Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023

ΟΙ ΗΠΑ ΧΑΝΟΥΝ ΕΔΑΦΟΣ...ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΓΙΑ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΗΠΑ ΑΠΟ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΤΟΧΗΣ!

ΟΙ ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΦΥΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΕΞΕΓΕΡΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΝΤΕΙΡ ΈΖΟΡ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ (SDF) ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΑΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΑ ΠΕΔΙΑ…ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΝ 2 ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ 24 ΧΩΡΙΑ.

5 ΒΙΝΤΕΟ



Οι αραβικές φυλές ελέγχουν τα μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Συρία αφότου εκδίωξαν τους  συνεργάτες της αμερικάνικης Κατοχής τους SDF από αυτά; 

Απελευθέρωσαν 2 πόλεις και 24 χωριά. Οι ΗΠΑ χάνουν έδαφος... Αναμένεται πίεση και από συριακό στρατό για απόσυρση ΗΠΑ από βάσεις Κατοχής!

Συριακή τηλεόραση: ”μαχητές φυλών ελέγχουν τον δρόμο προς το κοίτασμα πετρελαίου Al-Omar, ανατολικά του Deir Ezzor,που θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά σημεία ελέγχου των SDF στην περιοχή”.. Τα γεγονότα είναι σ΄ εξέλιξη…οι πληροφορίες τρέχουν. 

Η επίσημη πληροφόρηση από συριακή τηλεόραση είναι αυτή ωστόσο άλλες ανεξάρτητες πηγές μεταδίδουν ότι οι φυλές κατάφεραν μετά από μάχες να θέσουν υπό έλεγχό τους τα πετρελαικά πεδία.

Στο μεταξύ Συριακές φυλές απελευθέρωσαν τις πόλεις Diban και Al-Khawaji και 24 χωριά στο Deir ez-Zor από τις κουρδικές δυνάμεις SDF. Στη συριακή περιοχή Deir ez-Zor, αραβικές φυλές πυρπόλησαν την κατεχόμενη από ΗΠΑ πετρελαιοπηγή Azbe.




Η μάχη που διεξάγεται στις αγροτικές περιοχές του Deir Ezzor, που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των Δυνάμεων του Διεθνούς Συνασπισμού και των εργαλείων τους SDF:

Στις αρχές του καλοκαιριού, αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα αμερικανικές πηγές πληροφοριών, ανέφεραν πληροφορίες σχετικά με ένα έργο με στόχο την απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από την ανατολική Συρία, ένα έργο που συντονίζεται από το Ιράν, τη Δαμασκό και τη Ρωσία. 

Από τότε, η άμεση τριβή μεταξύ ρωσικών και αμερικανικών πολεμικών αεροσκαφών στον ουρανό της Συρίας, οδήγησε σε μαζικές κινήσεις των ιρανικών δυνάμεων στα ανατολικά του Ευφράτη και σε αύξηση της προετοιμασίας των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή και αύξηση των προμηθειών τους σε όπλα και μαχητές.


Στα ανατολικά του Ευφράτη, μονάδες των SDF συγκεντρώθηκαν από διάφορες περιοχές για να αναπτυχθούν στην ύπαιθρο της Ντέιρ Εζόρ, κοντά στις παράνομες αμερικανικές βάσεις στο πετρελαϊκό πεδίο Al-Omar και στο εργοστάσιο Coneco , και στη λωρίδα ποταμού που περιλαμβάνει διαβάσεις ποταμών που συνδέουν τις περιοχές που ελέγχονται από οι «SDF» με περιοχές που ελέγχονται από ιρανικές/συριακές δυνάμεις.

Υπάρχει επίσης μια κλιμάκωση των διαδηλώσεων και η βία που προκύπτει από την αποκαλούμενη “παραβίαση των εξουσιών του “Στρατιωτικού Συμβουλίου της Ντέιρ Εζόρ”, το οποίο αποτελείται από τοπικές φυλές. 

Ο αρχηγός του συμβουλίου, Ahmad al-Khabil, κυκλοφόρησε ηχητικές δηλώσεις ανακοινώνοντας εξέγερση κατά των Κουρδo-Αμερικανών SDF.

Υπάρχει η εξής αφήγηση: . Η ηγεσία των «SDF» παρείχε στον διεθνή συνασπισμό αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με τη συμμετοχή του al-Khabil και του στρατιωτικού του συμβουλίου με τη Δαμασκό και το Ιράν σε μια συνωμοσία εξέγερσης κατά των «SDF» και των δυνάμεων του συνασπισμού. 

Ως εκ τούτου, η λύση στο ζήτημα του «Στρατιωτικού Συμβουλίου της Ντέιρ Εζόρ» είναι μόνο θέμα χρόνου.

Το βράδυ της 28ης Αυγούστου, το «SDF» ανακοίνωσε κινητοποίηση των δυνάμεών του στην Αλ Χασάκα και στο Ντέιρ Εζόρ και μετέδωσε ανεπίσημες ειδήσεις για τη διαφυγή μελών του ISIS από τη φυλακή Γκουεράν. 

Μετά από λίγο, έγινε σαφές ότι τα fake news χρησιμοποιήθηκαν για την κάλυψη του κινήματος των «κουρδικών δυνάμεων» και τη σύλληψη του Ahmed al-Khabil και δύο επιφανών ηγετών του Στρατιωτικού Συμβουλίου ( ηγετικό στρατιωτικό όργανο των φυλών) όταν πήγαν στην πόλη al-Hasakah. να συναντηθού με την ηγεσία των SDF. 

Την ίδια στιγμή, οι δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού συνέλαβαν έναν τρίτο αρχηγό αυτού του συμβουλίου.Οι διαμαρτυρίες κλιμακώθηκαν τις πρώτες ημέρες από τους συγγενείς του Αλ-Χαμπίλ και στη συνέχεια εξαπλώθηκαν πολύ γρήγορα. 

Έχουν αναφερθεί αρκετές επιθέσεις που αποδίδονται σε «μαχητές της φυλής και στο Στρατιωτικό Συμβούλιο της Ντέιρ Εζόρ», αλλά κανένας στρατιωτικός ηγέτης δεν φαίνεται να υιοθετεί ή να ηγείται αυτού του κινήματος.


Η σύγκρουση γρήγορα μετατράπηκε σε αγώνα για την εκδίωξη των Κούρδων από το Deir Ezzor. Τώρα προέκυψαν δύο εξηγήσεις για το τι συμβαίνει. 

Η πρώτη λέει ότι τα μέλη των αραβικών φυλών έχουν χάσει την υπομονή τους με την κουρδική ηγεμονία καθώς οι Κούρδοι επιδιώκουν να επιβάλουν την ηγεμονία τους σε αυτές τις περιοχές, γεγονός που ώθησε τα μέλη της φυλής να βγουν και να σπάσουν αυτή την ηγεμονία. 

Η δεύτερη γνώμη δείχνει την παρουσία ομάδων μαχητών και ποσότητες όπλων που προμήθευσαν στην περιοχή οι ιρανικές δυνάμεις, και κατηγορούνται ότι είναι αυτές που ωθούν και καθοδηγούν τα γεγονότα.

Αυτό που μπορεί να αναμένεται τις επόμενες ημέρες και ώρες είναι περισσότερες στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή και μπορεί να ανακοινωθεί ότι ο συριακός στρατός θα αναλάβει τον έλεγχο ορισμένων περιοχών και μπορεί να αρχίσει στρατιωτική πίεση στις αμερικανικές βάσεις με στόχο να τις αναγκάσει να αποσυρθούν. 

Οι πόλεις παραμένουν σε ασταθή κατάσταση και ενδέχεται να γίνουν μάρτυρες κλιμάκωσης διαμαρτυριών και πιθανών συγκρούσεων μεταξύ των διαφόρων μερών.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου