Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023

ΠΡΩΤΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΡΟΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ (ΓΙΑ ΞΕΚΑΡΦΩΜΑ) "ΚΡΟΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ"

Ο ΧΕΝΡΙ ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ ΤΗΣ ΤΡΙΜΕΡΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ: «Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ Η ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»
ΒΙΝΤΕΟ


Γράφει ο Daniel Vogl

Η πολυπολιτισμική ολοκλήρωση της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών ήταν μια πολιτική που δημιουργήθηκε αποκλειστικά από την Τριμερή Επιτροπή. Ο Χένρι Κίσινγκερ συνεργάστηκε στενά με τον συνάδελφό του Πίτερ Σάδερλαντ. Τώρα ο Κίσινγκερ λέει ότι όλα αυτά ήταν λάθος; Δεξιά.

Ο Κίσινγκερ δήλωσε πρόσφατα στο Politico: «Ήταν σοβαρό λάθος να αφήσουμε τόσους πολλούς ανθρώπους εντελώς διαφορετικής κουλτούρας, θρησκείας και αντιλήψεων, επειδή δημιουργεί μια ομάδα πίεσης μέσα σε κάθε χώρα που το κάνει αυτό».

Προφανώς, το Politico δεν θυμάται αυτόν τον τίτλο της 12/1/2015: Ολμπράιτ, Κίσινγκερ ζητούν από το Κογκρέσο να υπαναχωρήσει από τη νομοθεσία για τους πρόσφυγες. (Η Μαντλίν Ολμπράιτ ήταν επίσης λάτρης της εξωτερικής πολιτικής και συνάδελφος της Τριμερούς). Έγραψαν μια επείγουσα έκκληση στο Κογκρέσο για να σταματήσει η εισροή της συριακής και ιρακινής μετανάστευσης στις Ηνωμένες Πολιτείες:

«Πιστεύουμε ότι η Αμερική μπορεί και πρέπει να συνεχίσει να παρέχει καταφύγιο σε όσους προσπαθούν να ξεφύγουν από τη βία και τις διώξεις χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την προστασία του έθνους μας. 

Το αντίθετο θα ήταν αντίθετο με τις παραδόσεις του έθνους μας για διαφάνεια και συμμετοχικότητα και θα υπονόμευε τον βασικό μας στόχο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

Θέλω να δείτε τους άλλους υπογράφοντες με τα μέλη της τριμερούς να επισημαίνονται με έντονους χαρακτήρες:

 Madeleine K. Albright, πρώην υπουργός Εξωτερικών

Samuel R. Berger, πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας

Zbigniew K. Brzezinski, πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας

Στρατηγός George W. Casey, Jr., Στρατός των ΗΠΑ (ε.α.), πρώην Αρχηγός του Επιτελείου, Στρατός των ΗΠΑ

Michael Chertoff, πρώην Υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας

William S. Cohen, πρώην υπουργός Άμυνας

Stephen J. Hadley, πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας

Τσακ Χέιγκελ, Πρώην Υπουργός Άμυνας

Στρατηγός Michael V. Hayden, Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ (ε.α.), πρώην διευθυντής, Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών

Στρατηγός James L. Jones, Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ (ε.α.), πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, πρώην Ανώτατος  Συμμαχικός Διοικητής του ΝΑΤΟ, πρώην Διοικητής του Σώματος Πεζοναυτών

Henry A. Kissinger, πρώην υπουργός Εξωτερικών, πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας

Στρατηγός Richard B. Myers, Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ (ε.α.), 
Πρώην Πρόεδρος, Αρχηγοί Γενικού Επιτελείου Στρατού

Janet A. Napolitano, πρώην Υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας

Leon E. Panetta, Πρώην Υπουργός Άμυνας, Πρώην Διευθυντής, Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών

Στρατηγός David H. Petraeus, Στρατός των ΗΠΑ (ε.α.), Πρώην Διευθυντής, Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών, Πρώην Διοικητής, Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ

William J. Perry, πρώην υπουργός Άμυνας

Μπρεντ Σκόουκροφτ, Πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας

George P. Shultz, πρώην υπουργός Εξωτερικών

Ναύαρχος James G. Stavridis, Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ (ε.α.), Πρώην Ανώτατος Συμμαχικός Διοικητής του ΝΑΤΟ, πρώην  Διοικητής, Νότια Διοίκηση των ΗΠΑ

Στρατηγός John W. Vessey, Jr., Στρατός των ΗΠΑ (ε.α.), Πρώην Πρόεδρος, Αρχηγοί Γενικού Επιτελείου Στρατού

Ογδόντα τοις εκατό αυτών (16 στους 20) είναι μέλη της Τριμερούς Επιτροπής.

Ακόμη και ένας τυφλός βλέπει από πού προήλθαν αυτές οι πολιτικές – η Τριμερής Επιτροπή – και πώς σπέρνουν την καταστροφή στον δυτικό κόσμο. Για να μην σκέφτεστε, "Λοιπόν, συμμετείχαν και άλλοι", μην το κάνετε.

Θα θέλατε να μάθετε ποιος υποστήριξε την Τριμερή Επιτροπή τη δεκαετία του 1970;


Επίσημο έγγραφο της Τριμερούς  Επιτροπής με ημερομηνία 31 Μαρτίου 1980

Διαβάστε το και κλάψτε.

Τώρα πάρτε την υπόλοιπη ιστορία... ⁃ Επεξεργαστής TN
Βιώσιμη ανάπτυξη, μετανάστευση και πολυπολιτισμική καταστροφή του εθνικού κράτους

Ανάλογα με το πού ζείτε και πόσο ευαίσθητοι είστε στην παγκόσμια μαζική μεταναστευτική κρίση, η αντίδρασή σας σε αυτήν θα είναι κάπου μεταξύ του ξύνοντας το κεφάλι και της δυσπιστίας. Σκοπός αυτής της έκθεσης είναι να σας δώσει κάποια συγκεκριμένα στοιχεία σχετικά με την προέλευση αυτών των πολιτικών και τους σκοπούς για τους οποίους δημιουργήθηκαν.

Ένας σημαντικός παίκτης είναι ο Peter Sutherland, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει υπηρετήσει ως Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, ως Πρόεδρος της Goldman Sachs International, ως Επίτροπος της ΕΕ, ως Πρόεδρος της BP και Πρόεδρος του London School of Economics Council, μεταξύ άλλων. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι είναι ο Ευρωπαίος Επίτιμος Πρόεδρος της ελιτίστικης Τριμερούς Επιτροπής.

Η συνάφειά του με αυτό το άρθρο είναι ότι το 2006 διορίστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη ως Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα για τη Διεθνή Μετανάστευση.

Περιττό να πούμε ότι ό,τι βγαίνει από το στόμα του Σάδερλαντ είναι αποδεδειγμένα αντιπροσωπευτικό της επίσημης πολιτικής της Τριμερούς Επιτροπής και της παγκόσμιας ελίτ γενικότερα. Στην πραγματικότητα, είναι ένας από τους πιο σεβαστούς υπεύθυνους χάραξης πολιτικής στον κόσμο και πολλοί τον θεωρούν ως τον «πατέρα της παγκοσμιοποίησης».

Η μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη ήρθε στο επίκεντρο της παγκόσμιας προσοχής το φθινόπωρο του 2015. Τίτλοι όπως αυτοί εμφανίστηκαν στον ευρωπαϊκό Τύπο:Η μαζική μετανάστευση βρίσκεται στα πρόθυρα της καταστροφής της Ευρώπης (6 Νοεμβρίου 2015)



Η Σουηδία άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες της στους μουσουλμάνους μετανάστες τη δεκαετία του 1970. Η ροή της μετανάστευσης ήταν αργή στην αρχή, αλλά αυξήθηκε κατά τη διάρκεια των δεκαετιών, καθώς η αναταραχή στη Μέση Ανατολή παρήγαγε περισσότερους πρόσφυγες. 

Σήμερα, ο πολιτισμός της Σουηδίας είναι τόσο ισλαμικός όσο και σουηδικός. Οι μουσουλμάνοι αρνήθηκαν σταθερά να αφομοιωθούν στη σουηδική κουλτούρα και τώρα το έθνος πληρώνει υψηλό κοινωνικό τίμημα για την αφέλειά τους: Έχει γίνει η πρωτεύουσα των βιασμών και των ομαδικών βιασμών της Δύσης.

Παρά την ευρωπαϊκή κρίση, ο Sutherland έγραψε στα τέλη του 2015:

«Η ανθρώπινη κινητικότητα ωφελεί όχι μόνο τους μετανάστες και τις οικογένειές τους, αλλά και τις χώρες προέλευσης και προορισμού τους... 

Καμία άλλη δύναμη – ούτε το εμπόριο, ούτε οι ροές κεφαλαίων δεν έχει τη δυνατότητα να μεταμορφώσει ζωές με βιώσιμους, θετικούς τρόπους και στην κλίμακα που κάνει η μετανάστευση».

Από τον διορισμό του στον ΟΗΕ το 2006, ο Σάδερλαντ έχει περάσει αυτό το μήνυμα σε όλη την Ευρώπη με τυμπανοκρουσίες. 

Με το συνδυασμένο βάρος του ΟΗΕ πίσω του, οι κυβερνήσεις πείστηκαν να ανοίξουν περαιτέρω τα σύνορά τους στη μετανάστευση. 

Μια αναπτυσσόμενη πολυπολιτισμική κοινωνία, ισχυρίστηκε, ήταν ο μόνος δρόμος προς την Αειφόρο Ανάπτυξη.



Ο Sutherland είναι ο κορυφαίος απολογητής του φεντεραλισμού στην Ευρώπη. Δηλαδή, διαλύοντας εντελώς τα εθνικά σύνορα και απλά συγχωνεύοντας όλους τους πολιτισμούς σε μια μεγάλη ευτυχισμένη οικογένεια. 

Οι προφανείς αδυναμίες αυτών των πολιτικών δεν έχουν αποτρέψει τον Sutherland – ή τον ΟΗΕ – από το να δηλώσει ότι περισσότερη μετανάστευση, όχι λιγότερη, είναι η απάντηση στην τρέχουσα κρίση.

Στο αποκορύφωμα της μεταναστευτικής κρίσης τον Νοέμβριο του 2015, και αμέσως μετά τις τρομακτικές τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, εμφανίστηκε ο τίτλος, ο ΟΗΕ προειδοποιεί την Ευρώπη να μην «υπαναχωρήσει» από τις δεσμεύσεις για τους μετανάστες. Αλήθεια? Το άρθρο επέπληξε τους Ευρωπαίους ηγέτες:

Τα Ηνωμένα Έθνη κάλεσαν την Τρίτη τα κράτη να μην «υπαναχωρήσουν» από τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν να φιλοξενήσουν μετανάστες και πρόσφυγες, μεταξύ άλλων από τη Συρία, στον απόηχο των επιθέσεων στο Παρίσι. 

Πολλές υπηρεσίες του ΟΗΕ εξέδωσαν προειδοποίηση προς τους Ευρωπαίους ηγέτες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν την τραγωδία για να προωθήσουν αντιμεταναστευτικές πολιτικές.

Ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας δικαιωμάτων του ΟΗΕ, ο Ρούπερτ Κόλβιλ, περιέγραψε τις εκκλήσεις για καταστολή των μεταναστών ως «πολύ, πολύ ηλίθιες».

«Είναι πραγματικά αρκετά αηδιαστικό το πώς ακραίοι αντιμεταναστευτικοί πολιτικοί και σχολιαστές των μέσων ενημέρωσης έχουν πηδήξει σε αυτή την επίθεση για να προωθήσουν τις υπάρχουσες ατζέντες τους. 

Αυτό είναι πραγματικά πολύ αισχρό στην πραγματικότητα, δεδομένου του τι συνέβη στο Παρίσι», δήλωσε ο Colville στους δημοσιογράφους.

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η μετανάστευση περιλαμβάνεται πλέον ως επίσημο μέρος της Ατζέντας 2030 του ΟΗΕ που δημιούργησε τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) τον Νοέμβριο του 2015. 

Ο Sutherland ασχολήθηκε με αυτό στην έκθεσή του, Migration Is Development: How Migration Matters to the Post-2015 Debate:

«Η συζήτηση για την περίοδο μετά το 2015 έχει υπογραμμίσει την ανάγκη ενίσχυσης των παγκόσμιων εταιρικών σχέσεων και, υπό το φως των στοιχείων που επισημάνθηκαν παραπάνω, η ανθρώπινη κινητικότητα έχει αναφερθεί στο ίδιο πλαίσιο με το εμπόριο, τη μεταφορά τεχνολογίας και άλλες αναπτυξιακές δυνάμεις». [η υπογράμμιση δική μου]

Ο στόχος 10.7 των ΣΒΑ αντικατοπτρίζει αυτό για τη «Διευκόλυνση της εύτακτης, ασφαλούς, νόμιμης και υπεύθυνης μετανάστευσης και κινητικότητας των ανθρώπων, μεταξύ άλλων μέσω της εφαρμογής προγραμματισμένων και καλά διαχειριζόμενων μεταναστευτικών πολιτικών».

Στο Migration is Development, ο Sutherland έγραψε:

«... Δεν υπάρχει μεγαλύτερο σύμβολο της αυξανόμενης αλληλεξάρτησης του κόσμου από την κυκλοφορία των ανθρώπων. Εάν μπορέσουμε να σημειώσουμε ουσιαστική οικονομική πρόοδο στις επόμενες γενιές, ένας από τους βασικούς λόγους θα είναι ότι οι άνθρωποι θα έχουν τη δυνατότητα να κυκλοφορούν πιο ελεύθερα. 

Οι προηγμένες χώρες, με τις δυσμενείς δημογραφικές τάσεις τους, χρειάζονται μετανάστες, όπως και οι αναπτυσσόμενες χώρες - όχι μόνο για την οικονομική συμβολή των μεταναστών, αλλά και για την κοινωνική και πολιτιστική ποικιλομορφία που φέρνουν. [η υπογράμμιση δική μου]

Η χρήση της λέξης «αλληλεξάρτηση» από τον Σάδερλαντ θα μείνει στη μνήμη των πρώτων μελετητών της λογοτεχνίας της Τριμερούς Επιτροπής από το 1973 και μετά. Ενώ η Επιτροπή μπορεί να μην εφηύρε αυτή τη λέξη, σίγουρα τη διέδωσε στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης. 

Ωστόσο, δεν υπήρξε ποτέ καμία απαίτηση ή ανάγκη για αλληλεξάρτηση μεταξύ των εθνών, αλλά το δόγμα της Επιτροπής επέμενε ότι ήταν ένα δεδομένο γεγονός της ζωής και ότι τα έθνη επρόκειτο αναγκαστικά να συγχωνευθούν.

Εν ολίγοις, από εκεί προέρχονται οι σύγχρονες μεταναστευτικές πολιτικές. Τα ανοιχτά σύνορα και η απεριόριστη κινητικότητα των αλλοδαπών είναι μέσα. Οι περιορισμοί μετανάστευσης οποιουδήποτε είδους έχουν εξαλειφθεί.

Μέχρι τώρα, δεν πρέπει να εκπλαγείτε αν συνειδητοποιήσετε ότι οι πολιτικές που παρατηρούνται στην Ευρώπη είναι πανομοιότυπες με εκείνες που παρατηρούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες, ειδικά όσον αφορά τα σύνορα με το Μεξικό. 

Ακόμη και όταν το Κογκρέσο έχει νομοθετήσει την ανέγερση τειχών και έχει εγκρίνει τη χρηματοδότηση, η εκτελεστική εξουσία της κυβέρνησης αρνήθηκε κατηγορηματικά να συμμορφωθεί και έχουμε μείνει με ανοιχτά σύνορα κόσκινου που επέτρεψαν σε εκατομμύρια άτομα χωρίς έγγραφα να εισέλθουν. 

Αυτό δεν ήταν κομματικό ζήτημα, επειδή οι Ρεπουμπλικάνοι ήταν εξίσου συνένοχοι με τους Δημοκρατικούς στην αποφυγή των συνοριακών ελέγχων.

Ο Sutherland και οι συνάδελφοί του φίλοι της Τριμερούς Επιτροπής στην Ευρώπη ήταν κυρίως υπεύθυνοι για τη δημιουργία και την προώθηση του συστήματος διακυβέρνησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Η Επιτροπή έχει ασκήσει παρόμοια ηγεμονία στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την εκλογή του Jimmy Carter και του Walter Mondale το 1975, οι οποίοι ήταν και οι δύο τριμερείς.

Οι επόμενες Τριμερείς περιλαμβάνουν τον George H.W. Bush, τον Bill Clinton, τον Al Gore και τον Dick Cheney. Ο Ομπάμα δεν είναι μέλος, αλλά περιβάλλεται από τριμερείς. 

Οι οικονομικές και εμπορικές πολιτικές κυριαρχούνται από τριμερή μέλη: εννέα στους δώδεκα εμπορικούς αντιπροσώπους των ΗΠΑ από τότε που ο Κάρτερ ήταν μέλη της Επιτροπής. Έξι από τους οκτώ προέδρους της Παγκόσμιας Τράπεζας υπήρξαν μέλη.

Η εξεύρεση των ίδιων μεταναστευτικών πολιτικών σε δύο διαφορετικά μέρη του κόσμου υποδηλώνει έντονα μια ενιαία πηγή, δηλαδή την Τριμερή Επιτροπή.



1 σχόλιο:

  1. Αυτοί είναι συνεπείς με τα πρωτόκολλα των τυφλών της Σιών. Εμείς οι ανοιχτομάτηδες γιατί προδίδουμε τα "Πρωτόκολλα" της Τριαδικής Αρχής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή