Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΛΩΣΤΗ ΚΡΕΜΕΤΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ...

ΑΡΚΕΙ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ Ή ΜΙΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ: ΟΙ ΗΠΑ ΚΥΚΛΩΣΑΝ ΤΟ ΙΡΑΝ ΜΕ ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ – ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΤΩΝ ΙΡΑΝΙΚΩΝ ΕΔ! 


ΒΙΝΤΕΟ




H ανώτατη στρατιωτική Διοίκηση του Ιράν έδωσε διαταγή να τεθεί το Στράτευμα σε γενική επιφυλακή και να ξεκινήσουν ασκήσεις μεγάλης κλίμακας για όλους τους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

Oι ΗΠΑ συνεχίζουν να κυκλώνουν το Ιράν αναπτύσσοντας κολοσσιαίες δυνάμεις σε Αν Μεσόγειο, Ερυθρά και Κόλπο του Ομάν.

Το Ιράν ετοιμάζεται για μια γενικευμένη ανάφλεξη στην περιοχή κάτι για το οποίο προειδοποίησε χτες ο Β.Πούτιν λέγοντας πως “η σύγκρουση μπορεί να επεκταθεί και εκτός της Μέσης Ανατολής”.

Yπάρχουν αρκετά “Γεράκια” σε ΗΠΑ και Ισραήλ που βλέπουν την στρατιωτική ανάπτυξη των ΗΠΑ ως μια μοναδική ευκαιρία για να χτυπηθεί το Ιράν εδώ και τώρα. Κανείς δεν γνωρίζει αν στο μέλλον το Ισραήλ θα έχει την Δύση, το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ στο πλευρό του όπως τώρα…

Αρκεί ένα λάθος ή μια προβοκάτσια…


Κόκκινος συναγερμός σε όλους του κλάδους των ΕΔ του Ιράν

Ως απάντηση στην αύξηση του αριθμού των αμερικανικών στρατευμάτων και στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ανατολική Μεσόγειο, οι πυραυλικές μονάδες του IRGC και οι βάσεις drone στις ακτές του Περσικού Κόλπου και στη Θάλασσα του Ομάν έχουν τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα μάχης.

Το Ιράν ανακοίνωσε την έναρξη μεγάλης κλίμακας στρατιωτικών ασκήσεων με την κωδική ονομασία Ektadar την επόμενη εβδομάδα. Αυτό μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Voice of Israel.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στις ασκήσεις θα συμμετάσχουν όλοι οι κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων: Αεροπορία, Στρατός, Ναυτικό, Πυραυλικές Δυνάμεις, το Σώμα των Ιρανών Φρουρών κτλ.

Ταυτόχρονα, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τέτοιες ασκήσεις μεγάλης κλίμακας σχετίζονται άμεσα με την προετοιμασία της Τεχεράνης για το χειρότερο σενάριο.

Η απόφαση της Τεχεράνης να πραγματοποιήσει στρατιωτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας δύσκολα μπορεί να χαρακτηριστεί απροσδόκητη.

Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή γίνεται όλο και πιο ανησυχητική κάθε μέρα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους, ιδιαίτερα η Μεγάλη Βρετανία, συνεχίζουν να συγκεντρώνουν τις δυνάμεις τους στη Μέση Ανατολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου