Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

«ΜΕ ΣΥΝΘΛΙΒΟΥΝ ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΩΝ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΩΝ, ΤΑ ΒΥΘΙΣΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΘΟΛΗ ΕΡΥΘΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΩΣΦΟΡΟΥ...»

LOS DESPERADOS


Γράφει ο Con Mc Keeds

 desperado (προφέρεται ντεσπεράδο)

Ηχητικά όμορφη λέξη που στα ισπανικά σημαίνει o απελπισμένος, πληθυντικός Los desperados, Λος ντεσπεράδος, οι απελπισμένοι .

Desperado ήταν ο τίτλος  παλαιάς υπέροχης ταινίας δράσης τύπου γουέστερν με όλα τα καλά, βία, φόνους, απάτες, χρήμα, έρωτες, ληστείες, εξουσίες και πολλά εφέ.

Σίγουρη συνταγή επιτυχίας με ηθοποιούς  διεθνείς φίρμες του Χόλυγουντ.

Καλό σενάριο που επιβεβαιώνει τον τίτλο και του δίνει και τις άλλες σημασίες της λέξης όπως οι ακόλουθες, βίαιο πρόσωπο, κάθαρμα, αλήτης, κακοποιός παράνομος, που ότι κάνει, το κάνει από απελπισία λόγω αδιεξόδου.

Κακός σύμβουλος η απελπισία για  κάποιους που γνωρίζουν ότι θα χάσουν νομοτελειακά και κάνουν τα πάντα μήπως το αποφύγουν.

Το θέμα είναι πόσο κόσμο θα πάρουν στο λαιμό τους  , από αυτούς που βρέθηκαν μπροστά τους και ή τους πίστεψαν ή τους φοβήθηκαν  ή τους ανέχονται και αδιαφορούν και τους επιτρέπουν να υπάρχουν.

Αναφέρομαι στους εγχώριους ομοίους τους desperadosεντεταλμένους και υποκείμενους σε ανώτερους καθοδηγητές αρχηγούς ξένων υπερεθνικών desperdos που καθορίζουν τις δράσεις σε κάθε τομέα και επιβάλουν βίαια την εξουσία τους σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.

Όλοι έχουμε πείρα αυτών των βίαιων επιβολών στην ζωή μας ασχέτως του βαθμού που το αντιλαμβανόμαστε ,διαφωνούμε ή συμφωνούμε ή όχι .

Θα μείνω μόνο στις πιο πρόσφατες επιβολές   με τις μουτσούνες τα κλειδαμπαρώματα  τα μπόλια και  τις καταστολές της όποιας  σχετικής  ελευθερίας μας επιτρέπεται.

Οι πνιγμοί, οι φόνοι, οι πυρκαγιές, τα ατυχήματα, οι ξυλοδαρμοί, η φτώχια, το ξεπούλημα, η βία και οι βιασμοί κάθε μορφής, τα μνημόνια, τα φάουντς, η σύμπραξη των θεσμών μέσω των προσώπων που τους εκφράζουν οι κάθε μορφής ηγέτες πολιτικοί θρησκευτικοί, στρατιωτικοί κλπ, είναι μέλη ή υπήκοοι αυτής της υπερεθνικής συμμορίας των desperados, που λειτουργούν έτσι εκφοβιστικά παραπλανητικά και βίαια, γιατί είναι είτε γνωρίζουν, είτε όχι είναι πράγματι απελπισμένοι .

Ποντάρουν στο χρήμα στην εξουσία την ιδιοκτησία τους τόκους την ύλη ως μέσο και σκοπό ύπαρξης κι συσσωρεύουν κάθε μορφής πλούτο για να αισθάνονται ασφαλείς έναντι του φόβου του  θανάτου ΄

Παράδειγμα ο Ροκφέλερ που έκανε απανωτές μεταμοσχεύσεις καρδιών νεφρών συκωτιών και άλλων οργάνων στο σπίτι του

μπας και την σκαπουλάρει και την κοπανίσει από το μοιραίο.

Δες τον Σόρος, τον Σβάμπ, τον Χαρίρι, τον Πάπα, την μακαρίτισσα την Εγγλέζα κουήν και κόψε φάτσες σαν καλοσυντηρημένες αντίκες και μούμιες μοιάζουν και άψυχα ζόμπι.

Οι παλιότεροι από μας έχουν στην μνήμη τους και δικούς μας ηγέτες παστωμένους στην άρμη , ηγέτες όλων των κομμάτων

που τους διατηρούσαν προκειμένου να γίνεται η δουλειά τους .

Κάτι σαν τον Ελ Σίντ που αν και νεκρός δεμένος στο άλογο φαινόταν σαν ζωντανός για να τον βλέπουν και να εμψυχώνονται για να  μάχονται οι  στρατιώτες  του, ενώ αυτός ήταν ήδη πτώμα ΄

Στην εγχώρια πολιτική σκηνή τον ρόλο του Ελ Σίντ παίζουν τα ονόματα και τα επίθετα των πολιτικών δυναστειών desperados που διοργανώνουν πολιτικές μάχες και ντεμέκ εκλογές με με κάθε μορφής στρατηγικές απλές ή αναλογικές αναλόγως της συγκυρίας. 

Έτσι εμείς μπαίνουμε στο σικέ παιγνίδι της πολιτικής μάχης και νομίζουμε ότι νικήσαμε.

Τι και ποιόν νικήσαμε το καταλαβαίνουμε την επόμενη μόλις καταλαγιάσει η σκόνη και το νταβαντούρι του ψεύδους.

Τότε λέμε δεν μου κοβότανε καλλίτερα  ,στην καλλίτερη περίπτωση και μέχρι να ξανακάνουμε πάλι τα ίδια βασιζόμενοι στην λησμονιά και την ελπίδα μας που πηγάζει από την πίστη μας και όχι από την λογική μας.

Συμφωνώ καλή η πίστη αλλά όταν υπάρχει εμπιστοσύνη.

Λογικά πιστεύεις αυτόν που δεν σε γέλασε  και δεν απελπίζεσαι  για να γίνεις απελπισμένος...δηλαδή desperado.

Είναι παράλογο να πιστεύεις να πιστεύεις απανωτά τον απατεώνα και τον αλήτη .

Σημαίνει ότι είσαι απελπισμένος και άπιστος μαζί για να   φοβάσαι και να υποκύπτεις υποχρεωτικά σε αυτά που σου πλασάρουν  και σου επιβάλουν.

Ίσως είσαι και παράλογος  ή τελείως άλογος χωρίς την παραμικρή κριτική ικανότητα.

Αν ο Θεός είναι ο Λόγος και η λογική και η απόλυτη σοφία και γνώση και είναι Αυτός που σου είπε είσαι φτιαγμένος καθ΄ εικόνα και ομοιός Του  και όποιος θέλει οπίσω μου ελθείν και δεν σου είπε ποτέ ψέματα και Αναστήθηκε και έκανε τόσα άλλα θαύματα και θαυμάσια και δεν σε γέλασε πουθενά καταργώντας τον θάνατο και λέγοντας εγώ είμαι η αλήθεια και ή οδός και η ελπίδα και η ζωή και η Ανάστασις.

Τότε πως γίνεται και δεν τον εμπιστεύεσαι  και απελπίζεσαι και ακολουθείς τους αλήτες και τους απελπισμένους;

Άρα και συ νομοταγή μασκοφόρε φοβισμένε τσιμπιμένε ψηφοφόρε πιστέ οπαδέ του Ιερώνυμου και των κομμάτων  γίνεσαι οπαδός της απελπισίας και του θανάτου και ας το παίζεις τυπικός καλός χριστιανός και άγιος. 

Δηλαδή γίνεσαι ένας από αυτούς DESPERADO και σύ.

Για αυτό και καλό ψήφο στις βού εκλογές

με χαρά και ελπίδα σταυροαναστάσιμη,

ότι λίγα τα ψωμιά των απελπισμένων 

των καθαρμάτων του τίτλου , ήτοι των κάθε μορφής 

desperados 

για την μεταφορά 

Con Mc Keeds



Υστερόγραφο

Και μιάς που είπαμε για καλοσυντηρημένες αντίκες, μούμιες και ζόμπι πολιτικά άλαλα και μπάλαλα και νεκρά,δες τα λείψανα που ευωδιάζουν και τις εικόνες αντίκες ή νέες στις εκκλησιές μας,
που ζωντανές και θαυμαστές δακρύζουν ή αιμορραγούν, φανερά 

Θεία σημεία της αιωνίου ελπίδος και άξιες της τιμής και της εμπιστοσύνης μας. Και τολμούν ακόμη να τις αγνοούν αυτοί οι συμβιβασμένοι και οι απελπισμένοι.

Δόξα Σοι Χριστέ η ελπίς ημών, Δόξα Σοι.




34 σχόλια:

  1. Το κείμενο είναι καλό, δεν χρειαζόταν όμως να αναφερθείς στο Desperado, υπάρχουν τόσες ωραίες λέξεις ελληνικές για να περιγράψεις αυτό που ήθελες....... δεν χρειάζονται Ισπανικά,

    Μια ερώτηση, μήπως κάποιος βυζαντινός αυτοκράτορας ήταν Desperado, δηλαδή βίαιος, κακούργος ΚΑΙ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΣ διοτι μέσα στον ιππόδρομο της Θεσσαλονίκης έσφαξε 17000 Έλληνες ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΡΑ ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΕΣΦΑΖΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ;
      ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΣΟΥ ΜΑΘΕ ΓΕΡΟ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.
      ΠΡΩΤΑ ΦΕΥΓΕΙ Η ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΟΥΙ.
      ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΠΕΙΣ ΜΙΑ ΚΑΚΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΕΛΛΗΝΟΚΕΝΤΡΙΚΟΣ.

      Διαγραφή
    2. ΠΡΟΣΕΞΕ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ "ΕΛΛΗΝΙΚΟ" DNA ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ! ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΛΕΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΣ ΔΙΟΤΙ ΜΕΤΕΝΟΗΣΕ ΚΑΙ ΕΚΛΑΥΣΕ ΕΠΙ 1 ΧΡΟΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΥΠΕΔΕΙΞΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΜΕΔΙΟΛΑΝΩΝ. ΠΡΟΣ ΤΟΥΤΟΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΣΦΑΞΕ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΟΤΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΣΚΥΘΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ. ΑΠΛΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΝΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ! ΜΗΝ ΜΥΡΗΚΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΩΝ!.

      Διαγραφή
    3. Δηλαδή φιλε Ρωμανέ έσφαξε 17000 ανθρώπους και εσύ ο καλός χριστιανός λες ότι απλά ήταν, πολιτικοί του αντίπαλοι; ξεχνάς Ρωμανέ τι είπε ο ΧΡΙΣΤΟΣ μας, ‘’ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΣΑΣ ; Δηλαδή φιλε μου αν εσύ σφάξεις 17000 αντιπάλους σου και μετα για ένα χρόνο να κλαις και να ζητάς συγχώρεση θα σε κάνουν και ΑΓΙΟ ; ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΠΟΥ ΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ, αλλά εφόσον πιστεύεις στον γιαχβε που διέταζε τους εβραίους να σφάζουν και να ξεκοιλιάζουν εγκυες γυναίκες..... ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΩ...ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ Τωρα καταλαβαίνω γιατι αγιοποίησες τον αιμοσταγή Στάλιν που σκότωσε 60 εκατομμύρια Ρώσους, ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΟΥ, και όποιος είναι αντίπαλος μας τον σφάζουμε, τα ίδια λέει και ο γιαχβέ

      ΑΝ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΤΟΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΓΙΑ ΣΦΑΓΕΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ, ΓΙΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΦΕΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ, ΤΟΤΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ.

      ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΔΕΝ ΣΦΑΖΟΥΜΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΜΑΣ

      Διαγραφή
  2. Η αλήθεια είναι ότι ξέχασε να αναφέρει ότι σε πολλές λατινοαμερικάνικες χώρες προφέρεται ντε(χ)περάο και λο(χ) ντε(χ)περάο στον πληθυντικό αντίστοιχα. Το (χ) οι περισσότεροι το παραλείπουν ιδίως στα τραγούδια, κάποιοι όμως το προφέρουν. Πρέπει και αυτό να το ξέρουμε γιατί αλλιώς πως θα το καταλάβουμε αν το ακούσουμε σε ένα τραγούδι reggaeton, στα οποία χρησιμοποιείται κατά κόρον η λατινοαμερικάνικη προφορά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΩΡΑ ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΠΕΤΑΧΤΗΚΕΣ ΒΑΛΤΕ ,ΓΙΑ ΞΕΚΑΡΦΩΜΑ ;
    ΚΑΙ ΠΑΣ ΞΕΦΤΕΡΙ ΜΟΥ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΔΙΚΩΣ,ΜΕΣΩ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ;
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΡΧΕΣΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΦΗ ΚΑΝΕΛΑ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΣΟΥ .
    ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΥΦΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΡΙΒΕΙΣ Ο ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ desesperado.
    ΤΟ desperados ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΚΟΥΡΓΟΣ,ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ,ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝΕΦΕΡΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΕ ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΙΣΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Κύριος, να μην σε συγχωρέσει για αυτά που γράφεις, ο θεάνθρωπος Ιησούς γελοιοποιήθηκε,
    βλασφημήθηκε, για όλην την ανθρωπότητα και συνεχίζει να βλασφημείται. Ο Ιησούς Χριστός, και η Αγία Τριάδα
    νυν και αεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω» 1.

    Σε μια εποχή παγκόσμιου ψεύδους, το να λες ΟΛΗ την αλήθεια θέλει δύναμη…. «Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω» εδώ και χιλιάδες χρόνια ‘’εμείς’’ οι καλοί …... τι κάνουμε ;

    Το 724 ο εικονομάχος αυτοκράτορας Λέων Γ΄ πρόσταξε να πυρολυθεί η περίφημη Οικουμενική Σχολή, το ανώτατο πνευματικό ίδρυμα της εποχής, όπου στεγαζόταν η μεγαλύτερη βιβλιοθήκη του Βυζαντίου, επειδή οι δάσκαλοι του εκπαιδευτηρίου αρνήθηκαν να γνωματεύσουν εναντίον της λατρείας των εικόνων. Ο αυτοκράτορας έδωσε εντολή να κυκλωθεί από ένοπλους στρατιώτες το κτίριο κατά την διάρκεια της πυρκαγιάς και να απαγορευθεί η έξοδος του προσωπικού από τη Σχολή, με αποτέλεσμα να καούν όχι μόνο οι θησαυροί της βιβλιοθήκης αλλά και οι διδάσκαλοι. χρονογράφοι Κεδρηνός, Ζωναράς, Γλυκάς και Μανασσής

    Οι πυρπολήσεις περγαμηνών, χειρόγραφων και βιβλίων αποτελεί έργο κυρίαρχων εξουσιαστικών δυνάμεων όλων των εποχών. Είναι η προσπάθεια τους να ελέγξουν τη  γνώση ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ.

    Για πέντε ολόκληρους αιώνες, οι κορυφαίοι επιστήμονες και λόγιοι του κόσμου διέπρεψαν μέσα στις αίθουσες της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, μελετώντας, ερευνώντας, γράφοντας και αντιγράφοντας, πάντα στα ελληνικά που ήταν η γλώσσα της παγκόσμιας τότε επικοινωνίας. Η περίφημη λοιπόν βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, η μεγαλύτερη και πληρέστερη του κόσμου, αυτή που περιείχε όλη την καταγεγραμμένη σοφία της ανθρωπότητας την έκαψαν για να εξαφανίσουν τα 700.000 χειρογράφων γνώσης.

    Οι βιβλιοθήκες της Κων/λεως, όπου φυλάσσονται τα εναπομείναντα αρχεία της αρχαίας Ελληνικής σοφίας ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΣΑΝ από τους φανατικούς.

    Επί Ζήνωνος Ισαύρου (5ος αί.μ.χ.) πυρπολείται εξ εμπρησμού η φημισμένη βιβλιοθήκη του Ιουλιανού, η οποία αριθμούσε 120.000 τόμους!!!

    Κατά την άλωση το 1204 μ.χ η καταστροφική μανία των Φράγκων σταυροφόρων εξαφανίζει μαζί με τα αγάλματα της Ελληνικής τέχνης και τα αθάνατα πνευματικά δημιουργήματα της Ελληνικής αρχαίας σοφίας!!!

    Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μέχρι το 1204 μ.χ, στις βιβλιοθήκες της Πόλεως ευρίσκονταν ακέραιες οι (100) τραγωδίες του Αισχύλου, οι (123) του Σοφοκλή και οι (92) του Ευριπίδη!!!!

    Τελικά απέμειναν (7) τού πρώτου, (7) τού δευτέρου και (18) του πιο τυχερού Ευριπίδη!!!!!!

    Οι καταστροφές βέβαια που έγιναν το 1453 μ.χ αποτελείωσαν ότι είχε απομείνει μετά κόπου και βασάνων!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η λέξη Έλληνας απαγορευόταν επί 1.500 χρόνια με ποινή θανάτου, Μέχρι και το 1821 –και πολύ μετά από αυτό– η πραγματικότητα ήταν ότι όλος ο Ελληνισμός έμεινε πρώτα από όλα ανιστόρητος και συνεπώς ανελλήνιστος
    Ψάξτε, διαβάστε και μάθετε τι βρίσκεται πίσω από τι και σταματήστε να δαιμονοποιείτε οτιδήποτε δεν καταλαβαίνετε.
    Το πιο σημαντικό πράγμα που μας έφερε τα ο 1821 –εκτός από την ελευθερία από τον τουρκικό ζυγό– είναι που ξαναέφερε στην επιφάνεια και ζωντάνεψε τα ονόματα Ελλάς και Έλληνες. Να, λοιπόν γιατί η γενναία Ελληνική Επανάσταση αφορίστηκε τόσο πανηγυρικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πού το είδες πως απαγορευόταν η λέξη Έλληνας; Απλά είχε άλλη έννοια, σήμαινε "ειδωλολάτρης" και όχι μόνο. Ακόμα και στη Γραφή αναφέρεται και η Γραφή δεν απαγορεύτηκε ΠΟΤΕ. Το κείμενο του αποστόλου Παύλου που αναφέρει τη λέξη Έλληνας διαβαζόταν και διαβάζεται στις εκκλησίες ως αποστολικό ανάγνωσμα.

      Διαγραφή
  8. AΦΟΥ ΚΑΤΑΡΙΕΣΑΙ ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΠΛΑ ΕΝΑΣ ΒΛΑΣΦΗΜΟΣ .
    ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΑΛΗΘΕΥΕΙΣ .
    ΕΤΣΙ ΜΕΝΕΙΣ ΜΕΤΕΞΕΤΑΣΤΕΟΣ ΜΠΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΟΣΩΝ ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ.
    ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΗΔΕΜΟΝΑ ΣΟΥ ,ΛΟΓΩ ΔΙΑΓΩΓΗΣ ,ΟΧΙ ΚΟΣΜΙΑΣ ,ΑΛΛΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΚΟΣΜΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχετε παραισθήσεις όλοι σας ή άλλαξε το κείμενο; Πάντως τώρα δεν υπάρχει κατάρα...

      Διαγραφή
    2. ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΒΟΥΛΟΥΜΒΑΣΑΚΗ, ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΗ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΗΣΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ.ΣΩΣΤΟΣ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΕΙΣ.

      Διαγραφή
    3. Δεν το κατάλαβα, συγνώμη, διότι δεν το έγραψες σαν απάντηση κάτω από το δικό του σχόλιο.

      Διαγραφή
  9. ΓΕΩΚΩΝ 1 ΚΑΙ 2
    ΟΤΙ ΤΟΥ ΦΑΝΕΙ ΤΟΥ ΛΟΛΟΣΤΕΦΑΝΗ.
    ΑΘΕΛΑ ΣΟΥ ή ΕΣΚΕΜΕΝΑ ΓΙΝΕΣΑΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΝΑΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ.
    ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΡΗΤΟ -ΕΚ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΚΟΡΑΚΟΣ ΚΡΑ ΕΞΕΛΕΥΣΕΤΑΙ-ΤΟ ΕΠΑΛΗΘΕΥΕΙΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΣ.
    ΑΝΤΕ ΡΕ ΜΠΑΡΜΠΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΑΤΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ,ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΜΕ ΚΥΛΟΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΩΡΙΜΕΣ ΓΚΟΜΕΝΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΤΡΑΒΑΕΙ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ.
    ΕΔΩ ΤΙ ΧΩΝΕΣΑΙ ΚΑΙ ΓΛΥΦΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΒΡΙΖΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΓΚΑΣΕΣ ΝΑ ΣΕ ΠΕΤΑΞΕΙ ΑΠΟ ΕΞΩ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΡΩΜΑΝΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΕΙΠΕΣ ΤΟΥ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕ ; Εχει μεγαλη πλακα ο Σκωτσέζος ο ο οποιος υπογραφει και ως ΑΝΩΝΥΜΟΣ κειμενα και σχολια, εχει την απαιτηση να μην τον βριζει κανεις, αλλα αυτος δικαιουται να βριζει

    Φιλε ξέρεις ποιος Άγιος είναι αιρετικός , με βάση τα πιστεύω σου ;

    Άγιος Αυγουστίνος "Αυτό που σήμερα αποκαλείται Χριστιανική θρησκεία, υπήρχε ήδη ανάμεσα στους αρχαίους και δεν έλειπε και στις απαρχές της ανθρώπινης φυλής.Όταν ο Χριστός εμφανίστηκε ένσαρκος , η αληθινή θρησκεία που ήδη υπήρχε, έλαβε την ονομασία Χριστιανική.",



    ΡΕ ΣΚΩΤΣΕΖΕ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΑΓΙΟΣ ; Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΥΠΗΡΧΕ ΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ το καταλαβες αυτό φιλε

    ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σκωτσιεζε τι έπαθες και δέχεσαι μαθήματα από ένα αγράμματο και αμόρφωτο όπως με κατηγορείς, πόσο χαμηλά έπεσες να ασχολείσαι με αμόρφωτους......

    Φστ …......μπόινγκ ( από την ταινία ‘’Κάτι να καίει ‘’ 1963)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. NA ΠΑΣ ΝΑ ΤΟ ΕΛΕΓΞΕΙΣ ,ΧΑΝΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΛΑΔΙΑ,
    ΠΙΘΑΝΟΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΕΝΗ ΦΛΑΝΤΖΑ ΚΕΦΑΛΗΣ ,ΜΗΝ ΤΟ ΑΦΗΣΕΙΣ ΘΑ ΚΟΛΛΗΣΕΙ Η ΜΗΧΑΝΗ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από το ΚΤΕΟ πέρασε πριν από τρεις μέρες και είναι μια χαρά, τους είπα για τα πολλά προβλήματα που παρουσιάζεις εσυ κι μου είπαν ότι πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξεις τα ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ διαφορετικά θα καταστραφεί το ΕΞΩΣΤ σου

      Διαγραφή
    2. Μπορεις σε παρακαω να το μεταφράσεις διοτι μονο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΞΕΡΩ, εβραικα δεν γνωριζω

      Διαγραφή
    3. επιβεβεωνεις αυτο που μου λεγανε οτι οι μονδερνοι οβριοι δεν ξερουν εβραικα.

      Διαγραφή
  13. ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΑΝ ΠΡΟΣΕΞΑΤΕ ΤΙ ΚΡΑΤΑΕΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ Ο ΑΝΔΡΑΣ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δυστυχώς δεν υποψιαζόμαστε σχεδόν τίποτα από τις σκληρές επιθέσεις που θα κάνει ο σατανάς εναντίον των ανθρώπων (όχι μόνο στην Ελλάδα), στα επόμενα χρόνια.
    Εμείς ζούμε μέσα μέσα στον κόσμο του δικού μας ονείρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Στα ισπανικά ο απελπισμένος είναι: "desesperado" και όχι "desperado". Λείπει μια συλλαβή δηλαδή... Σε κάποια μέρη της Κεντρικής Αμερικής λέγεται "desesperao" κόβεται το "d". Πρόκειται για μετοχή του ρήματος desesperar.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει και ένα pc game desperados, που το έπαιζα όταν ήμουν μικρός....

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Τυχαίνει να γνωρίζω ισπανικά, και όταν το έγραψα στο google μου έβγαλε κάποιο ποτο (αν θυμάμαι καλά) μεξικάνικο.

      Διαγραφή
  16. ΡΩΜΑΝΕ ,ΕΙΔΕΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ;
    ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΑ ΚΑΙ ΔΕΣ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΤΙ ,ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
    ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕΣ ΕΣΥ.
    ΓΙΑΤΙ ΚΟΝΤΕΥΩ ΝΑ ΚΑΡΑΦΛΙΑΣΩ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και βέβαια καταλάβαμε φίλε μου.......δεν είμαστε και πολύ αμόρφωτοι

      καταλάβαμε ότι Desperado = απελπισμένος = Σκωτσεζος

      Διαγραφή
  17. ΑΝΤΕ ΡΕ ΜΠΑΡΜΠΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΑΤΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ,
    ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΜΕ ΚΥΛΟΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΩΡΙΜΕΣ ΓΚΟΜΕΝΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΤΡΑΒΑΕΙ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ.
    ΕΔΩ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΣΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φιλε σκωτσεζε.......Των γαρ ηλιθίων απείρων γένεθλα.

    Σε συμβουλεύω να σέβεσαι τους ηλικιωμένους γιατί θα έρθει πολύ σύντομα μια μέρα που θα είσαι και εσύ ηλικιωμένος, αδύναμος, και λάθος.....και θα βρεθεί ένας Ηλίθιος που θα σε βρίζει, και μην ξεχνάς ότι τίποτα δεν είναι σίγουρο και ίσως να είσαι σε χειρότερη κατάσταση από τους ηλικιωμένους που κοροϊδεύεις σήμερα και τους βρίζεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΔΕΝ ΣΕ ΒΡΙΖΕΙ ,ΕΣΥ ΒΡΙΖΕΙΣ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ.
    ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΗΛΩΣΕΣ ΟΤΙ ΕΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΠΗΓΕΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ.
    ΕΔΩ ΧΩΝΕΣΑΙ ΑΚΑΛΕΣΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ,ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΔΙΑΦΗΜΗΣΕΙΣ.
    ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑΣ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΣΟΥ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΜΠΝΕΕΙΣ ΣΕΒΑΣΜΟ.
    Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ,ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΛΟΓΩ ΗΛΙΚΙΑΣ Ή ΘΕΣΕΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή