Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023

ΤΟ ΤΥΦΛΟ ΑΝΤΙΡΩΣΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ ΕΝΑΝ ΟΥΚΡΑΝΟ ΝΑΖΙΣΤΗ ΣΥΜΠΟΛΕΜΙΣΤΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΣΕ ΗΡΩΑ ΤΟΥ Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ...


Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ


Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος Πρέσβης ε.τ.

Στις 22 Σεπτεμβρίου 2023 συνέβη ένα περίεργο γεγονός στο Κοινοβούλιο του Καναδά, ένα γεγονός που θα έπρεπε να ανησυχήσει την ανθρωπότητα. 

 Παρουσία του Πρωθυπουργού Trudeau και του Προέδρου της Ουκρανίας Zelenskyy, ένας Ουκρανός πολεμιστής από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Yaroslav Hunka, επετράπη να παραβρεθεί στη Βουλή κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Ουκρανού Πρόεδρού. 

Το αίτημα υποβλήθηκε από τον γιο του Yaroslav στον Πρόεδρο της Βουλής, τον Anthony Rota, ο οποίος ήταν επίσης μέλος της Βουλής και εκπροσωπούσε την περιφέρεια που ψήφιζε ο Hunka. 

Ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου ανέφερε τα εξής : “Σήμερα έχουμε μαζί μας έναν Ουκρανό-Καναδό παλαιό πολεμιστή από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, που πολέμησε για την Ουκρανική ανεξαρτησία εναντίον των Ρώσων και συνεχίζει να υποστηρίζει τα ουκρανικά στρατεύματα, ακόμη και στην ηλικία των 98 ετών. 

Είναι ένας Ουκρανός ήρωας, ένας Καναδός ήρωας, και τον ευχαριστούμε για όλη του την υπηρεσία.” Μετά τον εγκώμιο του Rota, τα μέλη της Βουλής, ο Ζελένσκι και η σύζυγος του χειροκρότησαν όρθιοι τον Hunka.

Η ερώτηση που προκύπτει είναι η εξής. Όλα τα μέλη της Βουλής υποτίθεται ότι είναι μορφωμένα με πτυχία πανεπιστημίου, συμπεριλαμβανομένου του Πρωθυπουργού Justin Trudeau. 

Όλα τα μέλη της Βουλής θα έπρεπε να γνωρίζουν από τα χρόνια του γυμνασίου ότι το 1943 η Σοβιετική Ένωση ήταν σύμμαχος των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας και, συνεπώς, αν ο Hunka πολέμησε εναντίον των Ρώσων, τότε ήταν στο πλευρό της ναζιστικής Γερμανίας. 

Και φυσικά ανήκε στην 14η Waffen Grenadier Division της SS Galician, μια στρατιωτική μονάδα της ναζιστικής Γερμανίας. Όταν αυτό έγινε γνωστό, προκλήθηκε σάλος στην Οτάβα και ο Trudeau υποχρέωσε τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου να παραιτηθεί. 

Εάν ένα μέλος της Βουλής είχε ενημερώσει τον Πρόεδρο ότι ο Hunka πολέμησε με τη ναζιστική Γερμανία, ολόκληρο το ζήτημα και το σκάνδαλο θα είχαν αποφευχθεί και ο Καναδάς θα διατηρούσε την αξιοπρέπειά του. 

Είναι τραγικό να βλέπει κανείς ότι κανείς, ακόμη και ο Πρωθυπουργός, δεν επέτρεψε στις νοητικές του δυνατότητες να λειτουργήσουν σωστά και να αποτρέψουν την κατάσταση που ρεζίλεψε παγκοσμίως τον Καναδά . 

Φυσικά, η προπαγάνδα έπαιξε ρόλο στην τύφλωσή των καναδών βουλευτών, διότι οποιαδήποτε αναφορά στην Ρωσία είχε αρνητικές επιπτώσεις. 

Σε ορισμένες δυτικές χώρες, ακόμη και η ρωσική κλασική μουσική απαγορευόταν. Ακόμα χειρότερο ήταν ότι τα μέλη της Βουλής άρχισαν να ζητούν την παραίτηση του Πρωθυπουργού αντί να παραιτηθούν οι ίδιοι, διότι όλοι ήταν εξίσου υπεύθυνοι.

Στη Γερμανία, η Δρ. Φραντζίσκα Μπράντερ, βουλευτής του Κόμματος των Πράσινων, έκανε την παρακάτω δήλωση στις 18 Οκτωβρίου στη Βουλή της Γερμανίας: “Ακόμα κι αν ένας Γερμανός πολίτης, ένας Γερμανός υπήκοος, ακόμα και αγράμματος, πρέπει να έχει όλες τις δυνατότητες να βρίσκεται στη Γερμανική Βουλή, επειδή δεν πρέπει να υπάρχουν προϋποθέσεις για εκπαιδευτικά προσόντα. 

Αυτό είναι Δημοκρατία, διότι αυτή η Βουλή αντιπροσωπεύει τον λαό.” Μπορεί κανείς να φανταστεί τους κινδύνους που προκαλεί ένα αμόρφωτο και ίσως αγράμματο Κοινοβούλιο, ιδίως γερμανικό;

Ένα άλλο παράδειγμα έλλειψης νοημοσύνης προέκυψε όταν η ΕΕ όταν επέβαλε κυρώσεις κατά της Ρωσίας μετά την έναρξη των εχθροπραξιών στην Ουκρανία. 

Υπό την πίεση της Ουάσιγκτον, η ΕΕ υποχρεώθηκε να επιβάλει αμέσως κυρώσεις κατά της Μόσχας, χωρίς να της επιτραπεί να εξετάσει τυχόν επιπτώσεις των κυρώσεων στα κράτη- μέλη. 

Ως αποτέλεσμα, οι τιμές της ενέργειας αυξήθηκαν, το κόστος διαβίωσης αυξήθηκε παντού στην ΕΕ και ο πληθυσμός άρχισε να υποφέρει από ανεξέλεγκτο πληθωρισμό που αύξησε τη φτώχεια. Οι επιπτώσεις στον ρωσικό πληθυσμό ήταν ελάχιστες.

Ένα τελευταίο παράδειγμα που αποτελεί απειλή για την ανθρωπότητα περιλαμβάνεται στην τελική έκθεση της Επιτροπής του Κογκρέσου για την Στρατηγική Θέση των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία δημοσιεύτηκε στις 12 Οκτωβρίου.

Το κεντρικό σημείο της έκθεσης που αποτελείται από 145 σελίδες είναι ότι οι ΗΠΑ πρέπει να επεκτείνουν την στρατιωτική τους δύναμη, ιδίως το πρόγραμμα αναβάθμισης των πυρηνικών όπλων, προκειμένου να προετοιμαστούν για πιθανούς ταυτόχρονους πολέμους με την Κίνα και τη Ρωσία. 

Εδώ πρόκειται για έλλειψη νοημοσύνης, όχι γνώσης. Οι συντάκτες της έκθεσης είναι υψηλά εκπαιδευμένοι καθηγητές, αναλυτές, μέλη δεξαμενών σκέψης οπότε δεν απουσιάζει η γνώση , αλλά η νοημοσύνη, καθώς με αυτή την έκθεση προετοιμάζονται ψυχολογικά οι πολίτες των ΗΠΑ για το χειρότερο, που είναι ένας πυρηνικός πόλεμος με τη Ρωσία και την Κίνα, ακολουθούμενος από έναν πυρηνικό ολοκαύτωμα. 

“Ο κίνδυνος στρατιωτικής σύγκρουσης με αυτές τις μεγάλες δυνάμεις έχει αυξηθεί και φέρει το δυναμικό για πυρηνικό πόλεμο”, αναφέρει η έκθεση.

Συμπερασματικά, δεν είναι η αλλαγή του κλίματος που απειλεί την ύπαρξη της ανθρωπότητας, αλλά η έλλειψη γνώσης και νοημοσύνης. 

Η μόνη θεραπεία γι’ αυτό είναι η ενίσχυση του παγκόσμιου εκπαιδευτικού συστήματος με έναν τρόπο που η γνώση θα αποθηκεύεται μέσα στην ανθρώπινη νοητική διαδικασία και θα αυξάνει έτσι τη νοημοσύνη, ελπίζουμε, και των πολιτικών.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου