Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023

ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΡΑΓΕ Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΠΟΛΕΙΣ ΤΩΝ 15 ΛΕΠΤΩΝ;»

Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ «ΖΩΝΗΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΧΑΜΗΛΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ», ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ ΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ




Του Allister Heath

Όταν έγραψα τον Απρίλιο ότι ο Sadiq Khan θα μπορούσε να εκδιωχθεί εξαιτίας της δίωξης των αυτοκινητιστών, η πρότασή μου απορρίφθηκε ευρέως ως παραληρηματική.

Δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι κανείς δεν έχει αυτοκίνητο στην πρωτεύουσά μας, ότι το Λονδίνο είναι ένας σάπιος δήμος των Εργατικών και ότι οι Συντηρητικοί έχουν τελειώσει;

Το επιχείρημά μου δεν φαίνεται τόσο ανόητο σήμερα.

Η άσχημη, εκδικητική αρπαγή μετρητών μέσω της Απάτης της Ulez από τον δήμαρχο προκάλεσε ένα κύμα πολιτικής ανυπακοής γαλλικού τύπου, ριζοσπαστικοποίησε ένα εξωτερικό προάστιο που η σνομπ ελίτ του εσωτερικού Λονδίνου είχε ξεχάσει εδώ και καιρό ότι υπήρχε, έχασε από τους Εργατικούς μια κοινοβουλευτική έδρα που διαφορετικά θα μπορούσε να είχε κερδίσει, και αποκάλυψε το υπέρογκο κόστος για τις τσέπες και την ελευθερία μας από τη βιασύνη για το “Καθαρό Μηδέν”.

Αποδεικνύεται ότι υπάρχουν, στην πραγματικότητα, σχεδόν εννέα εκατομμύρια Λονδρέζοι, και η συντριπτική πλειοψηφία δεν ζει στο Islington ή στο Hackney, δεν μετακινείται με ποδήλατο και δεν εργάζεται σε αριστερό think tank.

Περίπου το 69% των νοικοκυριών στο εξωτερικό Λονδίνο έχουν πρόσβαση σε αυτοκίνητο ή φορτηγάκι ή είναι ιδιοκτήτες του, και ακόμη και στο εσωτερικό του Λονδίνου, περίπου το 42%.

Ήταν λοιπόν ένα τρομερό λάθος για τον Khan, έναν ανίκανο δήμαρχο που είχε εμμονή με την επίδειξη των γελοίων αρετών τύπου “ηθικού καθήκοντος”, να κηρύξει ολοκληρωτικό πόλεμο στους αυτοκινητιστές – μέσω των Ulez, των γειτονιών χαμηλής κυκλοφορίας (LTNs), της στένωσης των δρόμων και της υπερβολικής επέκτασης των ζωνών ορίου ταχύτητας 20 μιλίων την ώρα – ενώ παράλληλα κακοδιαχειριζόταν τον υπόγειο σιδηρόδρομο του Λονδίνου, προήδρευε στην παρακμή των λεωφορείων, ενεργούσε ως δημαγωγός για το Covid, σπαταλούσε χρήματα για προπαγάνδα, ανέβαζε τους φόρους και απέτυχε να πιάσει στα χέρια του την καταστροφή που είναι η Met Police..***


***Σημ.: Σας θυμίζουν τίποτα όλα αυτά τα ηλίθια και προπάντων κακόβουλα εναντίον των ανθρώπων μέτρα με το πρόσχημα της τεράστιας ΑΠΑΤΗΣ της “κλιματικής αλλαγής”, που εντέλλονται απο τη διεστραμμένη ελίτ στα κατά τόπους πολιτικά ανδρείκελα τους, όλων των χρωμάτων και ιδεοληψιών. Είναι οι περιβόητες “Έξυπνες Πόλεις” ή “Πόλεις των 15Λεπτών” που στοχεύουν στον οριστικό και παντοτινό εγκλεισμό τους.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει πλέον μια σαφής εναλλακτική λύση στην αλαζονεία του Khan. Οι Συντηρητικοί επέλεξαν τον υποψήφιο δήμαρχό τους, και παρά τις προσπάθειες του κομματικού κατεστημένου να επιβάλει έναν τεχνοκρατικό τύπο Remainer, κατέληξαν να επιλέξουν τη Susan Hall, μια πραγματική ακτιβίστρια που έχει δεσμευτεί να καταργήσει την επέκταση του Ulez και αποτελεί πρότυπο των σύγχρονων προαστιακών αξιών.

Προτείνει ένα γνήσιο εναλλακτικό όραμα για το Λονδίνο, μια ρήξη με την κυρίαρχη αριστερή πολεοδομία, και θα είναι η πρώτη δήμαρχος που θα προέρχεται από το εξωτερικό και όχι από το εσωτερικό του Λονδίνου.

Διεξήγαγε εκστρατεία χωρίς χρήματα και χωρίς υποδομές, κάνοντας μόνη της το δρόμο για ατελείωτες συγκεντρώσεις, σε αντίθεση με τους καλά χρηματοδοτημένους αντιπάλους της, και παρόλα αυτά θριάμβευσε στη βάση.

Για ένα διάστημα, σε μια πράξη απίστευτης βλακείας, διανθισμένη με σνομπισμό και ηλικιακό πνεύμα, το κεντρικό κόμμα εμφανίστηκε αμφίθυμο για τη νίκη της, αλλά τώρα έχει συνταχθεί πίσω της.

Ωστόσο, οι προσπάθειες των κεντρικών γραφείων των Συντηρητικών να την υποστηρίξουν μέχρι σήμερα ήταν θλιβερά ανεπαρκείς: οι δημαρχιακές εκλογές απέχουν μόλις εννέα μήνες.

Ο Rishi Sunak και ο Greg Hands, ο πρόεδρος των Συντηρητικών, πρέπει επειγόντως να διασφαλίσουν ότι το κόμμα θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να βελτιώσει το προφίλ της, να τη βοηθήσει να συγκεντρώσει κεφάλαια και να δημιουργήσει την καλύτερη ομάδα εκστρατείας στον χώρο.

Πρέπει να γίνει το πρόσωπο της εξέγερσης κατά του Ulez, γιατί η Hall είναι πλέον η μόνη ευκαιρία να εκδιώξει τον Khan και να αλλάξει το αφήγημα ενόψει των γενικών εκλογών.

Θα ήταν σκάνδαλο αν οι Συντηρητικοί δεν έδιναν σε αυτόν τον αγώνα ό,τι είχαν και δεν έχουν, μόνο και μόνο επειδή ο υποψήφιός τους υποστήριξε τον Boris Johnson και τη Liz Truss.

Μια συντηρητική της εργατικής τάξης που αποπνέει αυθεντικότητα, η Hall εργάστηκε ως μηχανικός στο γκαράζ του πατέρα της πριν ανοίξει κομμωτήριο. Πρώην επικεφαλής του δημοτικού συμβουλίου του Harrow, του πολυεθνικού success story των Τόρις, έκανε το όνομά της ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης στη Συνέλευση του Λονδίνου, εξοργίζοντας τον Khan , ο οποίος δεν ξέρει πώς να τη χειριστεί.

Δεν θέλει να γίνει βουλευτής και αυτή θα είναι η τελευταία της δουλειά στο δημόσιο βίο, επιτρέποντάς της να δείξει ότι είναι μια πραγματική τοπικίστρια που έχει δεσμευτεί να αφιερώσει τη ζωή της στην υπηρεσία των Λονδρέζων.

Η διεξαγωγή πολέμου κατά του εγκλήματος και της ανομίας θα αποτελέσει βασικό άξονα του μανιφέστου της Hall. Θα υπενθυμίσει στους ψηφοφόρους ότι οι γυναίκες έχουν απογοητευτεί ιδιαίτερα από την ανικανότητα του Khan να ελέγξει την εγκληματικότητα.

***Σημ.: Όμως πρέπει να έχουμε υπόψη την πικρή εμπειρία όπου εμφανίζονται πολιτικοί με οράματα, ιδέες κλπ.κλπ. και όταν αναλαμβάνουν θέσεις εξουσίας συνεχίζουν μετά μανίας την Δυστοπική Παγκοσμιοποιητική Ατζέντα των προκατόχων τους.

Θα δώσει έμφαση στην επιβλαβή ποιότητα του αέρα στο μετρό, καθώς και στην ανικανότητα του σημερινού δημάρχου να τα βάλει με τα συνδικάτα.

Το Ulez θα διατηρήσει την ισχύ του ακόμη και εννέα μήνες μετά την επέκτασή του: οι περισσότεροι από όσους αγοράζουν συμβατά αυτοκίνητα το κάνουν με πίστωση, παρέχοντας μια μηνιαία υπενθύμιση του πρόσθετου φόρου Khan.

Οι μικρές επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να λένε στους πελάτες τους γιατί αναγκάστηκαν να αυξήσουν τις τιμές. Πολλοί Λονδρέζοι δεν πιστεύουν τις διαψεύσεις του Khan σχετικά με το αν θα ήθελε να επεκτείνει περαιτέρω την ULEZ ή να επιβάλει τιμωρητικές χρεώσεις ανά μίλι στην οδήγηση: αυτά τα ζητήματα θα είναι κεντρικά στις εκλογές του επόμενου έτους.

Οι γραμμές επίθεσης των Εργατικών κατά της Hall είναι ήδη σαφείς. Θα τονίσουν την υποστήριξή της στο Brexit, παρόλο που η Leave άρπαξε περισσότερες ψήφους στο Λονδίνο (1.513.232) από ό, τι κατάφερε ο Khan ακόμη και με δεύτερες προτιμήσεις (1.310.143). Θα περάσουν από τα tweets της Hall και θα τονίσουν την υποστήριξή της στον Ντόναλντ Τραμπ.

Υπάρχει μια εκστρατεία βρώμικων τεχνασμάτων σε εξέλιξη: κατά τρόπο απεχθές, η Hall κατηγορήθηκε για ρατσισμό επειδή ήθελε να μεταφέρει το καρναβάλι του Νότινγκ Χιλ σε έναν ασφαλέστερο χώρο , μια πολιτική που υποστήριξε ακόμη και ο Κεν Λίβινγκστον και την οποία πολλοί ψηφοφόροι θα υποστήριζαν λόγω των μαχαιρωμάτων, των συλλήψεων και των επιθέσεων κατά των αστυνομικών. 

Ορισμένοι ακτιβιστές θέλουν να την απορρίψουν ως “Karen”, έναν αηδιαστικό όρο που χρησιμοποιείται από τους ακροαριστερούς στην Αμερική για να επιτίθενται στις λευκές γυναίκες. Τα λόγια της για το έγκλημα έχουν παρερμηνευτεί φρικτά από τους Εργατικούς ως επίθεση κατά των μαύρων Λονδρέζων.

Η Hall αντιμετωπίζει προβλήματα και από τα Δεξιά. Το Μεταρρυθμιστικό Κόμμα στέκεται εναντίον της επειδή δεν θέλει να καταργήσει την αρχική ζώνη του Ουλέζ, μοιράζοντας την ψήφο σε μία πρώτη εκλογική περίοδο που μια ενωμένη Δεξιά θα είχε πιθανότητες να κερδίσει. Αλλά ο συνασπισμός του Χαν θα μπορούσε επίσης να διαλυθεί εάν ο Τζέρεμι Κόρμπιν ήταν ανεξάρτητος.

Η Hall δεν βοηθείται από την υποστήριξη της Evening Standard προς τον Khan, αλλά το κεντρικό της πλεονέκτημα είναι ένας δήμαρχος των Εργατικών που είναι πολύ λιγότερο δημοφιλής από το κόμμα του. Σχεδόν οποιοσδήποτε άλλος κύριος υποψήφιος των Εργατικών θα τα πήγαινε καλύτερα. 

Η προσέλευση ήταν μόλις 42 τοις εκατό το 2021, με ορισμένους Λονδρέζους να μην συνειδητοποιούν καν ότι ζουν στην πρωτεύουσα. 

H Hall πρέπει να αυξήσει σημαντικά την παρουσία της στα περίχωρα του Λονδίνου και να ξεχωρίσει εκείνους τους εσωτερικούς Λονδρέζους που είναι θυμωμένοι με τα LTN και το έγκλημα. 

Θα απαιτηθεί ακραία στόχευση. Όλο το ανθρώπινο δυναμικό των Τόρις πρέπει να διατεθεί σε αυτόν τον αγώνα.

Για τον Σουνάκ, η ανακατάληψη του Λονδίνου θα ήταν η μεγαλύτερη κληρονομιά του, το πρώτο βήμα στην ανανέωση των Τόρις μετά το 2024, η μοναδική του σημαντική εκλογική νίκη. 

Για την υπόλοιπη Βρετανία, οι εκλογές θα θεωρηθούν ως δημοψήφισμα για σχέδια τύπου Ulez. Ένας θρίαμβος των Τόρις θα προκαλούσε μια λαϊκή μάχη, αλλά μια νίκη του Χαν θα ενθάρρυνε μόνο τους ζηλωτές αυτών των σχεδίων.



2 σχόλια:

  1. (Συγγνώμη για το ύφος του σχολίου και το ότι είναι εκτός θέματος, αλλά εκμεταλλεύομαι το βήμα που μου προσφέρει ο προσφιλής μου

    Ακούσατε, ακούσατεεεεεε...

    Οι μεταρρυθμίσεις που θα ανακοινώσει στη ΔΕΘ ο γιός του δράκουλα (ο οποίος το χρέος της Ελλάδας προς τις βελγικές τράπεζες, που μηδένισε ο Μεταξάς με δικαστική απόφαση, εκείνος το πήρε πίσω και το διπλασίασε) θα προβεί σε ανακοίνωση μέτρων για μείωση μετρητών, νέες ταυτότητες & προσωπικό αριθμό.

    Τα πουστοκ@ναλα που αβαντάρουν τον Κούλη από την πίσω πόρτα (και παρακολουθούν τα σχόλιά μου ανελλιπώς και όταν σχολίαζα σε κείνα μου διέγραφαν) βαφτίζουν ως "κυνήγι της φοροδιαφυγής" τις εν λόγω "μεταρρυθμίσεις", ενώ ... "ψέγουν" τον Κούλη ότι θα εμφανίσει αυτές τις "μεταρρυθμίσεις" ως φιλολαϊκή πολιτική"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. (Συγγνώμη για το ύφος του σχολίου και το ότι είναι εκτός θέματος, αλλά εκμεταλλεύομαι το βήμα που μου προσφέρει ο προσφιλής μου Ρωμανός)

      Διαγραφή