Κυριακή 19 Ιουνίου 2022

ΤΟ ΝΑΤΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΦΑΝΗΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΓΙΑΝΚΗΔΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΠΙΤΙ. Η ΠΡΩΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΝ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ ΤΩΝ 2 ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ!!!




Αυτοί οι Γιάνκηδες δεν θα γυρίσουν σπίτι. Πήγαν στα ρώσικα σύνορα να πολεμήσουν και να σκοτώσουν Ρώσους στρατιώτες για λογαριασμό ΝΑΤΟ -ΕΕ και αιχμαλωτίστηκαν…Ουκρανία. Αυτοί οι Γιάνκηδες δεν θα γυρίσουν σπίτι. Η πρώτη φωτογραφία εν αιχμαλωσία των 2 Αμερικανών που κρατούν οι Ρώσοι!!!

Οι πρώτη φωτογραφία των Αμερικανών που αιχμαλωτίστηκαν από ρώσικες δυνάμεις κοντά στο Χάρκοβο πριν μια εβδομάδα. Είναι ο Alexander John-Robert Drueke, 39 ετών από Tuscaloosa, Alabama κι ο Andy Tai Ngoc Huynh, 27 ετών από Hartselle, Alabama

ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΗΛΩΣΗ : Πριν από μια εβδομάδα η ομάδα μας κατέληξε απομονωμένη στη μέση μιας ρωσικής επίθεσης. Οι Μπάμα και Χέιτ, 2 από τους Αμερικανούς αδελφούς μας, συνελήφθησαν.

Από τότε δεν έχουμε ακούσει τίποτα για την κατάσταση τους. Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε από την ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών.
Είναι αξιοσημείωτο ότι η σύλληψη Αμερικανών μισθοφόρων αναφέρεται κυρίως από αμερικανικές πηγές. Ρωσικές επίσημες πηγές δεν σχολιάζουν με κανέναν τρόπο αυτό το θέμα.
Ο Robert Drueke και ο Andy Huynh είναι και οι δύο βετεράνοι του αμερικανικού στρατού που ταξίδεψαν στην πρώτη γραμμή για να βοηθήσουν στην πολεμική προσπάθεια

Ο Robert Drueke (L) και ο Andy Huynh (R) συνελήφθησαν από τις ρωσικές δυνάμεις στο Χάρκοβο
Δύο πρώην Αμερικανοί στρατιώτες συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια μαχών με τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία, σύμφωνα με την The Telegraph.

Οι 2 αιχμαλωτίστηκαν κατά τη διάρκεια μιας σκληρής μάχης έξω από τη βορειοανατολική πόλη Χάρκοβο την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τους συντρόφους τους που πολεμούσαν μαζί τους.



Ο Alexander Drueke και ο Andy Huynh, υπηρετούσαν ως εθελοντές σε μια μονάδα τακτικού ουκρανικού στρατού. Πιστεύεται ότι είναι οι πρώτοι Αμερικανοί στρατιωτικοί που κατέληξαν Ρώσοι αιχμάλωτοι πολέμου.
Συμμετέχουν σε έναν αυξανόμενο αριθμό δυτικών στρατιωτικών εθελοντών που αιχμαλωτίστηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον δύο Βρετανών.

Οι Aiden Aslin και Shaun Pinner έχουν ήδη ενημερωθεί ότι αντιμετωπίζουν τη θανατική ποινή ως «μισθοφόροι».

Η σύλληψη των δύο Αμερικανών θα είναι διπλωματικά ευαίσθητη υπόθεση καθώς το Κρεμλίνο μπορεί να επιδιώξει να τη χρησιμοποιήσει ως απόδειξη ότι η Αμερική εμπλέκεται άμεσα στον πόλεμο. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ρώσος πρόεδρος, είναι πιθανό να απαιτήσει σημαντικές παραχωρήσεις για να τους απελευθερώσει.

Ένας σύντροφος των δύο ανδρών, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, είπε στην Telegraph ότι συνελήφθησαν αφού έπεσαν σε μια πολύ μεγαλύτερη ρωσική δύναμη κατά τη διάρκεια μιας μάχης την περασμένη Πέμπτη.

«Ήμασταν έξω σε μια αποστολή και το όλο πράγμα ήταν εντελώς τρελό, με κακές πληροφορίες», είπε. «Μας είπαν ότι η πόλη ήταν καθαρή όταν αποδείχθηκε ότι οι Ρώσοι την είχαν ήδη επιτεθεί.

“Κατέβηκαν στο δρόμο με δύο άρματα μάχης T72 και πολλά BMP3 (θωρακισμένα οχήματα μάχης) και περίπου 100 πεζούς. Το μόνο πράγμα που υπήρχε εκεί ήταν η 10μελής διμοιρία μας.”

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΣΑΝ 2 ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ



Η ομάδα έστησε αμυντικές θέσεις, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Drueke και ο Huynh εκτόξευσαν μια πυραυλική χειροβομβίδα σε ένα ρωσικό όχημα, καταστρέφοντάς το.

Αυτό, ωστόσο, τράβηξε την προσοχή ενός από τα τανκς, το οποίο πυροβόλησε προς την κατεύθυνση τους, αλλά το οποίο πιστεύεται ότι αστόχησε.

Λίγο αργότερα, το τανκ διαμελίστηκε από μια αντιαρματική νάρκη που η ουκρανική διμοιρία είχε αφήσει στο δρόμο. Στη συνέχεια, οι δύο Αμερικανοί εξαφανίστηκαν στην ομίχλη της μάχης και πιστεύεται ότι συνελήφθησαν από τους Ρώσους στρατιώτες πεζικού.


«Υποψιαζόμαστε ότι έχασαν τις αισθήσεις τους είτε από την αντιαρματική νάρκη είτε από το τανκ που τους πυροβόλησε, γιατί αργότερα οι αποστολές έρευνας δεν βρήκαν σημάδια από αυτά, τίποτα», είπε ο σύντροφός τους.

«Στη συνέχεια στείλαμε drones και είχαμε μια ουκρανική ομάδα αναζήτησης στο έδαφος, αλλά δεν βρήκαμε τίποτα: αν είχαν χτυπηθεί από το βλήμα του τανκ θα υπήρχαν υπολείμματα των σωμάτων τους ή του εξοπλισμού τους στο σημείο».

Είπε ότι οι υποψίες του επιβεβαιώθηκαν αργότερα το ίδιο βράδυ, όταν ένα μήνυμα εμφανίστηκε σε ένα ρωσικό κανάλι Telegram που ισχυριζόταν ότι δύο Αμερικανοί στρατιώτες είχαν συλληφθεί αιχμάλωτοι κοντά στο Χάρκοβο.

«Είναι πάρα πολύ τυχαίο να έχει συμβεί διαφορετικά – είμαστε οι μόνοι Αμερικανοί που πολεμάμε σε αυτήν την περιοχή».

Ο Drueke, 39, είναι από την Tuscaloosa στην Αλαμπάμα και είχε υπηρετήσει στο παρελθόν στον αμερικανικό στρατό στο Ιράκ. Η μητέρα του, Λόις, 68 ετών, είπε στην The Telegraph ότι δυσκολευόταν να κρατήσει μια δουλειά από τότε που επέστρεψε από τη στρατιωτική θητεία, λόγω του ότι έπασχε από PTSD.

Η Bunny Drueke, η μητέρα του Alexander, είπε στο CNN ότι «υποτίθεται ότι είναι αιχμάλωτοι πολέμου, αλλά αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί».

Είπε ότι η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ουκρανία δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει εάν ο γιος της συνελήφθη. “Δεν μπόρεσαν να επαληθεύσουν ότι είναι με τους Ρώσους. 

Το μόνο που μπορούν να επαληθεύσουν είναι ότι λείπει σε αυτό το σημείο”, είπε. «Μένουν σε στενή επαφή μαζί μου και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη ότι εργάζονται για την κατάσταση». 

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε την Τετάρτη ότι «γνωρίζουν ανεπιβεβαίωτες αναφορές για δύο Αμερικανούς πολίτες που αιχμαλωτίστηκαν στην Ουκρανία».

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε την Τετάρτη ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τις αναφορές, ωστόσο, ο συντονιστής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας για τις Στρατηγικές Επικοινωνίες Τζον Κίρμπι είπε ότι «αν είναι αλήθεια, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους φέρουμε με ασφάλεια στο σπίτι».

Οι συγγενείς τους είπαν στο CNN ότι η τελευταία τους επικοινωνία με τα αγαπημένα τους πρόσωπα ήταν στις 8 Ιουνίου, όταν οι άνδρες τους είπαν ότι θα έμεναν εκτός σύνδεσης για λίγες μέρες για μια αποστολή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου