Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023

Η ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΛΕΕΙ «ΣΤΟΠ» ΣΤΗΝ ΑΣΥΔΟΤΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΗΠΑ

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ MIG-31K ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ; ΩΣ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝ ΟΙ ΗΠΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΚΑΤΑ ΣΥΡΙΑΣ, ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ, ΙΡΑΝ!
ΒΙΝΤΕΟ




Γιατί τα ρώσικα μαχητικά MiG-31K αναπτύχθηκαν στη Μαύρη Θάλασσα; ως αποτρεπτική δύναμη αν οι ΗΠΑ κινηθούν κατά της Συρίας, Χεζμπολάχ, Ιράν!

Το Military Watch γράφει: «Με τις ΗΠΑ να αναμένεται να κινηθούν κατά της Συρίας, της Χεζμπολάχ και πιθανώς του Ιράν, εάν οι εντάσεις μεταξύ αυτών των μερών και του Ισραήλ κλιμακωθούν σε ευρύτερη στρατιωτική δράση, η Ρωσία δεσμεύεται να αποτρέψει την ανατροπή του συριακού κράτους και τις σημαντικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις της στη Συρία και να οδηγήσει στην παρέμβασή της».

Γιατί τα μαχητικά MiG-31K αναπτύχθηκαν στη Μαύρη Θάλασσα;

Χθες, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι αεροσκάφη MiG-31K εξοπλισμένα με υπερηχητικά συστήματα Kinzhal ξεκινούν συνεχείς περιπολίες πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα. Σύμφωνα με τον Β. Πούτιν, η Ρωσία λαμβάνει τέτοια μέτρα ως απάντηση στην ανάπτυξη δύο αμερικανικών AUG στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Πολλοί στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες εξαπέλυσαν αμέσως ένα κύμα σωβινισμού σχετικά με μια ισχυρή ρωσική απάντηση στη Δύση. Υπενθύμισαν επίσης τις δυνατότητες των Daggers, ικανών να χτυπήσουν ένα κινούμενο αεροπλανοφόρο μόλις 10 λεπτά μετά την εκτόξευση.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχουν ασυνέπειες στους δεδηλωμένους στόχους για την ανάπτυξη του MiG-31 στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. 

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τα δρομολόγια του «Dagger» προς τα αμερικανικά πλοία περνούν από τον εναέριο χώρο της Τουρκίας ή της Βουλγαρίας και ακόμη κι αν οι ηγέτες αυτών των χωρών συμφωνήσουν στην υπερπτήση του «Dagger», η Ουάσιγκτον θα ενεργοποιήσει το άρθρο 5 του ΝΑΤΟ. 

Απλώς θυμηθείτε το ουρλιαχτό που αρχίζει στους «Κήπους της Εδέμ» όταν θραύσματα άγνωστης προέλευσης πέφτουν στην επικράτειά τους.


Ο Yuri Baranchik γράφει: MiG-31K και αεροπλανοφόρο USS Gerald Ford

Συνάδελφοι από το «Kontora Writes» πιστεύουν ότι η εκτόξευση του MiG-31 με το υπερηχητικό σύμπλεγμα Kinzhal που ανακοινώθηκε στις 18 Οκτωβρίου 2023 από τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας «στο πολυπόθητο αναγνωριστικό-επιχειρησιακό περίγραμμα».

Επίκαιρες γίνονται οι επιθέσεις στις θέσεις εκτόξευσης των επιχειρησιακών-τακτικών πυραύλων ATACMS, που μεταφέρθηκαν πρόσφατα από τους Αμερικανούς στις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Νομίζω ότι εδώ έπαιξε μεγάλο ρόλο και το ρωσικό στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα, το οποίο κατάφερε να αυξήσει την παραγωγή πυραυλικών όπλων, συμπεριλαμβανομένων των Daggers. 

Δυτικές πηγές ανέφεραν προηγουμένως ότι κατά τη διάρκεια της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας, η Ρωσία αύξησε την παραγωγή αυτών των πυραύλων κατά τουλάχιστον 5 φορές. Αυτό τους επιτρέπει να χρησιμοποιούνται πιο συχνά και για ευρύτερο φάσμα σκοπών.

Και η αμερικανική στρατιωτική πηγή Military Watch Magazine απεικόνισε αμέσως τη δήλωση του Βλαντιμίρ Πούτιν για τα «Daggers» με την εικόνα «MiG-31K και το αεροπλανοφόρο USS Gerald Ford». Νομίζω ότι η κατάσταση μπορεί να μην εξελιχθεί υπέρ του αεροπλανοφόρου, γιατί… αυτός ο πύραυλος μπορεί να καταστρέψει οποιοδήποτε πλοίο επιφανείας με ένα χτύπημα.

Το Military Watch γράφει: «Με τις ΗΠΑ να αναμένεται να κινηθούν κατά της Συρίας, της Χεζμπολάχ και πιθανώς του Ιράν, εάν οι εντάσεις μεταξύ αυτών των μερών και του Ισραήλ κλιμακωθούν σε ευρύτερη στρατιωτική δράση, η Ρωσία δεσμεύεται να αποτρέψει την ανατροπή του συριακού κράτους και να προστατεύσει τις σημαντικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις της στη Συρία και να οδηγήσει στην παρέμβασή της».


Μια παράλληλη εξήγηση για την ανάπτυξη των MiG-31 στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας

είναι η αντίδραση της Μόσχας στην επίθεση στο Μπερντιάνσκ από το αμερικανικό ATACMS. Έτσι, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έδειξε ευθέως ότι είναι έτοιμος για μια κλιμάκωση όχι μόνο στην Ουκρανία, αλλά και στη Μέση Ανατολή. Και από τεχνικής άποψης, δεν θα κοστίσει πολύ στη Ρωσία.
Το Dagger κοστίζει 1,5-2 εκατομμύρια δολάρια το πολύ, αλλά το USS Gerald Ford κόστισε στους Αμερικανούς φορολογούμενους 13 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στις 18 Οκτωβρίου, από το Πεκίνο, και ενώ ο Ουκρανός ομόλογός του, Volodymyr Zelensky, είχε μόλις επιβεβαιώσει την παράδοση – και τη χρήση – των αμερικανικών τακτικών βαλλιστικών πυραύλων MGM-140 ATACMS [Army Tactical Missile System], ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε:

«Με τις οδηγίες μου, οι Αεροδιαστημικές Δυνάμεις ξεκινούν μόνιμες περιπολίες στην ουδέτερη αεροπορική ζώνη πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα και τα αεροσκάφη μας MiG-31 θα είναι οπλισμένα με πυραύλους Kinjal. Είναι γνωστό ότι έχουν εμβέλεια 1000 χιλιομέτρων στα 9 Mach», δήλωσε ο επικεφαλής του Κρεμλίνου. «Δεν είναι απειλή», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τις εξηγήσεις που έδωσε [και όπως αναφέρει το επίσημο πρακτορείο Tass], ο κ. Πούτιν είπε ότι πήρε αυτή την απόφαση την πήρε σε σχέση με την «ολοένα και πιο σημαντική» εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ουκρανία.

 «Όλα αυτά συμβαίνουν στο πλαίσιο της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή [μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, σημείωμα του συντάκτη]. ΟΙ ΗΠΑ έστειλαν δύο ομάδες κρούσης αεροπλανοφόρων [που σχηματίστηκαν γύρω από τα USS Gerald R. Ford και USS Dwight D. Eisenhower, σημείωμα του συντάκτη] στη Μεσόγειο Θάλασσα», είπε.






 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου