Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023

TO ΣHMEΡINΟ ΣΧΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΨΕΥΔΟΕΒΡΑΙΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΘΕΙ "ECLASAMENTES" ΜΗ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΓΙΝΕΙ ΠΑΝΑΡΑΒΙΚΟΣ ΞΕΣΗΞΩΜΟΣ!!!

ΗΠΑ : ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΊΖΟΥΜΕ ΚΛΙΜΆΚΩΣΗ ΣΤΗ ΓΑΖΑ...

Γράφει ο Γιάννης Ναστούλης 

Μπλίνκεν: "η απομάκρυνση των Παλαιστινίων από τη Γάζα είναι καταδικασμένη και δεν την υποστηρίζουμε"

Μπάιντεν: "Η εκδίωξη των Παλαιστινίων είναι μεγάλο λάθος. Η εμπλοκή του αμερικανικού στρατού στον πόλεμο αυτόν δεν είναι απαραίτητη. Δεν θα στείλουμε όπλα στο Ισραήλ όπως ούτε στην Ουκρανία. Στηρίζουμε την επιχείρηση κατά της Χαμάς στο πλαίσιο του Δικαίου".

Οι Αμερικανοί σαρώνουν από προχθές τις αραβικές πρωτεύουσες και με πρόδηλη αγωνία προσπαθούν να εξασφαλίσουν ότι δεν θα γίνει γενικό τζιχάντ, δίνοντας αντίστοιχες εγγυήσεις.

Μετά την τραγική ήττα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία κατανοούν την αδυναμία τους να διεκπεραιώσουν δύο πολέμους ταυτόχρονα. Το δόγμα της διπλής ανάσχεσης είναι πλέον ένα κουρέλι.

Μια κλιμάκωση των αντιποίνων σε Αραβοισραηλινή σύρραξη θα έθετε για πρώτη φορά το Ισραήλ σε υπαρξιακό κίνδυνο. 

Μια τρίτη Ιντιφάντα στην Παλαιστίνη, συνδυασμένη με εμπλοκή των απανταχού ισλαμιστικών οργανώσεων, των τζιχαντιστικών πυρήνων μέσα στην Ευρώπη και κυρίως του Ιράν, της Ρωσίας, της Τουρκίας και στο βάθος Κίνα, κρίνουν (οι Αμερικάνοι) ότι θα σημάνει την τελευταία διασπορά του Ισραήλ και το τέλος της αρχιτεκτονικής της Ρίμλαντ.

Η δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους είναι μονόδρομος. Αν αυτό δεν δρομολογηθεί, ο βίος πλέον των ανθρώπων στο Ισραήλ θα γίνει αβίωτος. Το ρεύμα φυγής Ισραηλινών οικογενειών που ήδη συμβαίνει, θα πάρει τη μορφή μιας νέας Νάκμπα (εκτοπισμός) απ την ανάποδη.

Οι Αμερκάνοι με την άφρονα πολιτική τους στο Λεβάντε, με την Αραβική Άνοιξη και το πείραμα του ISIS, κατόρθωσαν να βάλουν το Ιράν και τη Ρωσία μέσα και να φύγουν αυτοί. Το μόνο ευάλωτο έρεισμά τους είναι οι Κούρδοι.

Το εμφανές "στένεμα" της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής δείχνει ότι όχι μόνο δεν θα έρθει το τέλος της ιστορίας (μονοπολισμός) αλλά μπορεί να χαθεί και η σωστή πλευρά της.

Ας το λάβουν υπόψη οι λακέδες του Ισραήλ που διαφεντεύουν την Ελλάδα και οι διάφοροι ημιγραφικοί στρατάρχες του πληκτρολογίου που ζώστηκαν τα φυσεκλίκια, και άρχισαν να ζητάνε από το Ισραήλ να ισοπεδώσει τη Γάζα, να ρίξει πυρηνικά, να μην αφήσει μουσουλμανικό ρουθούνι στην Παλαιστίνη και άλλα τέτοια ελαφρώς παρανοϊκά.  

Και μέσα στο πολεμικό οίστρο του, δεν μπαίνει καν στον κόπο να σκεφτεί αυτός ο υποτίθεται "πατριώτης", τι συνέπειες θα έχουν όλα αυτά για την χώρα μας. Δεν μπαίνει καν στον κόπο να σκεφτεί ότι τέτοιες πολιτικές θα οδηγήσουν σε εκτόξευση των προσφυγικών ροών, σε άνοδο της ισλαμικής τρομοκρατίας και σε νέο κύμα ακρίβειας.  

Το συμφέρον της Ελλάδας (όπως και στην ουκρανική κρίση)  είναι διαπραγματεύσεις και ειρήνη όσο το δυνατόν πιο σύντομα.


Γιάννης Ναστούλης 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου