Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΕΙ ΤΟ ΝΤΟΝΕΤΣΚ ΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗΣ HIMARS!

Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΠΛΗΞΕ ΤΙΣ ΡΩΣΙΚΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΕΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ. ΠΛΟΙΑ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΟΔΗΣΣΟ!!!
 
ΒΙΝΤΕΟ



Η Ουκρανία έπληξε τις ρώσικες πετρελαϊκές πλατφόρμες στην Κριμαία. Πλοία του ρώσικου στόλου κατευθύνονται προς Οδησσό!! Συνεχής βομβαρδισμός του Ντόνετσκ με αμερικανικό σύστημα πολλαπλής εκτόξευσης HIMARS!

Η Ουκρανία επιτέθηκε στην εξέδρα πετρελαίου στην Κριμαία, στις πλατφόρμες της Chernomorneftegaz. Συγκεχυμένες οι πληροφορίες για την τύχη του προσωπικού καθώς περίπου 100 άνθρωποι εργάζονταν στις εγκαταστάσεις. 

Τραυματίστηκαν πολίτες, υπάρχουν αγνοούμενοι (η έρευνα συνεχίζεται με τη συμμετοχή περιπολικών πλοίων και αεροπορίας). Συνολικά, 109 άτομα βρίσκονταν στο γεωτρύπανο του Chornomorneftegaz τη στιγμή της πρόσκρουσης, αρχικά 21 από αυτά εκκενώθηκαν μεταγενέστερος απολογισμός κάνει λόγο για 94 άτομα που απομακρύνθηκαν.

Τώρα όλα είναι ανοιχτά μπορεί να στοχευθούν ακόμα και τα ουκρανικά κυβερνητικά κτίρια .Φήμες κυκλοφορούν ότι πλοία του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας έχουν εγκαταλείψει τα λιμάνια τους και κινούνται προς την Οδησσό. 

Αν αληθεύει, πιθανώς συνδέεται με επιδρομές της Ουκρανίας εναντίον ρωσικών πλατφορμών πετρελαίου κοντά στην Κριμαία σήμερα και με νέες επιθέσεις στο Φιδονήσι και στο Ντόνετσκ.

Η Ουκρανία επιτίθεται σε πλατφόρμες γεώτρησης πετρελαίου στην Κριμαία, αυτή είναι η 1η ανάλογη επίθεση από την αρχή της ρωσικής επιχείρησης.
Αυτό είναι το πρώτο χτύπημα που αναφέρεται σε υπεράκτιες ενεργειακές υποδομές στην Κριμαία.

Ο επικεφαλής της Κριμαίας κατηγόρησε τη Δευτέρα την Ουκρανία ότι έπληξε πλατφόρμες γεώτρησης πετρελαίου στα ανοικτά των ακτών της χερσονήσου που προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014.

“Σήμερα το πρωί ο εχθρός επιτέθηκε στις πλατφόρμες γεώτρησης της Chernomorneftegaz”, δήλωσε ο Σεργκέι Ακσιόνοφ στο Telegram, αναφερόμενος στην εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου με έδρα την Κριμαία.

«Είμαι σε επαφή με τους συναδέλφους μας από το υπουργείο Άμυνας και την FSB (οργανισμός ασφαλείας), εργαζόμαστε για τη διάσωση ανθρώπων», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πέντε άτομα είχαν σωθεί, εκ των οποίων τα τρία τραυματίστηκαν, ενώ η έρευνα συνεχίστηκε για άλλους «με τη συμμετοχή περιπολικών πλοίων και αεροπορίας».

Ο Aksyonov δεν διευκρίνισε ποιες πλατφόρμες έχουν επηρεαστεί, αλλά η Chernomorneftegaz εκμεταλλεύεται πολλά κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου στη Μαύρη Θάλασσα και στη Θάλασσα του Αζόφ.

Επί του παρόντος, το αυτοανυψούμενο πλωτό γεωτρύπανο “Krym-1” καίγεται

Μετά τις επιθέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, μια από τις τρεις πλατφόρμες του Chornomorneftegaz – BK-1 – κάηκε ολοσχερώς. Επί του παρόντος, το πλωτό γεωτρύπανο Krym-1 jack-up, που βρίσκεται κοντά στην πλατφόρμα BK-3, καίγεται.

Αναφέρεται από το RIA Novosti Crimea με αναφορά στη δική του πηγή.Αυτή τη στιγμή κάηκε BK-1 του κοιτάσματος συμπυκνώματος αερίου της Οδησσού. Όσοι ήρθαν με ελικόπτερο, λένε, ουσιαστικά δεν έχει μείνει τίποτα, – είπε η πηγή της δημοσίευσης.

Πόσοι άνθρωποι διασώθηκαν είναι ακόμη άγνωστο.

Συνολικά 12 άτομα εργάζονταν εκεί.

Από μια άλλη εξέδρα jack-up – “Tavrida”, που βρίσκεται κοντά στην πλατφόρμα BK-2, οι άνθρωποι έχουν ήδη απομακρυνθεί, 11 άτομα εξακολουθούν να βρίσκονται στην πλατφόρμα.

Κοντά στην «Ταυρίδα» – άνθρωποι απομακρύνθηκαν από εκεί με ελικόπτερα. Τώρα υπάρχει άλλος περιπατητής – έχουν απομείνει 11 άτομα, – είπε η πηγή.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της Δημοκρατίας της Κριμαίας, Σεργκέι Ακσένοφ, ανέφερε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας επιτέθηκαν στις εξέδρες γεώτρησης της Chornomorneftegaz.

Το χτύπημα έπεσε σε τρεις στόχους.

Στις εγκαταστάσεις εργάζονται υπάλληλοι του Υπουργείου Άμυνας και της FSB. Οι έρευνες για τον εντοπισμό τραυματιών συνεχίζονται.

Το TASS συγκέντρωσε τα κύρια στοιχεία για το περιστατικό.

Τι συνέβη
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προκάλεσαν τρία χτυπήματα στις εξέδρες γεώτρησης του Chornomorneftegaz, το πρώτο στις 08:37 ώρα Μόσχας.

Το πιο σοβαρό ήταν ο αντίκτυπος σε μια από τις πολλές πλατφόρμες όπου βρίσκονταν 12 άτομα. Πέντε έχουν ήδη διασωθεί, οι υπόλοιποι εξακολουθούν να θεωρούνται αγνοούμενοι.

Δύο από τα θύματα είχαν εγκαύματα. Μεταφέρθηκαν στη στεριά με ελικόπτερα, οι πρώτοι τραυματίες βρίσκονται ήδη στα νοσοκομεία της Κριμαίας.

Σε άλλες εγκαταστάσεις, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπάρχουν τραυματίες ή νεκροί.

Συνολικά, 109 άτομα βρίσκονταν στο γεωτρύπανο του Chornomorneftegaz τη στιγμή της πρόσκρουσης, 21 από αυτά εκκενώθηκαν.

Η Κριμαία προστατεύεται από επαρκή αριθμό συστημάτων αεράμυνας, καλύπτεται ολόκληρο το χερσαίο τμήμα της Κριμαίας, καθώς και η γέφυρα της Κριμαίας, δήλωσε ο επικεφαλής της Κριμαίας, Σεργκέι Ακσιόνοφ.

Οι αρχές διαβεβαιώνουν ότι οι παραθεριστές στην Κριμαία δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα.

Επίσης δεν υπάρχουν κίνδυνοι στην παροχή αερίου της περιοχής.

Πού βρίσκονται οι πλατφόρμες;

Οι πληγείσες πλατφόρμες γεώτρησης του Chernomorneftegaz βρίσκονται βόρεια της χερσονήσου της Κριμαίας, κοντά στην Οδησσό. Η παραγωγή εκεί έχει πλέον ανασταλεί, αλλά το κοίτασμα δεν έχει καταστραφεί.

Σύμφωνα με τη γερουσιαστή της Κριμαίας Όλγα Κοβιτίδη, το χτύπημα θα μπορούσε να προκαλέσει μια φυσική καταστροφή που θα μπορούσε επίσης να επηρεάσει την Οδησσό, που βρίσκεται 71 χλμ. μακριά.

Το Chernomorneftegaz ανήκει στη Δημοκρατία της Κριμαίας.



Σφοδρά χτυπήματα προκλήθηκαν στο Ντόνετσκ, πιθανώς με τη χρήση του αμερικανικού MLRS HIMARS – τραυματίστηκαν πολίτες, μεταξύ των οποίων ένα παιδί. 

Ουκρανοί τρομοκράτες επιτέθηκαν με πυραύλους, πιθανώς από το αμερικανικό σύστημα πολλαπλής εκτόξευσης ρουκετών M142 High Mobility Artillery Rocket System (HIMARS) – όπως αποδεικνύεται από κομμάτια και θραύσματα που βρέθηκαν κοντά σε κατεστραμμένα σπίτια. 

Η αποθήκη αυτοκινήτων στο Gvardeyka καίγεται. Οι επιθέσεις στις συνοικίες Kuibyshevsky, Kirovsky, Kievsky και Budyonnovsky της πρωτεύουσας της ΛΔΚ κατέστρεψαν σπίτια, διαμερίσματα, γκρέμισαν κουφώματα και μπαλκόνια, το βάθος ενός από τους κρατήρες κοντά σε ένα κτίριο κατοικιών ήταν περισσότερο από 4 μέτρα.

Ο δήμαρχος του Ντόνετσκ, Aleksey Kulemzin, είπε ότι ο βομβαρδισμός της πόλης συνεχίζεται, ο καπνός είναι ορατός κοντά στο νοσοκομείο της πόλης Νο. 1.

“Ο βομβαρδισμός του Ντόνετσκ συνεχίζεται…. Παρατηρείται καπνός στην περιοχή του νοσοκομείου της πόλης Νο. 1 (νοσοκομείο Vishnevsky). Το κοντινό συγκρότημα κατοικιών Cherry έχει καπνό », έγραψε στο κανάλι του στο Telegram.


Donetsk

Ο βομβαρδισμός της πόλης συνεχίζεται από το πρωί. Όπως ανέφερε ο Kulemzin,αυτά οδήγησαν σε πυρκαγιά στη μικροπεριφέρεια Azotny.

 Σύμφωνα με το αρχηγείο της εδαφικής άμυνας του DPR, στην περιοχή Kuibyshev, ως αποτέλεσμα επίθεσης από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων ένα παιδί που γεννήθηκε το 2012.

Σύμφωνα με το γραφείο αντιπροσωπείας του DPR στο JCCC, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εκτόξευσαν πάνω από εκατό πυρομαχικά διαφόρων διαμετρημάτων στην πόλη, καθώς και 20 ρουκέτες BM-21 Grad MLRS.

Σύμφωνα με το κλασικό εγχειρίδιο πολέμου του SUN TZU ” κάθε πόλεμος βασίζεται στην παραπλάνηση. Ως εκ τούτου όταν είστε ικανοί δείξτε ανικανότητα όταν είστε δραστήριοι δείξτε αδράνεια. Προσφέρετε στον εχθρό ένα δέλεαρ για να τον προσεγγίσετε. Προσποιηθείτε αταξία και χτυπήστε τον”.

Η Ρωσία παίζει αυτό το χαρτί της παραπλάνησης;; Περιμένει δείχνοντας πρόσκαιρη αδυναμία να βγει πίσω από την Ουκρανία ένας πιο μεγάλος aντίπαλος για να τον χτυπήσει και ποιός από όλους θα είναι αυτός;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου