Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023

AΝΑΦΟΡΑ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ!

Ο ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ 5 ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΓΙΑ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟ ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΑ ΣΤΗ Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ: ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ!



Άσχημα νέα επεφύλασσε στο Ισραήλ η τελευταία αναφορά των υπηρεσιών της χώρας σχετικά με το οπλοστάσιο της Χεζμπολάχ. Σε περίπτωση σύρραξης των IDF με την οργάνωση του Λιβάνου, πρέπει να θεωρείται κάτι παραπάνω από δεδομένη η εμπλοκή των ΗΠΑ και κατ’ επέκταση, ένας μεγάλος περιφερειακός πόλεμος.

Και αυτό γιατί ο IDF μπορεί να βρεθεί να πολεμά ξαφνικά σε πέντε μέτωπα τη στιγμή που θα έχει δεσμεύσει μεγάλο μέρος των δυνάμεων του στη Γάζα.

Γι αυτό και χτες το βράδυ, αν και Κυριακή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τ. Μπάιντεν, κάλεσε εσπευσμένα και συνομίλησε με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Σουνάκ, τον Καναδό Πρωθυπουργό Τριντό, τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν, τον Γερμανό Καγκελάριο Σολτς και την πρωθυπουργό της Ιταλίας, Μελόνι, για την κατάσταση στην Μέση Ανατολή.

Η συγκέντρωση όλων αυτών των ηγετών χωρών μελών του ΝΑΤΟ σε μία ομαδική συνομιλία, μόνο καλή δεν είναι.

Ενημερώθηκαν για τις τελευταίες δυσάρεστες εξελίξεις και για την επερχόμενη γενίκευση της σύγκρουσης. Οι ΗΠΑ βυθίζονται όλο και περισσότερο στην κρίση της Μέσης Ανατολής.

Από την άλλη πλευρά ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σ.Λαβρόφ, πηγαίνει στο Ιράν ενώ ο ειδικός απεσταλμένος της Κίνας για τη Μέση Ανατολή τόνισε ότι “η κατάσταση στη Γάζα είναι πολύ σοβαρή, ο κίνδυνος μεγάλης κλίμακας χερσαίας σύγκρουσης αυξάνεται. Οι ένοπλες συγκρούσεις κατά μήκος των συνόρων Ισραήλ-Λιβάνου και Ισραήλ-Συρίας εξαπλώνονται επίσης με ανησυχητική προοπτική”.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου