Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

ΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ!

«ΧΗΜΙΚΑ ΚΑΙ ΝΕΥΡΟΠΑΡΑΛΥΤΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ», ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ 




«Οι Παλαιστίνιοι πιστεύουν πως το Ισραήλ θα πλημμυρίσει τις σήραγγες της Χαμάς με νευροπαραλυτικό αέριο και χημικά υπό την «επίβλεψη» της Δύναμης Δέλτα των ΗΠΑ σε αιφνιδιαστική επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας», δήλωσε στο Middle East Eye ανώτερη αραβική πηγή .

«Το Ισραήλ και οι ΗΠΑ ελπίζουν να επιτύχουν το στοιχείο του αιφνιδιασμού προκειμένου να διεισδύσουν στις σήραγγες της Χαμάς, να διασώσουν περίπου 220 ομήρους και να σκοτώσουν χιλιάδες στρατιώτες που ανήκουν στις Ταξιαρχίες al-Qassam της Χαμάς», ανέφερε η πηγή σημειώνοντας ότι οι πληροφορίες προέρχονται από μια διαρροή που προέρχεται από τις ΗΠΑ.

Το Middle East Eye δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα τις πληροφορίες .

«Το σχέδιο εξαρτάται από το στοιχείο του αιφνιδιασμού, ώστε να κερδίσουμε αποφασιστικά τη μάχη, χρησιμοποιώντας διεθνώς απαγορευμένα αέρια, ιδιαίτερα νευροπαραλυτικά αέρια και χημικά όπλα. Μεγάλες ποσότητες αερίου θα διοχετεύονταν στις σήραγγες», αναφέρει η πηγή που επικαλείται το δημοσίευμα.

Η Δύναμη Δέλτα των ΗΠΑ θα επιβλέπει την επιχείρηση που η οποία προβλέπει να διοχερευτούν «μεγάλες ποσότητες αερίου στις σήραγγες της Χαμάς, ικανές να παραλύσουν τη σωματική κίνηση για ένα χρονικό διάστημα μεταξύ έξι και 12 ωρών».

«Κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου, στις σήραγγες θα διεισδύσουν ισραηλινοί, οι όμηροι θα διασωθούν και μαχητές του al-Qassam θα σκοτωθούν», αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Θα παραβιάσουν κάθε έννοια δικαίου; Τίποτα δεν αποκλείεται. Ωστόσο το σχέδιο μπορεί στη θεωρία να φαίνεται εύκολο, στην πράξη όμως τα πράγματα είναι πάντα διαφορετικά.

Το Middle East Eye απευθύνθηκε στον Λευκό Οίκο και το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ για σχολιασμό, αλλά δεν έλαβε καμία απάντηση.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Μπάιντεν στο Ισραήλ την περασμένη εβδομάδα, ο Πρόεδρος Μπάιντεν μοιράστηκε κατά λάθος μια φωτογραφία που φέρεται να αποκάλυψε τα πρόσωπα τριών κομάντος της Δύναμης Δέλτα που συμβουλεύουν το Ισραήλ για τη διάσωση ομήρων. Η ανάρτηση αργότερα διαγράφηκε».

Οι πληροφορίες που διέρρευσαν λένε ότι η ανακοίνωση του Ισραήλ για καθυστέρηση στην χερσαία εισβολή , είναι παραπληροφόρηση που αποσκοπεί στην απόκτηση του στοιχείου του αιφνιδιασμού για μια πολύπλευρη επίθεση που θα περιλαμβάνει Ισραηλινούς καταδρομείς που θα αποβιβαστούν στη βόρεια Γάζα κατά μήκος της ακτής.

Οι επιχειρησιακές λεπτομέρειες της επίθεσης έχουν ήδη συμφωνηθεί, σύμφωνα με την πηγή.

Την Τετάρτη, η Wall Street Journal ανέφερε ότι το Ισραήλ συμφώνησε να καθυστερήσει την αναμενόμενη χερσαία εισβολή του για να δώσει στις ΗΠΑ περισσότερο χρόνο για να τοποθετήσουν συστήματα αεράμυνας στην περιοχή. 

Ο Νετανιάχου δήλωσε αργότερα την Τετάρτη ότι το Ισραήλ προετοιμάζει μια χερσαία εισβολή, αλλά δεν έδωσε καμία ένδειξη για το χρονοδιάγραμμα ή άλλες λεπτομέρειες.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης διαρροές σχετικά με διαιρέσεις εντός του τριμελούς πολεμικού υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ που αποτελείται από τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, τον Μπένι Γκαντζ και τον υπουργό Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ.

Η πηγή είπε ότι “αν και όχι αβάσιμες” οι αναφορές “αντιπροσωπεύουν μια απόπειρα εξαπάτησης με στόχο να αιφνιδιάσει την αντίσταση” στη Λωρίδα της Γάζας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου