Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ Η ΠΡΟΦΗΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΤΟ 2015!


ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ
ΒΙΝΤΕΟ



Γράφει ο Cenk Yuger

«Σας φαίνεται σαν το Ισραήλ να προσπαθεί να βρει τους ομήρους; Αν είχα ένα μέλος της οικογένειάς μου που να ήταν όμηρος, θα ήμουν αηδιασμένος από το τι κάνει τώρα ο Νετανιάχου. 

Πώς ξέρεις ότι δεν είναι [οι όμηροι] στα κτίρια που βομβαρδίζεις; Πώς ξέρεις πως δεν είναι στις σήραγγες που βομβαρδίζεις; Πώς ξέρεις πως δεν είναι στα νοσοκομεία που βομβαρδίζεις; 

Οπότε, αν θες να βρεις τους ομήρους, κάθε έλλογο ον μπορεί να συμφωνήσει: δεν είναι αυτός ο τρόπος να το κάνεις.

Αυτός είναι ο τρόπος να φέρεις θάνατο και καταστροφή προς χάρη του θανάτου και της καταστροφής. Είναι συλλογική τιμωρία, είναι γενοκτονία εναντίον των Παλαιστινίων και ο κόσμος πρέπει να το φωνάξει. (…)

Και, ας είμαστε ειλικρινείς: όταν πέφτει μια βόμβα και εκρήγνυται το κεφάλι ενός παιδιού (βλ. φωτο) ή μια γιαγιά αποτεφρώνεται, αυτό είναι τ ρ ο μ ο κ ρ α τ ί α. 

Το να σκοτώνεις τρεις φορές περισσότερους αμάχους όσους η Χαμάς είναι τ ρ ο μ ο κ ρ α τ ί α και είναι το ίδιο, όταν γίνεται από μια κυβέρνηση.

Δε θα υπήρχε καμία περίπτωση στον κόσμο [ως επόμενος πρόεδρος] να επέτρεπα να σταλούν [από την αμερικανική κυβέρνηση] 105 δισεκατομμύρια, που ούτε καν πάνε στο Ισραήλ».

Cenk Yuger, Αμερικανός δημοσιογράφος και υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών (Εκπομπή του Βρετανού Δημοσιογράφου Piers Morgan), 23/10/2023

ΜΑΣ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΑΠΟΣΚΙΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ
 ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗ ΦΡΑΣΗ: 

 Μια από τις καλύτερες και πληρέστερες τοποθετήσεις που έχω δει ως τώρα.

ΓΙΔΕΟΝ ΛΕΒΙ: «ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΕΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ. ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ».



Η ομιλία (με ελληνικούς υπότιτλους) του ισραηλινού δημοσιογράφου Γιδεόν Λεβί στο ολοήμερο συνέδριο με θέμα «Το Ισραηλινό Λόμπι. Είναι καλό για τις ΗΠΑ; Είναι καλό για το Ισραήλ;» στην Εθνική Λέσχη Τύπου  στην Ουάσιγκτον, στις 10 Απριλίου 2015.

Μετάφραση-υποτιτλισμός: Άντζελα Ζ. Ιωαννίδου

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΑΠΟΣΚΙΤΗΣ

2 σχόλια:

  1. Σύμφωνα με τα ιστορικά στοιχεία των τελευταίων 15 ετών (από το 2008), η αναλογία νεκρών Ισραηλινών:Παλαιστινίων είναι 1:20, επομένως για την παρούσα ανάφλεξη η πρόβλεψη νεκρών Παλαιστινίων διαμορφώνεται στους 20.000 (είμαστε ακόμα στους 6.000)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΔΑΙΜΟΝΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΗ ΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή