Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023

ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ;


Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ

ΒΙΝΤΕΟ


Γράφει η Tessa Lena

Οι αγρότες παχαίνουν και αναπαράγονται!
Ω όχι.

Τι είναι η «Μεγάλη Επαναφορά»;

Η Μεγάλη Επαναφορά είναι ένα μαζικά χρηματοδοτούμενο, απελπιστικά φιλόδοξο, διεθνώς συντονισμένο έργο υπό την ηγεσία μερικών από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες και οικονομικούς παράγοντες στον πλανήτη και εκτελείται από συνεργαζόμενους κρατικούς φορείς και ΜΚΟ.

 Η ψυχή του είναι ένας συνδυασμός επιστημονικής φαντασίας των αρχών του 20ού αιώνα, ειδυλλιακών σοβιετικών αφισών, της εμμονής ενός διαταραγμένου λογιστή με εθισμό στον τζόγο - και μιας αναβαθμισμένης, ψηφιακής έκδοσης του "Manifest Destiny".

Ο μαθηματικός λόγος για τη Μεγάλη Επαναφορά είναι ότι χάρη στην τεχνολογία, ο πλανήτης έχει γίνει μικρός και το οικονομικό μοντέλο της άπειρης επέκτασης έχει καταρρεύσει – αλλά προφανώς, οι υπερπλούσιοι θέλουν να συνεχίσουν να παραμένουν εξαιρετικά πλούσιοι και έτσι χρειάζονται ένα θαύμα, μια άλλη φούσκα, καθώς και ένα χειρουργικά ακριβές σύστημα για τη διαχείριση αυτού που αντιλαμβάνονται ως «περιορισμένους πόρους τους». 

Έτσι, θέλουν απεγνωσμένα μια φούσκα που θα παρέχει νέα ανάπτυξη από το πουθενά – κυριολεκτικά – ενώ ταυτόχρονα επιδιώκουν να σφίξουν το ζωνάρι των αγροτών, μια προσπάθεια που ξεκινά με την «τροποποίηση συμπεριφοράς», γνωστή και ως επαναφορά της αίσθησης των δυτικών αγροτών για το δικαίωμα σε υψηλά πρότυπα ζωής και ελευθερίες (βλέπε φοβερό «προνόμιο»).

Ο ψυχολογικός λόγος για τη Μεγάλη Επαναφορά είναι ο φόβος της απώλειας του ελέγχου της ιδιοκτησίας, του πλανήτη. Υποθέτω, αν κατέχετε δισεκατομμύρια και μετακινείτε τρισεκατομμύρια, η αντίληψή σας για την πραγματικότητα γίνεται funky και όλα κάτω μοιάζουν με έναν λόφο μυρμηγκιών που υπάρχει για εσάς. Μόνο μυρμήγκια και αριθμοί, τα περιουσιακά σας στοιχεία.

Έτσι, ο πρακτικός στόχος της Μεγάλης Επαναφοράς είναι να αναδιαρθρώσει θεμελιωδώς την παγκόσμια οικονομία και τις γεωπολιτικές σχέσεις με βάση δύο υποθέσεις: πρώτον, ότι κάθε στοιχείο της φύσης και κάθε μορφή ζωής είναι μέρος του παγκόσμιου αποθέματος (που διαχειρίζεται το υποτιθέμενο καλοπροαίρετο κράτος, το οποίο, με τη σειρά του, ανήκει σε αρκετούς ξαφνικά καλοπροαίρετους πλούσιους ανθρώπους). μέσω της τεχνολογίας) - και δεύτερον, ότι όλα τα αποθέματα πρέπει να λαμβάνονται αυστηρά υπόψη: να καταχωρούνται σε μια κεντρική βάση δεδομένων, να είναι αναγνώσιμα από σαρωτή και εύκολα αναγνωρίσιμα και να διαχειρίζονται από AI, χρησιμοποιώντας την τελευταία «επιστήμη». 

Ο στόχος είναι να μετρήσουμε και στη συνέχεια να διαχειριστούμε αποτελεσματικά και να ελέγξουμε όλους τους πόρους, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων, σε μια άνευ προηγουμένου κλίμακα, με πρωτοφανές ψηφιακό άγχος και ακρίβεια - όλα αυτά ενώ οι αφέντες συνεχίζουν να επιδίδονται, απολαμβάνοντας τεράστια κομμάτια διατηρημένης φύσης, απαλλαγμένα από περιττούς κυρίαρχους αγρότες και το απρόβλεπτο τους.

 Ο κόσμος του βασιλιά αισθάνεται πολύ πιο προβλέψιμος και χαλαρός όταν το χάος της ανθρώπινης υποκειμενικότητας περιορίζεται για πάντα.

Επιπλέον, ως δυνητικά προσοδοφόρα πλευρά, ένα σωρό από αυτά τα στενά διαχειριζόμενα «περιουσιακά στοιχεία» μπορούν επίσης να μετατραπούν σε νέα χρηματοπιστωτικά μέσα και να αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Το παιχνίδι συνεχίζεται!

Με άλλα λόγια, είναι μια «αποτελεσματική» παγκόσμια φεουδαρχία που πηγαίνει πολύ μακρύτερα από τον μεσαιωνικό αδελφό της, δεδομένου ότι ο σαρωτής βλέπει τα πάντα: κάθε άτομο, κάθε ορυκτό και κάθε μούρο επισημαίνεται και παρακολουθείται ψηφιακά. 

Κάτω από αυτό το πλαίσιο, κάθε αγρότης έχει μια λειτουργία που προέρχεται όχι από το μυστήριο της ζωής, ούτε από την εσωτερική κλήση του – αλλά από την AI, τον κύριο της αποτελεσματικότητας και τον υπηρέτη του βασιλιά. 

Στην ιδανική περίπτωση, οι αγρότες μπορούν να πειστούν ότι είναι καλό για αυτούς (ή απαραίτητο να είναι ασφαλείς, βλέπε «ιχνηλάτηση επαφών») και ότι έτσι είναι η πρόοδος και η ευτυχία – αλλά αν όχι, υπάρχουν και άλλοι τρόποι, από την κλασική βία μέχρι τις εικονικές φυλακές και τα «χάπια ηθικής».

Η εν λόγω μεταρρύθμιση έχει ως στόχο να διαταράξει όλους τους τομείς της ζωής, σε πλανητική κλίμακα: κυβέρνηση, διεθνείς σχέσεις, χρηματοδότηση, ενέργεια, τρόφιμα, φάρμακα, θέσεις εργασίας, πολεοδομικό σχεδιασμό, ακίνητα, επιβολή του νόμου και ανθρώπινες αλληλεπιδράσεις - και ξεκινά με την αλλαγή του τρόπου που σκεφτόμαστε τον εαυτό μας και τη σχέση μας με τον κόσμο. 

Συγκεκριμένα, η ιδιωτικότητα είναι ένα τεράστιο αγκάθι στο συλλογικό μάτι των «μεγάλων resetters» μας - και - καθώς πληκτρολογώ αυτό, προωθούν τα γλυκά σημεία ομιλίας τους για το πώς η ιδιωτικότητα είναι πραγματικά μια ξεπερασμένη έννοια - ειδικά όταν πρόκειται για ιατρικά δεδομένα των ανθρώπων, sheesh - και ότι απλά δεν μπορούμε να προχωρήσουμε με το λαμπρό μέλλον εάν οι ανόητοι άνθρωποι συνεχίζουν να προσκολλώνται στην ιδιωτικότητά τους.

Θα αναφερθώ εν συντομία σε διάφορα στοιχεία αυτής της ολισθηρής μεταρρύθμισης σε ένα δευτερόλεπτο – αλλά για να το συνοψίσουμε, το επιθυμητό τελικό αποτέλεσμα είναι ένας γιγαντιαίος, άχαρος, εξαιρετικά ελεγχόμενος παγκόσμιος μεταφορέας των πάντων και όλων, όπου η ιδιωτικότητα είναι εξαιρετικά δαπανηρή, η διαφωνία είναι αδιανόητη και η πνευματική υποταγή είναι υποχρεωτική. 

Είναι σαν μια 24 ώρες το 7ωρο, <> ημέρες την εβδομάδα φαρμακευτική πραγματικότητα, εκτός από το ότι τα φάρμακα είναι τόσο χημικά όσο και ψηφιακά και σας αναφέρουν πίσω στο μητρικό σκάφος, το οποίο μπορεί στη συνέχεια να σας τιμωρήσει για κακή συμπεριφορά, για παράδειγμα, εμποδίζοντας την πρόσβασή σας σε ορισμένα μέρη ή θέτοντας σε αναμονή τον ψηφιακό τραπεζικό λογαριασμό σας - ίσως χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση.

Έτσι, σε αισθητηριακό επίπεδο – καθώς σχετίζεται με το χρήμα και την εξουσία – αυτός ο μεταφορέας είναι μια προσπάθεια των υπερπλουσίων να οργανώσουν και να κερδίσουν χρήματα από τα «περιουσιακά τους στοιχεία», συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων – πιο αποτελεσματικά από ποτέ. 

Σε θεολογικό επίπεδο, η πρωτοβουλία διαμορφώνεται από τον μετανθρωπισμό, ένα επίσημο σύστημα πεποιθήσεων που έχει τις ρίζες του σε ένα παθολογικό αίσθημα ότι απωθείται από όλα τα φυσικά πράγματα – και μια προκύπτουσα άποψη των βιολογικών μορφών ως ελαττωματικών ρομπότ, τα οποία γίνονται τέλεια, κατά συρροή δολοφόνοι τέλειοι, συγχωνεύονται με μηχανές με τρόπο που επαναπροσδιορίζει την έννοια του να είσαι ζωντανός και αψηφά τον ίδιο τον θάνατο.

Θα ήθελα να τονίσω ότι δεν πρέπει ποτέ να υποτιμούμε τη σημασία των υποκειμενικών συναισθημάτων και της θεολογίας στη διαμόρφωση των ιστορικών γεγονότων. Ολόκληρη η ιστορία μας είναι ένα άθροισμα υποκειμενικών επιλογών – όπου οι επιλογές των πιο ισχυρών και των πιο οδηγημένων ζυγίζουν περισσότερο. 

Και η θρησκευτική μεταρρύθμιση, η οποία συνήθως πηγάζει από την υποκειμενική προτίμηση διαφόρων ισχυρών ατόμων για το πώς πρέπει να είναι η μεγάλη εικόνα, υπήρξε οδηγός μεγάλης κλίμακας κοινωνικών, οικονομικών και πολιτιστικών αλλαγών σε αυτόν τον πλανήτη για αιώνες. 

Αυτό που βλέπουμε εδώ είναι μια νέα θρησκεία – και όσο κι αν θέλω να πιστεύω στη γενική καθαριότητα και τον ορθολογισμό του συστήματος – στο υψηλότερο επίπεδο, δεν έχουμε να κάνουμε με μια ορθολογική, επιστημονική, ειλικρινή, καλοπροαίρετη – ή ακόμα και λανθασμένη – προσπάθεια να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα. 

Όταν πρόκειται για τους εγκεφάλους της Μεγάλης Επανεκκίνησης, έχουμε να κάνουμε με έναν συνδυασμό τυπικής απληστίας – και της συναισθηματικής παθολογίας των ανήσυχων, σάπιων τρελών που φρικάρουν με τη διατήρηση της περιουσίας τους σε αυτή τη νέα εποχή και που δυσανασχετούν με τη βιολογική τους φύση ως τέτοια και θέλουν να είναι θεοί.

 Δυστυχώς, οι τρελοί είναι πλούσιοι και καλά συνδεδεμένοι και μπορούν να προσλάβουν ένα εκατομμύριο υφισταμένους για να κάνουν μια πειστική, ευχάριστη, ορθολογική εξωτερική παρουσίαση για τη νέα θρησκεία τους. Και για να δωροδοκήσει τα μέσα ενημέρωσης. Και πολιτικοί. Και ακαδημαϊκοί. Και οι διοργανωτές της εκστρατείας. Και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. 

Και ας μην ξεχνάμε τους αδελφούς μου, τους καλλιτέχνες, οι οποίοι, από την πείνα και την ταπείνωση, θα δημιουργήσουν στη συνέχεια όμορφες, έντεχνες, συγκινητικές διαφημίσεις για οτιδήποτε πληρώνει. Και μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύκλος, έχουμε μια ολοκαίνουργια κοινή γνώμη και τεχνικά, ακόμα μια «δημοκρατία»! Μακάρι να έφευγαν αυτοί οι συνωμοσιολόγοι...


Ποιοι είναι, λοιπόν, οι άνθρωποι που ηγούνται αυτής της προσπάθειας και πόσο συντονισμένη είναι αυτή η προσπάθεια;

Από ό,τι φαίνεται, φαίνεται να είναι οι συνήθεις ύποπτοι: κορυφαίοι καπιταλιστές του κόσμου, ιστορικά πλούσιες δυναστείες από διάφορα μέρη της Γης, μέλη κοσμικών και θρησκευτικών βασιλέων, δισεκατομμυριούχοι κ.λπ. – με άλλα λόγια, είναι οι άνθρωποι που έχουν αρκετά χρήματα για να αισθάνονται ότι αυτός ο κόσμος είναι δικός τους, το 0,0001% – και ίσως επίσης οι άνθρωποι αμέσως κάτω από αυτούς που αναζητούν ανοδική κινητικότητα. Κάποια γνώριμα πρόσωπα, κάποια πρόσωπα που δεν έχουμε δει ποτέ.

Προφανώς, δεν είναι μια μονολιθική μάζα και είμαι βέβαιος ότι δεν συμφωνούν μεταξύ τους σε όλα και πιθανώς ανταγωνίζονται για το ποιος θα φάει περισσότερους αγρότες. Υπάρχει σίγουρα αντιπαλότητα μεταξύ της αμερικανικής και της κινεζικής ελίτ, για παράδειγμα, ή μεταξύ της αμερικανικής και της ρωσικής ελίτ - καθώς και μεταξύ διαφορετικών μεμονωμένων σούπερ καρχαριών. 

Αλλά συνολικά, ακόμη και όταν ανταγωνίζονται, έχουν κοινά συμφέροντα και κοινά μηνύματα, και υπάρχει περισσότερη στρατηγική συντροφικότητα και κοινό έδαφος μεταξύ τους παρά μεταξύ οποιουδήποτε από αυτούς και οποιουδήποτε από τους αγρότες. 

Για παράδειγμα, κανένας από αυτούς δεν είναι πιθανό να απορρίψει την ιδέα της δημιουργίας μιας νέας κατηγορίας χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων για να κερδίσει χρήματα! 

Επιπλέον, έχουν επίσης συμβούλους - οι οποίοι, με τη σειρά τους, ανταγωνίζονται μεταξύ τους για την υψηλότερη αμοιβή, προσπαθώντας να προωθήσουν τις ιδέες τους. Όλα υποκειμενικά, αλλά και εκτενώς -και δαπανηρά- συντονισμένα σε τομείς των κοινών συμφερόντων τους.

Και επί του παρόντος, η έννοια της «νίκης» της ημέρας φαίνεται να είναι ένας κόσμος γεμάτος με συντομογραφίες: AI, 5G, IoT και ούτω καθεξής. 

Έναν κόσμο όπου το χρήμα είναι ψηφιακό, τα τρόφιμα καλλιεργούνται στο εργαστήριο, όπου τα πάντα μετριούνται και ελέγχονται από γιγαντιαία μονοπώλια και οι άνθρωποι στερούνται σε μεγάλο βαθμό την ελεύθερη βούληση.

 Ένας κόσμος όπου κάθε στοιχείο της φύσης και κάθε ζωντανό ον είναι είτε ένας ξενιστής δεδομένων, είτε μια πηγή ενέργειας - ή και τα δύο. 

Ένας κόσμος όπου η ροή της καθημερινότητας των αγροτών είναι μικροδιαχειριζόμενη από τη συνεχώς παρακολουθούμενη, συνεχώς ωθούμενη τεχνητή νοημοσύνη που καταγράφει σκέψεις και συναισθήματα πριν καν οι άνθρωποι έχουν την ευκαιρία να κάνουν αυτές τις σκέψεις και να αισθανθούν δικές τους. 

Ένας κόσμος όπου η ίδια η ζωή ανατίθεται σε εξωτερικούς συνεργάτες στη μηχανή και ένας άνθρωπος είναι ουσιαστικά ένα κοστούμι κρέατος.

Τώρα, δεν νομίζω ότι αυτό ακριβώς το όραμα θα γίνει ποτέ πραγματικότητα πλήρως. Είναι πιθανό να καταρρεύσει πριν φτάσει στα μισά του δρόμου – και μερικά από αυτά που μόλις περιέγραψα δεν είναι τίποτα περισσότερο από ονειροπόληση ενός πολύ σπασμένου μυαλού. Αλλά οι ισχυροί τρελοί are κάνουν ό,τι μπορούν για να κάνουν αυτόν τον εφιάλτη πραγματικότητα. 

Έτσι, ο κίνδυνος δεν είναι να ξεπεραστεί από την ξαφνικά ενσυνείδητη τεχνητή νοημοσύνη, αλλά η διατάραξη της κανονικής ζωής και η απόλυτη δυστυχία που μπορεί να προκαλέσουν οι τρελοί στο μυαλό και το σώμα μας καθώς σπεύδουν να τεμαχίσουν και να ρίξουν ζάρια στον κόσμο, χρησιμοποιώντας διάφορες βολικές φράσεις όπως «παγκόσμια κρίση υγείας» ή «κλιματική αλλαγή».

Και ναι, υπάρχει σίγουρα συντονισμός και συνέχεια, καθώς υπάρχει συνέχεια σε δυναστείες και φιλοσοφικές τάσεις. Μερικά από αυτά είναι πιο εφήμερα και μερικά από αυτά είναι πιο συγκεκριμένα. 

Από την εφήμερη πλευρά, το όραμα των «resetters» σχετίζεται με τις φουτουριστικές ιδέες που ήταν δημοφιλείς στις αρχές του 20ού αιώνα, με το όνειρο ενός παγκόσμιου εταιρικού μονοπωλίου που στήριξε την μπολσεβίκικη επανάσταση του 1917 και με τη συνολική λαχτάρα του ελέγχου του κόσμου με την τεχνολογία, κάτι που επιχειρήθηκε και απέτυχε στη Σοβιετική Ένωση στη δεκαετία του '60 – χρησιμοποιώντας τη γλώσσα πολύ παρόμοια με τη σημερινή. 

Από τη συγκεκριμένη πλευρά, η Μεγάλη Επαναφορά (η οποία παρεμπιπτόντως είναι πολύ καλά συντονισμένη, στο βαθμό που τόσο ο Μπάιντεν όσο και ο Τζόνσον χρησιμοποιούν τις ίδιες κωδικοποιημένες λέξεις που πρότεινε το WEF) αναπτύσσεται από τις προσπάθειες μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο να διατηρηθεί μια «σωστή» ισορροπία δυνάμεων στον κόσμο, με τα «σωστά» οικονομικά συμφέροντα να αποκομίζουν τα οφέλη.

Η γλώσσα της «βιωσιμότητας», η οποία αποτελεί σημαντικό πυλώνα του κιτ μάρκετινγκ Great Reset, δημιουργήθηκε αρχικά ως μέρος διαφόρων προγραμμάτων των Ηνωμένων Εθνών – όπως η «Ατζέντα 21» και η Agenda 21«Ατζέντα 2030» και είμαι βέβαιος ότι κατά τη διάρκεια της παραγωγής αυτών των προγραμμάτων, και τα δύο στοιχεία – συνωμοσία και καλοσύνη – ήταν παρόντα. 

Και τα δύο είναι σύνολα εξαιρετικά στεγνών και βαρετών εγγράφων σχετικά με τη διαχείριση των πόρων και τη δικαιοσύνη, τα οποία διαβάζονται σαν κάτι γραμμένο από έναν κουρασμένο, τετράγωνο σοβιετικό δάσκαλο με καλή κατανόηση των γραφειοκρατικών όρων, γραμμένο κυρίως για να δικαιολογήσει τον μισθό των γραφειοκρατών και την ύπαρξη των Ηνωμένων Εθνών. 

Αυτό που είναι ενδιαφέρον για το τελευταίο είναι ότι τυπικά, ο ΟΗΕ είναι αρκετά άχρηστος, πράγμα που σημαίνει ότι οι άνθρωποι μαζεύονται, μιλούν, καταλήγουν σε μακρά γραφειοκρατικά έγγραφα και μη δεσμευτικά ψηφίσματα - και στη συνέχεια δεν συμβαίνει τίποτα ουσιαστικό. 

Αλλά όχι αυτή τη φορά. Όχι τώρα. Το πρόγραμμα ξεκινά! Επομένως, πρέπει να είναι σημαντικό για κάποιον που πληρώνει. Και ναι, είμαι κυνικός. Σε ό, τι συμβαίνει, υπάρχει πάντα ένας συνδυασμός καλών προθέσεων, απληστίας, φιλοδοξίας, προσωπικών σχέσεων, οικονομικών συμφερόντων, ψευδαισθήσεων και ούτω καθεξής. 

Οι πολιτικοί μιλούν με χρηματοδότες, οι στρατηγοί μιλούν με πολιτικούς, κάποιος είναι θείος κάποιου άλλου και έτσι γίνονται τα πράγματα. Δυστυχώς, όσο λιγότερο απλά είναι τα μηνύματα από πάνω προς τα κάτω και όσο πιο άφθονη είναι η προπαγάνδα, τόσο μικρότερη είναι η αξία των καλών προθέσεων και τόσο πιο εύκολο είναι για τους κακοποιούς να βγάλουν απόλυτους παραλογισμούς.

Και φυσικά, πρωτοβουλίες τόσο μεγάλου μεγέθους μπορεί να περάσουν από πολύ μακρές και ήσυχες «φάσεις σχεδιασμού», κατά τις οποίες οι επιθυμητές ιδέες φυτεύονται στα κεφάλια των επιθυμητών ανθρώπων μέσω ιδιωτικών συνομιλιών, μικρών συναντήσεων, χρηματοδοτούμενης έρευνας, βιομηχανικών συνεδρίων και τα παρόμοια.

 Έτσι, από τη στιγμή που πατιέται το κουμπί "δράση", αισθάνεται σαν να υπάρχει ήδη μια τάση. Και επιτρέψτε μου να επαναλάβω ξανά, απολύτως τα πάντα στην ιστορία είναι αποτέλεσμα υποκειμενικών επιλογών που γίνονται από υποκειμενικούς ανθρώπους. 

Ο τρόπος με τον οποίο συμβαίνουν τα πάντα στην ιστορία είναι ότι οι άνθρωποι μαζεύονται, αποφασίζουν τι θέλουν να κάνουν και το κάνουν. Όταν ενεργούν σημαντικοί άνθρωποι, ο αντίκτυπος είναι πιο ορατός. 

Έτσι, κατά κάποιο τρόπο, όλα είναι μια «συνωμοσία», επειδή όλα έρχονται μέσω της ανθρώπινης δράσης. Και συχνά, οι σημαντικοί άνθρωποι καλύπτουν τις πράξεις τους, αυτό δεν θα έπρεπε να είναι μια ριζοσπαστική ιδέα.

Και ναι, μέχρι τώρα, οι κορυφαίοι κάτοχοι εξουσίας στη Δύση έχουν καταλάβει ότι είναι πιο αποδοτικό και λιγότερο εργατικό για αυτούς να δωροδοκούν απλώς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης «των ρεκόρ», τους επιστήμονες, τους ακαδημαϊκούς, τους πολιτικούς, ακόμη και την «ελεγχόμενη αντιπολίτευση» them – και να τους πείθουν τους αγρότες – παρά να αστυνομεύουν τα πάντα και τους πάντες με τη βία. 

Και παρεμπιπτόντως, ενώ το αποκορύφωμα αυτού του πύργου είναι μια σοβαρή συνωμοσία, με την έννοια ότι είναι μια συντονισμένη προσπάθεια όπου οι εγκέφαλοι ενεργούν σε γενική ευθυγράμμιση μεταξύ τους, χωρίς να αποκαλύπτουν τους πραγματικούς μακροπρόθεσμους στόχους τους στους αγρότες - ο υπόλοιπος πύργος είναι πιθανώς το συνηθισμένο ανθρώπινο υλικό, πολλαπλασιασμένο με την έλλειψη παλιομοδίτικου, ηθικό αίσθημα ευθύνης. 

Το συνηθισμένο ανθρώπινο υλικό είναι ένα συνονθύλευμα φιλοδοξίας, βιασύνης, απληστίας, απροσεξίας, αλαζονείας, ακόμη και καλών προθέσεων. Όσο πιο κοντά στον πάτο, τόσο περισσότερη άγνοια και τόσο καλύτερες είναι οι προθέσεις – επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι κάνουν καλό – αλλά αυτό δεν αλλάζει την τραγική τροχιά της «επαναφοράς».


Εντάξει, αλλά ίσως περιμένετε, υπάρχει μια πραγματική κρίση και οι πλούσιοι έχουν ξυπνήσει επειδή θέλουν να ζήσουν; Τι γίνεται αν δεν υπάρχει συνωμοσία αυτή καθαυτή, και απλά έχουν συνειδητοποιήσει ότι ο πλανήτης είναι ένα χάος, και τώρα θέλουν να αντιμετωπίσουν τα ζητήματα του υπερπληθυσμού και της ρύπανσης, επειδή υπάρχουν πραγματικά are πάρα πολλοί άνθρωποι στον πλανήτη που όλοι υπερκαταναλώνουν και μολύνουν; Τι απαντάτε σε αυτό;

Χαίρομαι που ρωτήσατε, οπότε ας μιλήσουμε γι 'αυτό.

Είναι απολύτως αληθές ότι η άψυχη, ωφελιμιστική προσέγγιση της φύσης, της ζωής και των άλλων έμβιων όντων υπήρξε εξαιρετικά καταστροφική – με την πιο άμεση, την πιο ορατή καταστροφή να ανατίθεται σε «χώρες του τρίτου κόσμου» και στους λιγότερο οικονομικά τυχερούς ανθρώπους στη Δύση. (Βλέπε χώρους υγειονομικής ταφής, Cancer Alley και ανθυγιεινά, γεμάτα δηλητήριο μη βιολογικά τρόφιμα). Είναι αλήθεια ότι ο μαζικός καταναλωτισμός και η χρήση αναλώσιμων (που μας έφεραν λίγο πολύ τα ίδια κόμματα που τώρα επιπλήττουν τους ανθρώπους για καταναλωτισμό) έχουν δημιουργήσει πολλά χάλια. Είναι αλήθεια ότι οι ωκεανοί και οι πνεύμονές μας είναι γεμάτοι πλαστικό, ότι η ποσότητα των χρόνιων ασθενειών εκτοξεύεται στα ύψη και ότι πολλά είδη πεθαίνουν. 

Είναι αλήθεια ότι το χώμα μας, η τροφή μας και το σώμα μας είναι μολυσμένα με εξαιρετικά τοξικό glyphosate. Είναι αλήθεια ότι συνήθως, περνούν δεκαετίες μεταξύ του χρόνου που οι κατασκευαστές συνειδητοποιούν την τοξικότητα του προϊόντος τους και του χρόνου που το λένε σε μια συζήτηση παύει να είναι μια θεωρία συνωμοσίας. Όλα αληθινά. 

Ωστόσο, είναι επίσης αλήθεια ότι οι άνθρωποι που δείχνουν με το δάχτυλο τα κοινωνικά δεινά και μας λένε ότι χρειαζόμαστε μια Μεγάλη Επαναφορά προέρχονται από τα ίδια στρατόπεδα και γενεαλογίες που την προκάλεσαν εξαρχής. 

Είναι αλήθεια ότι κάτω από τη γλώσσα των φυλλαδίων μάρκετινγκ, υπάρχει τοξικότητα και χάος που υπερβαίνουν κατά πολύ αυτό που έχουμε σήμερα. Έτσι, είναι είτε ηλίθιοι είτε ψεύτες – και φοβάμαι ότι είναι το δεύτερο. 

Όσο πλούσιοι κι αν είναι, δεν έχουν ούτε κατά διάνοια ηθικά προσόντα για να διορθώσουν οτιδήποτε σε αυτόν τον κόσμο. Και ό,τι κι αν επιλέξουμε να κάνουμε για να θεραπεύσουμε τη σχέση μας με τη φύση και μεταξύ μας – σίγουρα δεν είναι η τεχνοφασιστική, νεοφεουδαρχική Μεγάλη Επαναφορά.

Μια μεταφορά: Αν ο ηγέτης του Κόμματος των Βιαστών σκέφτηκε μια Πλατφόρμα Ενάντια στον Βιασμό που δεν σταμάτησε τον βιασμό, αλλά που μετονόμασε την ίδια την πράξη λέγοντας ότι αν κάποιος χρησιμοποιεί έναν ροζ δονητή από ανακυκλωμένο πλαστικό για να διεισδύσει, τότε δεν είναι βιασμός... Πιστεύετε ότι είναι μια πλατφόρμα κατά του βιασμού στα σοβαρά;

Οπότε όχι, δεν είναι οι άνθρωποι που θα δείξουν το δρόμο (απλά δείτε αυτή την ιδέα για τα σκουπίδια στο διάστημα). Αν προχωρήσουμε, θα καταλήξουμε σε έναν κόσμο που μοιάζει με αυτό:
Μιλώντας για λύσεις, υπάρχουν πολλοί ακτιβιστές και τοπικοί ηγέτες, όπως η Vandana Shiva, για παράδειγμα, που βρίσκουν τρόπους για να θεραπεύσουν τη σχέση μας με τη φύση. Υπάρχουν πληροφοριοδότες. Υπάρχουν δικηγόροι που πολεμούν εταιρικούς γίγαντες και μερικές φορές κερδίζουν. Υπάρχουν γιατροί που διακινδυνεύουν την καριέρα τους για να προστατεύσουν τους ασθενείς τους. Υπάρχουν τοπικοί αγρότες. Υπάρχουν καλλιτέχνες που ξεγυμνώνουν τις ψυχές τους. Υπάρχουν άνθρωποι που λένε την αλήθεια. Υπάρχει αξιοπρέπεια και σεβασμός υπάρχει αν επιμένουμε σε αυτά. 

Πιστεύω ότι οι καλές μακροπρόθεσμες λύσεις προέρχονται από την εσωτερική ειλικρίνεια και ειρήνη και ότι ο καθένας από εμάς διαθέτει τη μοναδική ιδιοφυΐα που μας βοηθά να εντοπίσουμε το κομμάτι του παζλ, το οποίο τελικά θεραπεύει τον κόσμο.

Όσο υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι στον πλανήτη, νομίζω ότι ακόμη και αυτό είναι περιστροφή. Στην πραγματικότητα, η Vandana Shiva έχει παράγει ανάλυση της βιομηχανικής έναντι της παραδοσιακής τοπικής γεωργίας όσον αφορά τους αριθμούς και φαίνεται ότι μας έχει πει ψέματα η Big Ag για τη σημασία τους. 

Επίσης, το μεγαλύτερο «δημογραφικό πρόβλημα» στη Δύση αυτή τη στιγμή είναι ο αυξανόμενος αριθμός ηλικιωμένων εναντίον νέων. Και ακόμη και στον «αναπτυσσόμενο κόσμο», οι τάσεις φαίνεται να είναι διαφορετικές από αυτό που έχουμε μάθει να σκεφτόμαστε

Και επιπλέον, ο πλανήτης έχει αρκετά για όλους, και ο λόγος που αντιμετωπίζουμε έλλειψη είναι επειδή το 0,0001% των ανθρώπων ελέγχει πολλά. Κατά ειρωνικό τρόπο, είναι οι ίδιοι άνθρωποι που ανησυχούν ότι δεν υπάρχει αρκετός, προωθώντας την ιδέα του υπερπληθυσμού - συχνά ενώ αναπαράγονται με ενθουσιασμό - και μολύνοντας τους νέους εγκεφάλους με την ιδέα του υπερπληθυσμού στο βαθμό που τώρα, ορισμένοι νέοι της μεσαίας τάξης δεν θέλουν να κάνουν παιδιά, «για να σώσουν τον πλανήτη». Πόσο μπερδεμένο είναι αυτό;

Και ναι, η ιδέα του υπερπληθυσμού ανησυχεί τους ηγέτες εδώ και μερικές δεκαετίες. Θα έλεγα ότι κατά καιρούς, οι σκέψεις τους έχουν φέρει ευγονικούς τόνους (βλέπε, για παράδειγμα, αυτή την έκθεση Κίσινγκερ του 1974 που καυχιέται για την «ενθάρρυνση» των Ινδών ανδρών να κάνουν αγγειεκτομή). Και όχι, δεν θα ήταν εντελώς τρελό να υποθέσουμε ότι η ευγονική δεν εξαφανίστηκε από τότε που ο Χίτλερ κατέστρεψε το εμπορικό σήμα και ότι όποιος πιστεύει ότι κατέχει τον κόσμο, πιθανότατα δεν θα τον πείραζε λίγο περισσότερο χειρουργική διαχείριση των δημογραφικών τάσεων. 

Μπορώ να διαβάσω το μυαλό τους; Όχι. Δεν μπορώ να πω ποιος ακριβώς σκέφτεται τι ακριβώς, και ευτυχώς για μένα, δεν είμαι προσκεκλημένος στις συναντήσεις τους - αλλά κάθε τόσο, περσόνες όπως ο Γκέιτς ή ο Βασιλιάς Κάρολος λένε πράγματα που ακούγονται αρκετά χιτλερικά και με κάνουν να αναρωτιέμαι. 

Από την άλλη, δεν το βρίσκω ιδιαίτερα σοκαριστικό επειδή η ανθρώπινη φύση δεν έχει αλλάξει από την εποχή που η ευγονική ήταν κοινωνικά αποδεκτή στην «αξιοσέβαστη κοινωνία». 

Έτσι, η θεωρία μου είναι ότι μερικοί ισχυροί άνθρωποι του κόσμου είναι πραγματικά κακοί και πιθανώς παίζουν με την ευγονική – και μερικοί είναι πιθανώς απλώς αδιάφοροι για τις επιθυμίες των αγροτών – αλλά από την πλευρά μου, δεν με νοιάζει πραγματικά ποιος είναι. 

Κακός ή αδιάφορος, δεν θέλω να καταστρέψουν τον κόσμο μου. Είναι υπερβολικό να το ζητάμε;

Η δουλειά μου είναι διανομέας δηλητηριάσεων.
Η κατάστασή μου είναι
το μίσος για τις βιολογικές μορφές.
Με αποκαλούν διαταραγμένο
Αλλά είμαι ο πιο λογικός από όλους.
Με αποκαλούν ανελέητο δολοφόνο,
σαδιστή, ρομπότ, βασιλιά.
Αλλά είμαι απλά τελειομανής.

Η δουλειά μου είναι διανομέας δηλητηριάσεων.
Η θρησκεία μου είναι
το μίσος για απρόβλεπτα σχήματα.
Το δηλητήριό μου θα σε βρει στα λόγια,
Στο φαγητό,
Επικείμενος τον σε τρόπο,Θα
νερό που πίνεις,
 Στο φαγητό,
στον αέρα που αναπνέεις,
Με ένα ή τον άλλο τρόπο θα σε βρει.

Η δουλειά μου είναι διανομέας δηλητηριάσεων.
Μια πολύ πρακτική δουλειά.
Είσαι ευπρόσδεκτος.

Τώρα, ας δούμε γρήγορα τις περιοχές που, σύμφωνα με το σχέδιο της Μεγάλης Επαναφοράς, πρέπει να διαταραχθούν και να επανασχεδιαστούν πλήρως. 

Αυτό είναι ένα τεράστιο θέμα από μόνο του, και θα το θίξω μόνο ελαφρά, με ιδιαίτερη έμφαση στη γλώσσα που χρησιμοποιείται και πώς επικαλύπτεται με την «αντιμετώπιση της πανδημίας». Σας ενθαρρύνω θερμά να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Παγκόσμιου Οικονομικού 
Φόρουμ και να κοιτάξετε γύρω σας.


Κρατική υπόσταση και διακυβέρνηση.

Στον νέο κόσμο, οι χώρες εξακολουθούν να υπάρχουν, αλλά όλες συμμορφώνονται με μια κεντρική τάξη. Είναι «συνεργάσιμο» (κλείσιμο του ματιού, κλείσιμο του ματιού). Πολλές κυβερνητικές λειτουργίες αυτοματοποιούνται και ανατίθενται στην τεχνητή νοημοσύνη. Οι αποφάσεις βασίζονται σε δεδομένα και αλγόριθμους, δεν υπάρχει ιδιωτικότητα και υπάρχει πολύ μεγαλύτερη ρευστότητα όσον αφορά τις μεταναστεύσεις (οπότε, δυστυχώς, το πολύ ανθρώπινο συναίσθημα της καλοσύνης προς τους μετανάστες που προωθείται στα μέσα ενημέρωσης μπορεί να μην αφορά την καλοσύνη, κάτι που είναι κακό για μένα προσωπικά). Υπάρχει επίσης η δυνατότητα αντικατάστασης των ανθρώπινων κυβερνήσεων με AI εντελώς, αλλά όχι αμέσως. 

Ο συλλογισμός είναι απλός: Προκειμένου οι υπερπλούσιοι να διαχειριστούν το παγκόσμιο απόθεμα, οι μεμονωμένες κυβερνήσεις πρέπει να ενεργούν περισσότερο ως διευθυντές μεσαίου επιπέδου που λογοδοτούν στις διεθνείς αρχές παρά ως ανεξάρτητες ομοσπονδιακές κυβερνήσεις.

(Θυμάστε πώς τα "mom and pop shops" εκδιώχθηκαν από την αγορά και αντικαταστάθηκαν από αλυσίδες καταστημάτων; Το ίδιο πράγμα εδώ, εκτός από αυτή την περίπτωση, τα καταστήματα μαμάς και ποπ είναι χώρες.)

Η παραδοσιακή Αμερική, τώρα, είναι πολύ εμπόδιο σε αυτό. Η συνήθεια της γενναιόδωρης κατανάλωσης και της ελεύθερης έκφρασης, η εγωκεντρική εξωτερική πολιτική της, η αίσθηση του δικαιώματος και τα μεγάλα προαστιακά σπίτια της είναι απαγορευμένα. Μια παραδοσιακή, ανεξάρτητη, ισχυρή Αμερική αποτελεί εμπόδιο. 

Υπό αυτό το πρίσμα – και με μια δήλωση αποποίησης ευθύνης ότι δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι τέτοιο όπως μια δίκαιη αυτοκρατορία, αισθάνομαι ότι υπάρχει μια ενεργή προσπάθεια να «εξομαλυνθεί η Αμερική», να οικειοποιηθεί την κυβέρνησή της, να καταστρέψει τα αγροκτήματα και τις μικρές επιχειρήσεις – ειδικά αυτές που δεν είναι συνεπείς με αυτό το πλήρως ψηφιακό μέλλον – και να ρίξει τη μεσαία τάξη. ειδικά σε «ξεπερασμένες» σταδιοδρομίες. Νιώθουμε σαν να βρισκόμαστε σήμερα στη μέση μιας «έγχρωμης επανάστασης», ενός μαλακού πραξικοπήματος. 

Συνήθως, οι αμερικανικές ελίτ το κάνουν σε άλλα έθνη - αλλά τώρα συμβαίνει στο εγχώριο έδαφος. Αισθάνεται ότι η ατζέντα της Μεγάλης Επαναφοράς, μέσω των αγγελιοφόρων της και μέσω των χρημάτων της, διαμορφώνει τόσο τη σχιζοφρενική «απάντηση στον COVID» όσο και το ξαφνικά mainstream και καλά χρηματοδοτούμενο, σούπερ εταιρικό κίνημα «κοινωνικής δικαιοσύνης / κλίματος», τα οποία είναι όλα σε αυτό το σημείο αλληλένδετα όσον αφορά τα μηνύματα.

 Και οι δύο προσποιούνται ότι προωθούν το δημόσιο καλό, και οι δύο οπλίζουν επιδέξια πραγματικά ζητήματα και παίρνουν μια άνοδο από ανθρώπους που έχουν μια πραγματική αγάπη για τη δικαιοσύνη στην καρδιά τους - όλα για να ανοίξουν το δρόμο για τους οικονομικούς στόχους των «μεγάλων resetters» - όπως η πλήρης διάβρωση της ιδιωτικής ζωής (βλ. ανίχνευση επαφών), η μετακίνηση όλων των ανθρώπινων δραστηριοτήτων στο διαδίκτυο (βλέπε, καλά, τα πάντα), την επιβολή του νόμου και το προέγκλημα που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη precrime (βλέπε "αποχρηματοδοτήστε την αστυνομία") και ούτω καθεξής. Και ναι, η Αμερική έχει πολλά ειλικρινή προβλήματα. 

Αλλά δεν είναι ότι οι σημερινές δομές αντικαθίστανται από ένα συμβούλιο πνευματικά γειωμένων, σοφών γηγενών πρεσβυτέρων που είναι βαθιά συνδεδεμένοι με τη Γη και που δεν θα βλάψουν καμία αθώα ζωή. Αυτό που επιχειρείται – όσο ασαφής και αν είναι η συγκάλυψη μάρκετινγκ – είναι πολύ χειρότερο, πολύ λιγότερο ανθρώπινο και πολύ πιο καταστροφικό από αυτό που έχουμε σήμερα. Δεν μου αρέσει.

Είναι ψηφιακό νόμισμα, κρυπτογράφηση και πληρωμές μέσω κινητού σε όλη τη διαδρομή. Οι πολίτες πρέπει να είναι απολύτως διαφανείς και να αφήνουν ίχνη όλων όσων κάνουν, θυμάστε;

Τροφή.

Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι ελπίζω να σας αρέσει το κρέας κατσαρίδων, γιατί έρχεται.

Πέρα από τις κυνικές παρατηρήσεις, το «μέλλον των τροφίμων» είναι μια καταστροφή. Οι ψεύτες στα καρεκλάκια έχουν το θράσος να χρησιμοποιούν καλές λέξεις όπως «βιώσιμη ανάπτυξη», αλλά δεν υπάρχει τίποτα βιώσιμο σε αυτό το πράγμα. Είναι BigAg στα στεροειδή, πολύ τοξικό. Και, παρεμπιπτόντως, είναι επίσης ενεργοβόρα, καθώς όλα αυτά τα ρομπότ, οι αισθητήρες και τα κέντρα δεδομένων δεν είναι δωρεάν, αλλά ποιος το μετράει αυτό.

Επίσης, τα σημερινά αγροκτήματα πρέπει να φύγουν. Όχι μόνο οι ενοχλητικοί παραδοσιακοί τοπικοί αγρότες ανταγωνίζονται με πατενταρισμένα εργαστηριακά τρόφιμα και - επίσης πατενταρισμένα - ΓΤΟ και - επίσης πατενταρισμένα - εδάφη - καταλαμβάνουν επίσης το χώρο που απαιτείται για βασιλικούς χώρους αναψυχής, καθώς και πάρκα ανεμογεννητριών και ηλιακών συλλεκτών (τα οποία καταλαμβάνουν πολύ χώρο, παρεμπιπτόντως). Και τι ξέρετε, ίσως οι βασιλιάδες θέλουν πραγματικά να «διατηρήσουν» μερικά μπαλώματα της φύσης κρατώντας την απαλλαγμένη από ανθρώπους. Είναι το απόθεμά τους, τελικά, είναι λογικό να το διατηρήσουμε καλά.

Δεν είναι περίεργο η «αντίδραση στον COVID» πλήττει τόσο σκληρά τα αγροκτήματα, αναγκάζοντάς τα να κλείσουν...

Τώρα, μια νέα παγκόσμια έκθεση πολιτών, που δημοσιεύθηκε από τη Navdanya, δείχνει ότι πίσω από την καλή εικόνα του Ιδρύματος Gates βρίσκεται μια τοξική φιλοσοφία του φιλανθρωπισμού που βασίζεται στην εταιρική εξαγορά των σπόρων μας, της γεωργίας, των τροφίμων, της γνώσης και της παγκόσμιας υγείας

ΓεωργίαΙατρική.
Τηλε-

Μέχρι στιγμής, τόσο στην ιατρική όσο και στην εκπαίδευση, είμαστε σε καλό δρόμο, χάρη στην παγκόσμια πανδημία...

Ενέργεια.
Τώρα, αυτό είναι ενδιαφέρον. Επειδή τα ορυκτά καύσιμα, ο διάβολος του σημερινού μάρκετινγκ, είναι πραγματικά κακά. Είναι αλήθεια ότι η εξόρυξη πετρελαίου είναι καταχρηστική για τον πλανήτη. Οι διαρροές δημιουργούν πολύ χάος και συμβαίνουν όλη την ώρα. Οι βαρόνοι του πετρελαίου είναι ληστές. Οι άνθρωποι που ζουν κοντά σε διυλιστήρια αρρωσταίνουν. Το πλαστικό, το οποίο προέρχεται από το πετρέλαιο, μολύνει τα πάντα, από τους ωκεανούς μέχρι το στομάχι και τους πνεύμονές μας. Ωστόσο, τα ορυκτά καύσιμα είναι επίσης η μόνη πηγή ενέργειας - εκτός από την πυρηνική ενέργεια - που είναι σήμερα ικανή να υποστηρίξει τα επίπεδα κατανάλωσης του παγκόσμιου πληθυσμού. Επιπλέον, αν κοιτάξετε κάτω από την κουκούλα του «πράσινου», δεν είναι τόσο πράσινο, πραγματικά, εκτός αν μιλάμε για το χρώμα του χρήματος. Οι ηλιακοί συλλέκτες καταλαμβάνουν έναν τόνο στο διάστημα (βλ. Παρακάτω), υποβαθμίζονται γρήγορα και μετατρέπονται σε τοξικούς σωρούς.

Οι ανεμογεννήτριες καταλαμβάνουν επίσης έναν τόνο χώρου και έχουν τα δικά τους προβλήματα. Και τα δύο εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις καιρικές συνθήκες και δεν παρέχουν επαρκή ενέργεια. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η πρόσφατη ταινία του Michael Moore, Planet of the Humans, η οποία διερευνούσε μερικές από τις όχι και τόσο πράσινες πτυχές της «πράσινης ενέργειας» και έριχνε φως σε κάποια από τη διαφθορά στο περιβαλλοντικό κίνημα, δέχτηκε επίθεση από τους κορυφαίους περιβαλλοντολόγους τόσο άγρια και τόσο ομοιόμορφα που η ταινία αφαιρέθηκε από τις μεγάλες πλατφόρμες και εξαφανίστηκε από τα φώτα της δημοσιότητας.

Τέλος πάντων, τι θα συμβεί αν εξαφανιστούν τα ορυκτά καύσιμα; Παρεμπιπτόντως – και αυτό είναι ένα σημαντικό σημείο – δεν είμαι πραγματικά πεπεισμένος ότι οι «resetters» σκοπεύουν να εξαφανιστούν πραγματικά τα ορυκτά καύσιμα. Νομίζω ότι θα μπορούσαμε να εξετάσουμε μια πράξη rebranding. 

Πίστευα μέχρι πρόσφατα ότι ήθελαν πραγματικά να «εξαλείψουν» τα ορυκτά καύσιμα – αλλά στη συνέχεια εξέτασα την «τεχνολογία του κλίματος» – και τώρα σκέφτομαι ότι τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα, ότι θα μπορούσε να είναι ένας στρατηγικός γεωπολιτικός ελιγμός. Δεν ξέρω. 

Υπάρχουν κάποιες περίεργες τεχνολογικές επικαλύψεις μεταξύ των ορυκτών καυσίμων και της «πράσινης» ενέργειας - αλλά ο χρόνος θα δείξει. Σε κάθε περίπτωση, αν είτε φύγουν είτε προσποιηθούν ότι εξαφανίζονται, θα ανακαλύψουμε γρήγορα ότι η αιολική και η ηλιακή ενέργεια δεν το κόβουν - και τότε, θα συναντήσουμε τον νέο βασιλιά της «πράσινης» ενέργειας, την πυρηνική σύντηξη, ναι.

Όταν συμβεί αυτό, ο φίλος μας, ο διάσημος φιλάνθρωπος, θα έρθει να σώσει. Έχει επενδύσει σε μεγάλο βαθμό σε αντιδραστήρες πυρηνικής σύντηξης - στην πραγματικότητα, το αγαπημένο του έργο, σύμφωνα με τον ίδιο. (Στην πραγματικότητα, τυχαίνει να εμπλέκεται πολύ βαθιά σε κάθε σημείο της λίστας Great Reset, πόσο επιχειρηματική ιδιοφυΐα είναι.) Αλλά περιμένετε, για να κάνει την ίντριγκα ακόμη πιο ενδιαφέρουσα, ο ΠΟΥ, ο οποίος φυσικά απολαμβάνει τη γενναιόδωρη χρηματοδότησή του, έχει στο παρελθόν καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να υποτιμήσει το τίμημα για την υγεία των πυρηνικών ατυχημάτων όπως το Τσερνομπίλ και η Φουκουσίμα.

Μιλώντας για ενέργεια και χρηματοδότηση, ας μιλήσουμε για το "ανθρώπινο κεφάλαιο". Στον νέο κόσμο, το «ανθρώπινο κεφάλαιο» δεν είναι απλώς μια μεταφορά για το HR ή την εργασία. Η Microsoft, για παράδειγμα, έχει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για μια μέθοδο μετατροπής της ανθρώπινης συμπεριφοράς σε κρυπτονόμισμα, η οποία γίνεται μέσω μιας απροσδιόριστης συσκευής σε συνδυασμό με έναν διακομιστή που καταγράφει τη σωματική δραστηριότητα και «εξορύσσει» κρυπτογράφηση. 

Δεδομένου ότι σύμφωνα με τη Νέα Κανονικότητα, η ψηφιακή τεχνολογία και η κρυπτογράφηση υποτίθεται ότι θα γίνουν mainstream, αυτό μοιάζει ύποπτα με ένα εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για τον αυστηρό έλεγχο της συμπεριφοράς των φτωχών που μπορεί να εξαρτώνται από αυτό για εισόδημα - όσο και για την κυριολεκτικά εξόρυξη των σωμάτων των κατά τα άλλα «άχρηστων» εξαρτώμενων από την πρόνοια / αποδεκτών UBI για ενέργεια (η οποία, παρεμπιπτόντως, είναι ένα πραγματικό πράγμα, είτε το πιστεύετε είτε όχι).

Επιπλέον, αυτό το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ενός νέου χρηματοπιστωτικού μέσου, διότι, εάν εξορύσσονται για ενέργεια, αυτοί οι άνθρωποι γίνονται «περιουσιακά στοιχεία» που θα μπορούσαν ενδεχομένως να συγκεντρωθούν σε εικονικά χαρτοφυλάκια και ουσιαστικά να αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Δείτε πόσο τακτοποιημένο; Τώρα, μιλάμε για σωστή δουλοπαροικία! Και ναι, αυτό ακούγεται πολύ sci-fi, αλλά ας μην ξεχνάμε πώς σκέφτονται κάποιοι δισεκατομμυριούχοι «οραματιστές» – όχι όπως οι κανονικοί άνθρωποι, αλλιώς οι εργαζόμενοι στις αποθήκες της Amazon δεν θα φορούσαν πάνες για να παραλείψουν τα διαλείμματα για μπάνιο. Επίσης, ας μην ξεχνάμε ότι σήμερα, υπάρχει διαπραγμάτευση πολύ θεωρητικών αντικειμένων καθώς και στοιχήματα στον καιρό. Πολλά χρήματα σε αυτόν τον κόσμο γίνονται σε περίεργα, αυθαίρετα πράγματα!

Μιλώντας για τον καιρό, η Μεγάλη Επαναφορά νομιμοποιεί επίσης την επικίνδυνη, επεμβατική θηριωδία που είναι η γεωμηχανική και την καθιστά δυνητικά «δροσερή» και «σωτήρια», όπως ακριβώς κάνουν κάποιες λευκές βίβλοι για το «κίνημα της κλιματικής αλλαγής». white papers Το παρατήρησα και θρήνησα αυτό το γεγονός πριν από μερικά χρόνια, ουρλιάζοντας από τις στέγες για το πόσο μπερδεμένο ήταν. Ο ψεκασμός τοξικών χάλια στον αέρα είναι δροσερός και "πράσινος"; Τι πράξη γλωσσικής απάτης.

Επίσης, μια λέξη για τον άνθρακα. Δεν πρόκειται να υπεισέλθω στο όλο θέμα, διότι το άρθρο είναι ήδη μακρύ, ωστόσο, φαίνεται ότι όποια και αν ήταν η ιστορία του άνθρακα κατά τη γέννηση, μέχρι τώρα η ιστορία έχει μετατραπεί σε εργαλείο δημιουργίας μιας αγοράς από το πουθενά και ένα σωρό χρηματοπιστωτικά μέσα για να κερδίσετε χρήματα, επίσης από το τίποτα. Για παράδειγμα, κοιτάξτε αυτό το εργοστάσιο, που υποστηρίζεται από τον Gates και μερικούς πετρελαϊκούς γίγαντες. 

Το αγαπημένο μου μέρος είναι ότι μετά την απομάκρυνση του διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα χρησιμοποιώντας ένα κοκτέιλ χημικών ουσιών, ένας από τους τρόπους αποθήκευσης των λαφύρων είναι να κάψετε ένα μάτσο δέντρα (συγγνώμη, "βιομάζα"). Ναι, αυτό είναι απολύτως λογικό, γιατί ποιος μπορεί να βγάλει χρήματα απλά αφήνοντας τα δέντρα μόνα τους και αφήνοντάς τα να κάνουν τη δουλειά, δωρεάν; Τι είδους ηλίθιος θα το επέτρεπε αυτό;

Θα ήθελα επίσης να επισημάνω το γεγονός ότι όταν αποθηκεύεται, αποθηκεύεται βαθιά υπόγεια με τρόπους που δεν έχουν γίνει ποτέ πριν. (Τι κάνει στις εσωτερικές διαδικασίες του πλανήτη; Το σκέφτηκε κανείς;) Απαιτεί επίσης την κατασκευή αγωγών για τη μεταφορά διοξειδίου του άνθρακα από το ένα μέρος στο άλλο, όπως η μεταφορά πετρελαίου. Και τέλος, η δέσμευση και αποθήκευση άνθρακα είναι απίστευτα ενεργοβόρα και η ενέργεια προέρχεται από... ορυκτά καύσιμα; Πυρηνικός? Ανεμογεννήτριες που στη συνέχεια πρέπει να καταλαμβάνουν τη μισή επιφάνεια του πλανήτη; Ω δεν ξέρω... 

Και μιλώντας για γλώσσα, ο στόχος δεν είναι «μηδενικές εκπομπές άνθρακα», είναι «καθαρές μηδενικές εκπομπές άνθρακα», πράγμα που σημαίνει ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να ρυπαίνουμε και στη συνέχεια να οικοδομήσουμε μια νέα προσοδοφόρα βιομηχανία πάνω σε αυτό, δημιουργώντας παράλληλα ένα νέο είδος ρύπανσης. Με άλλα λόγια, business as usual...

Επίσης, ενώ βρισκόμαστε στο θέμα της «πράσινης βιώσιμης ανάπτυξης», η οικοδόμηση πολύ περισσότερης τεχνολογίας και υποδομών επιτήρησης – οι οποίες είναι όλες εξαιρετικά ενεργοβόρες για να μην αναφέρουμε ακάθαρτες – δεν έρχεται σε αντίθεση με την ιδέα της πράσινης; Το σκέφτηκα πριν από λίγο όταν διάβασα, με μεγάλο αρχικό ενθουσιασμό, το κείμενο της προτεινόμενης νομοθεσίας για την Πράσινη Νέα Συμφωνία. proposed legislation. 

Ήμουν, όπως, yay δικαιοσύνη και δικαιώματα των ιθαγενών, yay.... Περίμενε... «Έξυπνα» δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας; Δεν είναι ακριβώς αυτό που θέλει η Big Tech και δεν συνεπάγεται την ανάγκη για έξυπνους αισθητήρες που έρχονται με περισσότερες υποδομές και δορυφόρους, περισσότερους πύργους, απώλεια ιδιωτικότητας και νέο είδος ασύρματης ρύπανσης που παράγει μη δοκιμασμένες επιπτώσεις στην υγεία; 

Με σταμάτησε στα ίχνη μου και με ανάγκασε να εξετάσω διάφορες «πράσινες» πρωτοβουλίες - και ως αποτέλεσμα, να ανακαλύψω διάφορους σκελετούς στην ντουλάπα. Και τότε σκόνταψα στο έργο του Cory Morningstar, και ήμουν σαν, ουάου. Το ένστικτό μου ήταν σωστό, δεν είναι ακριβώς αυτό που φαίνεται! !


Τώρα, αυτό παρέχει μια ωραία συνέχεια στο πώς η αφήγηση της «παγκόσμιας κρίσης υγείας» παίζει στη Μεγάλη Επαναφορά.

Πρώτον, μερικές σημειώσεις καθαριότητας.

Όπως είπα προηγουμένως, η Μεγάλη Επαναφορά είναι ένα εξαιρετικά φιλόδοξο σχέδιο αναδιάρθρωσης τόσο της παγκόσμιας οικονομίας – όσο και της ίδιας της έννοιας του τι σημαίνει να είσαι ζωντανός. (Είναι πραγματικά ζωντανό ένα ζόμπι που ωθείται από τεχνητή νοημοσύνη του οποίου η λήψη αποφάσεων εξωτερικεύεται;) Χωρίς συνεργαζόμενο πληθυσμό, αυτή η φιλόδοξη οικονομική και θρησκευτική μεταρρύθμιση δεν μπορεί να επιτύχει.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάνουμε τον πληθυσμό να συνεργαστεί με αυτήν την πολύ περίεργη μεταρρύθμιση; Είναι φόβος – επειδή οι υποσχέσεις ευχαρίστησης δεν αρκούν για να φέρουν εις πέρας μια τόσο μαζική και παράξενη αλλαγή. Έτσι, πρέπει να είναι ο φόβος και το άγχος, είτε λόγω ενός εξωτερικού εχθρού, μιας προοπτικής φυσικής καταστροφής ή μιας ασθένειας.

Ας μην ξεχνάμε ότι πριν από το 2020, υπήρχε ήδη μια πολύ δαπανηρά οργανωμένη αφήγηση φόβου, υποστηριζόμενη από λίγο-πολύ τους ίδιους παίκτες που πιέζουν τώρα για τη Μεγάλη Επαναφορά. Μιλάω φυσικά για το οπλισμένο αφήγημα της «κλιματικής αλλαγής». Και ενώ υπάρχουν πολλά περιβαλλοντικά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν το συντομότερο δυνατόν, το εταιρικό κίνημα για την «κλιματική αλλαγή» έχει περιέργως επικεντρωθεί σε μηνύματα που συμπίπτουν περίπου με τα μηνύματα της εκστρατείας Great Reset, εξυπηρετώντας τους οικονομικούς τους στόχους - και οι τροχιές χρηματοδότησης αλληλεπικαλύπτονται επίσης. Έτσι, φαίνεται ότι τα οικονομικά συμφέροντα πίσω από τη Μεγάλη Επαναφορά προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν πρώτα το «κίνημα για το κλίμα», αλλά δεν δημιούργησαν τα επιθυμητά επίπεδα φόβου αρκετά γρήγορα. Δεν νοιάζονταν αρκετοί άνθρωποι. 

Προσωπικά έχω παρακολουθήσει μια εκπαιδευτική συνεδρία και είμαι εξοικειωμένος με την «οργάνωση» και τα κόλπα νευρογλωσσικού προγραμματισμού που υποτίθεται ότι κάνουν το κοινό να ανησυχεί πολύ για το κλίμα. Τα μηνύματα είναι πολύ καλά μελετημένα και δίνουν μια γενναιόδωρη οικονομική υποστήριξη, δεν είναι ένα κίνημα βάσης χίπις - ακόμα κι αν πολλοί μεμονωμένοι άνθρωποι ειλικρινά ρίχνουν την ψυχή τους σε αυτό. Ακριβώς όπως οι απλοί μάρτυρες του Ιεχωβά που χτυπούν την πόρτα σας μπορεί να είναι εξαιρετικά ειλικρινείς.

Ως άνθρωπος, δεν εμπιστεύομαι καμία οντότητα που ψυχρά, υπολογισμένα, προσπαθεί να με κάνει να φοβηθώ και να προκαλέσει μια αντίδραση στρες. Οι άνθρωποι που άκουγα δεν έδειχναν να φοβούνται πολύ. Ήταν καλοθρεμμένοι, μεσοαστοί και όχι υποαπασχολούμενοι. Δεν φοβόντουσαν να συλληφθούν σε μια διαδήλωση – και στην πραγματικότητα προσπάθησαν να συλληφθούν, χωρίς κανένα φόβο για τη μελλοντική τους απασχόληση. Αφού το είδα αυτό, άρχισα να κάνω ερωτήσεις ως προς το γιατί ήθελαν να φοβάμαι και τι ήθελαν να κάνω. Όταν άρχισα να κάνω ερωτήσεις και να ερευνώ, αποδείχθηκε ότι η τροχιά των «λύσεων» περιελάμβανε πράγματα όπως έξυπνα δίκτυα, ηλεκτρικά αυτοκίνητα (που δεν είναι εξ αποστάσεως πράσινα) και γεωμηχανική. Αυτό, κατά τη γνώμη μου, ήταν απαράδεκτο.

 Σήμαινε επίσης ότι δεν σέβονταν πραγματικά τον πλανήτη, γιατί αν το έκαναν, δεν θα ήθελαν να κολλήσουν πύργους παντού ή να ψεκάσουν χάλια στην ατμόσφαιρα για να εμποδίσουν τον ήλιο. Τώρα, είναι πολύ πιθανό ότι το περιβαλλοντικό κίνημα ήταν καλό και ειλικρινές όταν μόλις ξεκίνησε – αλλά πολλά από αυτά έχουν καταληφθεί από τότε, με έναν πολύ ύπουλο τρόπο όπου οι άνθρωποι στο έδαφος δεν συνειδητοποιούν καν ποιον υπηρετούν. Και πάλι, επιτρέψτε μου να επαναλάβω: Υπάρχει τεράστια ανάγκη για πραγματική βιωσιμότητα, απλώς τα πρακτικά μέτρα που συνεπάγεται η κωδικοποιημένη γλώσσα μάρκετινγκ δεν είναι καθόλου βιώσιμα!

Σε κάθε περίπτωση, ο εκφοβισμός των ανθρώπων με την επίσημη αφήγηση της κλιματικής έκτακτης ανάγκης δημιούργησε σίγουρα ένα κύμα στη συνείδηση των ανθρώπων και ένα βαθμό περιβαλλοντικού άγχους, ειδικά στη Gen Z - αλλά δεν έκανε αρκετά ούτε για να παραλύσει ούτε να κινητοποιηθεί. Αλλά όταν εμφανίστηκε ο ιός, ως δια μαγείας, τα πράγματα άρχισαν να πέφτουν γρήγορα σε μέρη - πράγματα που ήταν αδιανόητα πριν. Όχι, δεν λέω ότι ο ιός δεν είναι πραγματικός. Και δεν κάνω οριστικές δηλώσεις σχετικά με το από πού προήλθε ή πώς προέκυψε. Έχω τις θεωρίες μου, αλλά μερικά πράγματα, απλά δεν θα ξέρω, και δεν μπορώ να αλλάξω. Αλλά αυτό που γνωρίζω είναι ότι η αντίδραση ήταν παράλογη, άνευ προηγουμένου και περιέργως συνεπής με τα θέματα δράσης που είχαν ήδη συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη. Μιλώντας για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, το Woodstock συνέβη κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης πανδημίας...

Ας δούμε λοιπόν.

Μεταφέραμε με δύναμη τις περισσότερες δραστηριότητες – όπως η εκπαίδευση, η ιατρική, τα ψώνια, το σεξ και η αναψυχή – στο διαδίκτυο προς το παρόν, καθώς εργαζόμαστε για την «ψηφιοποίηση» του φυσικού κόσμου, για εύκολη παρακολούθηση και επιτήρηση;
Επιταγή.

Συνεχίσαμε, παρά τα lockdown για τους αγρότες, την κατασκευή – συμπεριλαμβανομένης της πολύ ισχυρής κατασκευής νέων τηλεπικοινωνιακών δομών και κεραιών κινητής τηλεφωνίας, απαραίτητων για την υποστήριξη του IoT;


Καταφέραμε να καταστρέψουμε σχεδόν τα μέσα διαβίωσης πολλών ανεξάρτητων αγροτών που ανταγωνίζονταν τα νέα μας «βρώσιμα» προϊόντα, καθώς και να διαταράξουμε τις παραδοσιακές αλυσίδες εφοδιασμού τροφίμων;


Καταφέραμε επίσης να καταστρέψουμε έναν μεγάλο αριθμό μικρών επιχειρήσεων πρόσωπο με πρόσωπο;
Λοιπόν, φυσικά!

Χώροι ζωντανής μουσικής και θέατρα;
Σίγουρα.

Εργαζόμαστε για την αντικατάσταση της επιβολής του νόμου με την τεχνητή νοημοσύνη;
Σίγουρα! Αποχρηματοδοτήστε! Αποχρηματοδοτήστε! Αποχρηματοδοτήστε!

Προσπαθούμε να νομιμοποιήσουμε την πλήρη διάβρωση της ιδιωτικής ζωής και την εύκολη πρόσβαση σε ιδιωτικά δεδομένα υγείας;
Ναι! Λόγω έκτακτης ανάγκης για την υγεία.

Είμαστε εντός στόχου όσον αφορά την παρακολούθηση κάθε κίνησης κάθε ατόμου;
Ιχνηλάτηση επαφών, ναι! Ωστόσο, ορισμένες χώρες εξακολουθούν να υστερούν.

Απαιτείται πλέον ψηφιακή ταυτότητα υγείας για διεθνή ταξίδια;
Ναι, το Common Pass είναι ζωντανό!

Καταφέραμε να διαταράξουμε τις πολιτικές και νομικές διαδικασίες και να δημιουργήσουμε χάος;
Μάλιστα, κύριε!

Είναι σημαντικό ότι έχουμε καταφέρει να χαλάσουμε την ανθρώπινη σκέψη και τις ανθρώπινες σχέσεις στο βαθμό που εμείς, το ρομπότ, ο κακοποιός, είμαστε τώρα ο μοναδικός φίλος όλων;
Εξακολουθεί να εργάζεται σε αυτό, αλλά κοντά.

Είμαστε καλά στο στόχο να προετοιμάσουμε τους ανθρώπους για μια ευρεία ανάπτυξη έξυπνων wearables;
Ναι. Φορέστε τη μάσκα σας.

Ελέγχουμε νομικά τη σεξουαλική ζωή των ανθρώπων;
Ναι!

Μιλώντας για, ο κρατικός έλεγχος των σωμάτων και της σεξουαλικότητας των ανθρώπων είναι ένα κλασικό σημάδι μιας θρησκευτικής μεταρρύθμισης. Όποτε συμβαίνει αυτό, προσέξτε.

Ή ας πάρουμε τα lockdown, για παράδειγμα. Τα lockdown και οι περιορισμοί της κίνησης και της σωματικής επαφής είναι εξαιρετικά εργαλεία τροποποίησης συμπεριφοράς - και η τροποποίηση συμπεριφοράς, γνωστή και ως κοινωνική μηχανική, είναι σίγουρα μια πολύ σεβαστή μορφή τέχνης μεταξύ των ισχυρών. Ένας κοινωνικός μηχανικός που σέβεται τον εαυτό του σχεδιάζει δέκα βήματα μπροστά και δημιουργεί καταστάσεις στις οποίες οι στόχοι ικετεύουν για επιθυμητές αλλαγές! Υποθέτω ότι επί του παρόντος, υποβαλλόμαστε σε έναν ακούσιο χορό S&M. 

Βρισκόμαστε στη μέση μιας τελετουργίας που έχει σχεδιαστεί για να δημιουργήσει μια αίσθηση σύγχυσης, ανασφάλειας και εξάρτησης – που τελικά θα επιλυθεί από τους Δασκάλους μας, για την οποία θα είμαστε πολύ ευγνώμονες επειδή θα θέλουμε απλώς να επιλυθεί η αφόρητη ένταση. Ήδη, πολλοί έχουν αναπτύξει το σύνδρομο της Στοκχόλμης, παίρνοντας το μέρος του κακοποιού. Τα μέτρα είναι εντελώς αυθαίρετα – αλλά δεν έχει σημασία, αναμένεται από εμάς να συμμορφωθούμε και να δεχτούμε ότι ο πόνος και η στέρηση μας είναι για το καλό μας. Μας κάνει «καλύτερο άνθρωπο».

Στα μάτια ενός ψυχοπαθούς, δεν υπάρχει χαρά.

Στα μάτια ενός σκλάβου, υπάρχει μια αποδοχή ενός παράξενου αισθήματος μουδιάσματος εκεί που ήταν η ψυχή.

Πού πάμε από εκεί;

Εγώ, τουλάχιστον, δεν νομίζω ότι πρέπει να δεχτούμε το σκοτάδι. Νομίζω ότι η καλύτερη επιλογή μας είναι να επιμείνουμε στην αξιοπρέπεια και να βρούμε την καρδιά μας. Οι καρδιές μας θα μας πουν τι να κάνουμε στη συνέχεια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου