Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023

ΠΑΝΕ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΣΥΡΙΑ ΛΙΒΑΝΟ…

ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ.. «ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΜΙΑΣ ΑΚΟΜΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΣΤΑΘΜΕΥΣΟΥΝ ΒΑΡΙΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΕΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 24ΩΡΑ»


Τώρα αρχίζει ο Πόλεμος.. ”Αμερικανικό αίτημα για χρήση ακόμα μιας αεροπορικής βάσης, εκτός απο τη Σούδα, που ήδη χρησιμοποιείται και φιλοξενεί περίπου 24 αεροσκάφη (C130-KC135-P3Orion κτλ) για να μετασταθμεύσουν εάν χρειαστεί τα επόμενα 24ωρα βαριά αεροσκάφη.” Πάνε για να χτυπήσουν Συρία Λίβανο. Θέλουν Ιρακοποίηση-Λιβυοποίηση Λιβάνου Συρίας ..

Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν στο CNN Greece ότι αυτή τη στιγμή η αεροπορική της βάση της Σούδας φιλοξενεί ήδη πολλά αεροσκάφη και δεν μπορεί να δεχτεί άλλα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι Ηνωμένες Πολιτείες, λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή, απέστειλαν αίτημα στο ελληνικό Πεντάγωνο, με το οποίο ζητούν την ενδεχόμενη χρήση ακόμα μίας ελληνικής αεροπορικής βάσης, εκτός της Σούδας.

Ζητήθηκε απο τους Αμερικανούς να γίνει μια διερευνητική στις ελληνικές αεροπορικές βάσεις, για το ποια απο αυτές θα μπορούσε να παρέχει διευκολύνσεις στην αεροπορία των ΗΠΑ σχετικά με τον ανεφοδιασμό καυσίμων και τη στάθμευση αριθμού αεροσκαφών, για να φιλοξενηθούν, αν χρειαστεί μέσα στα επόμενα 24ωρα, αμερικανικά βαριά αεροσκάφη.

Το αίτημα εξετάζεται και αναμένεται άμεσα να ληφθεί η απόφαση για την έγκριση ή μη του αιτήματος.

Από την άλλη η Σούδα παίζει ρόλο-κλειδί στον σχεδιασμό των Αμερικανών για το θέατρο επιχειρήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς στη ναυτική βάση μπορούν να ελλιμενιστούν αεροπλανοφόρα και στην αεροπορική βάση μπορούν να μετασταθμεύσουν συμμαχικά αεροσκάφη κάθε τύπου.

Σύμφωνα με το hellasjournal ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί από ΗΠΑ για την 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα αλλά ενδεχομένως και για άλλες.

Πυρετώδεις προετοιμασίες κι από το Ιράν που μετακινεί βαλλιστικούς πυραύλους.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου