικτικές συνθήκες καταπίεσης καταστολής. 

Το θύμα μετά από ώρα διακομίστηκε με ασθενοφόρο. Παραμένει άδηλη η τύχη του. Ο πολιτικός αρχηγός που καταγγέλει το επεισόδιο δηλώνει την έντονη ανησυχία του. Αναρωτιέται αν είναι νεκρός.


Image
Σοβαροί τραυματισμοί ..”δολοφόνε” φωνάζει το πλήθος καθώς ο πολίτης ήταν σοβαρά τραυματισμένος και πεσμένος στο έδαφος .


Ο υπ. Εσωτερικών κάνει λόγο για 54 συλλήψεις







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου