Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ

 Π. ΜΙΧΑΗΛ ΜΑΚΕΕΒ : «ΚΑΤΑ ΤΗ B΄ ΠΑΡΟΥΣΙΑ
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΗΜΙΤΕΛΗ ΔΕΣΠΟΤΙΚΗ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑΥΡΟΕΙΔΩΣ ΤΑ ΧΕΡΙΑ
»!





Ο πνευματικός π. Μιχαήλ Μακέεβ από την Ουκρανία: Ποιο θα είναι το Σημείο του Τέλους. Κατά τη B’ Παρουσία ο Χριστός θα ολοκληρώσει την ημιτελή Δεσποτική ευλογία της Ανάληψης κλείνοντας σταυροειδώς τα χέρια!

Ο π. Μιχαήλ Makeev είναι ένας λαοφιλής πνευματικός στην Ουκρανία που υπηρετεί εδώ και μισό αιώνα στο Selishche, κοντά στην Baryshivka. Κατάγεται από τη Λευκορωσία ανήκει στην Ορθόδοξη Εκκλησία στην οποία προΐσταται ο Μητροπολίτης Ονούφριος.

 Εξηγεί γιατί ο Χριστός εικονίζεται να ευλογεί σταυροειδώς με τα δυο χέρια κατά την Ανάληψή του: «Ξέρετε γιατί ο Χριστός, ανεβαίνοντας στον ουρανό, εικονίζεται με τα χέρια ανοιχτά να ευλογεί; Επιπλέον, αυτή η δεσποτική ευλογία είναι ημιτελής… Τελειώνει όταν τα χέρια διπλωθούν σταυρωτά. 

Αυτό σημαίνει ότι ο Κύριος θα επιστρέψει με τον ίδιο τρόπο που μας λέει το Ευαγγέλιο. Και θα συμπληρώσει την ευλογία Του. Και τότε θα έρθει το τέλος του κόσμου και θα γίνει η Έσχατη Κρίση…» δηλ. η Δευτέρα Παρουσία.

” Ἐξήγαγε δὲ αὐτοὺς ἔξω ἕως εἰς Βηθανίαν, καὶ ἐπάρας τὰς χεῖρας αὐτοῦ εὐλόγησεν αὐτούς.

καὶ ἐγένετο ἐν τῷ εὐλογεῖν αὐτὸν αὐτοὺς διέστη ἀπ᾿ αὐτῶν καὶ ἀνεφέρετο εἰς τὸν οὐρανόν.”( Λουκ. 24,25 )

Από την Ουκρανία έρχεται ο αποσπερίτης του σύμπαντος κόσμου….

”βεβαιωθέντων αὐτῶν διὰ τῆς εὐλογίας, ὅτι σὺ εἶ ὁ Υἱός τοῦ Θεοῦ”.

Η δεσποτική ευλογία χρησιμεύει ως κωδικός επιβεβαίωσης, ταυτοποίησης, αναγνώρισης και στην Ανάληψη αλλά και στη Β΄ Παρουσία.




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου