Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

ΟΙ ΥΣΤΕΡΙΚΟΙ ΤΡΕΛΟΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ

ΤΑ ΣΥΝΗΘΕΣΤΕΡΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΣ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ




Γράφει ο Dr. Vernon Coleman
Μετάφραση: Απολλόδωρος


«Οι παγκόσμιοι ηγέτες βασίζονται ακόμη περισσότερο στην αγορά για να μας σώσουν από μια καταστροφική αύξηση της θερμοκρασίας κατά 4 βαθμούς Κελσίου»,  Παγκόσμιος Διάλογος, 2014

Οι άγριοι και απερίσκεπτοι φασίστες της υπερθέρμανσης του πλανήτη που ισχυρίζονται ότι ο κόσμος θερμαίνεται (ή ενδεχομένως ψύχεται) ως αποτέλεσμα των δραστηριοτήτων του ανθρώπου λένε πολλά ψέματα.

Τα ίδια ψέματα επαναλαμβάνονται στη συνέχεια από πολιτικούς, δημοσιογράφους, μισότρελους κινδυνολόγους, ακτιβιστές, ανθρώπους που διαδηλώνουν και παιδιά που μάλλον δυσκολεύονται με τον πίνακα των δύο φορές, αλλά που θέλουν να θεωρούν τους εαυτούς τους ειδικούς στις μετεωρολογικές εκκεντρικότητες.

Φυσικά, οι υστερικοί τρελοί που πιστεύουν στην κλιματική αλλαγή (όπως και οι ηλίθιοι που προωθούν το εμβόλιο covid-19) αρνούνται να συζητήσουν τις πεποιθήσεις τους.

Ακολουθούν μερικά μόνον από τα πιο κατάφωρα ψέματα που λέει αυτή η άθλια ομάδα των παρανοϊκών:

Ισχυρίζονται ότι το κλίμα έχει αλλάξει και ότι αλλάζει ραγδαία. Αυτό που δεν μπαίνουν στον κόπο να αναφέρουν είναι ότι το κλίμα πάντα άλλαζε. 

Αλλάζει εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια και αναμφίβολα θα συνεχίσει να αλλάζει. Αν και λέγονται πολλά ψέματα, δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι αυτές οι αλλαγές έχουν επιδεινωθεί ή επιταχυνθεί από τις αγελάδες, τα αυτοκίνητα ή τα αεροπλάνα.

Ισχυρίζονται ότι ο κόσμος οδεύει προς μια κρίση. Το προβλέπουν αυτό εδώ και δεκαετίες. Κάθε συγκεκριμένη πρόβλεψη ήρθε και έφυγε χωρίς να συμβεί τίποτα. 

Οι ισχυρισμοί ότι η θάλασσα πρόκειται να ανέβει σε επικίνδυνα επίπεδα είναι εντελώς φανταστικοί και δεν είναι τίποτα περισσότερο από απερίσκεπτη, ανεύθυνη κινδυνολογία.

Κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς τι ζημιά μπορεί να προκαλέσουν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ή πόσο σχετικές είναι. Η αύξηση της ποσότητας του διοξειδίου του άνθρακα άρχισε πριν από την ευρεία χρήση του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. 

Οι ίδιοι οι άνθρωποι είναι φυσικοί παραγωγοί διοξειδίου του άνθρακα και πολλοί από αυτούς που προωθούν τον μύθο της κλιματικής αλλαγής πιστεύουν ότι η απάντηση είναι η μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού από περίπου 8 δισεκατομμύρια σε 500 εκατομμύρια.

Δεν είναι αλήθεια ότι όλοι ή ακόμη και οι περισσότεροι επιστήμονες που ασχολούνται με το κλίμα συμφωνούν ότι η κλιματική αλλαγή υπάρχει ή ότι αποτελεί απειλή. Οι περισσότεροι ανεξάρτητοι επιστήμονες συμφωνούν ότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν υπερβάλει υπερβολικά στους κινδύνους.

 Μια πρόσφατη δημοσίευση ανέφερε ότι μόλις το 0,3% των επιστημόνων συμφωνεί ότι ο άνθρωπος προκαλεί την κλιματική αλλαγή. Οι ψυχοπαθείς της κλιματικής αλλαγής ισχυρίζονται ότι το 97% των επιστημόνων υποστηρίζει τα επιχειρήματά τους, αλλά αυτό είναι, πολύ απλά, επικίνδυνες ανοησίες που έχουν σχεδιαστεί για να προωθήσουν έναν μύθο. 

Οι υποτιθέμενοι κίνδυνοι της κλιματικής αλλαγής είναι απλώς υποθέσεις που βασίζονται σε εικασίες που βασίζονται σε ευσεβείς πόθους. Πολλοί από τους επιστήμονες και τους συγγραφείς που προωθούν τον μύθο της κλιματικής αλλαγής λαμβάνουν τεράστια χρηματικά ποσά από ακτιβιστές, ομάδες πίεσης και μη κυβερνητικές οργανώσεις. Υπάρχουν κρυφές ατζέντες πίσω από το μύθο.

Οι μετεωρολόγοι ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν πώς θα είναι ο καιρός σε 50 χρόνια. Αυτό είναι περίεργο, διότι παραδέχονται ότι η πρόβλεψη για μερικές εβδομάδες μπροστά είναι δύσκολη και τις περισσότερες φορές φαίνεται ότι δυσκολεύονται να μας πουν πώς θα είναι ο καιρός αύριο.

Ισχυρίζονται ότι οι τυφώνες και οι ανεμοστρόβιλοι είναι συχνότεροι και ισχυρότεροι. Τα στοιχεία δείχνουν ότι αυτό δεν ισχύει. Δεν υπάρχει καμία απολύτως απόδειξη ότι οι τυφώνες ή οι ανεμοστρόβιλοι είναι ισχυρότεροι ή πιο συχνοί. 

Ούτε υπάρχει καμία απόδειξη ότι οι χιονοθύελλες ή οι πλημμύρες είναι χειρότερες ή λιγότερες από ό,τι ήταν πριν από δεκαετίες. Αν υπάρχουν περισσότερες πλημμύρες σε σπίτια είναι επειδή τα σπίτια έχουν χτιστεί σε πλημμυρικές πεδιάδες ή επειδή τα ποτάμια δεν εκχερσώνονται σωστά.

Ισχυρίζονται ότι οι πυρκαγιές είναι πιο συχνές και πιο καταστροφικές. Αυτό είναι εμφανώς αναληθές. Σήμερα υπάρχουν λιγότερες σοβαρές πυρκαγιές από ό,τι πριν από δεκαετίες.

Ισχυρίζονται ότι η στάθμη της θάλασσας αυξάνεται ραγδαία και είναι η αιτία της διάβρωσης των ακτών. Αυτά είναι ψέματα. Η διάβρωση των ακτών είναι ένα κοινό, ιστορικό πρόβλημα και δεν έχει καμία σχέση με τη στάθμη της θάλασσας. 

Η στάθμη της θάλασσας δεν έχει επηρεαστεί από την κλιματική αλλαγή. Οι μέτριες μεταβολές στη στάθμη της θάλασσας είναι φυσιολογικές και έχουν μικρή σημασία.

Οι ανεμογεννήτριες που προωθούνται ευρέως ως εναλλακτική λύση στον άνθρακα, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο είναι αναξιόπιστες και επομένως άχρηστες. 

Παράγουν ηλεκτρική ενέργεια με διαλείψεις (μόνον όταν φυσάει ο άνεμος) και απαιτούν τόση ενέργεια για την κατασκευή και τη συντήρησή τους, ώστε είναι ενεργειακά αρνητικές. 

Η ενέργεια που απαιτείται για την κατασκευή και τη συντήρηση των ανεμογεννητριών προέρχεται από το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και τον άνθρακα.

Οι ηλιακοί συλλέκτες είναι επίσης αναποτελεσματικοί και αναξιόπιστοι. Δεν παράγεται ηλεκτρική ενέργεια από αυτά όταν δεν υπάρχει ήλιος και αυτό σημαίνει ότι δεν παράγεται ηλεκτρική ενέργεια τη νύχτα. Οι ηλιακοί συλλέκτες απαιτούν τεράστιες εκτάσεις γης και είναι εξαιρετικά αναποτελεσματικοί. Απαιτούν μεγάλη ποσότητα ενέργειας για την παραγωγή και την εγκατάστασή τους.
Ο μύθος της κλιματικής αλλαγής προωθείται από ένα τοξικό μείγμα βρωμερών πολιτικών, επιχειρηματιών, διασημοτήτων και δημοσιογράφων - οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν έννομο οικονομικό και πολιτικό συμφέρον να πουλήσουν τα ψέματά τους.

Οι περισσότεροι από αυτούς που προωθούν τον μύθο της κλιματικής αλλαγής ενεργούν με γνώμονα το προσωπικό τους συμφέρον και όχι το συμφέρον του πλανήτη ή των ανθρώπων. Πράγματι, οι ενέργειές τους είναι ευθέως αντίθετες με το δημόσιο καλό.
Όπου κι αν κοιτάξετε, τα ψέμματα ξεχωρίζουν.

Η παραγωγή μπαταριών για την αποθήκευση της ηλεκτρικής ενέργειας και η κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι σπατάλη χρόνου, χρήματος και ενέργειας και απαιτούν την κατασκευή και λειτουργία τεράστιων ορυχείων για να βρεθούν και να ανασκαφούν τα απαιτούμενα ορυκτά.

Τα στοιχεία αποδεικνύουν περίτρανα ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι σημαντικά πιο επιβλαβή για τον πλανήτη από τα αυτοκίνητα που κινούνται με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Οι αυτοδικαιωμένες γκρίνιες αυτών που προωθούν, κατασκευάζουν, πωλούν και χρησιμοποιούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα ήταν αξιοθρήνητες αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνα και επιζήμια.


Αν θέλετε να μάθετε την εκπληκτική αλήθεια για την κλιματική αλλαγή, διαβάστε το βιβλίο "Η σχολική εργασία της Γκρέτα" της Zina Cohen.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πετρέλαιο και γιατί είναι τόσο σημαντικό, διαβάστε το βιβλίο "Ένα μεγαλύτερο πρόβλημα από την κλιματική αλλαγή - Το τέλος του πετρελαίου" του Vernon Coleman.

Και τα δύο βιβλία είναι διαθέσιμα στο Amazon.



ΠΗΓΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου