Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023

ΒΑΘΥΣ ΚΑΙ ΙΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ (ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ)


Ο ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
ΜΕΓΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ

ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΚΕΠΕ, ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ
+++


 Μείζον, ουσιαστικό το θέμα αυτό. 
 ΚΥΡΙΟΣ προς τους πιστούς μου απευθύνομαι 
στο Θείο ετούτο, ΔΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΑΓΙΟΥ, 
διδόμενο γραπτό.

Άνθρωπε της γης,
 έχεις ΜΕΓΑ εν τη γη τώρα προορισμό, 
δεν ήρθες, όχι, τυχαία εδώ, 
να φας, να πιείς 
και στο βωμό της αμαρτίας εσύ να δοθείς. 

 Η ζωή σου αυτή θα κρίνει 
ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΣΟΥ ΜΕΛΛΟΝ 
κι αν εν αυτή δε νιώσεις, δεν καθαριστείς, 
ΑΙΩΝΙΩΣ ΘΑ ΧΑΘΕΙΣ. 

 Εξετάσεις λοιπόν δίδεις παιδί μου πνευματικώς 
και αναλόγως το πώς τώρα, 
το σοβαρό ετούτο θέμα, το διαχειριστείς, 
θα λάβεις το δικαίωμα 
στην Βασιλεία μου να εισέλθεις, να μπεις. 

 Στάδιο, ναι, αγώνας ο χρόνος σου 
της επίγειας σου ετούτης πορείας, 
από αυτήν θα κριθεί Η ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ. 

 Βιάσου όμως, μην αδρανείς, 
άσε τις μέριμνες της γης, 
μην κολλάς εκεί, κοίταξε ψηλά, 
μην παραμένεις ως άφρων μόνο στα εδώ χαμηλά. 

 Πλησιάζει η ώρα, έσχατα τα χρονικά, 
αναστήσου τεκνίο μου ψυχικά, 
ΣΗΜΕΡΑ! Άλλαξε πορεία, 
ιδού έμπροσθεν σου τα έσχατα σημεία, 
σου δεικνύουν σαφώς πως 
Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΓΓΥΣ τώρα εμπρός. 

 Μην ομοιάζεις με τους ανθρώπους 
της τότε εποχής του ΝΩΕ, 
που κορόιδευαν αυτόν, 
μα μόλις ήρθε Ο ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΣ, 
έτρεξαν να μπουν στην κιβωτό 
μα ΚΛΕΙΣΤΗ βρήκαν τη θύρα, δυστυχώς.

 ΠΡΟΣΕΞΕ άπιστε της γης, 
που ίσως τώρα διακωμωδείς 
ΤΑ ΘΕΙΑ ΤΑΥΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ,
 ΔΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΑΓΙΟΥ, ΡΗΤΑ, 
ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΣ ΟΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ, 
μα τότε πια για σένα ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ.

 Στον εχθρό, στον πονηρό θα καταταχθείς, 
ΑΙΩΝΙΩΣ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΘΑ ΧΑΘΕΙΣ. 

 Μακάριος ο άνθρωπος που έχει νιώσει 
τον ανώτερο που έχει προορισμό του,
 που εργάζεται, που αθλείται πνευματικώς,
 που μετανιώνει, που εξομολογείται, 
που άξια – όσο ανθρώπινα προσπαθεί – 
κοινωνεί 
ΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ 
ΕΜΟΥ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ. 

 Αυτός αξιοποίησε 
ΤΟΝ ΕΠΙ ΓΗΣ ΑΝΩΤΕΡΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ, 
γι’ αυτό αιώνια θα ζει ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΥ.

Σαν Ουράνιος Πατήρ σας νουθετώ, 
από χέρι γεροντικό σας δίδω της χάριτος μου τον ποταμό, 
ανοίγω για εσάς ΤΗΝ ΟΥΡΑΝΙΑ ΜΟΥ ΒΡΥΣΗ,
 φωτίζω ΜΕ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ,
 για να σας αφυπνίσω, 
ΤΗΝ ΟΥΡΑΝΙΑ ΔΟΞΑ ΣΕ ΕΣΑΣ ΝΑ ΔΩΡΙΣΩ, 
τον Θείο προορισμό σας να σας αναλύσω.

Να μοιραστεί το γραπτό, να δοθεί στο λαό.

ΑΜΗΝ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ 

 +++
7 σχόλια:

 1. Δόξα τω Θεώ για τα γραπτά αυτά. Ο Θεός, ας συνεχίσει, πάντα να μιλάει με τα γραπτά.
  Ευχαριστούμε που δε μας εγκατέλειψες ακόμη, και δώσε μας μετάνοια
  πλήν πρώτα Κύριέ μας Χριστέ πρώτων τα παιδιά Σου. Τέλος ευχαριστούμε τη γερόντισσα, που μας
  δίνει με τα γραπτά θάρρος, ο Τριαδικός Θεός να της δώσει πολλά χρόνια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ειπέ μοι, ώ Φιλάγαθε και Φιλόψυχε Ιησού μου γλυκύτατε και Χριστέ μου ηγαπημένε, ποίος δι’ εμέ σε επαρεκάλεσε, και ποιος επροσευχήθη να με φέρεις εκ του μηδενός εις τον κόσμον και να γεννηθώ σε γονείς καλούς και πιστούς χριστιανούς, όπου τόσοι άλλοι γεννώνται σε Τούρκους, Φράγκους, Μασόνους, Εβραίους και ειδωλολάτρες και λοιπούς, όπου δε Σε πιστεύουν και είναι ως να μην είχαν τελείως γεννηθεί και κολάζονται αιωνίως;

  Πόσο λοιπόν εγώ πρέπει να Σ’ αγαπώ και να Σ’ ευχαριστώ για την τόσο μεγάλη Χάρη και ευεργεσία, όπου μου έκανες; Και το αίμα μου να χύσω δε δύναμαι να Σε ευχαριστήσω!

  Αλλά και πάλι, Σωτήρα μου γλυκύτατε, ποίος δι’ εμέ σου ηύχετο να με υπομένεις τόσα έτη από παιδικής ηλικίας αμαρτάνοντα και δε με βαρέθηκες, όπου με έβλεπες αδικούντα, κλέπτοντα, οργιζόμενο, πορνεύοντα, πλεονέκτη, φθονερόν, ζηλότυπον και εν πληρώματι όντα πάσης κακίας και Σε το Θεό μου δια των έργων μου υβριζόμενον;

  Συ δε ο Κύριός μου δεν έστειλες θάνατο να με πάρει εν αμαρτίαις, όπου εάν απέθνησκα, αιωνίως θα κολαζόμουν, αλλά μακροθύμως με υπέμεινες!

  Ώ της αγαθότητός Σου Κύριε!

  Αλλά και πάλι, ποίος διε εμέ Σε ικέτευε να με φέρεις εις μετάνοιαν και εξομολόγησιν;
  Ώ, της Μεγαλοσύνης Σου Κύριε, ώ, της φρικτής Σου και μεγίστης οικονομίας! Ώ, της πλουσίας Σου Δωρεάς, Δέσποτα!, Ώ, των ακενώτων θησαυρών και ανεκδιηγήτων Σου Μυστηρίων! Τις μη φρίξει θαυμάζων την Σην αγαθότητα; Τις μη εκπλαγεί ορών τον Σον πλούσιο Έλεος; Ο Δεσπότης και Κύριός μου σταυρώνεται, δια να σώσει τον σταυρώσαντα!

  Εγώ, δια το συνεχώς αμαρτάνειν, σταυρώνω τον Πλάστη μου και Εκείνος με ελευθερώνει! Ώ, γλυκεία Αγάπη Ιησού! Πόσον Σου είμαι χρεώστης !

  Όχι Χριστέ μου, ότι πρέπει να Σε αγαπώ δια την Αιώνιον Ζωήν, όπου υπόσχεσαι να μου δώσεις!
  Όχι επειδή λέγει, ότι θα μου δώσεις την Χάριν Σου, μήτε χάριν της υποσχεθείσης ημίν απολαύσεως του Παραδείσου.
  Αλλά χρεωστώ να Σε αγαπώ γιατί είσαι άξιος πάσης αγάπης!
  Χρεωστώ να δουλεύω για Σένα, διότι με ελευθέρωσες εκ της δουλείας της αμαρτίας και των παθών*. Ώ, θαύμα μέγα και απόκρυφον εις τους μη εγνωκότας Σε, Κύριε!

  -------------------------------
  * Πρόκειται για κατανυκτική προσευχή του Αγίου Ιωσήφ του Ησυχαστού. Εμείς ναι μεν δεν έχουμε ελευθερωθεί ακόμα από τη δουλεία της αμαρτίας και των παθών, αλλά εργαζόμενοι τις εντολές του Κυρίου με υπομονή στις επικείμενες θλίψεις, προσευχή, προσοχή και πάνω απ’ όλα ταπείνωση, θα δώσει και σε μας τη Χάρη του και θα τα καταφέρουμε!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο πατήρ Ελπίδιος εξηγεί τον λόγο που έκλεισε η Αγία Σοφία( μετά το 1:04:14) και μιλά για μεγάλο επερχόμενο σχίσμα στην Εκκλησία σε 1,5 με 2 χρόνια.
  https://m.youtube.com/watch?v=UMRcdPAW9Wk

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αρχιμανδρίτης π. Ελπίδιος, ιεραπόστολος στην Αφρική.

  3η Ομιλία π. Ελπιδίου στη Ρουμανία Οκτώβριος 2023:

  https://www.youtube.com/watch?v=TTuA8xQrwtU

  4η Ομιλία π. Ελπιδίου στη Ρουμανία τον Οκτώβριο 2023:

  https://www.youtube.com/watch?v=UMRcdPAW9Wk

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΜΕ ΑΦΗΣΑΝ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥΣ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΕΝΟ
  http://www.tlig.org/el/messages/chrono/1990/
  12 Απριλίου 1990


  Μήνυμα για Παρίσι και Mιλάνο.

  - Ειρήνη σε σας. ΕΙΜΑΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΕ ΜΕΝΑ, ΚΑΙ ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙ, ΘΑ ΖΗΣΕΙ. Είμαι το Άγιο Πνεύμα της Αληθείας, είμαι η Υπενθύμιση του Λόγου Μου που έρχομαι να σας ξυπνήσω από το βαθύ σας ύπνο. Η Γραφή λεει ότι το Πνεύμα της Χάριτός Μου θα δωριστεί σε όλη την ανθρωπότητα και ότι οι γιοι και οι κόρες σας θα προφητεύσουν. Ο,τι λεει η Γραφή εκπληρώνεται. Σας ετοιμάζω από τον Ουρανό να γνωρίσετε την Αλήθεια. Σας ενθαρρύνω φανερώνοντας σημάδια στον ουρανό και στη γη. Δίνω οράματα στους φτωχούς και στους μικρούς. Σας στέλνω τη Μητέρα Μου σαν δάσκαλο σε διάφορες χώρες να σας εκπαιδεύσει. Υψώνω το Άπειρο Έλεος Μου σαν σημαία πάνω από τα κεφάλια σας, γενεά, για να σας παιδαγωγήσω και να σας ξαναφέρω στη θέωση. Αν Με ακούσετε σήμερα, θα υψώσω την ψυχή σας και θα φτάσετε στον τόπο της ανάπαυσής σας.

  Γενεά! είναι καιρός τώρα που λατρεύεις ανώνυμα είδωλα, άψυχα είδωλα, εφευρέσεις που σε πληγώνουν θανάσιμα. Τους πρόσφερες θεϊκές τιμές, με αποτέλεσμα να διαφθείρεις τη ζωή σου. Χρόνια τώρα δεν έχω ακούσει τον ήχο της φωνής σου ούτε των βημάτων σου, δεν Με επικαλέστηκες, ούτε ύμνησες τα Μεγαλεία Μου. Αχ γενεά, γιατί Με απαρνήθηκες, τον Άγιο σου; Έλα πάλι να Με ακούσεις: η Αγάπη θα επιστρέψει σαν Αγάπη, αυτή είναι η Υπόσχεσή Μου. Ετοιμάσου λοιπόν να Με υποδεχθείς και θα σου προσφέρω το δώρο της Αγάπης Μου και το δώρο της Αγιότητός Μου.

  Αγαπημένοι, εσείς που είστε συγκεντρωμένοι εδώ σήμερα, μάθετε ότι Εγώ, ο Ιησούς, σας αναζήτησα μέσα στην έρημο και σας προσκάλεσα στον Κήπο των Χαρίτων Μου, στη Σύναξή Μου. Είμαι η Ιερή Καρδιά η τόσο ευαίσθητη, που σας ζητάει να κάνετε ειρήνη μαζί Μου και να συμφιλιωθείτε μαζί Μου. Αυτά τα αγκάθια που τυλίγουν την Ιερή Μου Καρδιά να ανθίσουν και να γίνουν ένα στεφάνι από λουλούδια. Ανοίξτε Μου την καρδιά σας και υποδεχθείτε Με, προσφέρετέ Μου την καρδιά σας και θα τη σαγηνεύσω για να ευχαριστήσω τη δική Μου Καρδιά. Μιλήστε Μου με την καρδιά σας και δεν θα μείνω αδιάφορος. Καταλάβετε ότι Εγώ, ο Βασιλιάς σας και Κυρίαρχος όλων, κατεβαίνω ως εσάς σ' αυτόν τον βυθισμένο στην αμαρτία κόσμο, να σας γυρέψω. Φίλε Μου, για πόσον καιρό ακόμη θα πρέπει να σε γυρεύω; Τα Μάτια Μου κουράστηκαν να προσμένουν την ευπρόσδεκτη απάντησή σου στο Πνεύμα της Χάριτός Μου. Ανοίγω το Στόμα λαχταρώντας ανυπόμονα ν' ακούσω την απάντησή σου, αλλά η λέξη δεν είναι καν στα χείλη σου... Το Πνεύμα της Χάριτός Μου σε φωνάζει για να σε οδηγήσει στα βάθη της Ιερής Μου Καρδιάς, αλλά σήμερα το Πνεύμα της Χάριτός Μου δεν δέχεται καμιά ευγνωμοσύνη για το Έλεος Του...

  Χαμηλώνω ως εσάς, από το Θρόνο Μου ως την πόρτα σας. Έρχομαι σε σας κουρασμένος και σαν ρακένδυτος ζητιάνος, πληγωμένος σε σημείο να έχω γίνει τελείως αγνώριστος, ξυπόλητος και έρημος. Ακούστε τους στεναγμούς Μου: είμαι Εγώ, ο Χριστός. Διψώ... διψώ από έλλειψη αγάπης. Τα Χείλη Μου έχουν στεγνώσει από έλλειψη αγάπης... το Στόμα Μου είναι πιο ξερό από περγαμηνή, από τις επανειλημμένες εκκλήσεις Μου. Η Καρδιά Μου υποφέρει από αγάπη. Σας αγαπώ παράφορα, παρά την τρομερή σας ματαιοδοξία και κακία. Έρχομαι σε σας, παιδιά Μου, με την Καρδιά Μου στο Χέρι. Ξέρω πόσο φτωχοί είστε, μπορώ όμως να μοιραστώ το γεύμα σας μαζί σας; Θα σβήσετε τη δίψα Μου; Θα πραύνετε τις Πληγές Μου; Όχι, δεν Με αναζητήσατε εσείς, Εγώ σας αναζήτησα και σας βρήκα γυμνούς σ' αυτή την έρημο όπου ζείτε τώρα. Επιτρέψτε Μου την είσοδο στην καρδιά σας και θα σας ντύσω με μεγαλοπρέπεια. Αν Μου επιτρέψετε την είσοδο στην καρδιά σας, θα σας αφήσω να δείτε τις Πληγές που Μου δόθηκαν στο σπίτι των καλύτερων φίλων Μου. Θα τρομάξετε από το βάθος τους και θα εκπλαγείτε από τα πολυάριθμα σημάδια που καταφέρθηκαν με αγριότητα στο Σώμα Μου. Οι Πληγές του Σώματός Μου είναι τέτοιες που Με άφησαν στη μάχη τους ακρωτηριασμένο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. .......
  Σας βεβαιώνω, όποιος δεν δέχεται τη βασιλεία του Θεού σαν μικρό παιδί, δεν θα εισέλθει ποτέ σ' αυτήν. Αναζητήστε Με με απλότητα καρδιάς και θα Με βρείτε. Μη Με βάζετε σε δοκιμασία και θα Με δείτε, αναγνωρίζοντας την Παντοδυναμία Μου. Μην παραμένετε επιφυλακτικοί και ψυχροί στα Καλέσματά Μας, μην κωφεύετε στα Καλέσματά Μας, ακούστε τις εκκλήσεις Μας. Ανοίξτε τα αυτιά και αναγνωρίστε το Κάλεσμα του Ποιμένα. Αν είστε αδύνατοι, θα σας σηκώσω και θα σας μεταφέρω στους Ώμους Μου. Είμαι έτοιμος να σβήσω κάθε σας αμαρτία μέσα στην Καθαρότητά Μου και στο Φως Μου.

  Ω, φίλε! Γιατί ταλαντεύεσαι ακόμη διστάζοντας; Ο ομφάλιος λώρος σου είναι ακόμη δεμένος μαζί Μου. Είμαι η Πηγή της ανάσας σου, είμαι η άφθονη τροφοδότρια Πηγή και ο Λόγος Μου σου δίνει Ζωή και σε προστατεύει από το θάνατο. Δεν είναι οι διάφορες τροφές που τρως, φίλε Μου, που σου δίνουν ζωή, Εγώ σου δίνω ζωή. Σήκωσε λοιπόν τα μάτια σου σε Μένα και φύλαξε το Λόγο Μου μέσα στην καρδιά σου, και θα ζήσεις! Έλα και ζήτησέ Μου να σου ανοίξω τα μάτια και θα έρθω πρόθυμα να σου αφαιρέσω το κάλυμμα, φίλε Μου. Έλα και ζήτησέ Μου να σε επαναφέρω από την εξορία σου, όπου πολλοί από σας πλανήθηκαν και θα σπεύσω κοντά σου. Ακόμη κι αν έκτισες έναν τοίχο για να Μου φράξεις το δρόμο, τον καιρό της ανομίας σου, και να Με χωρίσεις από σένα, με ένα και μόνο φύσημα της Πνοής Μου θα γκρεμίσω αυτόν τον τοίχο. Ύστερα θα σου θυμίσω την Αγάπη Μου, θα σου θυμίσω ότι Εγώ είμαι Αυτός που σε αγαπά πιο πολύ και ότι το σπίτι σου είναι η Ιερή Μου Καρδιά. Θα σας θυμίσω να μην διαφοροποιείστε πια στο Όνομα Μου. Θα σας θυμίσω να είστε ενωμένοι στην καρδιά και στην ψυχή και να αγαπάτε ο ένας τον άλλο όπως σας αγαπώ. Ναι, είμαι Εγώ, η Συνεχής Υπενθύμιση του Λόγου Μου, που σας μιλώ για να φρεσκάρω τη μνήμη σας. Δεχθείτε το Άγιο Πνεύμα Μου... Ευλογώ τον καθένα σας κι αυτή τη στιγμή αφήνω στο μέτωπό σας το Στεναγμό της Αγάπης Μου. Να είστε ένα.


  ΑπάντησηΔιαγραφή