Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Ο KLAUS SCHWAB ΕΙΠΕ ΟΤΙ«Ο COVID-19 ΕΠΙΤΑΧΥΝΕ ΤΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ»(ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ)...

ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ = ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ
 ΒΙΝΤΕΟ

 

Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ 16/04/2021 By Douglas Broom (Senior Writer, Formative Content) Σ.Ι. Ασκητής: Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ανήρτησε το άρθρο ονόματι «5 οράματα για το μέλλον, από τη Διάσκεψη Κορυφής για την Παγκόσμια Τεχνολογική Διακυβέρνηση». 

Το ένα από αυτά τα οράματα αφορά την Γενετική Τροποποίηση - στα πλαίσια της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης - και τα αποσπάσματα που σας μεταφέρει το ιστολόγιο είναι επι τούτου.

Ακολουθούν Αποσπάσματα: Οι νέες τεχνολογίες που προάγουν την Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση (4IR) θα είναι το κλειδί για την παγκόσμια ανάκαμψη από την πανδημία COVID-19, αλλά μόνο αν αξιοποιηθούν σωστά. 

Αυτό ήταν το μήνυμα της Διάσκεψης Κορυφής για την Παγκόσμια Διακυβέρνηση της Τεχνολογίας 2021, απο το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ - όπου οι ηγέτες συγκεντρώθηκαν εικονικά για να συζητήσουν πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι οι αναδυόμενες τεχνολογίες σχεδιάζονται και χρησιμοποιούνται υπεύθυνα. [..]

«Ο COVID-19 επιτάχυνε τη μετάβασή μας στην εποχή της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης (4IR), γράφει ο Klaus Schwab, ιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, στην έκθεση για την Παγκόσμια Τεχνολογική Διακυβέρνηση (Global Technology Governance Report). 

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι νέες τεχνολογίες στον ψηφιακό, βιολογικό και φυσικό κόσμο παραμένουν ανθρωποκεντρικές και εξυπηρετούν την κοινωνία στο σύνολό της, παρέχοντας σε όλους δίκαιη πρόσβαση». [..]

Πώς μπορεί λοιπόν να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία προς όφελος όλων; Η Συνθετική Βιολογία θα μπορούσε να αλλάξει τον κόσμο. (ένα απο τα 5 οράματα) 

Η συνθετική βιολογία συμπεριλαμβάνει το CRISPR, την τεχνολογία γονιδιακής τροποποίησης που χρησιμοποιείται επί του παρόντος για την καταπολέμηση του COVID-19. «Μιλάμε για τη βελτίωση της βιολογίας και τον επανασχεδιασμό οργανισμών για ευεργετικούς σκοπούς», δήλωσε η καθηγήτρια Amy Webb της Σχολής Επιχειρήσεων Stern του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. 


«Θα μας επιτρέψει όχι μόνο να επεξεργαζόμαστε γονιδιώματα, αλλά επίσης - και αυτό είναι σημαντικό - να γράψουμε έναν νέο κώδικα για τη ζωή. Θα έχουμε δικαιώματα σε επίπεδο δημιουργίας», πρόσθεσε. 

«Αυτό θα μπορούσε και θα μεταμορφώσει όχι μόνο την υγεία αλλά και τα υλικά. Δεν μπορώ να σκεφτώ έναν τομέα στον οποίο δεν θα δούμε σημαντική βελτίωση.»

Αντίστοιχη αναφορά στη μέθοδο της γενετικής τροποποίησης έχει γίνει και απο τον ΟΗΕ , μέσω του παραρτήματος UNCTAD ( Επιτροπή Επιστήμης και Τεχνολογίας των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη ) στο Έγγραφο E/CN.16/2021/3 με ανακοίνωσή του στην 24η σύνοδο,17-21 Μαϊου 2021.

Φέρει τον τίτλο «Αξιοποίηση του blockchain για τη βιώσιμη ανάπτυξη : Προοπτικές και προκλήσεις» και στην περιγραφή του περιεχομένου του εγγράφου αναφέρεται οτι η τεχνολογία blockchain είναι δυνητικά μια τεχνολογία-κλειδί σε ένα νέο τεχνολογικό παράδειγμα αυξανόμενης αυτοματοποίησης και ενοποίησης του φυσικού και του εικονικού κόσμου, μαζί με τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η ρομποτική και η επεξεργασία γονιδίων.Οπότε καταλαβαίνουμε οτι ο ΟΗΕ συμπεριλαμβάνει την επεξεργασία γονιδίων (CRISPR) στις τεχνολογίες - κλειδιά.

Ο ΟΗΕ έχει αναφερθεί και το έτος 2018 στην τεχνολογία της γενετικής τροποποίησης καθώς και στους ηθικούς φραγμούς που ενέχει η γενετική τροποποίηση στον άνθρωπο. Απο το Τμήμα Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Γραμματείας των Ηνωμένων Εθνών (UN/DESA) στο έγγραφο με τίτλο «Τεχνολογίες αιχμής για βιώσιμη ανάπτυξη , 2018» αναφέρουν τα εξής:

 Απαιτούνται επίσης παγκόσμια δεοντολογικά πρότυπα για την καθοδήγηση της τρέχουσας και της μελλοντικής έρευνας σχετικά με τις γενετικές τεχνολογίες, ιδίως την επεξεργασία γονιδίων, καθώς μπορεί να μετασχηματίσουν ριζικά το ανθρώπινο είδος (σελίδα 7, παράγραφος The role of the United Nations in forging global collective actions).




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου