Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΒΑΖΕΙ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟΝ “ΆΞΟΝΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ” ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΓΥΡΙΣΜΟΣ - ΈΡΧΕΤΑΙ ΝΕΑ ΣΟΒΑΡΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΡΗΞΗ ΙΣΡΑΗΛ–ΤΟΥΡΚΙΑΣ!
ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ – ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΒΑΡΥ ΤΙΜΗΜΑ» 
ΒΙΝΤΕΟ


Το Ισραήλ, εκτός από το Ιράν, τοποθετεί πλέον τόσο την Τουρκία όσο και την Ρωσία στον “Άξονα του Κακού” στην Μέση Ανατολή. Μετά τα όσα είπε ο Ρ.Τ.Ερντογάν είναι εμφανές ότι όχι μόνο δεν υπάρχει γυρισμός στις σχέσεις των δύο χωρών αλλά μια νέα κλιμάκωση είναι πολύ κοντά.

Το ίδιο ισχύει και για τις σχέσεις Ισραήλ-Ρωσίας μετά τις δύο σκληρές ανακοινώσεις του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών εναντίον της Μόσχας.

Ισραήλ: Αποσύρει όλους τους διπλωμάτες από την Τουρκία λόγω των δηλώσεων Ερντογάν

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Έλι Κοέν κάνει έκκληση για επανεκτίμηση των διπλωματικών σχέσεων με την Τουρκία, επικαλούμενος τη «σκληρή» κριτική των Τούρκων ηγετών για τη στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ κατά της Χαμάς.

Ο Κοέν ανέφερε ότι έδωσε εντολή στους Ισραηλινούς διπλωμάτες που βρίσκονται στην Τουρκία να επιστρέψουν στο Ισραήλ.

Την περασμένη εβδομάδα, ανακάλεσε τους διπλωμάτες του από τη χώρα καθώς κάλεσε επίσης τους Ισραηλινούς πολίτες να φύγουν λόγω τρομοκρατικών απειλών, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είχε να κάνει με τις διμερείς σχέσεις.

Νωρίτερα το Σαββατοκύριακο, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε μεγάλη συγκέντρωση υπέρ των Παλαιστινίων στην Κωνσταντινούπολη, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Ισραήλ και των συμμάχων του στη Δύση.

Δεν υπάρχει πλέον γυρισμός στις σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε το παρών σε μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων από την έναρξη του πολέμου στο Ισραήλ, στην Κωνσταντινούπολη.

Όσα είπε σήμερα ο Ερντογάν από την Κωνσταντινούπολη δημιουργούν νέο βαθύ χάσμα στη σχέσεις του με τη Δύση, τις ΗΠΑ, την ΕΕ και το Ισραήλ, σε σημείο όπου δεν υπάρχει «γυρισμός».

Χαρακτήρισε το Ισραήλ «τρομοκρατική οργάνωση» και το κατηγόρησε σφοδρά για σφαγές αμάχων στη Γάζα.

Δήλωσε ότι πίσω από το κράτος του Ισραήλ, αλλά και όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις που δρουν στην περιοχή, βρίσκονται οι ΗΠΑ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, η Δύση είναι η κύρια υπεύθυνη για τις σφαγές στη Λωρίδα της Γάζας.

«Το Ισραήλ είναι κατακτητής, εγκληματίας πολέμου. Και αργά ή γρήγορα θα πληρώσει βαρύ τίμημα για όσα κάνει», κατέληξε ο Ερντογάν, μιλώντας σε χιλιάδες ανθρώπους στην Κωνσταντινούπολη.

«Δύση, θέλεις να ξεκινήσει νέος αγώνας μουσουλμάνων και σταυροφόρων;»

«Σήμερα, κάποιοι βλέπουν τη Γάζα ως ένα μακρινό μέρος που δεν έχει καμία σχέση με εμάς, και μάλιστα το λένε ανοιχτά. Ωστόσο, πριν από έναν αιώνα, η Γάζα ήταν για αυτό το έθνος ό,τι τα Άδανα για αυτήν τη χώρα.

Όπως η Μοσούλη είναι αυτό που είναι το Μαρντίν, η Θεσσαλονίκη είναι σαν το Κιρκλαρελί και το Χαλέπι είναι αυτό που είναι η Γκαζιαντέπ, η Γάζα ήταν αναπόσπαστο μέρος της πατρίδας μας που πιστεύαμε ότι ήταν αχώριστο.

Μα δυστυχώς μας χώρισαν από όλα αυτά τα εδάφη που μας ανήκουν όσο το αίμα μας, η ζωή μας, η αγάπη μας».

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Τουρκία είναι ένα μεγάλο κράτος με την ιστορία, τον πολιτισμό, τη γεωγραφία και τον πολιτισμό της. Κανένα περιστατικό, καμία κρίση, καμία συμμαχία που σχηματίζεται στο νότο, το βορρά, την ανατολή, τη δύση και ακόμη και πέρα ​​από τη χώρα μας δεν είναι πιο πάνω την Τουρκία.

Όπως έχω ξαναπεί, η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση. Ο Νετανιάχου είναι τρομοκράτης. Και λυπάμαι για όσους δεν ξέρουν τι πραγματικά είναι η Χαμάς».

«Δεν φωνάζουμε μόνο τη σφαγή στη Γάζα. Αλλά υπερασπιζόμαστε την ανεξαρτησία και το μέλλον μας. Τι ήταν η Παλαιστίνη και η Γάζα το 1947 και τι είναι σήμερα; Πως ήρθε το Ισραήλ; Πώς μπήκε; Είναι εισβολέας, είναι οργάνωση».

«Η Δύση σας χρωστάει, αλλά η Τουρκία δεν σας χρωστάει. Γι’ αυτό μιλάμε τόσο ελεύθερα. Δεν μπορούν να μιλήσουν γιατί έχουν χρέη. Έρχονται να σας επισκεφθούν και ζητούν τη συγχώρεση σας. Εμείς είμαστε στο πλευρό των καταπιεσμένων».

«Δεν θα αφήσουμε αυτή τη χώρα σε αυτούς τους επιδρομείς. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις σύγχρονες εκδοχές εκείνων που προσπάθησαν να καταστρέψουν το έθνος μας προκαλώντας τους Αρμένιους στην Ανατολία και τους Έλληνες στο Αιγαίο, τον Μαρμαρά και τη Μαύρη Θάλασσα».

«Αυτοί που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους αμάχους που δολοφονήθηκαν χθες στον πόλεμο Ουκρανίας-Ρωσίας, παρακολουθούν σιωπηλά τους θανάτους χιλιάδων αθώων παιδιών σήμερα. Χύνετε δάκρυα για όσους πέθαναν στην Ουκρανία, γιατί δεν μιλάτε για αυτά τα μωρά που πέθαναν στη Γάζα;

Δύση, σου φωνάζω, θέλεις να ξαναρχίσεις αγώνα μισοφέγγαρου-σταυροφόρων; Αν προσπαθείτε να κάνετε κάτι τέτοιο, να ξέρετε ότι αυτό το έθνος δεν έχει πεθάνει. Αυτό το έθνος στέκεται όρθιο. Με την ίδια αποφασιστικότητα από τη Μέση Ανατολή μέχρι τη Λιβύη και το Καραμπάχ».

«Το Ισραήλ διαπράττει εγκλήματα πολέμου»

«Η Δύση είναι που ευθύνεται περισσότερο για τη σφαγή στη Γάζα. Όλοι γνωρίζουν ότι το Ισραήλ είναι απλώς ένα πιόνι στην περιοχή που θα θυσιαστεί όταν έρθει η μέρα. Οι πραγματικοί παίκτες του παιχνιδιού που παίζεται στην περιοχή είναι αυτοί που φροντίζουν τα λάφυρα της ισραηλινής διοίκησης.

Γιατί το Ισραήλ δεν μπορεί να κάνει ένα βήμα χωρίς αυτά. Ακόμα κι αν προσπαθήσει, δεν αντέχει ούτε τρεις μέρες και θα καταρρεύσει».

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ποιος βρίσκεται πίσω από τους τρομοκράτες που συναντήσαμε στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία. Το Ισραήλ βρίσκεται επίσης πίσω από το PKK, το YPG και το FETO.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τις συνωμοσίες κατά της χώρας μας στα παρασκήνια των ευρωπαϊκών και αμερικανικών διοικήσεων».

«Το Ισραήλ διαπράττει ανοιχτά εγκλήματα πολέμου για ακριβώς 22 ημέρες.

Τώρα, Ισραήλ, θα σε ανακηρύξουμε στον κόσμο εγκληματία πολέμου. Τώρα προετοιμαζόμαστε για αυτό, εργαζόμαστε πάνω σε αυτό και θα παρουσιάσουμε το Ισραήλ στον κόσμο ως εγκληματία πολέμου», κατέληξε ο Ερντογάν.



Ρήξη των σχέσεων Ισραήλ-Ρωσίας…

Η ισραηλινή διπλωματία κάλεσε τον Ρώσο πρεσβευτή για να τού εκφράσει την οργή της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου για την απόφαση της Μόσχας να υποδεχθεί αντιπροσώπους του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση του στρατιωτικού του βραχίονα στην ισραηλινή επικράτεια την 7η Οκτωβρίου με πάνω από 1.400 νεκρούς.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ τόνισε πως κατέστησε σαφές στον πρεσβευτή της Ρωσίας, τον Ανατόλι Βικτόροφ, πως θεωρεί την «έλλειψη απερίφραστης και ξεκάθαρης καταδίκης της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς από τη Μόσχα» πολύ σοβαρό ζήτημα, διευκρίνισε εκπρόσωπός του.

Η υποδοχή αντιπροσώπων της Χαμάς ως προσκεκλημένων στέλνει «μήνυμα νομιμοποίησης της τρομοκρατίας εναντίον των Ισραηλινών», πρόσθεσε.

Διπλωμάτες του ρωσικού ΥΠΕΞ συναντήθηκαν για συνομιλίες με αντιπροσώπους της Χαμάς στη Μόσχα την Πέμπτη. Συζητήθηκαν – όπως ανακοινώθηκε – η απελευθέρωση των αλλοδαπών ομήρων και η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τη ρωσική διπλωματία.

Συζητήθηκε επίσης η απομάκρυνση Ρώσων και άλλων αλλοδαπών από τη Λωρίδα της Γάζας, πάντα σύμφωνα με τη Μόσχα.

Νωρίτερα, το Ισραήλ εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση κατά της Ρωσίας μετά την επίσκεψη αντιπροσωπείας της Χαμάς.

Ως προάγγελο τρομοκρατίας χαρακτηρίζει την επίσκεψη αντιπροσωπείας της Χαμάς στη Μόσχα το Ισραήλ και ζητάει την άμεση απέλασή της.

Το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι:

«Η Χαμάς είναι μια τρομοκρατική οργάνωση χειρότερη από το ISIS. Τα χέρια των ανώτερων αξιωματούχων της Χαμάς είναι καλυμμένα με το αίμα περισσότερων από 1.400 Ισραηλινών που σφαγιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, εκτελέστηκαν και κάηκαν και είναι υπεύθυνοι για την απαγωγή περισσότερων από 220 Ισραηλινών, συμπεριλαμβανομένων μωρών, παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων.

Το Ισραήλ θεωρεί την πρόσκληση ανώτερων αξιωματούχων της Χαμάς στη Μόσχα ως ένα αισχρό βήμα που παρέχει υποστήριξη στην τρομοκρατία και νομιμοποιεί τις φρικαλεότητες των τρομοκρατών της Χαμάς.

Καλούμε τη ρωσική κυβέρνηση να απελάσει αμέσως τους τρομοκράτες της Χαμάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου