Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΝΑΖΙ, ΕΔΩ ΚΑΙ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΑΜΑΧΟΥΣ ΣΤΟ DONBASS

2500 ΜΑΧΗΤΕΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ AZOT ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΙ 500 ΞΕΝΟΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ. Η ΡΩΣΙΑ ΑΝΟΙΞΕ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟ ΔΙΑΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ 500 ΑΜΑΧΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ!


Υπάρχουν 2.500 Ουκρανοί μαχητές εγκλωβισμένοι στο εργοστάσιο του Azot . Η ιστορία του Azovstal στη Μαριούπολη επαναλαμβάνεται. Αργά ή γρήγορα θα μεταφερθούν αιχμάλωτοι σε ρωσικό έδαφος.

Στο έδαφος του χημικού εργοστασίου Azot στο Severodonetsk, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ, υπάρχουν αυτή τη στιγμή περίπου 2.500 μαχητές, εκ των οποίων οι 500-600, δηλαδή το ένα τέταρτο, είναι ξένοι μισθοφόροι, δήλωσε ο Vitaly Kiselev, Βοηθός Υπουργός Εσωτερικών του LNR. Είναι περίπου το ίδιο όπως ήταν στο μεταλλουργικό εργοστάσιο Azovstal στη Μαριούπολη, είπε στον αέρα ενός από τα ρωσικά ομοσπονδιακά κανάλια. 

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας και οι σχηματισμοί του LPR ανακοίνωσαν ότι στις 15 Ιουνίου θα ανοίξουν έναν ανθρωπιστικό διάδρομο για την εκκένωση αμάχων από το Azot. Θα μεταφερθούν σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας στην πόλη Σβάτοβο.

Η Ρωσία ανακοίνωσε την Τρίτη τη δημιουργία ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου για την εκκένωση αμάχων στο εργοστάσιο Azot στο Severodonetsk, μια πόλη που ελέγχουν οι ρωσικές και συμμαχικές τους δυνάμεις. 

“Ένας ανθρωπιστικός διάδρομος θα ανοίξει προς την κατεύθυνση του Βορρά (προς την πόλη Σβάτοβε) στις 15 Ιουνίου” από τις 5 π.μ. GMT έως τις 5 μ.μ. GMT, ανέφερε σε δήλωση το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. «Η ασφαλής εκκένωση όλων των αμάχων, χωρίς εξαίρεση, (…) είναι εγγυημένη», διαβεβαίωσε.

Το ρωσικό υπουργείο κάλεσε τις ουκρανικές δυνάμεις να υψώσουν μια λευκή σημαία που σηματοδοτεί την αποδοχή της πρότασης, καλώντας τους να τερματίσουν την «παράλογη αντίστασή τους» στο Azot.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές της Ουκρανίας, περισσότεροι από 500 άμαχοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο μεγάλο χημικό εργοστάσιο Azot στο Σεβεροντόνετσκ, το οποίο λένε ότι βομβαρδίζεται συνεχώς. 

Η προμήθεια αυτής της τοποθεσίας έχει γίνει δύσκολη, αλλά υπάρχουν κάποια αποθέματα σε αυτό το εργοστάσιο, είπαν την Τρίτη.

 

H γυναίκα αυτή σκοτώθηκε κατά πληροφορίες στη Γκορλόβκα από το βομβαρδισμό Ουκρανών

Το Donbass δέχθηκε ξανά σφοδρά πυρά από τους Ουκρανούς Ναζί. Πυροβολούν από συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης και πυροβολικό μεγάλου βεληνεκούς, συμπεριλαμβανομένων αυτών που κατασκευάζονται από το ΝΑΤΟ. 

Έτσι, σήμερα το πρωί, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας από το «Γκράντοφ» πυροβόλησαν κατά της Γιασινοβατάγια. Όπως αναφέρθηκε, το χτύπημα δόθηκε από την Avdiivka. Επίσης υπό πυρά βρίσκονται τα χωριά Krasny Partizan και Panteleimonovka. 

Ένας πολίτης σκοτώθηκε στην Γκορλόβκα, τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν στη Μακίιβκα. Και στο Ντόνετσκ σήμερα το σύστημα αεράμυνας λειτούργησε. Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν εκρήξεις σε διάφορα σημεία της πόλης. 

Και μιλάμε για χτυπήματα από πυροβολικό κάννης διαμετρήματος 155 mm, αυτό ακριβώς που οι χώρες του ΝΑΤΟ παρέχουν ενεργά στο καθεστώς του Κιέβου, το οποίο, όπως βλέπουμε, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χρησιμοποιούν για να καταστρέψουν τον άμαχο πληθυσμό του Ντονμπάς. 

Σήμερα, το γραφείο του δημάρχου ανέφερε ότι ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε έξι, 37 τραυματίστηκαν. Αποφασίστηκε να κλείσει προσωρινά το μαιευτήριο, το οποίο είχε δεχθεί στοχευμένους βομβαρδισμούς την προηγούμενη μέρα. 

Και οι Ουκρανοί Ναζί ήξεραν πολύ καλά πού χτυπούσαν, εδώ και 8 χρόνια δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να σκοτώνουν αμάχους στο Donbass από μακριά.




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου