Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

ΚΑΘΕ ΠΕΡΣΗΣ (ΠΥΡΑΥΛΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ) ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ...


ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ: ΤΟ ΙΡΑΝ ΕΔΩΣΕ ΣΤΗ HEZBOLLAH ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΠΥΡΑΥΛΟ «358» - ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛΤο όνομα «358» φαίνεται να προέρχεται από ένα εσωτερικό σύστημα καταγραφής του αμερικανικού στρατού για όπλα ιρανικής κατασκευής
Φόβος και τρόμος επικρατεί στο Ισραήλ καθώς έγινε γνωστό ότι το Ιράν έδωσε στη Hezbollah τον καταστροφικό πύραυλο με την κωδική ονομασία «358».

Συντρίμμια του αντιαεροπορικού πυραύλου βρέθηκαν στο νότιο Λίβανο μετά από απόπειρα της Hezbollah να καταρρίψει ένα ισραηλινό στρατιωτικό drone στις 28 Οκτωβρίου, κάτι που επιβεβαιώνει ότι η οργάνωση έχει στην κατοχή της το προηγμένο οπλικό σύστημα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, ο αντιαεροπορικός πύραυλος αναχαιτίστηκε από την αεράμυνα.

Ο πύραυλος «358» εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2019 αφού ορισμένοι από αυτούς κατασχέθηκαν από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων για τη διακοπή της ροής όπλων στους υποστηριζόμενους από το Ιράν Houthi στην Υεμένη.


Εξαιρετικά προηγμένο οπλικό σύστημα

Περισσότεροι από αυτούς τους πυραύλους βρέθηκαν έκτοτε από τις αμερικανικές και άλλες στρατιωτικές δυνάμεις κατά την κατάσχεση ιρανικών αποστολών όπλων με προορισμό την Υεμένη.

Το 2021, οι ιρακινές αρχές δήλωσαν επίσης ότι ανακάλυψαν έναν από αυτούς τους πυραύλους κοντά στην αεροπορική βάση Tuz Khurmatu, η οποία βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο της χώρας.

Πύραυλοι αυτού του τύπου ήταν μεταξύ πολλών οπλικών συστημάτων που παρουσιάστηκαν στον Ρώσο υπουργό Άμυνας Sergey Shoiigu κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Ιράν τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η ιρανική κωδική ονομασία του πυραύλου παραμένει άγνωστη.
Το όνομα «358» φαίνεται να προέρχεται από ένα εσωτερικό σύστημα καταγραφής του αμερικανικού στρατού για όπλα ιρανικής κατασκευής.

Οι λεπτομέρειες σχετικά με τις δυνατότητες του «358» και τον τρόπο λειτουργίας του παραμένουν περιορισμένες.

Ο στρατός των ΗΠΑ έχει αποκαλύψει στο παρελθόν ότι ο πύραυλος διαθέτει πακέτο καθοδήγησης συστήματος αδρανειακής πλοήγησης και κάθετο γυροσκόπιο και μονάδα δεδομένων αέρα.Μεγάλη εμβέλεια και αντοχή

Ο πύραυλος «358» έχει μια ενισχυτική βαθμίδα στερεού καυσίμου για εκτόξευση.

Μόλις εκτοξευθεί, ο ενισχυτής θα αποκολληθεί και για το υπόλοιπο της πτήσης θα αναλάβει ο κινητήρας αεριοστροβίλου.

Δεδομένης της απόδοσης του αεριοστρόβιλου, του σχεδιασμού των πτερυγίων σάρωσης και της χωρητικότητας καυσίμου, ο πύραυλος θα έχει υποηχητική απόδοση με μεγάλη εμβέλεια και αντοχή.


Η εμφάνιση του πυραύλου στα χέρια της Hezbollah αντιπροσωπεύει μια μεγάλη αποτυχία για τον ισραηλινό στρατό και τις μυστικές υπηρεσίες, που διεξάγουν μια μυστική εκστρατεία γνωστή ως «ο πόλεμος μεταξύ των πολέμων» για να αποτρέψουν την παράδοση τέτοιων προηγμένων οπλικών συστημάτων στη λιβανική οργάνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου