Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΠΡΟΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ...

ΣΤΗ ΧΕΡΣΩΝΑ 10.000 ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΜΕΣΗ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΗ. ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΟΤΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΑΝΕΚΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΒΥΣΟΚΟΠΟΛΗ! 

ΒΙΝΤΕΟ


Στη Χερσώνα 10,000 Ουκρανοί στρατιώτες απειλούνται με άμεση περικύκλωση ενώ οι ρώσικες δυνάμεις συνεχίζουν την επίθεσή τους στην περιοχή του ​​Nikolaev.

Οι Oυκρανοί εν μέρει και πρόσκαιρα κατέλαβαν τμήματα του οικισμού Vysokopolye κοντά στη Kherson

Στην περιοχή Vysokopolye, οι Ουκρανοί μπόρεσαν να επιτύχουν πρόσκαιρη τακτική επιτυχία, αναγκάζοντας με την απειλή της περικύκλωσης να αποσυρθούν μερικώς ρώσικες δυνάμεις από το χωριό. Οι μάχες διεξάγονται στα νότια προάστια..

Από τις αντικρουόμενες αναφορές τις τελευταίες ώρες σχετικά με τη Βυσοκόπολη, μπορεί μόνο να διαπιστωθεί ότι οι μάχες συνεχίζονται για το νότιο τμήμα του χωριού.

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έδωσαν μια επιβεβαιωτική φωτογραφία από την οροφή ενός νοσοκομείου στα δυτικά προάστια του Vysokopolye, αλλά το νότιο τμήμα του χωριού φαίνεται να παραμένει μια ζώνη ενεργών εχθροπραξιών.

Μάλιστα, η επική μάχη γίνεται πίσω από το χωριό, όπου πριν τον πόλεμο ζούσαν περίπου 4.000 άνθρωποι και αυτή τη στιγμή υπάρχουν αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι.
Όμως…

Στις 16:00 ώρα Μόσχας, μονάδες των Ρωσικών Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων εξαπέλυσαν αντεπίθεση κατά των χαμένων θέσεων στη Βυσοκόπολη, με σκοπό να εξισορροπήσουν την κατάσταση στο μέτωπο και στην πρώτη γραμμή.

Στις 19.00 ώρα Μόσχας, μια λακωνική καταχώρηση εμφανίστηκε στο ιδιωτικό κανάλι του Ουκρανού δημοσιογράφου Anatoly Shariy: «Πήραν τη Vysokopole. Η Vysokopole έχει παραδοθεί». Ο Shariy δεν έδωσε άλλα σχόλια, αλλά αν λάβουμε υπόψη τις πληροφορίες για την έναρξη της αντεπίθεσης, αυτό οδηγεί στην ιδέα της επιτυχίας της αντεπίθεσης.

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν πληροφορίες από τις πηγές μας από αυτόν τον ιστότοπο: δυστυχώς, υπάρχουν εξαιρετικά μεγάλα προβλήματα επικοινωνίας κοντά στην Andreevka, κοντά στο Sukhy Stavk και στην περιοχή του Olgin και της Vysokopole.

Σε κάθε περίπτωση, προς το παρόν, οι ρώσικες δυνάμεις προχωρούν καλά και πιστεύουμε ότι η αντεπίθεση ήταν επιτυχής και οι Ρωσικές Αερομεταφερόμενες Δυνάμεις κατάφεραν να ανακτήσουν τον έλεγχο στο κεντρικό τμήμα του οικισμού.

Η Ουκρανία υφίσταται μεγάλες απώλειες στην Kostromka και στο Suhoi Stavok, που δεν παρέχουν καμία κάλυψη, αλλά η παροχή στο προγεφύρωμα παραμένει ανοιχτή.

Το Ozernoye ήταν ένα κόλπο δημοσίων σχέσεων. Ο οικισμός βρίσκεται στη γκρίζα ζώνη (μάλλον ανυπεράσπιστος). Τα ουκρανικά στρατεύματα έφυγαν μόλις πήραν τις φωτογραφίες τους.

Οι επιθέσεις προς την κατεύθυνση της Petrovka από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν ήταν επιτυχείς.
Οι οδομαχίες συνεχίστηκαν στο Αρχάγγελσκ.

reseauinternational: Η επίθεση στη Kherson ξεκινά στις 30 Αυγούστου σε πέντε άξονες. Ήταν καταδικασμένη.

Τρεις από αυτές τις προσπάθειες να κερδίσουν έδαφος που κρατούσαν τα ρωσικά στρατεύματα απέτυχαν. Ένας άξονας ανακόπηκε αφού πήραν μερικά μικρά χωριά χωρίς στρατηγική αξία. Η μόνη «επιτυχής» επίθεση διέσχισε τον ποταμό Inhulet κοντά στο Andriivka προς το φράγμα και τη διάβαση του ποταμού που κλείνει τη τεχνητή λίμνη Kakhovka.

Το σχέδιο ήταν τρελό από την αρχή. Όλη η περιοχή είναι μια επίπεδη, ανοιχτή στέπα. Τα στρατεύματα θα έπρεπε να είχαν δημιουργήσει έναν διάδρομο μήκους 50 χιλιομέτρων (30 μίλια) μέσα από απροστάτευτη εχθρική γη, χωρίς καταφύγιο! 

Οι οικισμοί στο δρόμο είναι ως επί το πλείστον μίνι αγροτικά χωριά ενός ή δύο δρόμων με μονοώροφα σπίτια που προσφέρουν ελάχιστη προστασία. 

Οι ουκρανικές δυνάμεις δεν έχουν ικανότητα αεράμυνας ή αεροπορικής επίθεσης για να καλύψουν τα στρατεύματα που προχωρούν. Οι ικανότητές τους στο πυροβολικό είναι το ένα δέκατο αυτών που μπορεί να προσφέρει ο ρωσικός στρατός στην περιοχή.

Ήταν φανερό από την αρχή ότι επρόκειτο για αποστολή αυτοκτονίας.

Η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση λέγεται ότι ήταν εναντίον αυτής της αποστολής. Όμως η πολιτική ηγεσία της Ουκρανίας, το καθεστώς του Ζελένσκι, την διέταξε να συνεχίσει. Ήταν υπό πολιτική πίεση από τους ξένους υποστηρικτές του για να δείξει τουλάχιστον κάποια επιτυχία.

Η επίθεση ξεκίνησε στις 30 Αυγούστου. Ο ουκρανικός στρατός έχει δημιουργήσει τρεις διαβάσεις ποταμών στο Inhulet κοντά στο Andriivka.. Γιατί η ρωσική αεροπορία ή το πυροβολικό δεν κατέστρεψαν αμέσως αυτά τα περάσματα;

Ήταν φανερό ότι επρόκειτο για παγίδα.

Σε ένα άρθρο του CNN, το οποίο συνυπογράφει η διάσημη στενογράφος της «μυστικών υπηρεσιών» Natasha Bertrand, ο αμερικανικός στρατός έχει ήδη αποστασιοποιηθεί από την επερχόμενη καταστροφή:

«Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την τρέχουσα ουκρανική αντεπίθεση, οι Ηνωμένες Πολιτείες προέτρεψαν το Κίεβο να διατηρήσει την επιχείρηση περιορισμένη τόσο ως προς τους στόχους όσο και ως προς τη γεωγραφία της για να αποφύγει την εξάπλωση σε πολλαπλά μέτωπα, είπαν στο CNN αρκετοί Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι και ουκρανικές πηγές…

Αυτές οι συνομιλίες περιλάμβαναν τη συμμετοχή σε ένα «πολεμικό παιχνίδι» με το Κίεβο, είπαν οι πηγές – αναλυτικές ασκήσεις που είχαν σκοπό να βοηθήσουν τις ουκρανικές δυνάμεις να κατανοήσουν τα επίπεδα δύναμης που θα χρειάζονταν για να πετύχουν σε διαφορετικά σενάρια. …

Οι Ουκρανοί αρχικά εξέτασαν μια ευρύτερη αντεπίθεση, αλλά έχουν περιορίσει την αποστολή τους προς τα νότια, στην περιοχή Kherson, τις τελευταίες εβδομάδες, δήλωσαν Αμερικανοί και Ουκρανοί αξιωματούχοι…

Το πόσο επιτυχημένη θα είναι η Ουκρανία στην ανάκτηση των χαμένων εδαφών παραμένει ανοιχτό ερώτημα, είπαν στο CNN πηγές που γνωρίζουν τις τελευταίες πληροφορίες. »

Για τρεις ημέρες, ο ουκρανικός στρατός έστελνε τάγμα μετά από τάγμα. Ήταν καλά επαγγελματικά στρατεύματα εκπαιδευμένα από τη Βρετανία. Εξοπλίστηκαν με εκσυγχρονισμένα πολωνικά άρματα μάχης T-72 και ολλανδικά τεθωρακισμένα οχήματα μάχης πεζικού (YPR-765 IFV).

Αλλά καθώς αυτές οι δυνάμεις ήταν σε θέση να δημιουργήσουν μια βαθύτερη διείσδυση αυτό θα γινόταν σύντομα ο τάφος τους.

Όπως έγραψα την 1η Σεπτεμβρίου.

«Η ουκρανική επίθεση στη Χερσώνα συνεχίζεται παρά τις εξαιρετικά βαριές απώλειες. Ο χάρτης Rybar δείχνει έναν από τους άξονες όπου ο ουκρανικός στρατός εξακολουθεί να προσπαθεί να προχωρήσει μετά την περιχαράκωσή του από το Bruskyns’ke.





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου