Τρίτη 14 Ιουνίου 2022

ΑΠΟΔΟΜΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ "ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ"

H ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ "ΕΥΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ" (MONKEYPOX)

Από την Dr.Sam Bailey 

Μετάφραση: Απολλόδωρος

"Monkeypox" - ποιος θα μπορούσε να το περιμένει; Λοιπόν, προφανώς ο οργανισμός που ιδρύθηκε από τον Ted Turner το 2001 και ονομάζεται "Πρωτοβουλία για την Πυρηνική Απειλή" (NTI) το είδε να έρχεται όταν δημοσίευσε μια έκθεση τον Νοέμβριο του 2021 με τίτλο: "Ενίσχυση των παγκόσμιων συστημάτων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση βιολογικών απειλών υψηλής συνέπειας"

 Η έκθεση αναφέρει ότι τον Μάρτιο του 2021, συνεργάστηκαν με τη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου για να εκτελέσουν ένα σενάριο άσκησης που αφορούσε μια "θανατηφόρα, παγκόσμια πανδημία που αφορούσε ένα ασυνήθιστο στέλεχος του ιού της ευλογιάς των πιθήκων που εμφανίστηκε στο φανταστικό έθνος της Brinia και εξαπλώθηκε παγκοσμίως σε διάστημα 18 μηνών... η φανταστική πανδημία είχε ως αποτέλεσμα περισσότερα από τρία δισεκατομμύρια κρούσματα και 270 εκατομμύρια θανάτους παγκοσμίως".


Εκπληκτικό είναι ότι το σενάριο είχε την εμφάνιση της επιδημίας της "ευλογιάς των πιθήκων" ως αποτέλεσμα μιας πράξης βιοτρομοκρατίας τον Μάιο του 2022, ακριβώς εκεί που βρισκόμαστε τώρα. 

Έχουμε ασχοληθεί με τα σκουπίδια περί κέρδους λειτουργίας ("gain-of-function") που αφορούν ανύπαρκτους ιούς σε πολλά άλλα βίντεο, ενώ ο Dr Stefan Lanka έχει επίσης διαλύσει τέτοιες πλάνες. 

Ανεξάρτητα από αυτό, η έκθεση του NTI προτείνει ότι αυτό που απαιτείται σε μια φανταστική επιδημία είναι: "επιθετικά μέτρα για την επιβράδυνση της μετάδοσης του ιού με το κλείσιμο μαζικών συγκεντρώσεων, την επιβολή μέτρων κοινωνικού αποστασιοποίησης και την εφαρμογή εντολών μάσκας". 

Οι νικήτριες χώρες στη φαντασίωση του NTI εφάρμοσαν "μεγάλης κλίμακας δοκιμές και επιχειρήσεις εντοπισμού επαφών και αναβάθμισαν τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης".


Τα διαγράμματά τους, τα οποία φαίνεται να παράγονται από τον υπολογιστή του Neil Ferguson, δείχνουν ότι οι χώρες που δεν θα συμμορφωθούν με τους περιορισμούς και τις ιατρικές παρεμβάσεις τους θα είναι πολύ χειρότερα. 

Η έκθεση συνεχίζει αναφέροντας: "τόσο το σενάριο της άσκησης όσο και η αντίδραση του COVID-19 καταδεικνύουν ότι οι έγκαιρες ενέργειες των εθνικών κυβερνήσεων έχουν σημαντικές, θετικές επιπτώσεις στη διαχείριση των επιπτώσεων της νόσου". 

Όταν λένε "θετικές επιπτώσεις", δεν είναι απολύτως σαφές ποιος είναι ο αποδέκτης, αν και σημειώνουν ότι "η αγορά εμβολίων COVID θα ξεπεράσει τα 150 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021". 

Συνολικά, η έκθεση του NTI διαβάζεται σαν το Event 201 με Ritalin. (To Event 201  έλαβε χώρα στις 18 Οκτωβρίου 2019. Ήταν μια άσκηση που αφορούσε μια, "πανδημία του κορονοϊού" λίγους μήνες πριν από την κήρυξη της "πανδημίας" COVID-19).


Όπως και με το COVID-19, φαίνεται ότι και άλλα μέρη περίμεναν με ανυπομονησία την αγορά που θα παρουσίαζε μια τέτοια "πανδημία". Ομοίως, αυτοί οι μάντεις ετοίμαζαν εμβόλια για να πάνε εκεί όπου κανένα εμβόλιο δεν είχε πάει πριν. 

Σε αυτή την περίπτωση, η εταιρεία βιοτεχνολογίας Bavarian Nordic κέρδισε έγκριση από τον FDA το 2019 για την εμπορία του JYNNEOS, ενός εμβολίου κατά της ευλογιάς και της πανούκλας των πιθήκων. 

Άλλες υγειονομικές αρχές προετοιμάστηκαν επίσης για να αντιδράσουν σε μια προηγουμένως σπάνια κατάσταση που δεν απασχολούσε τα έθνη τους... μέχρι τώρα προφανώς. 

Για παράδειγμα, στις 20 Μαΐου 2022, ο Οργανισμός Υγειονομικής Ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου δημοσίευσε ένα έγγραφο με τίτλο: "Συστάσεις για τη χρήση εμβολιασμού πριν και μετά την έκθεση κατά τη διάρκεια ενός περιστατικού ευλογιάς των πιθήκων". Όπως με το COVID-19, αρχίζει να φαίνεται ότι όλοι οι δρόμοι οδηγούν πάλι στα εμβόλια...


Τώρα λοιπόν που το σκηνικό έχει στηθεί, μπορούμε να μπούμε στην "επιστήμη" της ευλογιάς των πιθήκων ξεκινώντας με μια επίσημη περιγραφή της υποτιθέμενης ιογενούς νόσου. 

Το CDC αναφέρει ότι: "Η ευλογιά των πιθήκων ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1958, όταν εμφανίστηκαν δύο κρούσματα μιας ασθένειας που έμοιαζε με ευλογιά σε αποικίες πιθήκων που διατηρούνταν για ερευνητικούς σκοπούς, εξ ου και η ονομασία "πανώλη των πιθήκων". 

Το πρώτο ανθρώπινο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων καταγράφηκε το 1970 στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό". Συνεχίζει αναφέροντας ότι, "στους ανθρώπους, τα συμπτώματα της μαϊμού-παρωτίτιδας είναι παρόμοια αλλά ηπιότερα από τα συμπτώματα της ευλογιάς". 

Η ασθένεια λέγεται ότι μοιάζει με γρίπη με την προσθήκη διόγκωσης των λεμφαδένων και στη συνέχεια ανάπτυξη εξανθήματος και στη συνέχεια αλλοιώσεις που εξελίσσονται από κηλίδες σε κυστίδια σε κρούστες.

Όσον αφορά τη θανατηφόρα φύση της ευλογιάς των πιθήκων, το CDC αναφέρει ότι "στην Αφρική, η μαϊμού έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί θάνατο σε 1 στα 10 άτομα που προσβάλλονται από τη νόσο". 

Αυτό το ποσοστό θνησιμότητας 10% έχει ήδη υποδαυλίσει το αφήγημα του φόβου και χρησιμοποιήθηκε επίσης ως ποσοστό θνησιμότητας στο όνειρο του NTI για τη νόσο των πιθήκων. 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ιστορικά η ευλογιά των πιθήκων ήταν σχεδόν ανήκουστο φαινόμενο στις χώρες του πρώτου κόσμου και τα σπάνια κρούσματα είναι συνήθως σε άτομα που έφτασαν πρόσφατα από την Αφρική.

Πράγματι, ένα από τα μοναδικά καταγεγραμμένα "κρούσματα" ευλογιάς των πιθήκων στον πρώτο κόσμο ήταν στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Απρίλιο του 2003. 

Τα κρούσματα δηλώθηκαν σε 6 πολιτείες και λέγεται ότι προκλήθηκαν από τρωκτικά που εισήχθησαν στο Τέξας από την Γκάνα. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που αναφερόταν η ευλογιά των πιθήκων εκτός της Αφρικής και το CDC δημοσίευσε το 2006 μια μελέτη που ανέλυε το περιστατικό.

 Η μελέτη αναφέρει ότι "η εξάπλωση του ιού από άτομο σε άτομο θεωρείται ότι γίνεται κυρίως μέσω μολυσματικών στοματοφαρυγγικών εκκρίσεων", αν και είναι σαφές ότι αυτό δεν έχει ποτέ τεκμηριωθεί επιστημονικά. 

Συνεχίζουν να λένε ότι, "ο ιός πιστεύεται ότι μεταδόθηκε από αφρικανικά ζώα" - με άλλα λόγια, πρόκειται για άλλη μια ιστορία με παθογόνα που μεταπηδούν σε άλλα είδη.


Ανέφεραν ότι, "τα άτομα που είχαν έναρξη της ασθένειας εντός 21 ημερών μετά την έκθεση στον MPXV [ιός της ευλογιάς των πιθήκων], τα οποία παρουσίασαν πυρετό (που ορίζεται ως θερμοκρασία σώματος μεγαλύτερη από 37,4°C) και φλυκταινώδες φλυκταινώδες εξάνθημα ή εξάνθημα (δυνητικά μη χαρακτηρισμένο) καθώς και αντισώματα IgM ορθοπύξας ταξινομήθηκαν ως πιθανές περιπτώσεις λοίμωξης". 

Τώρα, οι 37,4°C δεν είναι πυρετός κατά τη γνώμη μας, είναι μια φυσιολογική θερμοκρασία σώματος και θα προτείναμε ότι οι 37,6°C και άνω χαρακτηρίζονται ως πυρετός. 

Παρατηρήσαμε στο διάγραμμα τους ότι χρησιμοποιούσαν την ταξινόμηση ≥39,4°C, αλλά αυτό φαίνεται να είναι λάθος, καθώς σε μια άλλη εργασία, στην οποία θα φτάσουμε σύντομα, ήταν και πάλι 37,4°C. 

Η δεύτερη εργασία ανέφερε μάλιστα ότι ο "πυρετός" μπορεί να είναι υποκειμενικός, οπότε φαίνεται ότι χρησιμοποιούν αυτό το χαλαρό κριτήριο και παθολογούν μια φυσιολογική κατάσταση. 

Επιπλέον, η εβδομαδιαία έκθεση του CDC από τις 11 Ιουλίου 2003, ανέφερε ότι από ένα σύνολο 71 κρουσμάτων, μόνο "δύο ασθενείς, και οι δύο παιδιά, είχαν σοβαρή κλινική ασθένεια- και οι δύο αυτοί ασθενείς έχουν αναρρώσει". Οι υπόλοιποι είχαν ποικίλα αναπνευστικά και γαστρεντερικά συμπτώματα.

Τα κρούσματα του CDC επιβεβαιώθηκαν βάσει δειγμάτων που παρουσίαζαν, "απομόνωση του ιού της νόσου της ευλογιάς των πιθήκωνς, ανίχνευση υπογραφών νουκλεϊκών οξέων ειδικών για τη μαϊμού-αντιπαθητική νόσο, θετικά ευρήματα ηλεκτρονικής μικροσκοπίας ή θετικά ανοσοϊστοχημικά ευρήματα". 

Ρίξαμε μια ματιά στις μικρογραφίες ηλεκτρονικού μικροσκοπίου που παρουσίασε το CDC, συμπεριλαμβανομένης της εικόνας που φαίνεται παρακάτω από δείγμα δέρματος από έναν από τους ασθενείς. 

Η λεζάντα μάς πληροφορεί ότι τα στρογγυλά σωματίδια στα δεξιά είναι ανώριμα ιό της ευλογιάς των πιθήκων, ενώ τα οβάλ σωματίδια στα αριστερά είναι ώριμοι ιοί. 

Ωστόσο, το μόνο που έχουν είναι μια στατική εικόνα νεκρού ιστού και δεν μπορούν να εξαχθούν συμπεράσματα σχετικά με τον βιολογικό ρόλο των απεικονιζόμενων σωματιδίων. 

Κανένα από αυτά δεν έχει αποδειχθεί ότι είναι ικανό για αναπαραγωγή ενδοκυτταρικό παράσιτο που προκαλεί ασθένεια και επομένως δεν θα πρέπει να αποκαλείται "ιός".


Κοιτάζοντας ξανά την εβδομαδιαία έκθεση του CDC από το 2003, φαίνεται ότι τα 35 "εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα" αφορούσαν όλα "τεστ" αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης (PCR), οπότε ερευνήσαμε τα επιστημονικά στοιχεία πίσω από αυτόν τον ισχυρισμό. 

Μία από τις παραπομπές για την ανάπτυξη της ανίχνευσης με PCR της ευλογιάς των πιθήκων είναι μια εργασία του 2004 με τίτλο "Real-Time PCR System for Detection of Orthopoxviruses and Simultaneous Identification of Smallpox Virus". 

Τώρα, ένα πρωτόκολλο PCR απαιτεί να γνωρίζουν τις γενετικές αλληλουχίες του υποτιθέμενου ιού της μαϊμού, γεγονός που μας οδηγεί σε αυτό την μελέτη του 2001 με τίτλο "Human monkeypox and smallpox viruses: genomic comparison". 

Το έγγραφο ισχυριζόταν ότι "απομόνωσε" τον ιό της ευλογιάς των πιθήκων σε μια καλλιέργεια νεφρικών κυττάρων πιθήκου ρέζους από μια κρούστα ενός ασθενούς με ευλογιά των πιθήκων.

 Εδώ οι ιολόγοι επαναλαμβάνουν τα παλιά τους κόλπα υποστηρίζοντας ότι: (α) η κρούστα του ασθενούς περιέχει τον ιό της ευλογιάς των πιθήκων και (β) αυτός βρίσκεται τώρα στην καλλιέργειά τους. 

Ισχυρίστηκαν ότι έχουν προσδιορίσει την αλληλουχία του "ιικού γονιδιώματος" αναφερόμενοι σε μια διαδικασία που περιγράφηκε για την αλληλουχία ενός υποτιθέμενου ιού της βαριόλας (variola) το 1993.

Αλλά όταν κοιτάμε αυτό τη μελέτη δεν υπάρχει ούτε ο ιός που να αποδεικνύεται, απλά ένας ισχυρισμός ότι "απομονώθηκε" από, "το υλικό από έναν ασθενή από την Ινδία" το 1967. 

Συνεχίζουν με τον ισχυρισμό ότι, "τα ιόντα καθαρίστηκαν με διαφορική φυγοκέντρηση και απομονώθηκε το ιικό DNA" - ωστόσο, δεν υπάρχει καμία απόδειξη για το τι καθαρίστηκαν ή πώς προσδιορίστηκε ότι ήταν ιϊκά σωματίδια. 

Σε κανένα από αυτά τα πειράματα δεν πραγματοποίησαν ελέγχους βλέποντας ποιες αλληλουχίες μπορούν να ανιχνευθούν από άλλες ανθρώπινες κρούστες ή παρόμοια δείγματα από αδιάθετα άτομα. 

Εδώ είναι που πρέπει να υπενθυμίσουμε στους ιολόγους τι υποτίθεται ότι είναι ένας ιός - δηλαδή ένα ικανό για αντιγραφή ενδοκυτταρικό παράσιτο που μολύνει και προκαλεί ασθένεια σε έναν ξενιστή. Δεν είναι η ανίχνευση γενετικών αλληλουχιών που περιέχονται μέσα σε κρούστες και ο ισχυρισμός ότι ανήκουν σε έναν ιό.

Έτσι, επιστρέφοντας στο έγγραφο του CDC που περιγράφει την "επιδημία" του 2003, δεν είναι σαφές πώς διαπίστωσαν ότι θα μπορούσαν να διαγνώσουν οποιονδήποτε με την ευλογιά των πιθήκων χρησιμοποιώντας την PCR. Η PCR τους μπορεί να έχει βαθμονομηθεί μόνο σε ακολουθίες μη αποδεδειγμένης προέλευσης. 

Επιπλέον, δεν έχει σημασία τι είδους αναλυτική εξειδίκευση είχε το πρωτόκολλο PCR τους, δεν υπήρχε διαπιστωμένη διαγνωστική εξειδίκευση - με άλλα λόγια, δεν ήταν μια κλινικά επικυρωμένη εξέταση, ένα ζήτημα που υπερβαίνει το αν υπάρχει ή όχι ο "ιός". 

(Από τις κατευθυντήριες γραμμές του MIQE: Η αναλυτική εξειδίκευση αναφέρεται στη δοκιμασία qPCR που ανιχνεύει την κατάλληλη αλληλουχία-στόχο και όχι άλλους, μη ειδικούς στόχους που επίσης υπάρχουν σε ένα δείγμα. 

Η διαγνωστική εξειδίκευση είναι το ποσοστό των ατόμων χωρίς μια δεδομένη πάθηση τα οποία η δοκιμασία αναγνωρίζει ως αρνητικά για την εν λόγω πάθηση).

Τα 47 κρούσματα στις ΗΠΑ που κατέληξαν να περιγράψουν ήταν όλα σε κάποιου είδους επαφή με εισαγόμενα αφρικανικά λιβαδοσκυλιά και το έγγραφο του CDC καταλήγει στο συμπέρασμα ότι "τα άτομα προσβλήθηκαν από λοιμώξεις MPXV από μολυσμένα λιβαδοσκυλιά- δεν τεκμηριώθηκε μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο, αλλά υπήρχαν πολλά διαφορετικά πιθανά σενάρια μόλυνσης που αφορούσαν αναπνευστικές ή/και βλεννογονικές-δερματικές εκθέσεις, διαδερμικές ή/και εμβολιαστικές εκθέσεις". 

Τώρα υπήρχαν κάποια προβλήματα με το σχεδιασμό της μελέτης τα οποία παραδέχθηκαν, μεταξύ άλλων, ότι "οι αναλύσεις περιορίστηκαν από την ελλιπή αναφορά ή ανάκληση πληροφοριών από τους ασθενείς. Και, λόγω του αναδρομικού χαρακτήρα της μελέτης, δεν μπορέσαμε να λάβουμε ιδιαίτερα λεπτομερή δεδομένα".

Ωστόσο, ακόμη και αν τους δοθεί κάποιο περιθώριο για να το παρακάμψουν εδώ, οι ανακολουθίες αυξάνονται ακόμη περισσότερο. 

Πρώτον, κανένας στο περιστατικό στις ΗΠΑ δεν πέθανε από την ασθένεια που λέγεται ότι έχει ποσοστό θνησιμότητας 10% στην Αφρική.

 Χωρίς αμφιβολία, τα ασυνεπή ποσοστά θνησιμότητας θα αποδοθούν σε διαφορετικές "παραλλαγές", αλλά δεν μπορεί να υπάρχουν παραλλαγές για κάτι που δεν υπάρχει.

Υπήρχαν λίγες διαθέσιμες εικόνες από τις δερματικές αλλοιώσεις που αναφέρθηκαν στο περιστατικό του 2003, αλλά δύο από τα περιστατικά στις ΗΠΑ απεικονίζονται παρακάτω και μια εικόνα από ένα περιστατικό μαϊμουδοπανώλης στην Αφρική παρουσιάζεται για σύγκριση. 

Ο αναγνώστης μπορεί να αποφασίσει μόνος του, αλλά αυτές οι δερματικές αντιδράσεις δεν μας φαίνονται ούτε κατά διάνοια συγκρίσιμες.






Στη συνέχεια, το CDC ισχυρίζεται ότι, "η φυσική δεξαμενή της ευλογιάς των πιθήκων παραμένει άγνωστη. Ωστόσο, τα αφρικανικά τρωκτικά και τα πρωτεύοντα θηλαστικά (όπως οι πίθηκοι) μπορεί να φιλοξενούν τον ιό και να μολύνουν τους ανθρώπους" - με άλλα λόγια όλα αυτά είναι μάλλον ασαφή και παραμένουν μια αναπόδεικτη υπόθεση. 

Τώρα, προφανώς κάποιοι άνθρωποι αρρώστησαν στις ΗΠΑ το 2003, αλλά με τη θεωρία του ιού υποτίθεται ότι πρέπει να πιστέψουμε ότι μεταπήδησε από κάποια λιβαδοσκυλιά σε κάποιους ανθρώπους και οι τελευταίοι μολύνθηκαν με τον υποτιθέμενο ιό... αλλά τότε κανένας άνθρωπος δεν θα μπορούσε να τον μεταδώσει σε άλλον άνθρωπο. 

Η θεωρία πέφτει στο κενό - ένας ιός πρέπει να εξαπλωθεί, αν δεν μπορεί να εξαπλωθεί, είναι νεκρός και επομένως δεν είναι ιός. Και τα ιστορικά μοτίβα των υποτιθέμενων κρουσμάτων του ιού της ευλογιάς των πιθήκων δεν βγάζουν νόημα - γιατί μεταδόθηκε σε αυτούς τους ανθρώπους τόσο εύκολα και όμως μπορεί να περάσει μια δεκαετία μεταξύ των υποτιθέμενων "κρουσμάτων";

Δυστυχώς, το περιστατικό του 2003 διερευνήθηκε σαν να είχε ήδη τεκμηριωθεί η θεωρία της ιογενούς μετάδοσης και άλλες εξηγήσεις αγνοήθηκαν. 

Εάν οι άνθρωποι υποτίθεται ότι αρρώσταιναν από αυτά τα αφρικανικά τρωκτικά, δεν θα ήταν καλή ιδέα να ελεγχθούν τα ζώα για άλλες τοξικότητες, ιδιαίτερα στα κόπρανά τους, αλλά και για τυχόν τσιμπούρια ή παράσιτα; 

Παρατηρήσαμε μια άλλη αναφορά που αναφέρει ότι όσον αφορά τα κρούσματα στις ΗΠΑ, "πολλοί από τους ανθρώπους είχαν αρχικές και δορυφορικές βλάβες στις παλάμες, τα πέλματα και τα άκρα". 

Ωστόσο, σύμφωνα με το CDC, η ευλογιά των πιθήκων συνήθως ξεκινά στο πρόσωπο, οπότε η κλινική εικόνα στα κρούσματα στις ΗΠΑ δεν συμφωνούσε με τα κρούσματα που συνήθως περιγράφονται στην Αφρική.

Σε κάθε περίπτωση, μια ανασκόπηση των επιστημονικών στοιχείων αποκάλυψε ότι όσον αφορά την ευλογιά των πιθήκων: (α) δεν υπάρχουν στοιχεία για ένα φυσικό σωματίδιο που να πληροί τον ορισμό του ιού, (β) δεν υπάρχουν στοιχεία για οτιδήποτε μεταδίδεται μεταξύ των ανθρώπων και (γ) δεν υπάρχει τρόπος να επιβεβαιωθεί η διάγνωση της πιθηκοαντίχρησης εκτός αν πιστεύετε σε κλινικά μη επικυρωμένα τεστ, όπως τα κιτ PCR που έχουν παραχθεί. 

Με άλλα λόγια, αν δούμε μια "πανδημία" ευλογιάw των πιθήκων που θα χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία για να ξεδιπλωθεί περισσότερη παγκοσμιοποιημένη τρομοκρατία, θα γίνει με αφορμή μια ακόμη πανδημία PCR, όχι μια πανδημία που έχει βάση στη φύση.



Για όσους από εσάς θέλετε να διερευνήσετε περισσότερα προβλήματα με τους διάφορους ισχυρισμούς περί της ευλογιάς των πιθήκων, ο Mike Stone της ViroLIEgy έχει γράψει μερικά ενδιαφέροντα σχόλια. 

Το πρώτο άρθρο είναι το "Was Smallpox Really Eradicated?" (Εξαλείφθηκε πραγματικά η ευλογιά;), το οποίο, μεταξύ άλλων, ασχολείται με την βολική εμφάνιση της ευλογιάς των πιθήκων, ενώ η ευλογιά φαινομενικά εξαλείφθηκε. 

Το δεύτερο άρθρο είναι, "Did William Heberden Distinguish Chickenpox From Smallpox in 1767;". 

Σε αυτό περιγράφεται το γεγονός ότι οι παθήσεις της ανεμοβλογιάς δεν είναι τόσο εύκολα διακριτές μεταξύ τους όσο υποδεικνύουν τα εγχειρίδια και φαίνεται να σχετίζονται περισσότερο με τη σοβαρότητα μιας παρόμοιας διαδικασίας νόσου. 

Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε το βίντεό μας, "Τα πάρτυ ανεμοβλογιάς και ιός της ανεμοβλογιάς Varicella Zoster;" για να δείτε γιατί δεν υπάρχουν ενδείξεις ιού ούτε σε αυτή τη σχετική πάθηση.

Από την άποψη της θεωρίας του εδάφους είναι θεμελιώδες λάθος να αποδίδεται η ασθένεια ενός ατόμου σε έναν υποτιθέμενο ιό, καθώς οι επακόλουθες "θεραπείες" δεν αντιμετωπίζουν τα υποκείμενα ζητήματα. 

Αν κάποιος δεν αισθάνεται καλά, τότε συνήθως έχει ανεπάρκεια θρεπτικών συστατικών και πρέπει να αποκατασταθεί η ισορροπία, ή έχει εκτεθεί σε περιβαλλοντικές τοξίνες και πρέπει να βοηθηθεί ο οργανισμός να αποτοξινωθεί.

 Οι πόλεμοι κατά των υποτιθέμενων παθογόνων μικροοργανισμών που περιλαμβάνουν την αντιμετώπιση όλων με τον ίδιο τρόπο με περιορισμούς στα πολιτικά δικαιώματα και εμβόλια σίγουρα δεν αφορούν την υγεία. 

Είναι καλό να βλέπουμε όλο και περισσότερους ανθρώπους να ξυπνούν για την απάτη του COVID-19, οπότε υπάρχει ελπίδα ότι μια απάτη με τη μαϊμού, αν επιχειρηθεί, θα φέρει ακόμα περισσότερο φως στην κατάσταση. 

Όπως πάντα, η καλύτερη υγεία σας βρίσκεται στα δικά σας χέρια, όχι στα χέρια μιας παγκοσμιοποιητικής αίρεσης και των κολλητών τους.

Αν έχετε αναθέσει την υγεία σας σε τρίτους, δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη στιγμή για να απελευθερωθείτε από την αφήγηση του φόβου για τους ιούς και να αρχίσετε να εκδηλώνετε το πλήρες δυναμικό σας αντ' αυτού.

Δείτε το βίντεο 👉 



ΠΗΓΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

Monkeypox Mythology


ΠΗΓΗ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου